Urcenie vinnika skodovej udalosti
-
Lord ANAKIN
Professional
Urcenie vinnika skodovej udalosti
Zdravim pani.
Mal som jednu mensiu skodovu udalost a nejako sme sa nezhodli z druhym ucasnikom na vinne. Zaujimal by ma Vas nazor. Dufam ze som to dobre zaradil.
Parkoval som v miernom kopci. Nastartujem a pomaly cuvam. Z poza horizontu z lavej strany vyslo auto. Pockam kym prejde. Pozriem do prava ze preslo a spomalilo kedze hned bola zakruta - prechod - krizovatka tak som ratal s tym ze bud niekto vystupuje od neho alebo pusta niekoho cez prechod alebo ze sa vyhyba prichadzajucemu auto kedze je to zuzena cesta. Cuvam si pomaly a zvyknem sa proste pozerat aby som niekomu neoskrabol auto a uz len vidim ako zacal cuvat aj on. Nestihol som ani jednotku hodit ani zatrubit. Jemu sa dokopy na aute nic nestalo. Prve vyzeral normalne ze si priznava vinnu. Posunuli sme hned auta aby sme nezvadzali lebo uz vytrubovali ako male deti (za toto si sypem popol na hlavu dnes). Pozreli skody ... samozrejme ma novu kiu a ja mercedes co uz najlepsie roky ma davno za sebou cize jemu sa poskrabaly plasty a vratili na svoje miesto, praskol jemne plast na svetle. Odfotil som si moje auto , jeho auto - skody a tak aby bolo vidno aj SPZ. Vypisali sme papiere normalne o nehode. Nevolali sme policajtov kedze sme predpokladali ze by sme pokutu dostali obaja a 60eur na zaciatok nieje nic moc. Vysvetlili sme si ako tak situaciu, neskor volal do poistevne a ze musime urcit vinnika. Dnes som mu volal a hovoril ze sa kontaktoval z kamaratom ktory robi u dopravnej policie a ze ja som mu skrizoval cestu a je to moja vina. Podla mojho poskodenia auta je jasne ze nabural on do mna ale tu potom urcite pride jeho tvrdenie ze som sa mu tam vopchal co nieje pravda. Keby pri cuvani pozeral do spetneho zrkadla musel by ma vidiet ale neviem kde pozeral. Cize kedze niesu svedkovia je to zatial jeho tvrdenie proti mojmu a je jedno aka bola skutocnost.
Kto bol v prave ? Mate nejake rady ? Na mojom aute je urcite vecsia skoda ako na jeho. No na mojom uz bolo pred polrokom vyhlasena totalna ekonomicka skoda. Samozrejme bola to hlupost a auto som opravil. Moze byt s tym problem ze by mi teraz nic nechcela ina poistovna vyplatit ?
Dakujem za kazdu radu.
Mal som jednu mensiu skodovu udalost a nejako sme sa nezhodli z druhym ucasnikom na vinne. Zaujimal by ma Vas nazor. Dufam ze som to dobre zaradil.
Parkoval som v miernom kopci. Nastartujem a pomaly cuvam. Z poza horizontu z lavej strany vyslo auto. Pockam kym prejde. Pozriem do prava ze preslo a spomalilo kedze hned bola zakruta - prechod - krizovatka tak som ratal s tym ze bud niekto vystupuje od neho alebo pusta niekoho cez prechod alebo ze sa vyhyba prichadzajucemu auto kedze je to zuzena cesta. Cuvam si pomaly a zvyknem sa proste pozerat aby som niekomu neoskrabol auto a uz len vidim ako zacal cuvat aj on. Nestihol som ani jednotku hodit ani zatrubit. Jemu sa dokopy na aute nic nestalo. Prve vyzeral normalne ze si priznava vinnu. Posunuli sme hned auta aby sme nezvadzali lebo uz vytrubovali ako male deti (za toto si sypem popol na hlavu dnes). Pozreli skody ... samozrejme ma novu kiu a ja mercedes co uz najlepsie roky ma davno za sebou cize jemu sa poskrabaly plasty a vratili na svoje miesto, praskol jemne plast na svetle. Odfotil som si moje auto , jeho auto - skody a tak aby bolo vidno aj SPZ. Vypisali sme papiere normalne o nehode. Nevolali sme policajtov kedze sme predpokladali ze by sme pokutu dostali obaja a 60eur na zaciatok nieje nic moc. Vysvetlili sme si ako tak situaciu, neskor volal do poistevne a ze musime urcit vinnika. Dnes som mu volal a hovoril ze sa kontaktoval z kamaratom ktory robi u dopravnej policie a ze ja som mu skrizoval cestu a je to moja vina. Podla mojho poskodenia auta je jasne ze nabural on do mna ale tu potom urcite pride jeho tvrdenie ze som sa mu tam vopchal co nieje pravda. Keby pri cuvani pozeral do spetneho zrkadla musel by ma vidiet ale neviem kde pozeral. Cize kedze niesu svedkovia je to zatial jeho tvrdenie proti mojmu a je jedno aka bola skutocnost.
