Dell vs Lenovo NTB

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
ST1
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Dell vs Lenovo NTB

Príspevok od používateľa ST1 »

Ahoj velmi dlhu dobu som toto forum nenavstivil a chcel by som Vas poprosit o radu na kolko som student v zahranici a potrebujem ntb ktory patri do strednej zlatej triedy. Tak sa rozhodujem nad DELLom alebo Lenovom. Toto su typy ktore porovnavam a chcem vediet co sa tyka kvality co je lepsia volba a co sa bude menej prehrievat resp. ktora znacka je lepsia na kolko neviem ci budem ntb kupovat na SVK alebo v zahranici.

Dell Inspiron 15R SE
core i5 i5-3210M/ Radeon 7730M

Lenovo Ideapad Z500
Core i5 3210M/ Nvidia GT645M

Maju rovnake procesory ale mam velke obavy ktory sa bude menej prehrievat.

Rozdiely su este v RAM a v displejoch ale to ma az tak netrapi nakolko mi ide o kvalitu ntb to znamena ze nechcem behat do servisu kazdy mesiac a pod.
Tu su aj prislusne linky
http://www.alza.sk/lenovo-ideapad-z500- ... 374147.htm

http://www.dell.com/dk/p/inspiron-15r-s ... 0#TechSpec

Pozeral som aj notebookcheck a samozrejme lepsia GK je v Lenove, ale neviem ako tj z teplotami na kolko je tensi a pocul som ze maju hlucne chladenie, ale to fakt neviem posudit na kolko som ho nedrzal osobne v rukach a nepoznam nikoho kto by mal jeden ztychto ntb.

Dakujem velmi pekne za pomoc.
Chalesnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Re: Dell vs Lenovo NTB

Príspevok od používateľa Chalesnik »

to s tym hlucnym chladenim na lenove neni pravda este tu mam taku fintu ze si regulujem otacky ako chcem priamo program od lenova ... ja by som bral lenovo aj ked dell je tiez vyborna znacka
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

chladenie je tichucke aj na mojom ntb s dvoma GK, takze urcite lenovo
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

tak nakoniec som vybral lenovo y480 i5 + nvidia GT650m/intel integrated... je to 14tka uz len musim pockat kym mi to dodaju a uvidim :)
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

kolko ta vysiel?
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

po zlave kupeny z lenovo.com 600e aj z danami uz len dopravit do europy ;)
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

tak ti ho snad nezastavia colnici, potom napis dojmy ;)
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

takze laptop si precestoval viac ako 10 000km a uz ho mam. Spracovanie velmi kvalitne podsvietena klavesnica, JBL repro takze aj zvuk ma celkom prekvapil na ntb je to az moc dobre. I5 + GT650M je velmi dobra kombinacia skusal som hry ako AC3 na full detailoch a od 30-60FPS mam takisto aj Far cry 3(30+) a league of legends tam mam kontinualne 60FPS vsetko na full... Disk ako som predpokladal je SATA3 750 GB a uvazujem kazdopadne nad vymenou za SSD. Tych 14 palcov ani nieje spoznat pride mi to ako 15tka bez numerickej klavesnice. Zahrievanie nepocitujem az tak strasne takze ruky sa mi moc nepotili zatial co sa tyka vydrze win pise 5 hodin a displej ma perfektny jas takze nebol problem za akehokolvek pocasia sa donho pozerat aj pozorovacie uhly su celkom fajn takze tam tiez problem nevidim. Jedine naco si zvykam je windows 8 ale zatial sa mi to paci, az na fail pri updateovani a podobne takze to mi jedine vadi a dalej predinstalovany mcaffe takze som chytil hned niekolko virusov a musel som ho dat cez lenovo SW predinstalovany do povodneho stavu takze vsetko ide ako ma a som spokojny. Nic ma viac na rychlo nenapada ak by chcel niekto nejake testy specificke aby som prebehol na nom na HDD alebo foto tak napiste kazdopadne ked budete kupovat od lenova nejaky laptop s podsvietenou klavesnicou tak urcite kupujte je to parada aj pismena su podsvietene tak ako maju byt a velmi dobre sa mi na nom pise nakolko som prekvapeny ze som si tak rychlo zvykol.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

a ako si ho dopravil nakoniec do europy? si si ho daval preposlat niekomu znamemu do krajin kam posielaju?
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

ufff no takto :D najprv cestoval do Turecka potom na slovensko a odtial ku mne do Danska :D cele to islo cez rodinu takze bez problemov sa ku mne dostal
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

no tak to si mal fajn, lebo som uz rozmyslal aj ja ako objednat z lenovo.com kedze tam maju aj o 3-4 stovky nizsie ceny ako u nas na premiovych modeloch
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

pokial nemas niekoho v US tak sa taketo veci tazko riesia. A ked su az take zlavy ze 3-4stovky tak to znamena len jedno ze na trh idu nove procesory/grafiky a k nam to pride vsetko az po zlave v amerike lebo sa to mnohym podnikatelom oplati nakupit a tu predat za draho....
Napísať odpoveď