Konšpirácie naše každodenné
Re: Konšpirácie naše každodenné
Tu je vsetko o tej bani : http://www.necenzurovane.sk/diamantovabana/
Niekedy mám pocit, že som asi iný živočíšny druh ako zvyšok populácie. A často ľutujem, že mi matka príroda nenadelila lepšie vyjadrovacie schopnosti. Často sa úplne zrejmú vec snažím čo najjednoduchšie vysvetliť okoliu, no to okolie reaguje úplne bezprízorne. Pre mňa je to nepochopiteľné. Skutočne nerozumiem vášmu zmýšľaniu a tisíc zbytočným otázkam. Nerozumiem tej neschopnosti povzniesť sa nad situáciu a uvedomiť si širšie súvislosti.
Bez urážky kali, ale z toho čo si napísal na poslednej strane sa dá celkom jasne dedukovať, že tvojím jediným zdrojom o WTC boli filmy, videá a weby vytvorené konšpirátormi a k druhej strane barikády si sa pre istotu ani nedostal. Vôbec ti to, ale nevyčítam. Temer nikto si nedal prácu s tým aby čítal oficiálnu správu. A kto by si aj dal, tých správ je viac. Je správa z vyšetrovania od FBI, ktorá je zameraná na zločin ako taký, únoscov, Alkaidu a tieto veci. Len aby si vedel, ani jeden únosca nemal afgánsku národnosť. Ak by si to čítal vedel by si. Je tu správa of tzv. Komisie 9/11 , ktorá bola zostavená z random senátorov, guvernérov a tak podobne, ktorí samozrejme pre svoje závery využívali iných odborníkov. Je tu aj nejaká správa od CIA, ale tú som nevidel ani ja. A potom je tu samozrejme správa o kolapse dvojičiek od NISTu a minimálne túto by som si odporúčal pozrieť.
Ale nech by padol z neba teraz akýkoľvek dôkaz od kohokoľvek, o všetkom sa dá tvrdiť, že je zmanipulované. Je úplne jedno čo vám kto povie. Ty sa stále môžeš opýtať "Prečo by som mal veriť americkej vláde?". Ale na tomto mieste by si mal sám seba prichytiť pri tom obrovskom predsudku, ktorého sa dopúšťaš. A nielen ty. Väčšina ľudí to jednoducho nie je schopná pripustiť, že by sa také niečo mohlo stať a že za tým jednoducho nestojí americká vláda. Nedokážeš to, lebo tvoje podvedomie ti to nedovolí. Si už tak naučený. Je to v tebe. Nezáleží už na dôkazoch. Proste príbeh dvojičiek je na toľko senzačný, že sa z toho stal ľudový folklór jednej generácie, ktorý pretrvá až kým nevymrie. Vieš si vôbec predstaviť, že akokoľvek sa to môže zdať smiešne skutočne Alkaida potrebovala opodstatniť svoju existenciu tým, že uskutoční teroristický útok? Že namiesto toho aby sa niekto vyhodil len tak do vzduchu, unesie lietadlo a narazí s ním do niečoho? Dokážeš si predstaviť, že ak s tým niekto dokáže pristáť na dráhe, takže to riadenie už asi len dokáže trafiť obrovský mrakodrap? A potom? Je možné, že aj samotný Bin Ladin sa posral v ten moment keď uvidel dvojičky padať, lebo sa mu ani vo sne nesnívalo, že by mohli padnúť?
Motívom terorizmu tohto typu je upozorniť svetové média a vytvoriť tému vo verejnosti. Nikto nenapíše článok o tom, že niekde v riti sveta vybuchlo auto. Medzinárodná pozornosť sa nikdy nesústredí na krivdy páchané na opačnom konci sveta kým sa nestane niečo čo svet donúti sa tam pozrieť. To bol prvý cieľ útokov z 11 septembra. To je jasný motív, ktorý vyšiel dokonale. Od útokov sa stal terorizmus a blízky východ témou číslo 1.
Druhý cieľ terorizmu tohto typu je polarizácia spoločnosti. A ten myslím vyšiel ešte lepšie než ktokoľvek z útočníkov čakal. Pár lietadlami dokázali vychovať v celom západnom svete a aj v srdci usa generáciu, ktorá nenávidí usa a všetko čo reprezentujú. Deti z usa aj europy sa zrazu zaujímajú o problém, tvoria si weby, videá, zmenili svoje svetonázory, propagujú filmy, do krvi sa bijú na fórach a sú na život a smrť presvedčení, že príčinou všetkého zla na svete sú usa a kapitalizmus. Myslím, že o tomto táto organizácia ani len nesnívala. Útok sa podaril a obete neboli zbytočné. Spoločnosť polarizovali viac než dosť. V tomto rozmere útoky napáchali obrovské ekonomické škody.
