Aký je Váš priemerný mesačný zárobok | hodinová mzda?
Re: Aký je Váš priemerný mesačný zárobok | hodinová mzda?
Hegy, ak mas cenu prace 4000 € (superhruba mzda) tak mas okolo 2000 cisteho, to je celkom v pohode.
Korag: staci si to porovnat s Rakuskom, to ma podobny pocet obyvatelov a nasobne lepsie sluzby
TH: nemyslim si, viz predchadzajuca odpoved, pripadne ine podobne staty v EU, napr Nemecko. Radost tam odvadzat dane, ked vies, ze ich vedia spravne pouzit (samozrejme, nie na 100 %, to by sa nedalo ani v bezstatnej spolocnosti, to je o ludoch; neospravedlnujem tym ale okradanie ako take!)
Korag: staci si to porovnat s Rakuskom, to ma podobny pocet obyvatelov a nasobne lepsie sluzby
TH: nemyslim si, viz predchadzajuca odpoved, pripadne ine podobne staty v EU, napr Nemecko. Radost tam odvadzat dane, ked vies, ze ich vedia spravne pouzit (samozrejme, nie na 100 %, to by sa nedalo ani v bezstatnej spolocnosti, to je o ludoch; neospravedlnujem tym ale okradanie ako take!)
Politicky system a fungovanie ako take je vlastne na mrtvom bode, uz pred nasim letopoctom mali Greci podobny system dani, politiky, demokracie a odvtedy sa nic neposunulo, mozno zhorsilo, preto je nacase zmenit system od zakladu.
beardie: To mi ani nemusis hovorit, viem ze Rakusania ziju v uplne inej dimenzii ako my, ide o to ze tie nedostatky funguju aj tam, mozno to tak nie je vidiet z pohladu zivotnej urovni a sluzieb, no princip je ten isty.
// myslim si ze o policajnych zlozkach v nasej republike sa na tomto fore dost popisalo a zbytocne to tu dalej rozoberat, clovek si spravi nazor sam.
beardie: To mi ani nemusis hovorit, viem ze Rakusania ziju v uplne inej dimenzii ako my, ide o to ze tie nedostatky funguju aj tam, mozno to tak nie je vidiet z pohladu zivotnej urovni a sluzieb, no princip je ten isty.
// myslim si ze o policajnych zlozkach v nasej republike sa na tomto fore dost popisalo a zbytocne to tu dalej rozoberat, clovek si spravi nazor sam.
beardie fakt uzasne! a co s tie dalsie 2000€, mesacne, rocne teda 24 000€? jedinec? za desat rokov 240 000€? co z toho mam ja resp spolocnost?
toto???
toto???
Nie dakujem v klude budem poberat plnu mzdu a budem mat osobnu ochranku a osobitnu starostlivost + vlastne setrenie do dochodku.Počtom policajtov sme veľmoc
Slovensko má trikrát toľko policajtov ako rovnako veľké Fínsko.
BRATISLAVA. Pomáhať a chrániť. Nové krédo by mal každý slovenský policajt uplatňovať v priemere voči 254 ľuďom.
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
len su tam trosku ine cisla co sa tyka kriminality obcanov, ktora zrejme bude korespondovat tym cislam.
Super vies co z nich mam ja? Kyselinu v zaludku, strach za volantom zo spachania potencialneho priestupku za hrozbou HORIBILNEJ pokuty, sledujem ako chrania ciganov a tym to tak hasne, vlastne si platim aby som mohol dalej platit.
Serie ma to no co s tym. Som Slovak a som hrdy i ked uz vlastne aj uvazujem nad tym na co som vlastne hrdy...
Serie ma to no co s tym. Som Slovak a som hrdy i ked uz vlastne aj uvazujem nad tym na co som vlastne hrdy...
-
guess.whoo
Redeemer
ale tak si dost inteligentny na to, aby si si vedel domysliet co by sa stalo keby sa ich pocet znizil na uroven ako je vo Finsku.
Jasne ze ich je na cestach zbytocne vela, ale za to treba podakovat statu a kvotam ake maju nastavene. Ver mi, ze ani ich nebavi v horucavach vystavat niekolko hodin oblecenych pri ceste
(ofc su vynimky. Niektori z nich si doslova uzivaju pokutovat ludi, dokonca este aj vlastnych kolegov)
Jasne ze ich je na cestach zbytocne vela, ale za to treba podakovat statu a kvotam ake maju nastavene. Ver mi, ze ani ich nebavi v horucavach vystavat niekolko hodin oblecenych pri ceste
(ofc su vynimky. Niektori z nich si doslova uzivaju pokutovat ludi, dokonca este aj vlastnych kolegov)
Neviem posudit aj ked rodicovsky byt 4x vykradli, vinnik sa nikdy nenasiel, ani moj telefon ukradnuty sa nenasiel, raz som bol napadnuty vinnik znamy no nic sa nevyriesilo ale pokial ide o vyberciu cinnost tu mame zrazu bandu usilovnych zodpovednych panov P ktori mi uz bytostne lezu na nervy.
