Aký je Váš priemerný mesačný zárobok | hodinová mzda?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Aká je Vaša [priemerná] hodinová mzda?

0,5-2 €/h
12
7%
3-4 €/h
55
34%
5-6 €/h
29
18%
7-9 €/h
19
12%
10-15 €/h
23
14%
16-20 €/h
3
2%
21-30 €/h
2
1%
31 - 60 €/h
3
2%
61 a viac €/h
15
9%

Celkom hlasov: 161

Polo-X
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Aký je Váš priemerný mesačný zárobok | hodinová mzda?

Príspevok od používateľa Polo-X »

TommyHot napísal: Kolko domyslavych idiotov sa tu este objavi? Kazdy kto zaraba z dani inych je pre mna nula a to je rozdiel.

nazor hodny idiota :!:

doktori, ucitelia, poziarnici ako bolo spominane... ved to je urazka ich prace
statnu spravu a uradnikov nepocitam to je katastrofa to vieme vsetci, nehovoriac o vlade a politikoch, tych rovno vesat na kandelabre...

no th stale nechape ze nebyt statu a vyberu dani, infrastruktura statu by bola na urovni 10 storocia, nakolko by sukromny sektor drzal vsetko vo vlastnych rukach a nehovoriac o tom ze by nemal sancu zaplatit zdravotne ci ine nutnosti v pripade potreby, asi nechape zakladne principy trhovej ekonomiky

je to cista utopia a nazor mi pride ako vyplod fantazie 5 rocneho decka

p.s. ja nehovorim ze platenie dani je spravne resp ich prerozdelenie a pouzivanie a rozkradanie... tiez nerad platim dane tak ako kazdy. keby existovala druha dymenzia kde by sa vsetky vybrane dane pouzili 100% na potreby obcanov a na spravne miesto to by som ich s ochotou platil, no to pri chamtivosti aku napr ukazuje aj th je nemozne
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

no th stale nechape ze nebyt statu a vyberu dani, infrastruktura statu by bola na urovni 10 storocia, nakolko by sukromny sektor drzal vsetko vo vlastnych rukach a nehovoriac o tom ze by nemal sancu zaplatit zdravotne ci ine nutnosti v pripade potreby, asi nechape zakladne principy trhovej ekonomiky
Toto je ten najstupidnejsi nazor aky som kedy cital. Lebo stat si vytvoril peniaze zo vzduchu a za ne zaplatil vsetky sluzby a este k tomu aj zbytocnu niekolko miliardovu byrokraticku masineriu :D na co ja vlastne platim dane, ked stat ma vlastne peniaze neznameho povodu, ktorymi vie zaplatit vsetko, co by nedokazal zabezpecit sukromny sektor?

No ze nam porozpravaj o principoch trhovej ekonomiky. Naozaj by ma zaujimalo ake uplatnenie mas v sukromnom sektore, lebo keby mi pride do firmy clovek s takymito nazormi, tak s nim vyrazim dvere, ze po nom ani smrad neostane.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

TommyHot napísal:Myslim cokolvek okrem EU. Ano, do vacsiny krajin mozes ist na 3 mesiace, ale zrovna azijske krajiny nie su z tych, ktore vo velkom zamestnavaju europanov. Ale to je jedno, ako hovorim da sa tam ist aj ako turista na rok a fungovat vzdialene cez net, ci uz cez slovensku firmu, alebo nejaky offshore pre minimalizaciu dani.
Kto chce hlada sposoby, kto nechce hlada dovody
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Ved ja sposob mam (turista na 1 rok, pripadne sa ozenim s lokalnou zenou a ziskam obcianstvo, resp povolenie na pobyt), kazdopadne nechapem preco ma vyhanate s krajiny, kde mam rodinu, znamych, majetok atd? Navyse ked cez dane treba krmit asocialov vsade na svete, rozdiel je len v objeme prerozdelovania.

