Parkovanie
Parkovanie
Čo si myslíte o vyberaní poplatkov za parkovanie bez toho aby niesol prevádzkovateľ zodpovednosť za škodu spôsobenú na vozidle?
Kde-kto si oplotí ktovieaký pľac, vyberie 2€, ale ak mi ukradnú auto, tak oni nič, muzikanti...
Kde-kto si oplotí ktovieaký pľac, vyberie 2€, ale ak mi ukradnú auto, tak oni nič, muzikanti...
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Parkovanie
...to je v poriadku, v podstate platíš za prenájom tej plochy pod tvojim autom na určitú dobu, nie za to, že ti z tej plochy niekto niečo ukradne...
-
RATZINGER666
Darca
...urcite suhlasim s Grimom 
-
audiotrack
VIP
je to úplne bežné a normálne. Je to ich súkromný pozemok, tak je ich vec akú cenu a aké podmienky si stanovia. A tebe ak sa nepáči, choď parkovať inde
Napr. v Senci na gulaske ked chces ist k vode, tak na polnej ceste ktosi osadil rampu a vybera poplatok, ked chces prejst. Pretoze tam vlastni parcelu zrovna pod tou polnou cestou. A aby si ludia nevyhazdili inu cestu okolo tej jeho parcely, tak tam naukladal zatarasy.
-
Fabo
Hardcore addict
Ako ze neberu zodpovednost za pripadne poskodenie beriem... ale to ukradnutie? To ako nevidi ze sa cloveku niekto na jeho parkovisku vlamava do auta? To je divne...
S tym ukradnutim je to osemetne, lebo ten zlodej najprv musi zaplatit za parkovne, aby mohol odist. 
-
hojko
Site Admin
begbeee: Tak to funguje aj v meste ci na letisku, prides, zaplatis a za pol dna ti zmizne auto. Budes sa sudit s mestom, ze ti ukradli na nestrazenom parkovisku auto???
Frikso: Moze prist pesi alebo an bicykli
Frikso: Moze prist pesi alebo an bicykli
Jasne a pri odchadzani s kradnutym autom by sa vyhovoril ze odmieta platit parkovne, on tam nezaparkoval a neni ani majitelom, tak nech mu da ujo sbskar pokoj a otvori branu 
-
audiotrack
VIP
sú aj parkoviska kde platíš pri vstupe a nie pri odchode. Napríklad v kúpeloch v bojniciach. Prídeš, nahlásiš ŠPZ a povieš na koľko hodín. On si zapíše do knižky, dáš peniaze, dá ti bločik a pri odchode nikto nerieši. Ale pri východe sú kamery na značku namierené, tak si vie overiť či si nebol dlhšie a zrejme by ťa zastavil že máš doplatiť.Hegy napísal:Jasne a pri odchadzani s kradnutym autom by sa vyhovoril ze odmieta platit parkovne, on tam nezaparkoval a neni ani majitelom, tak nech mu da ujo sbskar pokoj a otvori branu
-
hojko
Site Admin
Zaplatit moze, resp. sa moze platit pri vjazde.
To je trosku na hlavu nie?audiotrack napísal: sú aj parkoviska kde platíš pri vstupe a nie pri odchode. Napríklad v kúpeloch v bojniciach. Prídeš, nahlásiš ŠPZ a povieš na koľko hodín. On si zapíše do knižky, dáš peniaze, dá ti bločik a pri odchode nikto nerieši. Ale pri východe sú kamery na značku namierené, tak si vie overiť či si nebol dlhšie a zrejme by ťa zastavil že máš doplatiť.
