Romovia na Slovensku
Re: Romovia na Slovensku
Príbeh Terezy Boučkovej: Život s adoptovanými cigánskymi deťmi
Toto vsetko na margo internatnych skol, o prevychove cignaov, o hughitovych keciach o prostredi a dalsich nezmyslov ktore odmietaju ciganov samotnych ako pricnu tohoto socialneho problemu.
Tak istro by ma zaujimal postoj tu hughitom parkrat odkazovanych blbeckov ako je pani Demlova ci pan Pozivil, ti by to istotne vedeli vysvetlit pani Bouckovej aka je to rasistka.
Toto vsetko na margo internatnych skol, o prevychove cignaov, o hughitovych keciach o prostredi a dalsich nezmyslov ktore odmietaju ciganov samotnych ako pricnu tohoto socialneho problemu.
Tak istro by ma zaujimal postoj tu hughitom parkrat odkazovanych blbeckov ako je pani Demlova ci pan Pozivil, ti by to istotne vedeli vysvetlit pani Bouckovej aka je to rasistka.
kali520 cakaj odpoved v duchu "co to ma spolocne s romskou rasou" a nasledne "to ze su niecie deti zle vychovane nema s romom nic spolocne"
Cvak. Klapky nahodene. Koniec debaty.
-
Hotwire
Addict
- Kontaktovať používateľa:
hej ked cigana vychova biely a cigan je zly tak je to vychovou, ale ked chlapca vychovaju dve lesby k tomu aby zmenil pohlavie tak to uuuuuuurcite neni vychovou, to ma proste chlapec v genoch...tot hughitove zmyslanie.Hegy napísal:kali520 cakaj odpoved v duchu "co to ma spolocne s romskou rasou" a nasledne "to ze su niecie deti zle vychovane nema s romom nic spolocne"
-
guess.whoo
Redeemer
ja som tiez velmi zvedavy aky postoj zvoli tentokrat. na koho to "hovno" teraz padne..mozno na ludi, co im predavali drogy a alcohol ked boli este nezletili 
a bola to nacisticka organizovana skupina ktora mala v naplni prace stiahnut roma pod vodu
Na tej stranke o homosexualoch pisu ze vychova homosexualmi by adoptovane deti (ak by sa narodili heterosexualne) prevychovali na homosexualnekali520 napísal:Príbeh Terezy Boučkovej: Život s adoptovanými cigánskymi deťmi
-
Hotwire
Addict
ty sa hlavne nauc napisat suvislu vetu bez toho aby ju po tebe musel niekto lustit 
Co pisem ze je to iba rasisticky patok co sem vypustil!!!! U adoptovanych deti je zvyseny vyskyt poruch a to ze boli romske deti si to viacej uvedomovali ze rodicia ktori sa o nich staraju niesu ich praví rodičia. Niektore biele deti to že su adoptovane nevedia ani cely život alebo im je to povedane ked už su vychovane, ale tieto romske si to musel uvedomili moc skoro
-
Hotwire
Addict
no to by boli uz totalne retardovane kebyze si neuvedomia ze su adoptovane, ked su cierne a rodicia bieli 
-
guess.whoo
Redeemer
noa? je tam pekne napisane, ze ich nezaujimala origi matka. Jedine kvoli tomu, aby z toho mohli nieco vytrieskat. Vychovavali ich ako svojich, davali im rovnaku davku pozornosti vo vychove ako neskor vlastnemu synovi. A ten sa podla teba ako citil? ked podla tvojho delenia sa mu dostavalo rovnako ako "cudzim" detom aj ked si to nevazili a okradali ich.
Nepovedal by som ani slovo keby im davali od malicka pocitovat, ze su tam nezelani a ze su ini.
Tu presne vidno to, co sa tu Hughito snazi popierat - ich vrodena natura a sklony ku kocovaniu, kradnutiu a neschopnosti zaclenit sa do spolocnosti
Nepovedal by som ani slovo keby im davali od malicka pocitovat, ze su tam nezelani a ze su ini.
Tu presne vidno to, co sa tu Hughito snazi popierat - ich vrodena natura a sklony ku kocovaniu, kradnutiu a neschopnosti zaclenit sa do spolocnosti
No mozno to bol dôvod ich drogovej zavislosti lebo od malicka vedeli ze su adoptovane !! Ale vedel by som ti najst aj kopec knich ktore som čítal o drogovych závislostiach bielich deti z usporiadanych rodín! Ake taka bola doba skore 90. Roky vtedy si vela mladych zacalo pichat drogy bez ohladu na rasu pohlavie a vekHotwire napísal:no to by boli uz totalne retardovane kebyze si neuvedomia ze su adoptovane, ked su cierne a rodicia bieli
ty beres tie drogy lebo si zistil ze rodicia su surodenci,a tiez mame zivy dokaz co z teba vzniklo.
-
Hotwire
Addict
ja vobec neviem o com to tu tocisFamine napísal: No mozno to bol dôvod ich drogovej zavislosti lebo od malicka vedeli ze su adoptovane !! Ale vedel by som ti najst aj kopec knich ktore som čítal o drogovych závislostiach bielich deti z usporiadanych rodín! Ake taka bola doba skore 90. Roky vtedy si vela mladych zacalo pichat drogy bez ohladu na rasu pohlavie a vek
Asi mali smolu a adoptovali si dementov od prírody - ako kto nevie rozoznať mrkvu od uhorky a nevie vysloviť kakao, tak tam niet pomoci a ide o čosi vážnejšie.kali520 napísal:Príbeh Terezy Boučkovej: Život s adoptovanými cigánskymi deťmi
Ak ide niekto na základe tejto individuálnej skúsenosti opäť robiť závery typu "neadoptujte si Róma, lebo to dopadne takto," tak tam už niet pomoci.
