Pozicka - kupa auta

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
KaptMichal
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Pozicka - kupa auta

Príspevok od používateľa KaptMichal »

ked dost jazdis tak sa oplati za 1500-2000e oplati nejaky hladky diesel od mercedesu. Predpokladam, ze vacsina ludi, ktori si takto kupuju auto jazdia do/z prace, do obchodu a obcas niekde mimo mesto. Najazd max 20tis. Btw. otec najazdi relativne dost, ma v motore turbo ale rocne tisic do auta nedava... ;-)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Pri priemernom súkromnom nájazde, t.j. v okrese okolo komína do 20 000 km ročne, je 1000€ na údržbu veľa.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

No zalezi vzdy od auta samozrejme... Z dlhodobeho hladiska...
Pneumatiky letne / zimne (mozu stat sada 130€ alebo 500+€)
Aspon 1 olejovy servis
Platnicky, capy, tycky stabiku, silentbloky a vsetko co na nasich cestach dostava pekne na bradu
Necakane servisy (remene, kladky, vodna pumpa, cievky, sviecky, zhavice, svetla/elektrika, chladic,spojka, loziska ablablabla.. proste veci co raz za cas proste odidu ci uz samovolne alebo s dopomocou)
A ked to tak naratas za dobu 5 rokov uzivania zistis ze budto na to budes srat a "odchovas" si pojazdny srot alebo budes vsetko servisovat a na tych 1000€ nemas vobec problem sa dostat
Nehovoriac o tom ze cim vacsie auto tym tato suma stupa, dalej este CR diesle a uz 1000e rocne znie ako uplne terno :)
KaptMichal
King
King

Ako si napisal - ide o to, ci chces auto udrziavat v tiptop stave alebo ho len uzivas tak, aby ta v ramci moznosti bezpecne a spolahlivo odviezlo kam treba... Ak si niekto kupi auto za 1500-2000E z cisto pragmatickeho hladiska, gumy za 5 kil tam urcite nebuchne, tak isto veci ako tlmice, capy a dalsie veci bude menit v dlhsich intervaloch ako niekto kto dava autu zabrat a vyzaduje od neho sto percentny stav.
Ak clovek kupi kus v normalnom stave, nejaky jednoduchy benzin, tak potom naklady na udrzbu prilis vysoke nebudu.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Pneu letné zimné nekupuješ každý rok, olej tiež 2 roky vydrží, silentbloky tiež nemeníš každý rok, rovnako čapy, povedzme tyčky stabiláku na niektorých autách praskajú častu a musíš jazdiť jak prasa aby si za rok zničil brzdové obloženie.
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Mám 9-ročnú Fabiu, minulý rok som na serviske dal cca. 220 eur (olej, filtre, koncová časť výfuku, zadné tlmiče), STK za 50 eur, kupoval som batériu (pôvodná ťahala 8 rokov) za 65 eur, poistka 70 eur, diaľničná 50 eur, sem-tam vodu do ostrekovačov čo je zanedbateľná položka a to je asi aj všetko. Minulý rok som sa zmestil do 500 eur a to som dobre obišiel. Ak chceš auto, musíš myslieť na to, že minimálne 500 eur ročne doň bezproblémov vrazíš. A to vravím o Fabii, ktorá má milión dostupných dielov a sú pomerne cenovo prijateľné.
KaptMichal
King
King

Melon v dnesnej dobe su ceny na auta skoro uplne rovnake. To uz su len take legendy, ze diely na Skodu su nejak strasne lacne... Mozno ked prides na vrakac mas najvacsiu sancu, ze najdes nieco co ti treba prave od skody (Koncernu) ale to je asi tak vsetko...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

No asi takú ako napr. od Punta, Megáne alebo Golfa.
Súhlas, je to mýtus.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