V tieto dôsledky neverili ani samotní útočníci, lebo si ani nedokázali predstaviť akú silu bude predstavovať po roku 2000 internet, ktorý bol jedinou ale veľmi účinnou rozbuškou celej tejto aféry. Viac ako desať rokov po útokoch ich duch stále žije v tisícoch iných konšpirácií. Útoky boli proste z hľadiska tohto načasovania, niečo ako prvý otvárací ohňostroj, na ktorý nikto nezabudne.
A tak sa tu dneska bavíme a omieľame pri tom tisíce úplných ľudových klamstiev ktoré za viac ako 10 rokov povznikali. Nikto nikdy vám toto z hlavy nevytrieska, lebo vy to už nieste schopní pripustiť. Ste zhypnotizovaní situáciou natoľko, že už ste stratili kontakt s racionálnym uvažovaním bez prídavku paranoje. Vy už žijete vo svete, kde je všetko plán a všetci sú jeho súčasťou. Vidíte čo chcete vidieť. Raz som vás všetkých nazval novodobými upaľovačmi čarodejníc a presne to ste. Nedokážem to lepšie vystihnúť. Ste presne stále ten istý stredoveký dav s fakľami a vidlami.
Ako tomu davu vysvetliť, že zem nie je doska aj keď to na prvý pohľad dáva zmysel?
Vy sa proste budete snažiť obvešiavať sa cesnakom a rozprávať si príhody o podpisovaní zmluvy s diablom o polnoci na križovatke. Nejestvuje žiaden diabol, čarodejnice ani upíri. Ale s týmto sa proste nedá bojovať. Každý kto sa vzoprie bude upálený ako čarodejník. Musí ma platiť Soroš, CIA alebo aspoň naša SiSka, alebo vám skrátka chcem určite zle, je to jasné, ako inak.
Bez urážky kali, ale z toho čo si napísal na poslednej strane sa dá celkom jasne dedukovať, že tvojím jediným zdrojom o WTC boli filmy, videá a weby vytvorené konšpirátormi a k druhej strane barikády si sa pre istotu ani nedostal. Vôbec ti to, ale nevyčítam. Temer nikto si nedal prácu s tým aby čítal oficiálnu správu. A kto by si aj dal, tých správ je viac. Je správa z vyšetrovania od FBI, ktorá je zameraná na zločin ako taký, únoscov, Alkaidu a tieto veci. Len aby si vedel, ani jeden únosca nemal afgánsku národnosť. Ak by si to čítal vedel by si. Je tu správa of tzv. Komisie 9/11 , ktorá bola zostavená z random senátorov, guvernérov a tak podobne, ktorí samozrejme pre svoje závery využívali iných odborníkov. Je tu aj nejaká správa od CIA, ale tú som nevidel ani ja. A potom je tu samozrejme správa o kolapse dvojičiek od NISTu a minimálne túto by som si odporúčal pozrieť.
Ale nech by padol z neba teraz akýkoľvek dôkaz od kohokoľvek, o všetkom sa dá tvrdiť, že je zmanipulované. Je úplne jedno čo vám kto povie. Ty sa stále môžeš opýtať "Prečo by som mal veriť americkej vláde?". Ale na tomto mieste by si mal sám seba prichytiť pri tom obrovskom predsudku, ktorého sa dopúšťaš. A nielen ty. Väčšina ľudí to jednoducho nie je schopná pripustiť, že by sa také niečo mohlo stať a že za tým jednoducho nestojí americká vláda. Nedokážeš to, lebo tvoje podvedomie ti to nedovolí. Si už tak naučený. Je to v tebe. Nezáleží už na dôkazoch. Proste príbeh dvojičiek je na toľko senzačný, že sa z toho stal ľudový folklór jednej generácie, ktorý pretrvá až kým nevymrie. Vieš si vôbec predstaviť, že akokoľvek sa to môže zdať smiešne skutočne Alkaida potrebovala opodstatniť svoju existenciu tým, že uskutoční teroristický útok? Že namiesto toho aby sa niekto vyhodil len tak do vzduchu, unesie lietadlo a narazí s ním do niečoho? Dokážeš si predstaviť, že ak s tým niekto dokáže pristáť na dráhe, takže to riadenie už asi len dokáže trafiť obrovský mrakodrap? A potom? Je možné, že aj samotný Bin Ladin sa posral v ten moment keď uvidel dvojičky padať, lebo sa mu ani vo sne nesnívalo, že by mohli padnúť?