-
audiotrack
VIP
čo je na tom na hlavu? Viem o veľa parkoviskách kde sa platí vopred. Aj v banskej štiavnici keď som bol tak sa platilo vopred (a ak si bol dlhšie tak doplatok). Rovnaký systém - zapísal si čas a auto + na koľko hodín máš zaplatené.
co ja viem chodim kade tade fetom-svetom ale zeby som niekde platil parkovne vopred.. nevidim v tom logiku...
to co pises je absolutne nelogicky zdlhavy neprakticky proces
Naco sa vopred zastavovat, vypisovat nejaku spz, platit tolko co si myslis ze budes a po prepaleni este doplacat ked sa toto vsetko da spravit platbou pri odchode v jednom kroku bez komplikacii
Naco sa vopred zastavovat, vypisovat nejaku spz, platit tolko co si myslis ze budes a po prepaleni este doplacat ked sa toto vsetko da spravit platbou pri odchode v jednom kroku bez komplikacii
-
hojko
Site Admin
Bezne parkovanie v mestach - platis vopred kupou parkovacieho listka, resp. poslanim SMS.
-
audiotrack
VIP
Čas vôbec neušetríš, lebo pri odchode ti takisto musí vystaviť bločik, zobrať peniaze, vrátiť výdavok a podobne. Plus často si ťa musí značiť aj pri príchode lebo samozrejme slovák by povedal neskorší čas príchodu. Takže je to úplne jedno, kedy zaplatíš. Navyše sa tu bavíme o možno 30 sekundách kým napíše 6 znakov ŠPZ + čas a vystaví ti bločik tak aké komplikácie? V tom či sa platí vopred alebo po nie je absolútne žiaden rozdiel. Či sa zastavuješ pri vjazde a potom si ideš už bez starosti alebo vojdeš bez starostí ale pri odchode sa musíš zastaviť je podľa mňa úplne jedno.
Platenie vopred-napriklad parkovacie hodiny v kazdom vacsom meste v Europe,USA, Kanade...?Hegy napísal:co ja viem chodim kade tade fetom-svetom ale zeby som niekde platil parkovne vopred.. nevidim v tom logiku...
-
martinez13
Light Professional
v nových zámkoch na poliklinike je to tak spravené že pri vjazde na parkovisko ti automat vydá bloček a keď už odchádzaš tak vložíš bloček do automatu a zaplatíš koľko si tam bol.. potom si možeš tým bločkom otvoriť závoru.. myslím že to je najlepšie riešenie
Platenie vopred-napriklad parkovacie hodiny v kazdom vacsom meste v Europe,USA, Kanade...? Nemusis ist ani tak daleko, staci sa prejst BA, PN, ZA, PP...
Na roznych miestach ako nemocnice, polikliniky, obchodne centra atd. je vyuzivany system kedy si vezmes blocek a mozes ostat kolko chces- nieje predpoklad, ze by si sa napr. v takej nemocnici zdrzoval dlhsie, ako je potrebne a maju (mali by mat
) velke parkoviska s dostatocnym poctom miset.
Naproti tomu v centre, kde je velky nedostatok parkovacich miest je efektivne, ked si dopredu naplanujes ako dlho ostanes , co ta nuti vratit sa k autu a tym padom ma moznost zaparkovat a vybavit v centre nieco aj niekto iny
Na roznych miestach ako nemocnice, polikliniky, obchodne centra atd. je vyuzivany system kedy si vezmes blocek a mozes ostat kolko chces- nieje predpoklad, ze by si sa napr. v takej nemocnici zdrzoval dlhsie, ako je potrebne a maju (mali by mat
Naproti tomu v centre, kde je velky nedostatok parkovacich miest je efektivne, ked si dopredu naplanujes ako dlho ostanes , co ta nuti vratit sa k autu a tym padom ma moznost zaparkovat a vybavit v centre nieco aj niekto iny
Ja v tom len hladam logiku, v SMS listku to je jasne
o tom sa nebudem bavit, ale aby ta niekto skasol vopred a potom doplatis nadcas je podla mna fail, to ta moze rovno skasnut iba na konci a jedno "kasirovanie" je usetrene.
To je akoby si dosiel do obchodu ze budem brat 20 rozkov tu je 1 euro, zabudnes vsak maslo tak este druhy krat pojdes zaplatit maslo
To je akoby si dosiel do obchodu ze budem brat 20 rozkov tu je 1 euro, zabudnes vsak maslo tak este druhy krat pojdes zaplatit maslo