Btw keby chcel niekto rypat - to sa nevyhovaram, v aprili idem pozriet do Korei a mozno tam aj ostanem.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

do severnej? :)
Spoiler
joke
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

TommyHot napísal:Ved ja sposob mam (turista na 1 rok, pripadne sa ozenim s lokalnou zenou a ziskam obcianstvo, resp povolenie na pobyt), kazdopadne nechapem preco ma vyhanate s krajiny, kde mam rodinu, znamych, majetok atd? Navyse ked cez dane treba krmit asocialov vsade na svete, rozdiel je len v objeme prerozdelovania.

Btw keby chcel niekto rypat - to sa nevyhovaram, v aprili idem pozriet do Korei a mozno tam aj ostanem.
My ani ja ta nikam nevyhanam. Iba navrhujeme riesenie tvojej situacie, s ktorou evidentne nie si spokojny. A mne osobne je uplne jedno aky mas na tom nazor, akurat mi nadvihlo zlc tvoje tvrdenie, ze "pre mna je parazit kazdy v statnej sprave bezohladu na jeho profesiu"

Takze v zasade mas 2 moznosti (nepredpokladam, ze za dobu tvojho a mojho zivota sa nieco zasadne v spolocnosti na Slovensku/svete zmeni, a ak ano, tak to bude tak zasadne, ze nejake dane ta naozaj trapit nebudu) - akceptovat system aky na Slovensku funguje, alebo sa odstahovat niekam, kde sa tvojim idealom najviac priblizuju. A vlastne napada ma este jedna moznost, ale tu nedoporucujem - mozes skocit z mostu.
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

TommyHot napísal:
Mama uz vyse roka brigaduje, lebo v meste kde zije je s odborom ktory vystudovala neuplatnitelna. To len na margo mojho "zamestnania" ;) ze by zavist, ze niekto si dokaze zarobit aj vlastnym usilim a nie je odkazany na peniaze inych?
dufam ze nebola na urade prace a ze si vie zarobit vlastnym usilim aby si ju nebral za 0 8)

och a ked bude poberat v starobe dochodok, tak je tieto tvoje nazory vysvetli velmi jemne
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Neboj sa, dochodok o 20-30 rokov aj tak nebude existovat :) caka ta velmi tazky zivot ;)

t0m4s3 to je take riesenie.. "vyber si ci budes otrokom na 70%, alebo len na 50%" :) ja skor ostanem pri sireni ancap myslienok a popri tom sa budem snazit vyvolavat v parazitoch pocit hanby, ze su neschopni a ziju z prace inych (aj ked je evidentne velmi tazke u nich vyvolat tento pocit). Btw aby bolo jasne neutocim na profesie ako take, utocim na profesie vytvorene statnym monopolom, kde funguju tabulkove platy bezohladu na schopnosti, kde sa zije na ukor inych atd. Nemam nic proti lekarovi, ci ucitelovi, ktory je sucastou sukromneho sektoru, kde dostava mdzu vdaka schopnostiam a na zaklade kontraktu a nie na zaklade nasilia pachanom na inych ludoch.
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

no moment ale ved si tvrdil ze kazdy kdo berie peniaze ktore su tebe odobrate nasilim je u teba parazit a nula...

a este otazka... dajme tomu ze dochodok bude aj ked sa ho ty dozijes, prides na urad a povies "ja ho nechcem lebo by som sam seba povazoval za nulu!" ? alebo sklopis uska a tvoja cest a charakter ak nejaky mas, upadne do nemilosti?
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Polo-X napísal:no moment ale ved si tvrdil ze kazdy kdo berie peniaze ktore su tebe odobrate nasilim je u teba parazit a nula...
A? Co tym chcel basnik povedat? Ak nevies, su aj sukromni lekari aj sukromni ucitelia, ktori maju mzdu zo sukromneho sektora.

