Cestná cyklistika (profesionálna) + Tour de France
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Cestná cyklistika (profesionálna)
Skoda toho Valverdeho, mohol urcite bojovat o podium, celkovo Movistar team plny silnych jednotlivcov
Tak Velits nakoniec 25. , myslím že potvrdil celkom slušnú dlhodobú formu, minulý rok bol 27. a rok predtým 18.
Sagan samozrejme výborne, no "len" jedno etapové víťazstvo je oproti tomu na čo sme si zvykli trochu horší výsledok. Bohužial si nikto nebude pamätať že bol v každej nie-horskej etape (okrem prvej) na bedni
ešte by mohol zajtra prekvapiť ale osobne o tom pochybujem. Inak čas má o 1 hodinu a 13 minút lepší ako Cavendish. To len tak na okraj 
Keď už musel vyhrať ten mimozemšťan Froome, mohol byť na bedni aspoň Contador s Kreuzigerom, škoda
Celkovo Tour nie zlá, boli aj lepšie, boli aj horšie. Osobne sa mi lepšie pozerá na tie, kde je boj o prvé miesto dramatickejší, a nie ako tu, kde Froome získa žlté tričko na prvom kopci a má ho až do konca
Sagan samozrejme výborne, no "len" jedno etapové víťazstvo je oproti tomu na čo sme si zvykli trochu horší výsledok. Bohužial si nikto nebude pamätať že bol v každej nie-horskej etape (okrem prvej) na bedni
Keď už musel vyhrať ten mimozemšťan Froome, mohol byť na bedni aspoň Contador s Kreuzigerom, škoda
Celkovo Tour nie zlá, boli aj lepšie, boli aj horšie. Osobne sa mi lepšie pozerá na tie, kde je boj o prvé miesto dramatickejší, a nie ako tu, kde Froome získa žlté tričko na prvom kopci a má ho až do konca
-
theBliZZard
Star
Tak teraz komentator na Eurosporte: "Odhaduje sa ze minuly rok videlo Tour de France 3,5 biliona divakov"
tazko, ked niekto preklada z anglickeho clanku a nevie, ze bilion (eng.) = miliarda
ale pobavilo
-
Ryan Giggs
VIP
Horši sice je, ale minuly rok mal na "seba" postavene dojazdy, kde bol cieľ v kratkom, prudkom stupani. A tento rok žiadna taka etapa nebola.Steju napísal: Sagan samozrejme výborne, no "len" jedno etapové víťazstvo je oproti tomu na čo sme si zvykli trochu horší výsledok.
-
DanielDevil
Addict
ale každý si bude pamätať že vyhral zelený dresSteju napísal:Bohužial si nikto nebude pamätať že bol v každej nie-horskej etape (okrem prvej) na bedniešte by mohol zajtra prekvapiť ale osobne o tom pochybujem.
Inak pred etapou som tipoval prvú 5-ku a trafil som...Contador si nezaslúžil bedňu, keby hrali na Kreuzigera asi by im to vyšlo ale tak čo už, Tour celkom fajn až na toho Frooma, pre mňa najsympatickejší jazdec Quintana, keď zlepší časovky tak myslím že to je adept na víťazstvo v ďalších rokoch, v kopcoch neskutočný, a celkovo Movistar mi bol najsympatickejší z tímov, už sa teším na ďalší ročník
-
uplink
VIP
Ten koniec, celé zle. Toľko medzier a možností tam bolo kde mali Sagana potiahnuť jeho "team mates" a vy*rali sa na to. No za 7-8meho miesta ďalej ako na 4té veru nedošprintuje ani ten borec čo je prvý. Posledné 2 km ho držali moc v zadu a tých posledných 700-500m kde sa šprintuje, tak tam totálne zlyhali a Sagan bol na to úplne sám, však bolo jasne vidieť v akom wolf-packu došiel na to štvrté miesto, tak že mu na chrbát "dýchalo" piate a šieste. A prvý traja boli jasní už len preto, že ich ich teamy [sky & co] potiahli na predné pozície. Však nejaký 3.2 km do konca ešte bolo vidieť ako bol rozbitý Saganov team totálne, jeden od nich bol v predu a chudák Sagan sa sám trápil v pelotone. Taký valcujúci sky team si jasne držal uniformitu od 5tého km až do konca. Smutný pohľad to bol.