Motívom terorizmu tohto typu je upozorniť svetové média a vytvoriť tému vo verejnosti. Nikto nenapíše článok o tom, že niekde v riti sveta vybuchlo auto. Medzinárodná pozornosť sa nikdy nesústredí na krivdy páchané na opačnom konci sveta kým sa nestane niečo čo svet donúti sa tam pozrieť. To bol prvý cieľ útokov z 11 septembra. To je jasný motív, ktorý vyšiel dokonale. Od útokov sa stal terorizmus a blízky východ témou číslo 1.
Druhý cieľ terorizmu tohto typu je polarizácia spoločnosti. A ten myslím vyšiel ešte lepšie než ktokoľvek z útočníkov čakal. Pár lietadlami dokázali vychovať v celom západnom svete a aj v srdci usa generáciu, ktorá nenávidí usa a všetko čo reprezentujú. Deti z usa aj europy sa zrazu zaujímajú o problém, tvoria si weby, videá, zmenili svoje svetonázory, propagujú filmy, do krvi sa bijú na fórach a sú na život a smrť presvedčení, že príčinou všetkého zla na svete sú usa a kapitalizmus. Myslím, že o tomto táto organizácia ani len nesnívala. Útok sa podaril a obete neboli zbytočné. Spoločnosť polarizovali viac než dosť. V tomto rozmere útoky napáchali obrovské ekonomické škody.
V tieto dôsledky neverili ani samotní útočníci, lebo si ani nedokázali predstaviť akú silu bude predstavovať po roku 2000 internet, ktorý bol jedinou ale veľmi účinnou rozbuškou celej tejto aféry. Viac ako desať rokov po útokoch ich duch stále žije v tisícoch iných konšpirácií. Útoky boli proste z hľadiska tohto načasovania, niečo ako prvý otvárací ohňostroj, na ktorý nikto nezabudne.
A tak sa tu dneska bavíme a omieľame pri tom tisíce úplných ľudových klamstiev ktoré za viac ako 10 rokov povznikali. Nikto nikdy vám toto z hlavy nevytrieska, lebo vy to už nieste schopní pripustiť. Ste zhypnotizovaní situáciou natoľko, že už ste stratili kontakt s racionálnym uvažovaním bez prídavku paranoje. Vy už žijete vo svete, kde je všetko plán a všetci sú jeho súčasťou. Vidíte čo chcete vidieť. Raz som vás všetkých nazval novodobými upaľovačmi čarodejníc a presne to ste. Nedokážem to lepšie vystihnúť. Ste presne stále ten istý stredoveký dav s fakľami a vidlami.
Ako tomu davu vysvetliť, že zem nie je doska aj keď to na prvý pohľad dáva zmysel?
Vy sa proste budete snažiť obvešiavať sa cesnakom a rozprávať si príhody o podpisovaní zmluvy s diablom o polnoci na križovatke. Nejestvuje žiaden diabol, čarodejnice ani upíri. Ale s týmto sa proste nedá bojovať. Každý kto sa vzoprie bude upálený ako čarodejník. Musí ma platiť Soroš, CIA alebo aspoň naša SiSka, alebo vám skrátka chcem určite zle, je to jasné, ako inak.
slay mozem sa ta spytat ? aky mas nazor na media ako slobodny vysielac, zem a vek ?
slay, ked uznam ze mas pravdu budes na seba velmi hrdy? Lebo je pravdou ze moj postoj sa behom casu na tuto problematiku naozaj zmenil a neni az tak jednoznacny jak napr pred dvoma rokmi. Preto si tie tvoje otcovske rady s tou ohromnou davkou arogancie a presvedcenim o svojom skusenostami ostrielanom zivote nechaj pre volakeho svojho potomka alebo ineho zasrana a nie pre mna.
Moj postoj momentalne k tejto problematike je nijaky, tazko povedat kto a ako, su nejasnosti na jedne aj druhej strane, vzdy to bude zavisiet o tom kto sa k comu prikloni na zaklade svojho vlastneho presvedcenia, ty tak tiez robis a je to uplne ocividne.
