Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo

Príspevok od používateľa brm »

Závidím Vám, že ste chodili mimo mesto.. ja všetko len po meste, maximálnou rýchlosťou som šiel asi 70 km/h práve na tom mieste, kde sa vykotila Smereková. Potenciál takého silného auta nevyužiješ.. ale možno žiak sa ho aspoň naučí v autoškole skrotiť........

Ale aj tak by som dovolil nováčikom jazdiť na silnejších autách povedzme od 100kW vyššie až po vypršaní skúšobnej lehoty.. Alebo možnosť urobiť si špeciálny kurz na tieto silnejšie zbrane.. ehm.. autá!

;)

//100kW a viac (v prípade ťažších limuzín, SÚV, tereňákoch) v rukách 18r čerstvého držiteľa vodičského preukazu je zbraň! :)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

ved toto hovorim... Ano v AŠ je to trosku hlupost no viacmenej... Ak by slo o PASSAT TDI uz by ste sa asi pozerali na to inac, no v passate ci exeu najdeme rovnaky motor... Tato RS je take, ehm, pseudosportove auto.
A zbrane? Co je 100kw? ved to je dneska bezne ... Mal som moznost ist so sluzobnou fabiou cez pol Slovenska a som myslel ze ma PORAZI.
Mustafa
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Mustafa »

Čo to malo za motor? 1.4TDi? Ak áno, tak súcítim s tebou. :smt059

K výkonu motora - asi záleží, čo komu vyhovuje. Ja jazdím na benzínovej atmosfére (78kW) a vôbec nemám nutkanie to meniť za niečo silnejšie. Už som sa na inej stránke stretol s názorom, že auto s motorom s výkonom menším ako 100kW nie je auto...no, 100 ľudí, 100 chutí.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Ako na co... Priklad po meste jazdim s 2.0i focusom(100kW rovnych), to je do mesta az az ..
Ked idem von mam Mondeo, to ma 140kw a musim povedat ze predbiehat je jedna radost, vytrcim sa fuknem do plynu a som pred cisternou, ziadna drama sa nedeje...
Ta sluzobka bola BA-KE-BA s 1.2htp (40kW) od vtedy uz som jednu sluzobku odmietol, nakoniec som nafasoval 1.2TSI !! :D no lepsie jak drotom do oka...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Mňa s ručnou v AŠ vôbec neučili, učili ma stáť v kopci na spojke v takom zábere aby auto stálo. Podľa mňa pre súkromné auto čistá samovražda.. Keď som spravil skúšky, doučil som sa to s ručnou sám po nejakých inštrukciách od rodiny a neviem si vynachváliť. Podrží aj v situácii, keď si jednoducho nemôžeš dovoliť pohnúť sa do zadu.
Ak za mnou nik nie je, príp. kopec je miernejší a som si istý, tak to robím aj rýchlejším prešľapom a ak náhodou viac vytočím, to nič, za to sa nestrieľa. Ono platí taká zásada na jednotke, že menej je horšie ako viac :)
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Hegy napísal:Ta sluzobka bola BA-KE-BA s 1.2htp (40kW)
v tomto pripade "lepsie ako dratom do oka" sa moc nehodi..volil by som ten drot :D
BookEditor
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa BookEditor »

Ešte mám jednu otázku - vysvetlí mi niekto, aký je rozdiel medzi zastavením a zastavením vozidla a medzi zastavením a státím (v praxi, vyhláška mi k chápaniu moc nepomáha) :) Ďakujem, K+ :)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

zastavenie je ked vykladas/nakladas naklad, prip. pasazierov, ak stojis dlhsie ako je doba potrebna na tuto cinnost tak je to statie. V praxi, na zakaze statia mozes vylozit/nalozit ludi, prip. vytiahnut veci z kufru. Ak pride policajt a na zakaze statia uvidi stat auto a v dobe (vymyslim si) 10-15m okolo neho nikto nebude, tak ti asi napari pokutu
Phase
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Phase »

begbee: teraz si ma dostal.. Comu to skodi ked sa pohynas bez rucnej? Spojku necham v zabere len na velmi kratku dobu kym rychlo nekopnem do plynu.. Podotykam ze mam tdi, mozno sa to bude s benzinom lisit
majoOr
Expert
Expert