Myslím že 23 ročný chalanisko podal nadľudský výkon, avšak jeho team sa tento rok na tejto poslendej etape už len zviezol na jeho sláve a hrubej sile, práve tu, kde mali podať top výkon.
Myslím že 23 ročný chalanisko podal nadľudský výkon, avšak jeho team sa tento rok na tejto poslendej etape už len zviezol na jeho sláve a hrubej sile, práve tu, kde mali podať top výkon.
-
Radioactive_Mouse
Light Professional
Nepozeral si ty uplne iny pretek?? Ved posledny kilometer sa sagan drzal za cavendishom a aj ked boli v cielovej rovinke bol za nim lenze ked sprinteri zacali bolo vidno ze sagan na nich nema. A uz to sagan asi milion krat hovoril ze on na tour nema team aby mu robili vlaciky ako ostatnym sprinterom. Tento rok vsadil na cavendisha nevyslo , nevadi hlavne ze ma zeleny
ale aj tak je najhlavnejsie ze to nevyhral cavendish
ale aj tak je najhlavnejsie ze to nevyhral cavendish
-
Ryan Giggs
VIP
Inač taka zaujimavosť, keď si pozriete ten včerajši dojazd, tak v tej poslednej zakrute bol prvy nejaky borec (asi z Lotta) a mal naskok dobrych 30 metrov. Keby to potom nevypustil, možno by aj v pohode vyhral. 
Uplink: A na koľkom mieste z tých prvých troch skončil jazdec tímu Sky, ktorý mal ten skvelý vláčik?
Po minuloročných MS v hokeji koloval vtip, že kanadský tréner sa vyjadril, že je ťažké poraziť národ, ktorý má 23 hokejistov a 5 miliónov trénerov. Ako tak čítam túto tému, tak mám pocit, že to zachvíľu začne platiť aj o cyklistike (a teraz nehovorím len o uplinkovi)...
Po minuloročných MS v hokeji koloval vtip, že kanadský tréner sa vyjadril, že je ťažké poraziť národ, ktorý má 23 hokejistov a 5 miliónov trénerov. Ako tak čítam túto tému, tak mám pocit, že to zachvíľu začne platiť aj o cyklistike (a teraz nehovorím len o uplinkovi)...
-
t0m4s3
Admin
super TdF, aj ked o vitazovi bolo davno rozhodnute, bolo sa na co pozerat. Vcera pri dojazde a opakovackach etap mi az skoro slzy vybehli.
-
hojko
Site Admin
Tak som sa uspesne vratil z tripu, kde sme sice viacej stravili na Francuzskej riviere, nez samotnej Tour, ale aj tak. Zial, stihli sme len dve etapy, hoci sme mali v plane tri, no zapchy a nehody v okoli Saint Tropez nam nedopriali, no aj napriek tomu dve etapy bol velky zazitok. Ked to mam zhodnotit s tym co som videl pred dvomi rokmi, tak to bolo o inom. Pred dvomi rokmi som bol na casovke v Grenobli, kde bolo plno ludi okolo trate, tento rok som bol na casovke v cieli v Chorges, co je velmi malicka dedinka a to dokazoval aj pocet ludi, ktori prisli, aj ked zo sirokeho okolia. Druhy den to bola kralovska etapa na Alpe d'Huez, ale clanky na internete vraveli o slabsej navsteve ako pred dvomi rokmi, co som tvrdil uz od zaciatku ako sme tam prisli, tento rok to bolo len okolo 400 000 ludi, i ked napriklad globalcyclingnetwork.com udava 700 000 ludi tento rok.
O casovke pisat nejdem, pretoze nie je co, za zmienku stoji len Alpe d'Huez, stovky, ak nie tisice policajtov okolo, ktori usmernovali uz rano o desiatej dopravu a velke zapchy, tisice cyklistov a divakov..., vsetko zvladnute majstrovsky, tak ako sa patri. Hoci pocasie bolo neprijaznive a rano poprchalo, okolo obeda sa zacalo pocasie vylepsovat a pred prvym kolieckom cyklistrov svietilo pekne slnko. Pri druhom koliecku sa zacalo zatahovat a po skonceni zacal slaby dazd, ktory nastastie prestal.