Tvoje vnimanie motivov terorizmu tiez nie su uplne presne, neodpovedas si na zakladnu otazku a sice co je pricina teororizmu, preco terorizmus vznika a co je jeho ucelom.
Islamskemu fundamentalistovi a fanatikovi ide vzdy v prvom rade o ciele ideologicke, moze osrat polarizaciu spolocnosti ked neziska dalsich konvertitov a islamskych fanatikov resp nezmeni spolocnosti na islamisticku. Terorista sa snazi zmenit spolocnost podla vlastneho obrazu videnia spolocnosti. Zastrasovanim sa spolocnost snazi priklonit na svoju stranu, v opacnom pripade ju s rovnakou radostou znici lebo ju povazuje za nepriatela. A co je najdolezitejsie, je to cin zo zufalstva ta posledna sanca presadit svoje.
Tvoje dovody motivov terorizmu su rozhodne zaujimave, ale v tejto situacii mame konkretny priklad a to je fanaticky islam a tu uz tvoje uvedene motivy su na povazenie a jedna sa skor iba o spekulacie.
Tou hlavnou otazkou je, preco prave afganski islamisti? lebo tu ja motiv rozhodne nikde nevidim.
Moj postoj momentalne k tejto problematike je nijaky, tazko povedat kto a ako, su nejasnosti na jedne aj druhej strane, vzdy to bude zavisiet o tom kto sa k comu prikloni na zaklade svojho vlastneho presvedcenia, ty tak tiez robis a je to uplne ocividne.
Tvoje vnimanie motivov terorizmu tiez nie su uplne presne, neodpovedas si na zakladnu otazku a sice co je pricina teororizmu, preco terorizmus vznika a co je jeho ucelom.
Islamskemu fundamentalistovi a fanatikovi ide vzdy v prvom rade o ciele ideologicke, moze osrat polarizaciu spolocnosti ked neziska dalsich konvertitov a islamskych fanatikov resp nezmeni spolocnosti na islamisticku. Terorista sa snazi zmenit spolocnost podla vlastneho obrazu videnia spolocnosti. Zastrasovanim sa spolocnost snazi priklonit na svoju stranu, v opacnom pripade ju s rovnakou radostou znici lebo ju povazuje za nepriatela. A co je najdolezitejsie, je to cin zo zufalstva ta posledna sanca presadit svoje.
Tvoje dovody motivov terorizmu su rozhodne zaujimave, ale v tejto situacii mame konkretny priklad a to je fanaticky islam a tu uz tvoje uvedene motivy su na povazenie a jedna sa skor iba o spekulacie.
Tou hlavnou otazkou je, preco prave afganski islamisti? lebo tu ja motiv rozhodne nikde nevidim.
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
butthead: Áno, vyvracal. V tejto téme mám dosť príspevkov a jeden jediný by som ti odporučil, ale nechce sa mi ho hľadať. Ak máš prázdniny, môžeš si túto tému postupne prelistovať. A čo sa týka tvojich "slobodných médií", odporúčam samostatnú tému o prop.sk, ktorá bude kdesi ďalej v histórii, pretože tam sme diskutovali o týchto "slobodných médiách". A rád by som aj našiel to, koľko faktických chýb a bludov som na tých "slobodných médiách" našiel, ale to sa mi tiež nechce. Máš čas, vstúpil si tu do diskusie v štýle "in medias res", sám si priznal, že si to tu nečítal - hádam neveríš, že sa tu budeme všetci opakovať kvôli každému novému užívateľovi v tejto diskusii?
V poriadku seth82. Prazdniny bohuzial nemam, makam tu pre tento zlodejsky stat, ktory si prakticky kazdy mesiac ukroji 50% z ceny prace.
Preto som sa vlastne aj zacal podrobnejsie zaujimat o tom ako to teda vsetko je a funguje, samozrejme mam mnoho otaznikov, neda sa verit vsetkemu. Podstate za mojich studenstkych cias som bola zaryta ovca - od TV som sa nevedel odtrhnut a cez internet som sledoval SME, PRAVDU, a ich diskusie. Teraz ked ich citam mi je na zgrcanie ako su ludia naivni.