Kto bol v prave ? Mate nejake rady ? Na mojom aute je urcite vecsia skoda ako na jeho. No na mojom uz bolo pred polrokom vyhlasena totalna ekonomicka skoda. Samozrejme bola to hlupost a auto som opravil. Moze byt s tym problem ze by mi teraz nic nechcela ina poistovna vyplatit ?
Dakujem za kazdu radu.
Re: Urcenie vinnika skodovej udalosti
A naco nosis v aute spravu o nehode ? Ak ste sa hned nedohodli, tak si mal volat policiu. Ty by si pokutu nedostal, lebo niesi vinnik. Teraz sa budete natahovat...
// to ste si len tak podali ruky a "zajtra si zavolame a dohodneme sa" ? Ked si si nebol isty tak si mal volat do poistovne ako mas postupovat. No prajem ti vela stastia a hlavne trpezlivosti.
// to ste si len tak podali ruky a "zajtra si zavolame a dohodneme sa" ? Ked si si nebol isty tak si mal volat do poistovne ako mas postupovat. No prajem ti vela stastia a hlavne trpezlivosti.
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
...teraz to už nedoriešite, správu o nehode ste si mali podpísať už na mieste nehody...ak by ste sa nevedeli dohodnúť, tak ste mali volať políciu...
-
Lord ANAKIN
Professional
pani to som bral ako samozrejmost ... spravu o nehode mame spisanu ... to bolo prve co sme spravili ...
skor ide o to ze kto je na vine lebo on sa stale tvari ze ja ... ze podla jeho zdroja na policii som ja prechadzal cez pruh a nieco na tento styl ... ked to mam ist teraz riesit na policiu chcem si byt isty ze vyhram a nie ze nejaky jeho kamarat mi to pritukne ze to bola moja vina....
kto mal prednost ?
skor ide o to ze kto je na vine lebo on sa stale tvari ze ja ... ze podla jeho zdroja na policii som ja prechadzal cez pruh a nieco na tento styl ... ked to mam ist teraz riesit na policiu chcem si byt isty ze vyhram a nie ze nejaky jeho kamarat mi to pritukne ze to bola moja vina....
kto mal prednost ?
-
vendo
Guru
nakresli to, vyznac cesty ciary atd
z toho popisu to nieje moc jasne
z toho popisu to nieje moc jasne
Podpisal ti spravu o nehode, kde je uvedeny ako vinnik ? Tak dalej to uz neries. Zanes do poistovne a hotovo. Dohodli ste sa, ze nebudete volat policiu, aby chlap nedostal pokutu a on ta este takto podrazi ? Viac by som sa s nim ani nebavil.
-
Lord ANAKIN
Professional
nenasiel som na tom papieri ziadnu kolonku ze kto je vinik ... volal som s nim ... na jeho aute nic nieje dokopy ... a chce 200eur na opravy (zadne svetlo vodicova strana kia 2009 a poskrabany naraznik)... alebo ze ked tak mozme ist na policiu ... ze ja som krizoval jeho jazdy pruh , ze bol on na hlavnej a ja som vychadzal z parkoviska a ze ja som sa mu tam vtlacil ... skutocnost je taka ze zastal pred prechodom tesne a potom si to rozmyslel ze ide parkovat lebo inde miesto nemal a zacal cuvat a slabo sa pozrel kam cuva a ja som uz len sedel a videl ako na mna cuva a nestihol som nic spravit ...
(poprad, ulica tolsteho , vyhral som sa s google maps dufam ze sa z toho da vyznat a ze to tu prida, inak ked si to prejdete cez streetview pekne vidno aj ten horizont kvoli ktoremu som aj tak pomaly cuval kedze clovek nikdy nevie kto tam vybehne - moja sipka cervena
)
(poprad, ulica tolsteho , vyhral som sa s google maps dufam ze sa z toho da vyznat a ze to tu prida, inak ked si to prejdete cez streetview pekne vidno aj ten horizont kvoli ktoremu som aj tak pomaly cuval kedze clovek nikdy nevie kto tam vybehne - moja sipka cervena
-
Michaelo
Hardcore addict
Kde presne je ten prechod? Na ceste ho nevidím. Je niekde až pri tej striebornej octavii?
Ale tak ako tak, ty si vychádzal z parkoviska a on bol na ceste, takže i keď je to možno blbé, na vine si IMO ty.
Rovnako, ako si vždy na vine ty, ak niekoho nabúraš do zadku.
Ale tak ako tak, ty si vychádzal z parkoviska a on bol na ceste, takže i keď je to možno blbé, na vine si IMO ty.
Rovnako, ako si vždy na vine ty, ak niekoho nabúraš do zadku.
No tak fotka tomu dala trosku iny pohlad. To je jednosmerka ? Inak vinnik je na sprave o nehode urceny pod cislom 15.