K najlepsim momentom patria asi tri situacie - holandska zakruta, teda Dutch corner, vid. video na konci prispevku. Druhym momentom je anglicky fanusik, ktory spal v holandskej zakrute, divaci pred prichodom policajneho sprievodu odskakovali z ulicky, aby uvolnili cestu autam, avsak tohto fanusika nikto neodtiahol a tak mu policajtne auto preslo po nohach. Treti zazitok je motocykel s fotografom, ktory fotil divakov okolo trate. V momente, ked si menil fotak, vykukol jeden z divakov, vystrcil hlavu do ulicky a dostal laket od fotografa, ktory si prave prehadzoval fotak cez plece. Padol na cestu ako v boxerskom rignu.
O casovke pisat nejdem, pretoze nie je co, za zmienku stoji len Alpe d'Huez, stovky, ak nie tisice policajtov okolo, ktori usmernovali uz rano o desiatej dopravu a velke zapchy, tisice cyklistov a divakov..., vsetko zvladnute majstrovsky, tak ako sa patri. Hoci pocasie bolo neprijaznive a rano poprchalo, okolo obeda sa zacalo pocasie vylepsovat a pred prvym kolieckom cyklistrov svietilo pekne slnko. Pri druhom koliecku sa zacalo zatahovat a po skonceni zacal slaby dazd, ktory nastastie prestal.
K najlepsim momentom patria asi tri situacie - holandska zakruta, teda Dutch corner, vid. video na konci prispevku. Druhym momentom je anglicky fanusik, ktory spal v holandskej zakrute, divaci pred prichodom policajneho sprievodu odskakovali z ulicky, aby uvolnili cestu autam, avsak tohto fanusika nikto neodtiahol a tak mu policajtne auto preslo po nohach. Treti zazitok je motocykel s fotografom, ktory fotil divakov okolo trate. V momente, ked si menil fotak, vykukol jeden z divakov, vystrcil hlavu do ulicky a dostal laket od fotografa, ktory si prave prehadzoval fotak cez plece. Padol na cestu ako v boxerskom rignu.
-
Radioactive_Mouse
Light Professional
ako napr. pan veduci sportoveho oddeleniakonyk87 napísal:Uplink: A na koľkom mieste z tých prvých troch skončil jazdec tímu Sky, ktorý mal ten skvelý vláčik?
http://tv.hnonline.sk/c1-60290460-hviez ... eokomentar
-
hojko
Site Admin
Radioactive_Mouse: Ale nepovedal to az tak zle. Ja sa tiez na to pozeram tak, ze je to ciastocne dost nafuknuta bublina okolo neho, minimalne teraz na Tour. Je pekne, ze co dokazal pred rokom na zavode Okolo Kalifornie, pripadne na klasikach. V minulom roku mu pomohla na TdF diskvalifikacia ci penalizacia Matta Gossa, ale je fakt, ze minuly rok dosiahol na TdF vari 3 vitazstva. Tento rok to bolo len jedno, pomohol si vsak v bodovacke dobrymi umiestneniami, ci uz na premiach, ale druhymi ci tretimi miestami v etape. Inak sa mi podstatne pacilo to co zajazdil minuly rok, napokon aj sam niekde vyhlasil, ze zatial je sklamany z vysledkov, ale dolezita je obhajova zelenho dresu, co sa mu aj podarilo.
