Netradičný problém s VŠ

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
flageusdei
Novice
Novice

Netradičný problém s VŠ

Príspevok od používateľa flageusdei »

Ahoj. Mám takýto problém: prijali ma na STU SjF a 22.8. sa mám ísť zapísať. Medzitým som sa ešte rozhodol, že by som to rád skúsil na VUT FSI, kde otvárajú druhé kolo podávania prihlášok OD ZAJTRA a bude to trvať do 20.8. a o niekoľko dní mi príde rozhodnutie. Až keď dostanem rozhodnutie, môžem dodatočne požiadať o internát na VUT a to mi môže ale nemusí výsť (kontaktoval som ubytovacie oddelenie VUT a napísali mi, že im musím zavolať po zápise a že predpokladajú, že ešte budú na internátoch voľné miesta). Keď sa rozhodnem ísť na VUT tak riskujem 1. že ma nezoberú a ostanem rok doma (čo neprichádza do úvahy) a 2. že ak ma zoberú, tak nedostanem intrák.
Čo mi radíte urobiť? :?
Innocence
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Netradičný problém s VŠ

Príspevok od používateľa Innocence »

Ja keď správne chápem vysokoškolskú legislatívu, tak ak sa zapíšeš, budeš študentom istej školy, a ak sa zapíšeš neskôr niekde inde, bude to chápane tak, že študuješ dve VŠ a teda za jednu budeš musieť platiť. Teda ja odporúčam ísť tam, kde máš istotu. Potom možno skúsiť to VUT o rok.
Balvorn
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Balvorn »

Nedostať intrák nieje žiadna tragédia, je to len nepríjemné. Je dosť možné, že ani na STU do druhého ročníka ten intrák nedostaneš. Takže pozerať na intrák pri výbere vysokej školy je podľa mňa zbytočné.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Na VUT bolo dostať intrák bezproblémové, neviem teraz ako po redukcii izieb z 3 na 2 na bloku A02 PPV. Cenovo sú voči VUT intrákom priváty výhodnejšie. Odporúčam VUT.
flageusdei
Novice
Novice

Innocence napísal:ak sa zapíšeš, budeš študentom istej školy, a ak sa zapíšeš neskôr niekde inde, bude to chápane tak, že študuješ dve VŠ a teda za jednu budeš musieť platiť
Aj keď je to v 2 rôznych krajinách? Rozmýšľal som nad tým, že sa zapíšem najprv na STU a počkám, či mi všetko na VUT vyjde a ak áno, pôjdem na VUT a z STU ma automaticky vyradia.
Balvorn
Light Star
Light Star

Ak sa už zapíšeš, tak neviem, či sa ti to nebude brať ako celý rok. Takže potom budeš musieť platiť ten štvrtý.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

V Cechach je 4. zdarma. Okrem toho, minimalne v CR sa staci odhlasit zo studia do konca oktobra a nerata sa. Preto odporucam podat si prihlasku aj na to VUT a skusit to, ak nebudes mat intrak (co velmi pravdepodobne dostanes), pojdes na privat, ktory je rovnako drahy alebo aj lacnejsi ako intrak.
flageusdei
Novice
Novice

@beardie Čo "4," je v ČR zdarma? A ten intrák... oni mi napísali že "předpokládáme, že volné místa koncem měsíce srpna ještě budou k dispozici". Nie je to isté. Potom zasa neviem, či si stihnem za 2 týždne vybaviť nejaký vhodný privat.
Balvorn
Light Star
Light Star

Privat vybavíš, v mestách kde sú vysoké školy sú vždy nejaké privaty. A 4. rok zdarma myslí to, že napr. na svk ti štát platí 3 roky Bc. štúdia. Ak študuješ prvý stupeň viac rokov, musíš si priplatiť (cena závisí od školy).
flageusdei
Novice
Novice

@balvorn Takže potom by v tom nemal byť žiadny problém nie? Pretože, ak aj by sa bralo v ČR, že už študujem na SR jeden rok (na STU, kde by som nechodil) tak aj tak by som štvrtý nemusel platiť nie?
Balvorn
Light Star
Light Star

Ak v čechách majú tak, že ti platia 4 roky, tak potom by to problem nemal byť.
Rad8)
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Rad8) »

To znamená, že keď niekto vyčerpá jeden rok v Brne a o rok nastúpi na školu v Prahe, stále to platí? Všetky štyri roky prvého stupňa vysokoškolského štúdia bude mať preplatené?
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Jop, veľa mojich kamošov to tak spravilo.
Napísať odpoveď