Chlap ma na Kii urcite aj havarijnu poistku (tusim 5 rokov musi mat). No ak k nehode neboli privolany policajti, tak to uz mozte vyhadat len sudnou cestou. Skoc s tym do poistovne a opytaj sa na postup.
Chlap ma na Kii urcite aj havarijnu poistku (tusim 5 rokov musi mat). No ak k nehode neboli privolany policajti, tak to uz mozte vyhadat len sudnou cestou. Skoc s tym do poistovne a opytaj sa na postup.
-
Lord ANAKIN
Professional
nejde tu o to aby som tu bol za dobreho... nejde to u to ani co si mysli on alebo ja ale o to kto je v prave.
beriem moj podiel na tom ale on ked cuva preco nepouziva spetaky ? ja keby som cuval vo svojej drahe nikoho by som neohrozil , to on bol ten co cuva a nepozera sa kam ...
nieje to jednosmerka , neviem ako je to presne klasifikovane ale pouziva sa to ako normalna cesta s tym ze treba jazdit pomaly lebo je to natesno ked sa stretnu dva auta vedla seba a podla mna on bol aj mierne v strede inak by ma ani asi netrafil ... ale zas jeho tvrdenie proti mojmu ... no nic clovek sa uci na svojich chybach... par fotiek navyse keby som si spravil bolo by po probleme len teraz musim z toho nejako vykorculovat a nieco vymysliet ...
na kii ze vraj nema havarijnu
skusim este zbehnut do mojej poistovne ale nevidim to nejako na normalne riesenie
beriem moj podiel na tom ale on ked cuva preco nepouziva spetaky ? ja keby som cuval vo svojej drahe nikoho by som neohrozil , to on bol ten co cuva a nepozera sa kam ...
nieje to jednosmerka , neviem ako je to presne klasifikovane ale pouziva sa to ako normalna cesta s tym ze treba jazdit pomaly lebo je to natesno ked sa stretnu dva auta vedla seba a podla mna on bol aj mierne v strede inak by ma ani asi netrafil ... ale zas jeho tvrdenie proti mojmu ... no nic clovek sa uci na svojich chybach... par fotiek navyse keby som si spravil bolo by po probleme len teraz musim z toho nejako vykorculovat a nieco vymysliet ...
na kii ze vraj nema havarijnu
skusim este zbehnut do mojej poistovne ale nevidim to nejako na normalne riesenie
99% pripadov ak nemas bezpecnost cuvania zabezpecenu poverenou osobou a niekto do teba vpali si na vine a je uplne jedno ci to spravil naschval alebo nie, nedal si mu prednost
,to mu urcite poradil aj ten kamarat z policie, ale ak je spisana sprava o nehode tak ta je prvorada
ty vole
tak uz viem ako sa mi zaplati ten naraznik 
ak to chces mat 100 % v Bratislave zo Zochovej smerom na Botanicku je perfektny zjazd kde ti musia dat prednost prichadzajuce auta z pod noveho mesta... nie raz som tam niekoho skoro sepalil 
-
Lord ANAKIN
Professional
no a ked sme cuvali obaja ?ShepDog napísal:99% pripadov ak nemas bezpecnost cuvania zabezpecenu poverenou osobou a niekto do teba vpali si na vine a je uplne jedno ci to spravil naschval alebo nie, nedal si mu prednost,to mu urcite poradil aj ten kamarat z policie, ale ak je spisana sprava o nehode tak ta je prvorada
Ja som tam raz poslal Q7 do zabradliaShepDog napísal:ak to chces mat 100 % v Bratislave zo Zochovej smerom na Botanicku je perfektny zjazd kde ti musia dat prednost prichadzajuce auta z pod noveho mesta... nie raz som tam niekoho skoro sepalil
Ja by som to zhrnul asi takto: na vine ste v určitej miere asi obaja (ty si nedal prednosť, on "bezdôvodne" cúval) - posudzovalo by sa to individuálne. Momentálne sa vec má tak, že nakoľko nebola privolaná polícia ani spísaná a podpísaná správa o nehode, tak on si zaplatí nárazník a ty si zaplatíš nárazník. Slovo proti slovu, pokiaľ neexistuje nejaký jednoznačný dôkaz (kamerový záznam apod.) Všetko bolo vyriešené už vašim odchodom z miesta nehody.
OT: a potom dopadneme ako v RuskuShepDog napísal:ak to chces mat 100 % v Bratislave zo Zochovej smerom na Botanicku je perfektny zjazd kde ti musia dat prednost prichadzajuce auta z pod noveho mesta... nie raz som tam niekoho skoro sepalil
Bez svedkov a dokazov (video zaznam) je to slovo proti slovu. Jedine co ta moze oznacit za vinnika je sprava o nehode. Co vsetko si tam pocmaral vies len ty.
Mimo tej spravy si kazdy moze vymyslet hocico a je to prd platne.
Mimo tej spravy si kazdy moze vymyslet hocico a je to prd platne.