Ziskanie zbrojneho preukazu
Re: Ziskanie zbrojneho preukazu
Urcite je lepsie tyzden obkladat obocie a horsie dychat nosom ako ist brucat na 2 roky a potom este niekomu platit invalidny do konca zivota.
-
rastikbart
Medium Star
to znamena ze aj ked spis? alebo na hajzli ked seres?Gangy napísal: Ja mam svoju pri sebe stale (ano, doslova stale)
z coho mas strach?
A aku mas istotu, ze Ti aj ten jeden co Ti ide dat po papuli neodkopne slezinu? Pripadne ak by Ta uz mlatit, ze nezbada tvoju zbrat ktoru ako pises mas vzdy pri sebe a nevezme Ti ju a nebodaj este ju otoci proti Tebe. Ludia co sa zvyknu bit predsa su len asi viac agresivny ako je bezne a predpoklad ze mozu spravit nieco take napriklad v amoku je dost mozny.Gangy napísal:
Kym na mna niekto nevytiahne kudlu alebo nebudem vidiet ze mi idu piati chlapi odkopnut slezinu, tak mam tazko v pi*i po niekom strielat.
I ked strelne zbrane sam oblubujem, strielat ma neskutocne bavi, mam k tomu velmi pozitivny vztah ako k zariadeniu, nie ako k smrtiacemu prostriedku, sam som moznost spravit si zbrojak zamietol, nedokazal by som u seba nosit zbran.
Nezvladam emocne prepjate situacie a obcas proste rupnem a potom robim aj co nechcem
Samozrejme niesom ziaden psychopat, moja miera je obrovska, znesem za troch ale ked uz, tak uz!
Nezvladam emocne prepjate situacie a obcas proste rupnem a potom robim aj co nechcem
Samozrejme niesom ziaden psychopat, moja miera je obrovska, znesem za troch ale ked uz, tak uz!
K tým odôvodneniam, jak na to, som sa tu už vyjadroval, a nie raz, takže ak niekto má záujem, nech si prejde celú tému....
K .22-ke na obranu. Moje strelecké názory sa tiež na základe skúseností vyvíjajú a postupne som dospel k tomu, že na obranu je použiteľná aj .22-ka. Ale treba veľmi špecifickú taktiku a dostatočné schopnosti. Malorážka je objektívne slabá, a má malý stop-efekt, neodpustí strelcovi žiadnu chybu, ale na strane druhej je veľmi presná, nemá žiadny spätný ráz a veľkosť náboja umožňuje konštruovať skutočne malé a dobre nositeľné zbrane. Stop-efekt je jedna vec, ale podstatné je to kam strela dopadne.... V prípade malorážky nemá zmysel strieľať na končatiny či do trupu (zabije aj tam a ako ľahko, ale až na druhý deň a to je v danom krízovom momente dosť problém), ale do hlavy.... Tým sa dostávame k tým potrebným schopnostiam.... Tam patrí absolútne ovládať seba a zbraň, a hlavne schopnosť za akýchkoľvek okolností zasiahnuť cieľ veľkosti už spomínanej hlavy na vzdialenosť cca 8 metrov aspoň trikrát okamžite po tasení bez mierenia.... Pokiaľ toto niekto stabilne zvláda (to znamená pravidelne, nie jeden šťastný moment na strelnici), potom mu nemám problém doporučiť na obranu .22-ku....
Konkrétne Walther P22 by som ale nechcel ani zadarmo.... Nekvalitný materiál, slabé spracovanie, otázna životnosť, ale hlavne náročnosť na strelivo a nespoľahlivosť.... Keď už malú .22-ku na nosenie, tak Berettu 71 (občas ju tiež nosievam) alebo Walther PPK (vyrábal sa aj ako .22-ka), Bersu Thunder 22 (ťažko ju zohnať) či Berettu 87 (s ohľadom na ráž dosť drahá)....
Ono nosenie zbrane je hlavne o zodpovednosti.... A pokiaľ niekto sebakriticky zhodnotí, že túto zodpovednosť nemá, cením si toho, že zbraň nenosí....