Co sa tyka slobodnych medii, pocuvam SV, aj mam predplateny Zem a vek, autori rozoberaju vsetko mozne, ale nikde nie je napisane ze maju 100% pravdu. Vsetky temy su otvorene a diskutuje sa. Kazdy sa moze zapojit do debaty, kazdy moze napisat clanok. Mainstream zial taky priestor neponuka, az mozno na par vynimiek.
Preto som sa vlastne aj zacal podrobnejsie zaujimat o tom ako to teda vsetko je a funguje, samozrejme mam mnoho otaznikov, neda sa verit vsetkemu. Podstate za mojich studenstkych cias som bola zaryta ovca - od TV som sa nevedel odtrhnut a cez internet som sledoval SME, PRAVDU, a ich diskusie. Teraz ked ich citam mi je na zgrcanie ako su ludia naivni.
Co sa tyka slobodnych medii, pocuvam SV, aj mam predplateny Zem a vek, autori rozoberaju vsetko mozne, ale nikde nie je napisane ze maju 100% pravdu. Vsetky temy su otvorene a diskutuje sa. Kazdy sa moze zapojit do debaty, kazdy moze napisat clanok. Mainstream zial taky priestor neponuka, az mozno na par vynimiek.
-
seth82
Darca
Nik ti nebráni presťahovať sa a makať pre iný štát, tak ako ja
Sorry za tie prázdniny. Nuž, ak máš čas - prelistuj si celú túto diskusiu. V mnohých prípadoch tu nájdeš iba hlúpy balast aj z mojej strany, keďže som sa bránil pred útokmi istých užívateľov, ale rozoberali sme tu ozaj všetko. Aj tie "slobodné médiá" (časom prídeš na to, že také nie sú a každé z nich k niečomu inklinuje), aj konšpirácie, aj to, prečo vznikajú a prečo sú tak populárne...Je tu toho naozaj dosť. Stopercentnú pravdu nemôže okrem priamo zainteresovaných prezradiť nik. A preto sa ju, predpokladám, nikdy nedozvieme, alebo možno tak za 50 rokov, keď to už bude každému aj tak jedno.
Ten príspevok bol síce reakciou na teba, ale nebol len pre teba. Preto také ladenie. Ty si už starý pes, ale je tu mnoho mladých, ktorí prijímajú informácie a tvoria si svetonázor a jednoducho nezvládajú ten pretlak informácií. Abstraktného myslenia človek začína byť schopný až v puberte, práve na tomto mieste získava svoje postoje k svetu a spoločnosti. Pre týchto som to ladil tak "otcovsky". Nie som až tak starý aby som sa mohol pasovať za úplne ostrieľaného, ale ani taký mladý a neskúsený aby som nemohol niečo odkázať mladším. Tiež som mal 15 a viem ako som sa díval vtedy na svet.kali520 napísal:slay, ked uznam ze mas pravdu budes na seba velmi hrdy? Lebo je pravdou ze moj postoj sa behom casu na tuto problematiku naozaj zmenil a neni az tak jednoznacny jak napr pred dvoma rokmi. Preto si tie tvoje otcovske rady s tou ohromnou davkou arogancie a presvedcenim o svojom skusenostami ostrielanom zivote nechaj pre volakeho svojho potomka alebo ineho zasrana a nie pre mna.
Môj postoj je temer rovnaký ako tvoj. Vždy som na tomto fóre hovoril, že možno neviem čo je pravda, ale viem čo pravda určite nie je. A mojím cieľom tu nikdy nebolo objasniť celé útoky a povedať ako to skutočne bolo - lebo to jednoducho neviem a ani nikto z Vás. Ale naopak vylúčiť to čo je očividný nezmysel a tým aktuálna verzia o sprisahaní 9/11 skutočne je. Vidím ako celkom trápny fakt, že celosvetová skupina fanúšikov konšpirácie sa nezmohla na niečo lepšie, že nedokázali zareagovať na kritiku a vylepšiť tú teóriu, ale naopak sa tvrdohlavo držia nezmyslov ktoré vznikli hneď po páde. Teda dnes tu máme oficiálnu verziu, ktorej nikto nechce veriť už len z princípu a konšpiračnú, ktorá je absolútne nepoužiteľná a v svojej súčasnej podobe je len stratou času pre diskutujúcich.
K tomu motívu. No poviem ti to takto.
-Zopakujem, že ani jeden z útočníkov nebol afgánskej národnosti. Tu hrá rolu presvedčenie, nie národnosť.