Demograficky vyvoj nedava existencii dochodku o 20-30 rokov ziadnu sancu, takze riesit tu hypoteticke otazky nema vyznam. Uz teraz sudruh ciastocne vybrakoval II. pilier, pretoze ten I. je neudrzatelny.
Ale aby som ti odpovedal na tvoju otazku, tak cisto teoreticky mam pravo poberat dochodok, pretoze som do systemu natlacil brutalne prachy a za tie desiatky rokov pravdepodobne este natlacim, takze si v principe len zoberiem naspat to, co mi stat ukradol. Kdezto paraziti vo verejnej sprave do systemu nenatlacili ani hovno, kedze dane ktore "platia" su z ukradnutych penazi z produktivneho sukromneho sektora.

Smutne, ze nevidis ten priepastny rozdiel a tahas do svojich pomylenych nazorov ludi, ktori krmia tento system a porovnavas to s neproduktivnou parazitickou statnou bandou, ktora nerobi nic len vyziera.
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

asi si nevies spojit ani dve vety

ak kazdy kdo je plateny statom je u teba 0

tam patri teda kazdy aj ten co natlacal peniaze do systemu ako ty

cize ak ho zoberies budes podla seba tiez 0

za dalsie sukromny doktor je tak drahy ze narocnejsie zakroky si vacsina ludi nemoze dovolit a keby boli len taki obavam sa opakovanie spanielskej chripky ako za hotovu vec, btw zabila viac ludi ako prva svetova...

ja rozdiel vidim ale smutne su tvoje nazory, aj ked ich menis ako aprilove pocasie...

ale je to tvoj nazor... a myslim ze sme daleko od topicu, daj posledne slovo, ja nato radsej kaslem, pretoze pochopenie je u teba ako keby som hrach na stenu hadzal... a zelam ti aby si zazil system kde vsetko co ti patri bude len tvoje, tak si v tej korei davaj pozor aby si netrafil tu komunisticku, to by si asi neprezil 8)
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

TH - v inej teme tvrdis, ze zdravy pacient nie je dobry pre biznis (co je pravda), ako si predstavujes efektivne, cisto sukromne zdravotnictvo?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Tu môže fungovať iba "môj" recept a to systém, ktorý nie je založený na produkcii a zisku. Ako vidíme, tieto motivátory, aj keď prinášajú určitý relatívny pokrok a progres v niektorých sférach, majú zhubný charakter pre väčšinu ľudí.
haluzko
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa haluzko »

Ja by som len chcel poznamenat, ze tema sa uplne minula povodnemu zameru, ale je to zaujimave citanie :D... takze dakujem diskutujucim, mozno by som odporucil menej odporu/emocii ;)
Peter00
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Peter00 »

S timi fizlami na uzemi SR je to tak ze ten vysoky pocet prislusnikov PZ ma svoje dovody. Napriklad veci ktore u nas robi cudzinecka/hranicna policia robia v zahranici casto civilni zamestnanci. Dalej mame hranice s Ukrajinou kde sluzi dovedna takmer 5000 policajtov (1/4 vsetkych prislusnikov PZ). Tam sa pocet policajtov znizovat nesmie kedze to je nariadenie EU a inak by sme nesplnali podmienky aby sme boli v Schengene. Dalej napriklad taki dopravaci. V zahranici je bezna prax ze po cestach su staticke merace rychlosti co ta same aj odfotia. U nas na take nieco nie su peniaze a preto to musia robit policajti. Ak si toto zratate tak zistite ze bez tychto par problemov by sme sa dostali minimalne do priemeru EU
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

You’re in the top 0.58% richest people in the world by income.
Nic moc teda :mrgreen:
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

You’re in the top 0.27% richest people in the world by income. Ale keď človek scrolluje nižšie, tak sú tam zaujímavé štatistiky :) Napríklad Your monthly income could pay the monthly salaries of 222 doctors in Kyrgyzstan.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Tak toto je super web. :) A fakt, ked clovek scrollne dole, tak su tam zaujimave veci. :)

You’re in the top
0.39%
richest people in the world by income.

That makes you the
26,125,893rd
richest person on earth by income.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

a dajte si tam 177€ (minimum) a precitajte si tie hlasky znova, nedavaju zmysel a vyznie to trosku vtipne :mrgreen:
Napísať odpoveď