Príspevok od používateľa majoOr »

begbee napísal : "učili ma stáť v kopci na spojke v takom zábere aby auto stálo." a to nieje práve dobré pre tu spojku.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

a co take sa tej spojke stane?
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

tak tdi ma teoreticky silnejsi volnobezny ako to nazvat, tah? A viem z praxe ze ked spravis na 1.9tdi 4motion to, ze ostanes stat co i len kratku dobu na spojke v zabere tak za chvilku budes citit hnile vajicka vsade.
Pri inom aute som to zatial nejak nepozoroval, raz ked som cuval na sluzobnom v hoteli do takeho poondiateho kopca so skoro kolmym naklonom ale tak za to som mohol skorej ja.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Tak jasné, že ak ide o 3-sekundové zastavanie, ale ak máš na spojke stáť 2 min na semafore týmto štýlom....
Neviem, rieši sa tu poondiate státie na spojke v križovatke ako veľké zlo, ale státie na spojke v kopci v polo zábere je OK?
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

jaj ja som to myslel tak ze v polozabere akoze drzat auto... vtedy horia vw spojky...
a co sa tyka toho statia na spojke na mieste tak tam trpi akurat spojkove lozisko moze casom zacat vibrovat... Ale to je skor otazka dlhodobeho zaobchadzania a moze, nemusi.
Phase
Medium Star
Medium Star

V kopci stojim vzdy na rucnej preboha, nie v zabere spojky :D len pri pohynani idem s brzdovym pedalom, nie s rucnou..
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

aha, ide o dlhodobe statie, o stranu dozadu je to napisane inak... tak takto - co sa tyka statia na spojke, ci uz v zabere alebo nie, tak srat na oblozenie, to aj s takymto spravanim vydrzi vela a cena nie je vysoka, ale co ta hydraulika?
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

BookEditor napísal:Ešte mám jednu otázku - vysvetlí mi niekto, aký je rozdiel medzi zastavením a zastavením vozidla a medzi zastavením a státím (v praxi, vyhláška mi k chápaniu moc nepomáha) :) Ďakujem, K+ :)
t0m4s3 napísal:zastavenie je ked vykladas/nakladas naklad, prip. pasazierov, ak stojis dlhsie ako je doba potrebna na tuto cinnost tak je to statie. V praxi, na zakaze statia mozes vylozit/nalozit ludi, prip. vytiahnut veci z kufru. Ak pride policajt a na zakaze statia uvidi stat auto a v dobe (vymyslim si) 10-15m okolo neho nikto nebude, tak ti asi napari pokutu

Este doplnim zastavenie je vozidla je take zastavenie, ktore je nevyhnutne z dovodu technickej poruchy, defektu, alebo ineho podobneho dovodu ktry ako vodic nemozes ovplyvnit. V takom pripade sa na teba (logicky) spravidla nevztahuju zakazy zastavenia ci statia, urcene ci znackou alebo inak.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...zastavenie vozidla je nezávislé od vôle vodiča, ide o situácie, kedy musíš zastaviť (STOP, prednosť v jazde atp.)...zastavenie je závislé od vôle vodiča, teda zastavíš keď ty chceš, nie keď ti to prikazuje značka, alebo dopravná situácia...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Grim napísal:...zastavenie vozidla je nezávislé od vôle vodiča, ide o situácie, kedy musíš zastaviť (STOP, prednosť v jazde atp.)...zastavenie je závislé od vôle vodiča, teda zastavíš keď ty chceš, nie keď ti to prikazuje značka, alebo dopravná situácia...
Fabo to správne napísal. Značky sa do tej definicie nezarátavajú. Ak by si mal niekde pred stopkou zákaz zastavenia tak čo spravíš? Práve pre nepredvídatelné prípady (vojde ti pes do cesty a podobne) je definované zastavenie vozidla aby sa na to nevzťahovala značka zákaz zastavenia (musela by sa volať zákaz zastavenia vozidla aby si musel psa zraziť). Stopka je vôla vodiča. Ty zastavíš, lebo ti to predpisy prikazujú. Je to tvoja vôla aj keď sa ti tam zastaviť nechce
Phase
Medium Star
Medium Star

RATZINGER666 napísal:aha, ide o dlhodobe statie, o stranu dozadu je to napisane inak... tak takto - co sa tyka statia na spojke, ci uz v zabere alebo nie, tak srat na oblozenie, to aj s takymto spravanim vydrzi vela a cena nie je vysoka, ale co ta hydraulika?
Dufam ze si reagoval na mna.. Bavime sa o stati v kopci na cervenej, nie parkovanie v kopci.. Ci myslel si to inak?
Napísať odpoveď