-Alkaida bola založená v Pakistane (ale ako dôsledok sovietskej vojny v Afganistane) pokiaľ viem, ale svoje centrá, bunky alebo neviem ako to nazvať má/mala vo viacerých krajinách ako Afganistan, Irak, Pakistan a afrike Sudán. Ale v jej radoch sú všemožné národnosti.
-Je to dosť stará a dosť skúsená organizácia na to aby bola schopná pokročiť od vyhadzovania sa do vzduchu niekde v háji zelenom na konci sveta, k tomu, že "chlapci čo ak by sme spravili niečo zaujímavejšie - trebars uniesli lietadlo"? To si myslím, že nie je nič nereálne, žiadni jaskynní muži s uterákmi.
-Takže podľa mňa je toto plus to čo som napísal vyššie všetko, ale..
-Ale sú ľudia čo sú presvedčení, že to všetko znamená viac (čo ja už považujem zase za špekuláciu a komplikáciu, ale tebe sa to možno bude páčiť).
Toto je výňatok z knihy "stratégia alkaidy do roku 2020" od istého Saif al Adela. Ale vravím, ja s týmto až tak veľmi nesúhlasím, lebo si myslím, že niečo také sa nedá naplánovať ani predvídať.
Kód: Vybrať všetko
1.Provoke the United States and the West into invading a Muslim country by staging a massive attack or string of attacks on U.S. soil that results in massive civilian casualties.
2. Incite local resistance to occupying forces.
3. Expand the conflict to neighboring countries, and engage the U.S. and its allies in a long war of attrition.
4. Convert al-Qaeda into an ideology and set of operating principles that can be loosely franchised in other countries without requiring direct command and control, and via these franchises incite attacks against the U.S. and countries allied with the U.S. until they withdraw from the conflict, as happened with the 2004 Madrid train bombings, but which did not have the same effect with the July 7, 2005 London bombings.
5. The U.S. economy will finally collapse by the year 2020 under the strain of multiple engagements in numerous places, making the worldwide economic system which is dependent on the U.S. also collapse leading to global political instability, which in turn leads to a global jihad led by al-Qaeda and a Wahhabi Caliphate will then be installed across the world following the collapse of the U.S. and the rest of the Western world countries.
to len tak pomino,no ale ako to teda je s tym dokazom ze za tym stal usama a jeho parta?nie su ziadne dokazy ze to bol on.bodka a nech vas demokratov slak trafiBilly napísal: Kto tu kedy spominal ZHN? Vsak ty si jediny, kto tu o tom furt trepe (zvycajne ked ti dojdu argumenty).
Myslíš okrem toho, že sa verejne priznal a existuje aj x dôkazov ako záznamy kamier z letísk, lietadiel, batožiny, telefonáty, svedectvá? Ak si prečítaš správu FBI o 9/11 tak uvidíš, že dôkazov je dosťSon-Goku napísal: to len tak pomino,no ale ako to teda je s tym dokazom ze za tym stal usama a jeho parta?nie su ziadne dokazy ze to bol on.bodka a nech vas demokratov slak trafi
.. ale možno Al-kaida kryje amíkom chrbát, preto už 12 rokov nesú vinu.
Nehovoriac o tom, ze ostatne islamske radikalne skupiny by proti tomu znacne protestovali, a nevyjadrovali by suhlas a uznanie nad "dobre vykonanym dielom." Alebo su vsetky taketo radikalne skupiny vytvorom CIA?
V každom jednom poschodí bolo toľko stlačeného vzduchu, že ten pád dokonale splňuje fyzikálne zákony 
Vďaka za inštruktážne video, vždy som rád, keď niekto potvrdí pád dvojičiek bez demolície. Díky.
btw. ak si vezmeš akúkoľvek krivku a kanón, použiješ vhodné priblíženie alebo oddialenie tak to napasuješ. V tom videu, tam zázračne napasovali asi tri rozličné krivky na ten istý obrázok len v iných častiach.
Tak to vyzerá keď používa fyziku niekto s Iq pod 90 bodov.
Vďaka za inštruktážne video, vždy som rád, keď niekto potvrdí pád dvojičiek bez demolície. Díky.
btw. ak si vezmeš akúkoľvek krivku a kanón, použiješ vhodné priblíženie alebo oddialenie tak to napasuješ. V tom videu, tam zázračne napasovali asi tri rozličné krivky na ten istý obrázok len v iných častiach.
