Brigáda v BA od 15 rokov

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Innocence
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Brigáda v BA od 15 rokov

Príspevok od používateľa Innocence »

Mám, ale je tam dlhý poradovník, už teraz sú tam desiatky čakateľov, takže nepočítaj s tým, že cez nich budeš brigádovať. Skús pozrieť Agentúru PLUS, teraz k nám do práce prišlo asi desať brigádnikov od nich.
kMan
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa kMan »

Innocence napísal:Mám, ale je tam dlhý poradovník, už teraz sú tam desiatky čakateľov, takže nepočítaj s tým, že cez nich budeš brigádovať. Skús pozrieť Agentúru PLUS, teraz k nám do práce prišlo asi desať brigádnikov od nich.
Díky pozriem sa
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Všetky brigády, ktoré ste v tejto téme zatiaľ spomenuli sú od 18 rokov. Takže kMan má smolu. V skratke - jedinepo známosti, inak nemáš šancu. Jediná reálna cesta sú letáky, tu je ale otázne, či ti stačí pár desiatok eur mesačne (čo asi nie).
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

Tesco nie je od 18, čo sa týka pokladníkov, dokladačov aj predavačov na pultoch. 18 rokov pri dokladačoch môžu vyžadovať menšie prevádzky, kvôli tomu aby ich mohli ťahať na nočné zmeny. Ak je chalan z BA tak Lamačské Tesco je tuším Extra formát. Tam fungujú na troj aj štvor zmennú prevádzku, čiže dokladať tovar by mohol isť na ranky, medzi zmeny a poobedky, tak isto pulty.

A všeobecne nie som si istý, či je podmienka na akúkoľvek brigadu 16 rokov, alebo len štatút študenta strednej školy, teda aj potvrdenie o navšteve strednej školy. Keďže pri brigáde osoby 18- sa uzatvára DBPŠ (dohoda o brigadnickej praci študentov). A všeobecne sa zaužívajú frázy študent SŠ/VŠ a žiak ZŠ.

Z čoho vyplýva, že ak máš kMan 15 rokov a skončil si 9. ročník, tak mal by si isť na zápis na strednú, po zápise sa stávaš študentom strednej školy o čom ti sekretariat školy/študijné oddelenie aj vydá potvrdenie na požiadanie. S týmto potvrdením môžeš bežať do napr. Tesca.

Inak len známosti, cez rodičov, či rodinných prislušíkov, alebo letáky za drobné.
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

DEVZYO1G napísal:

Kód: Vybrať všetko

§ 11 ods. 4 ZP
(4) Práca fyzickej osoby vo veku do 15 rokov alebo práca fyzickej osoby staršej ako 15 rokov do skončenia povinnej školskej dochádzky je zakázaná. Tieto fyzické osoby môžu vykonávať ľahké práce, ktoré svojím charakterom a rozsahom neohrozujú ich zdravie, bezpečnosť, ich ďalší vývoj alebo školskú dochádzku len pri

a) účinkovaní alebo spoluúčinkovaní na kultúrnych predstaveniach a umeleckých predstaveniach, 

b) športových podujatiach, 

c) reklamných činnostiach.
Podla tohto by som teda mohol, teraz končím prvý ročník na SŠ. Problém je, že školský rok oficiálne končí 31.8, takže brigádovať by som mohol až počas druhého ročníka a nie cez prázdniny :x

riešil som niečo podobné
kMan
Light Star
Light Star

LuksKE napísal:Tesco nie je od 18, čo sa týka pokladníkov, dokladačov aj predavačov na pultoch. 18 rokov pri dokladačoch môžu vyžadovať menšie prevádzky, kvôli tomu aby ich mohli ťahať na nočné zmeny. Ak je chalan z BA tak Lamačské Tesco je tuším Extra formát. Tam fungujú na troj aj štvor zmennú prevádzku, čiže dokladať tovar by mohol isť na ranky, medzi zmeny a poobedky, tak isto pulty.

A všeobecne nie som si istý, či je podmienka na akúkoľvek brigadu 16 rokov, alebo len štatút študenta strednej školy, teda aj potvrdenie o navšteve strednej školy. Keďže pri brigáde osoby 18- sa uzatvára DBPŠ (dohoda o brigadnickej praci študentov). A všeobecne sa zaužívajú frázy študent SŠ/VŠ a žiak ZŠ.

Z čoho vyplýva, že ak máš kMan 15 rokov a skončil si 9. ročník, tak mal by si isť na zápis na strednú, po zápise sa stávaš študentom strednej školy o čom ti sekretariat školy/študijné oddelenie aj vydá potvrdenie na požiadanie. S týmto potvrdením môžeš bežať do napr. Tesca.

Inak len známosti, cez rodičov, či rodinných prislušíkov, alebo letáky za drobné.
Až do septembra som stále na ZŠ aj keď som bol na zápise.
mLuks
Addict
Addict

V tom prípade som sa mýlil a beriem späť. A s prihliadnutím na to, čo napísal DEVZYO1G si ešte rok nič nevybavíš. Len známosti, letáky, atď.
Ja som si riešil brigadu v Tescu ako 18 ročný, tesne pred 19kou, čiže takéto niečo som riešiť nemusel.
kMan
Light Star
Light Star

Okej no, dík všetkým.
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

Hensym praca v sklade nie je od 18...
Hensym
VIP
VIP

Bratranca ako skladníka v Tesco Extra Zvolen nezobrali, pretože má 17.
Kamaráta zobrali, má 18, ale brigáda je to vraj biedna. Nerobí pravidelne, a ide len keď ho zavolajú.
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

Mna ako skladnika pred par rokmi zobrali, a nemal som vtedy 18. Dokonca tam boli aj 16 rocni chalani... Islo iba o dokladanie balikov do kamionov atd. 3e/hod si myslim je celkom slusne a dalo sa tam aj dohodnut kedy clovek mohol robit (nevadilo im ani raz do tyzdna)... :) Ale to je v BA v UPS.
Hensym
VIP
VIP

No tak to je asi o inom. Tu kamarát spomínal nakladanie relatívne ťažkých paliet, čo je vraj celkom makačka. Pochybujem že by to nejaký tenší/menší 15 ročný chalan zvládal. A že ho zavolali, iba keď potrebovali ľudí.
mLuks
Addict
Addict

brigadnicka pozicia skladníka v Tescu? nakladanie ťažkých paliet? On sa hlasil do distribučného centra? :D nepomýlil si skladníka s dokladačom a nakladanie s vykladaním ťažkých paliet?

Viď môj post vyššie, možno preto ho nezobrali, ak by sa hlasil za kasu alebo na pulty možno by uspel, resp. uspel by, si myslím. V košických Tescách nájdeš 18- bigadnikov za pokladňou, za pultom, aj vykladať tovar. Sám som s takými robil. :wink: A ano, buď ťa volajú telefonicky na zmenu, len keď potrebujú, alebo väčšie prevádzky (napr. Tesco Extra KE) využíva personálneho asistenta z burzabrigad.sk, nahadzujú zmeny na net a brigoši sa len prihlasujú.
Napísať odpoveď