Dufam ze ta sluzba "poistka proti pokutam" bude fungovat tak si ich vychutnam naspät.
Dufam ze ta sluzba "poistka proti pokutam" bude fungovat tak si ich vychutnam naspät.
-
TommyHot
Addict
Kto im kaze robit politickych poskokov? Mozu sa zamestnat v sukromnom sektore. Aha, vlastne zabudol som, na to treba mat schopnosti a konkurencnu vyhodu. Obracacov masa v mcdonalde na dvojplatnickach je uz plnoguess.whoo napísal:Ver mi, ze ani ich nebavi v horucavach vystavat niekolko hodin oblecenych pri ceste
lepsie v sukromnom sektore ako sbs ne?:D asi kazdy kto zarobi menej je od teba nula a este ked robi s statnom ojojojTommyHot napísal: Kto im kaze robit politickych poskokov? Mozu sa zamestnat v sukromnom sektore. Aha, vlastne zabudol som, na to treba mat schopnosti a konkurencnu vyhodu. Obracacov masa v mcdonalde na dvojplatnickach je uz plno
Back to topic. Rozoberate veci, na ktore tu temy su.
-
TommyHot
Addict
Kolko domyslavych idiotov sa tu este objavi? Kazdy kto zaraba z dani inych je pre mna nula a to je rozdiel.CHoBoT napísal:lepsie v sukromnom sektore ako sbs ne?:D asi kazdy kto zarobi menej je od teba nula a este ked robi s statnom ojojoj
-
guess.whoo
Redeemer
takze by mali ist robit SBS (za 3,50 na hodinu aby sme boli v teme) a zarabat nejakych 450e mesacne len aby nerobili v statnej sprave? zase keby si mali zvolit statie na cestach alebo non-stop statie pri pokladniach tak asi zvitazia tie cesty.
Tu uz prichadza na scenu hodnota cloveka a ludska hrdost.
V dnesnej dobe cim dalej tym menej badany jav ludia za peniaze budu robit aj ludske prostitutky.
Hanba takym.
V dnesnej dobe cim dalej tym menej badany jav ludia za peniaze budu robit aj ludske prostitutky.
Hanba takym.
-
guess.whoo
Redeemer
mm tak ked si taky mudry navrhni moznost zamestnania pre takeho 40tka v okresoch VK,LC,RS,RV a inych hladovych dolinach, ktory ma na krku nejaku hypoteku a deti na strednej/vysokej
Teraz zbytocne nahravas TH. Stat tu nie je preto, aby vytvaral miesta pre 40 rocneho pana v hladovej doline. A uz vobec tu na to nie je policia. Policia ma svoju funkciu v state a tou nie je znizovanie nezamestnanosti. To, ze sa casto krat zneuziva v bananovych republikach ako je aj Slovensko, nie je problem systemu ako takeho. Je to problem ludi a ich zmyslania.
-
guess.whoo
Redeemer
ja som teraz nereagoval na TH, ale na Hegyho prispevok. Som zvedavy ake moznosti osobnostneho vyvoja a kariery maju ludia zijuci v tychto oblastiach Slovenska.
aha, potom sa ospravedlnujem. Hegy by mohol pochopit, ze mame aj nieco ako poslanie. Nie vzdy ide ludom iba o prachy a lacno platene poslanie nemusi byt hned prostitucia.
-
uplink
VIP
matki - nejde ľuďom vždy iba o prachy. Bavíme sa o planéte Zem? Či nejaká iná planéta z inej galaxie? Ľuďom ide v drvivej väčšine prípadov LEN o peniaze, potom im ide HLAVNE o peniaze a možno aj niečo iné, aby to nevyzeralo tak zle a tak 0,00001% populácie NEJDE LEN, ale AJ o openiaze.
Spytaj sa doktorov na detskej onkologii, ci im ide iba o peniaze...
-
guess.whoo
Redeemer
to je hlupost. Mam par znamych, ktori sli robit do hospicu, hasica a pod. aj ked mohli robit nieco kde by zarabali viac, ale chceli pomahat ludom