... stym mytusom celkom nesuhlasim ... cena v servise(autorizovanom) za hodinu skoda cca 14€ renault 30-40€ ...
.... co sa tyka ceny na opravu auta vacsinou je to tak ze ked sa zacne nieco kazit neostane pri jednom.... a ked niekto predava auto za 1500€ urcite sa ho portebuje zbavit a nie je snim spokojny... cize je to vzdy loteria....
ja som to ale myslel tak ze ked si chalan teraz pozicia 2000€ bude musiet splatit cca 2500€ plus dalsie naklady .... ak o robotu nepride vsetko je v poho ... ked si nasetri nebude sa sice mozno rok vozit ale ked si tych 2000 nasetri je 500 v pluse + prevadzkove naklady za rok... dube mat 21 ... nebude sediet doma .... a bude hrdy ze si zarobil na svoj prvy autak svojimi rukami a nebol odkazany na nejake pozicky .... este bude raz dlho o tom detom hovorit :D...
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

No neviem, či je to mýtus, alebo nie, ale mal som nedávno na mojom Focuse II podozrenie na vadný homokinetický kĺb a zohnať ho nie je až také jednoduché. U iných autách sa cena pohybuje okolo 50 €, kdežto Ford sa vraj šplhá na 400 €. A to len preto, lebo okrem originálneho Ford dielu, ho skoro nikto nevyrába a preto si môžu cenu určiť, akú chcú. Mám ešte dvoch kamarátov, ktorí majú s Ford dielmi rovnaké skúsenosti. Na takú Škodu nájdeš hneď niekoľko výrobcov a vzájomná konkurencia tlačí ceny dole.
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

A pozeral si aj na elitecat.sk ?
pinco
Darca
Darca

Kĺb to nakoniec nebol, takže som to neriešil. Len som sa vtedy zaujímal o ceny a mechanik mi povedal, že pri Forde to môže ísť až do takých čísiel. Jeden kamarát nedávno menil termostat. Do Golfu IV to mal za 20 € a do C-Maxu vraj za 50 €.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

pinco: ...tak ked treba, napis mi a diel sa urcite zozenie aj lacnejsie :)
KaptMichal
King
King

pinco viem, ze v Ziline je nejaky velky sklad dielov len na fordy. Ti typci kupuju anglicke fordy a rozoberaju na minder... Mal by si tam najst vsetko co chces. To len do buducna keby nahodou :). No a hovorim, koncern je mozno trosicku lacnejsi, ale urcite nie tak aby som si len kvoli tomu od nich kupoval auto.
pinco
Darca
Darca

Tých poznám tiež. Teda myslím si, že to boli oni. Chcel som plastový rámik na manžetu radiacej páky a chlap chcel za to 25 €. Tak som sa na neho pozrel, či mu neje*e a odišiel preč.

Ale tak možno iné veci majú za dobrú cenu.
KaptMichal
King
King

Neviem, nebol som tam ale kamarat si pochvaloval, hlavne to, ze sa tam da najst toho strasne vela, a k cenam nemal vyhrady. Mozno cakal, ze sa budes chciet dohodnut :P
pinco
Darca
Darca

Opakujem, neviem, či to boli práve oni, ale tak bolo to také veľké na štýl vrakoviska, všade Ford diely.

Ak čakal, že sa budem dohadovať ohľadom kúska plastu o hrúbke tégliku z jogurtu, tak natrafil na zlú osobu. Chcel som toho viac, ale po tomto som sa otočil a šiel preč.
KaptMichal
King
King

Ked s nim niekedy budem a nezabudnem na to tak sa spytam na nazov firmy a napisem...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

K tomu klbu pinco viem presne o com hovoris, da sa zohnat lacnejsie len vseci ludia chodia do summitu FORD v BA resp. odtial beru origo diely a oni su tam na hlavu vseci... Fakt, banda kretenov, take ceny som nevidel nikde daj si to doviest z fordu Praha alebo tak a usetris polovicu za to iste... Odo mna chceli za zotrvacnik 1214€, za maly termostat ktory som potreboval asap som platil 51€ (normalne okolo 20) a liter oleja fordackeho kupujem po 4,90€ a oni si uctuju 13€. Dalej sa nejdem rozpisovat ich marze si domysli kazdy.
pinco
Darca
Darca

Ja som si myslel, že tie ceny sú preto, lebo je to proste Ford. Ale ako vidím, tak to záleží aj od predajcu. Kým jeden to má za horibilnú sumu, u druhého sa to dá zohnať podstatne lacnejšie. Ale že až také rozdiely?!

Každopádne ďakujem za tip Hegy.
Napísať odpoveď