K .22-ke na obranu. Moje strelecké názory sa tiež na základe skúseností vyvíjajú a postupne som dospel k tomu, že na obranu je použiteľná aj .22-ka. Ale treba veľmi špecifickú taktiku a dostatočné schopnosti. Malorážka je objektívne slabá, a má malý stop-efekt, neodpustí strelcovi žiadnu chybu, ale na strane druhej je veľmi presná, nemá žiadny spätný ráz a veľkosť náboja umožňuje konštruovať skutočne malé a dobre nositeľné zbrane. Stop-efekt je jedna vec, ale podstatné je to kam strela dopadne.... V prípade malorážky nemá zmysel strieľať na končatiny či do trupu (zabije aj tam a ako ľahko, ale až na druhý deň a to je v danom krízovom momente dosť problém), ale do hlavy.... Tým sa dostávame k tým potrebným schopnostiam.... Tam patrí absolútne ovládať seba a zbraň, a hlavne schopnosť za akýchkoľvek okolností zasiahnuť cieľ veľkosti už spomínanej hlavy na vzdialenosť cca 8 metrov aspoň trikrát okamžite po tasení bez mierenia.... Pokiaľ toto niekto stabilne zvláda (to znamená pravidelne, nie jeden šťastný moment na strelnici), potom mu nemám problém doporučiť na obranu .22-ku....
Konkrétne Walther P22 by som ale nechcel ani zadarmo.... Nekvalitný materiál, slabé spracovanie, otázna životnosť, ale hlavne náročnosť na strelivo a nespoľahlivosť.... Keď už malú .22-ku na nosenie, tak Berettu 71 (občas ju tiež nosievam) alebo Walther PPK (vyrábal sa aj ako .22-ka), Bersu Thunder 22 (ťažko ju zohnať) či Berettu 87 (s ohľadom na ráž dosť drahá)....
Ono nosenie zbrane je hlavne o zodpovednosti.... A pokiaľ niekto sebakriticky zhodnotí, že túto zodpovednosť nemá, cením si toho, že zbraň nenosí....
Je pekne mat nastrielane na strelnici do cierneho na 10m . Ale ak uz tahas zbran na obranu cize v NO je zrejme ze uz si v situacii kde Ti ide vazne o zivot a mas vacsinou cas merany v zlomkoch sukundy a konas pod velkym stresom ci strachom (co je prirodzene ked Ti ide o zivot ). Po pravde este som nepocul a ani si neviem predstavit v takej situacii cielenu strelbu na hlavu ci koncatiny. Ak si prejdes kus statistiky zistis ze vela krat obranca utrpel ujmu uz od dostrielaneho utocnika. Cize zasah na nespravnu cast tela alebo k tomu nevhodny caliber.. Treba si uvedomit ze ked uz je clovek v situacii ze mu niekto hrozi na zivot, tak utocnik je vo velkej miere odhodlany Ti ublizit za kazdu cenu .
Yogi, ja som tvrdý praktik.... Vyhrotených situácií som už zažil dosť, viem o čo to je.... áno pravda je, že pokiaľ niekto nedostane zásah buď do nervových centier poprípade srdca (aj tam to ešte trvá), tak v zásade sa padá až na stratu krvi (napríklad ten známy prípad prepadu banky v Malackách).... A to nehovorím o psychickom stave cieľa (veľmi dôležitá vec) či prípadnej "posile" ako je alkohol alebo poniektoré psychoaktívne látky.... ono je tam milión premenných, a od nich závisí ako to nakonec dopadne (viem aj o prípadoch "pacientov" zranených či už .357 alebo aj .44 Magnum, ktorí by mali byť spacifikovaní, napriek tomu ešte porobili kopu neplechy, kým im nedošlo, že by sa už patrilo umrieť konečne).... Nie som nekritický zástanca .22-ky, len poukazujem na to, že podceňovať ju tiež nie je najlepší nápad.... Ale zase ono veľký kaliber isté chyby odpúšťa a s určitosťou viem, že lepšie bude fungovať zásah z .357 ako .22 na rovnakom mieste....
.22-ku síce raz za čas nosím, ale väčšinou mám pri sebe väčšie kalibre....
.22-ku síce raz za čas nosím, ale väčšinou mám pri sebe väčšie kalibre....
Za urcitych okolnosti sa da prezit aj zrazka s vlakom
. Ja som len chcel poukazat na to, ze ked uz sa mam branit, tak co najucinejsie kedze zivot mame len jeden. Ziadna obrana nie je 100 percentna ale myslim si, ze je rozumne sa na nu pripravit tak, aby sa sance na uspech (ak uz k tomu dojde ) co najviac zvysili .