-
Radioactive_Mouse
Light Professional
Pred tour mal ciel vyhrat aspon jednu etapu a zeleny dres, co aj dosiahol. V prvom tyzdni mal kopec podiovych umestneni a ako sam hovoril po prvej etape kde spadol sa prvy tyzden necitil uplne v poriadku a aj to bola pricina preco bol tolko krat "len" druhy alebo treti. Minuly rok bol na tour prvy krat nebol az tak okukany tak to vyuzil . Tuto tour mal hned pad a kazdy si uz nanho daval pozor. Ak sa niekomu toto vsetko zda malo tak normalny asi neni. A ked si ho porovnas s cistokrvnymi sprintermi tak dopadol velmi dobre greipel 1 vyhra, cavendish 2 , jedine kittel sa vedel na tejto tour zo sprinterov viac presadit, gossa som asi ani v prvej desiatke v sprintoch nevidel
Myslíte že by v budúcnosti skúsil Sagan transformáciu zameranú na horské etapy/časovky? Nechce sa mi veriť že by sa dokázal uspokojiť len s postom špurtéra a zelenými dresmi ktoré dosiahol vo veľmi nízkom veku, podľa mňa bude chcieť ísť dalej, aj keď to je šialená zmena.
-
hojko
Site Admin
Radioactive_Mouse: Zial, podiove etapove umiestnenia si nikto nepamata, vsetci pamataju len na vitazov. Je pekne, ze za druhe ci tretie miesto ziskaval body, ale historia pamata len vitazov etapy. Okrem Sagana padali aj Canvedish ci Greipel.
Dunlop: Pochybujem, ten rozdiel je priepastny a asi to nie je mozne ani porovnavat. V sprinte je to o tom, aby si podal maximalny vykon len na par sekund, napriklad 20 sekund a dost, potom uplne vypnes a si KO. V kopcoch podavas vykon podstatne nizsi ako v zaverecnom sprinte, ale vyssi ako pocas priemernej etapy a hlavne ho musis vydrzat, pretoze niektore kopce sa slapu aj hodinu. Uz len ked sa pozries pohladom na vrcharov, tak prevazna vacsina z nich su chuducki jazdi, pricom pri sprinteroch je vidiet viac svalov.
Dunlop: Pochybujem, ten rozdiel je priepastny a asi to nie je mozne ani porovnavat. V sprinte je to o tom, aby si podal maximalny vykon len na par sekund, napriklad 20 sekund a dost, potom uplne vypnes a si KO. V kopcoch podavas vykon podstatne nizsi ako v zaverecnom sprinte, ale vyssi ako pocas priemernej etapy a hlavne ho musis vydrzat, pretoze niektore kopce sa slapu aj hodinu. Uz len ked sa pozries pohladom na vrcharov, tak prevazna vacsina z nich su chuducki jazdi, pricom pri sprinteroch je vidiet viac svalov.
Hojko, ja viem že je to obrovský rozdiel, preto je to šialená zmena, ale nič čo by odhodlaný človek nevedel dokázať. Zhodiť dosť kilov a makať na vytrvalosti. Už sme tu podobnú zmenu nedávno videli trebars v podaníí Wigginsa ktorý vyhral dve olympijské medajly v dráhovej cyklistike, a o 4 roky neskôr vyhral žlté tričko a olympijskú medajlu v časovke
-
hojko
Site Admin
Rozdiel v casovkaroch a pri vrcharoch nie je az taky velky ako v porovnani so sprintermi.
-
DanielDevil
Addict
myslím že by to bolo v jeho silách ale určite by mu to dalo zabrať a trvalo by to, neviem či by chcel riskovať umiestnenie v celkovej Tour niekde okolo 30. miesta zo začiatku keď má super predpoklady na zelený dres a nejakú tú etapu/y...je pravda že druhé miesto v etape si nikto nepamätá ale skôr si zapamätajú držiteľa zeleného dresu ako víťaza dvoch etáp...
čo ja viem, podľa mna má dráhová cyklistika oveľa bližšie k šprintérom než k vrchárom. Samotný Wiggins povedal že to bola neskutočná drina a že už by to asi nepodstúpil. Takisto aj Cavendish sa istý čas venoval dráhovej cyklistike (aj poboku s Wigginsom).hojko napísal:Rozdiel v casovkaroch a pri vrcharoch nie je az taky velky ako v porovnani so sprintermi.
Ja si myslím že okolo tej 30ky už bude mať plné zuby šprintérskeho postavenia a bude si chcieť dokázať niečo viac. Predsalen on je v podstate univerzál, nieje ortodoxný špurtér