Inak zaujímavé fórum o adoptovaní si cigánov, obdivujem tých ľudí, že si dokážu ísť svoje a nebrať ohľad na prízemné reakcie, ktoré, ako vyplýva aj z diskusie, sú a musí to byť fakt otrasné také čosi zažiť.
http://forum.rodinka.sk/viewtopic.php?t=76218
5 rokov stare neaktualizovane forum...
Ale zaujimalo by ma co z toho vyrastie, statisticky
Ale zaujimalo by ma co z toho vyrastie, statisticky
Ako som písal, ak sa adoptuje dieťa s vrodenými poruchami a pridá sa k tomu syndróm adoptovaného dieťaťa, tak ani tá výchova už toho moc nezmôže. Ako neviem čo je na tomto zase takého neuveriteľného, je to normálna vec, deje sa to bežne, akurát ste tu našli článok o cigánovi a idete sa z toho zosrať. To už nie je ani smiešne.
-
guess.whoo
Redeemer
no lebo si dobri ludia adoptuju male ciganca, ktore je z incest a potom s nim maju viac trapenia ako radosti.
Na toto neexistuje iny "recept" ako obmedzit ich pôrodnost. Nech skusia vysvetlit potom humanisti a cirkev rodine, ktora si taketo nestastie adoptuje, ze interupcia a kastracia je zla a fuj
Na toto neexistuje iny "recept" ako obmedzit ich pôrodnost. Nech skusia vysvetlit potom humanisti a cirkev rodine, ktora si taketo nestastie adoptuje, ze interupcia a kastracia je zla a fuj
Asi nie, lebo keby si cital by si zistil ze:hughito napísal:Asi mali smolu a adoptovali si dementov od prírody
Napriek Boučkovej kritikom, ktorí nemôžu zniesť, že sa o týchto problémoch tak otvorene vyjadruje (áno, padli aj obvinenia z rasizmu) a obviňujú ju s manželom zo zlyhania, v knihe píše, že takéto problémy majú mnohí ich známi, ktorí si tiež adoptovali deti. Jeden z nich, ktorý mal s manželkou v pestúnskej starostlivosti viacero detí, je v knihe citovaný nasledovne: „Pýtal som sa sociálnych pracovníčok, ktoré nás sem chodia ustavične kontrolovať a sú na nás stále trochu nahnevané, nech mi povedia percento úspešnosti alebo neúspešnosti adopcií alebo pestúnstiev rómskych detí. Že by som to rád vedel. Pretože my máme problém len s tými rómskymi. Mňa naozaj mrzí, že to musím povedať.
A čo? Odpovedali ti?
Vždy sa nejako vyhovorili.“
Je to tak tazke si tu prestat honit svoje ego a prijat fakt ze biologicky faktor je minimalne tak dolezity ako ten enviromentalny ak nie viac?
Ja som nikdy nepopieral ani vplyv biologického faktoru, ale skôr ide o to, čo si pod ním predstavuješ. Lebo ak to, že "majú v krvi kradnutie" a pod., tak tam sa moc nezhodneme. Skôr vidím problém v tom, že keď sa pozrieme z akého prostredia a od akých rodičov vzišli niektorí potomkovia, tak ten genofond moc slávny nebude, takisto možno hrozba rôznych vrodených porúch, incestové deti, správanie sa matky počas tehotenstva a pod. To sú ale konkrétne dôvody, ktoré môžem akceptovať a ktoré môžu byť priamym dôsledkom toho, že výchova takýchto detí nebude jednoduchá a bez problémov, ale nie vyššie uvedené hlášky.
A nakoniec, stačí sa pozrieť okolo seba, na svojich bývalých spolužiakov - proste aj napriek viacmenej dobrej výchove a pod. z veľa ľudí vyrastú proste grázli, resp. sú s nimi problémy už v období dospievania. Moji najlepší kamaráti z detstva skončili na drogách ako trosky a miestne postavičky, ale tak tam boli aj iné faktory.
A ďalšie obsiahlejšie fórum na túto tému, odporúčam tiež prečítať.
http://www.modrykonik.sk/forum/adopcia- ... -dietatko/
Pekný citát: Neexistuje "romsky gen". Existuju "geny" ako take.
A nakoniec, stačí sa pozrieť okolo seba, na svojich bývalých spolužiakov - proste aj napriek viacmenej dobrej výchove a pod. z veľa ľudí vyrastú proste grázli, resp. sú s nimi problémy už v období dospievania. Moji najlepší kamaráti z detstva skončili na drogách ako trosky a miestne postavičky, ale tak tam boli aj iné faktory.
A ďalšie obsiahlejšie fórum na túto tému, odporúčam tiež prečítať.
http://www.modrykonik.sk/forum/adopcia- ... -dietatko/
Pekný citát: Neexistuje "romsky gen". Existuju "geny" ako take.
http://kosice.korzar.sme.sk/c/6871868/z ... rokov.html
pochopiteľne diskusia nejde.... ale zaujalo ma jedno 32 rokov a 8 krát súdne trestaný????..... Však to už je nenapraviteľný recidivista.... mám za to, že keby ho po treťom odsúdení obesia.... tak by sa ušetrilo veľa prostriedkov a rovnako aj trauma nejednej obeti (písali, že už mal sexuálne delikty, a to nehovorím o lúpežiach)....
pochopiteľne diskusia nejde.... ale zaujalo ma jedno 32 rokov a 8 krát súdne trestaný????..... Však to už je nenapraviteľný recidivista.... mám za to, že keby ho po treťom odsúdení obesia.... tak by sa ušetrilo veľa prostriedkov a rovnako aj trauma nejednej obeti (písali, že už mal sexuálne delikty, a to nehovorím o lúpežiach)....