Nerobil som si acko na to aby som ju mal doma v kufriku a zastavam nazor ze ked uz ju mienim nosit tak vzdy, budem ju nosit 20 rokov pri sebe aby som potom siel raz vyniest smeti a niekto mi vrazil kudlu do zaludka preto, ze som si povedal ze na tu chvilu mi ju netreba? To je podobne hlupa logika ako "na co by som si dal pas, ved idem len sem za roh" a tam preletis celnym a skapes na chodniku lebo ta zramuje smietiarske auto. Zakon schvalnosti v najlepsom, bohuzial s fatalnou dohrou.
Nemam ziadnu istotu, zivot nebol, nieje a nikdy nebude o istotach. Robim len to co uznam za najlepsie riesenie v danom momente a co sa tyka bitiek tak sa im velmi uspesne vyhybam a vyhybal som sa im aj kym som pri sebe zbran nenosil. Tak preco by som ju teraz vytahoval hned ako sa schyluje ku konflitku, aby som obycajnu barovu bitku v okamihu zmenil na situaciu kde niekto pride o zivot?Yogi120 napísal:
A aku mas istotu, ze Ti aj ten jeden co Ti ide dat po papuli neodkopne slezinu? Pripadne ak by Ta uz mlatit, ze nezbada tvoju zbrat ktoru ako pises mas vzdy pri sebe a nevezme Ti ju a nebodaj este ju otoci proti Tebe. Ludia co sa zvyknu bit predsa su len asi viac agresivny ako je bezne a predpoklad ze mozu spravit nieco take napriklad v amoku je dost mozny.
-
qwerty-xyz
ked dal niekto gangymu zbrojny pas, tak mne daju apache AH-64 v plnej vybave, a doma na zahradke budem mat odparkovany topol-m ..... s 550 KT ....
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Qwerty - je to otázka len peňazí. 
... a pripravy na pomerne nenarocny test a strelbu
-
Andi_Cibula
Addict
To bolo myslené na ten Apache, i keď trochu nadnesene, nie je vlastne žiaden veľký problém kúpiť si hocijaký kus techniky z bývalého ZSSR, je to otázka len peňazí, samozrejme legálnou cestou nemožno prísť k výzbroji.
Prvý odkaz google, ako začiatočníkovi môžem Qwertymu odporúčiť entry-level :
http://www.armypoint.cz/bvp-1s/d-90631/
Prvý odkaz google, ako začiatočníkovi môžem Qwertymu odporúčiť entry-level :
http://www.armypoint.cz/bvp-1s/d-90631/
keď gangy urobil skúšky, prečo nie.....qwerty-xyz napísal:ked dal niekto gangymu zbrojny pas, tak mne daju apache AH-64 v plnej vybave, a doma na zahradke budem mat odparkovany topol-m ..... s 550 KT ....
mne dajú??? Dať nedá nikto, ale keď si kúpiš, tak bude..... pre mňa za mňa aj lietadlová loď....
Streľbu???? To je trošku nezmysel..... pri skúškach žiadne streľby nie sú.... v ČR možno, ale nie u nás....beardie napísal:... a pripravy na pomerne nenarocny test a strelbu
To je mozne, o slovenskych nariadenich mam mensi prehlad, v CR este rok a pol dozadu boli
Na Slovensku iba bezpecna manipulacia. bez strelby
-
KaptMichal
King
Cibula - Apache je Amerika
... A ano, techniku zo ZSSR ti predaju, ale bohuzial bez vyzbroje

-
Andi_Cibula
Addict
beardie - ty si robil ZP v CR ?
Popripade mas viac info ? Mal by som totiz zaujem o cesky ZP, ale zaujimalo by ma ci ako slovaka ma necakaju nejake uskalia, predovsetkym ci uznaju slovenske lekarske potvrdenie.
Nakoniec som si to rozmyslel, nemalo to pre mna vyznam, kedze tam, kde chodim strielat, zbrojak nepotrebujem. Ale mam za sebou kompletny zakladny a pokracovaci vycvik cez VUT, odporucam. Veduci by ti vysvetlil vsetky uskalia, problem je skor s ministerstvom vnutra SR ako s doktormi...
-
Andi_Cibula
Addict
No spytal by som sa sukromne cez SS, ale nech je to tu aj pre ostatnych uzivatelov:
O ake kurzy ide ? Tie ktore ponuka CESA ?
Ake problemy ma robit ministerstvo na SR ? Na SR nemienim nijako vykonavat pravo ZP.
// http://www.cesa.vutbr.cz/sport/63-strelba ?
O ake kurzy ide ? Tie ktore ponuka CESA ?
Ake problemy ma robit ministerstvo na SR ? Na SR nemienim nijako vykonavat pravo ZP.
// http://www.cesa.vutbr.cz/sport/63-strelba ?