To ľuďom nepríde trápne porovnávať prípad za ideálnych podmienok s reálnymi podmienkami? Ešte na začiatku spomenie, že niektoí zrejme zabudli na "science class". Nech takéto video spraví v simulátore, nastaví tam reálne podmienky a aj tak by nedostal rovnaký vzor.
Inač jedno z najmenej presvedčivých a najhorších videí na túto tému. Videl som dokumenty, kde človek na chvíľu musel až uznať, že vedie odprezentovať svoje fakt kvalitne. Potom som sa ani nečudoval, že tomu toľko ľudí verí. Ale pri tomto sa mi chcelo smiať.
Inač jedno z najmenej presvedčivých a najhorších videí na túto tému. Videl som dokumenty, kde človek na chvíľu musel až uznať, že vedie odprezentovať svoje fakt kvalitne. Potom som sa ani nečudoval, že tomu toľko ľudí verí. Ale pri tomto sa mi chcelo smiať.
Nedávna štúdia vedcov psychológie a sociológie v UK a USA ukázala, že "konšpirační teoretici" sú mentálne a duševne zdravší ako tí, čo prijímajú oficiálne verzie správ hlavných médií.
http://intellihub.com/2013/07/15/new-st ... y-hostile/
http://intellihub.com/2013/07/15/new-st ... y-hostile/
-
94jakub
Guru wannabe
Jediné, čo z toho usudzujem je, že 12 rokov stále dookola sa opakujúce výmysly a klamstvá sa pomaly stávajú pravdou a dostali sa do povedomia širokej, logicky neuvažujúcej väčšiny, ktorí si tak našli nejakú zábavku.Additionally, it turned out that the anti-conspiracy people were not only hostile, but fanatically attached to their own conspiracy theories as well.
BTW tí, čo si všetko najprv overia odkiaľ daná informácia pochádza, či už oficiálna alebo konšpirácia, sú potom najzdravší, nie?
Ja stále vravievam, že konšpiračné teórie sú maximálne tak návod k rozvíjaniu samostatného kritického myslenia, alebo k nemu aspoň nejakým spôsobom dopomáhajú, ukazujú ľuďom, že aha aj takto sa dá na danú vec nazerať. Ale akonáhle začnú ľudia hltať všetko čo si prečítajú, tak je to také isté, ako niekto kto sleduje správy z mainstreamu a nepremýšľa nad nimi. Proste ich berie ako fakt. Človek ktorý považuje informácie z akéhokoľvek zdroja za automaticky pravdivé, je mierne povedané, blbý.
-
94jakub
Guru wannabe
Hej, to máš pravdu. Aspoň trochu inteligentný človek pri takom množstve konšpirácií zistí, že väčšina sú kraviny a neskôr radšej nad každou trochu kriticky popremýšľa, kým tomu uverí. Ten menej inteligentný to jednoducho zhltne aj s navijakom.
Takže konšpirácie sú zároveň dobrým sitom na triedenie inteligentých, resp. hlúpych ľudí.
Takže konšpirácie sú zároveň dobrým sitom na triedenie inteligentých, resp. hlúpych ľudí.
To áno, jediný problém je, že zástancovia konšpiračných teórií, sa automaticky považujú za inteligentných 
Jasne a ti co sa spravaju presne podla mozaiky elity a ludi co formuju nasu spolocnost su najmenej inteligentni.
Vies ked klame sama oficialna verzia, je to pruser, pretoze to je ta skupina ludi, co ma vraviet pravdu, smerovat spolocnost a hlavne utvara vseobecnu mienku o nasej spolocnosti ako takej.
Ked klame konspiracna verzia nic to neznamena, nie je ten druh media, co o vsetkom rozhoduje, su to vacsinou amateri ktori tu nic neovplyvnuju, len prezentuju svoje nazory, cize rozdielnost klamstiev medzi tymito dvomi skupinami nabera uplne iny vyznam.
Vies ked klame sama oficialna verzia, je to pruser, pretoze to je ta skupina ludi, co ma vraviet pravdu, smerovat spolocnost a hlavne utvara vseobecnu mienku o nasej spolocnosti ako takej.
Ked klame konspiracna verzia nic to neznamena, nie je ten druh media, co o vsetkom rozhoduje, su to vacsinou amateri ktori tu nic neovplyvnuju, len prezentuju svoje nazory, cize rozdielnost klamstiev medzi tymito dvomi skupinami nabera uplne iny vyznam.