zarobok v zahranici

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Son-Goku
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

zarobok v zahranici

Príspevok od používateľa Son-Goku »

zdravim,teraz akurat debatim so sesternicou ohladom prace v zahranici,a moznostiach zarobku.viem ze su tu ludia,ktori robia a robili mimo svk a vedia posudit situaciu.k veci,jej frajer dostal ponuku do anglicka do londyna si ist zamakat manualnu pracu s platom 6,70 na hodinu v hrubom.volal aj ju,ze nech s nim ide aspon na tych par mesiacov,dokial jej zacne skola.co myslite,oplati sa uz vobec ist tam robit a za take peniaze?je podla vas postacujuce 6,70 brutto na londyn?dik za odpovede
wladas
Redeemer
Redeemer

Re: zarobok v zahranici

Príspevok od používateľa wladas »

Ziadna slava, uz len preto ze je to v brutto
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ci sa to oplati? no musis ratat stym ze ziadne vecsie peniaze takto neusetris,nie je to nic moc..
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Závisí od jej aktuálnej situácie a od toho, aké drahé bude mať ubytovanie a životné náklady a koľko hodín do týždňa odrobí. Ak ich odrobí 40, je to asi 1160 libier mesačne hrubého. Do 8105 libier nezaplatí na daniach ani libru (resp. zaplatí, ale po odchode môže Inland Revenue, teda daňový úrad, požiadať o ich vrátenie), ak zarobí viac, tam je to zdanené progresívne, ale určite jej nestrhnú veľa http://www.incometaxcalculator.org.uk/i ... =Calculate

Suma sumárum - ak ju bude stáť ubytovanie a náklady 500 mesačne, ešte vždy si môže mesačne odložiť skoro 700 libier = asi 800 eur, za 2 mesiace 1600 eur. Ak sa jej to podarí za 2 mesiace v čistom zarobiť na Slovensku, tak sa jej to neoplatí. Ak nie, odpoveď je jasná.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

bude drzat hladovku? :)
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Jest musi aj doma, jedine, ze by vyzieral(a) maminu chladnicku
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Jasne som napísal, že neviem, koľko platí nájom a koľko bude mať životné náklady. Ale ak ju tam volá jej frajer, tak predpokladám, že tých 500 mesačne bude až-až aj na ubytovanie a aj na stravu. Strava v UK nie je drahá, za 100 mesačne človek vyžije.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

a aku manualnu pracu? nejaky sklad? treba ratat s vedlajsimi vydavkami, ale hlavne ked je to baba ci vydrzi
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

vcera mi pisala byvala
aby sa jej nestalo nieco podobne
No mam na teba otazku, ked si to budes citat tak ma asi vysmejes ale bohuzial niekedy treba odhodit hrdost a znizit sa, no mam taky problem to ti snad pisat nemusim, potrebujem sa z Uk dostat do Ba a potrebujem poziciat 150euro preto pisem tebe lebo viem ze si natom dost dobre a je tam nejaka sanca ze prave ty by si mi mohol pomoct...
Vseci obvykle vidia to cislo xx/hodina ale veci okolo nikto neriesi potom sa stava toto
meffisto
King
King

Príspevok od používateľa meffisto »

Cim to je, ze si byvale vzdy dokazu na byvalych spomenut az ked su v srackach (sory, ale musel som)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

bez sorry je to tak, na to tu vsak temy su :P
a poziadavke som nevyhovel :smt059
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ibaže ak niekto naozaj voľné miesto za tých 6.70 má, tak niečo také, ako tej bývalej sa mu určite nestane.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Urcite??
Kolko urcitosti...
Aj ona mala si predstav a vidis co mi pisala takze ta urcitost je fakticky dost neurcita...
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

guess.whoo napísal:a aku manualnu pracu? nejaky sklad? treba ratat s vedlajsimi vydavkami, ale hlavne ked je to baba ci vydrzi
jo jo sklad.este som sa jej pytal na ubytko ako si to predstavuje.cena a podobne.ona sa na to aj mozno vykasle,a pojde len on cize by to mal troska vyssie.uz to anglicko asi nie je to co byvavalo po novom mileniu.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

stale sa tam da zarobit lepsie ako u nas ale treba robit casto krat viac ako tu. V takych skladoch je to este ok, da sa to vydrzat par tyzdnov/mesiacov (ak to nie su studene sklady - to nie je pre kazdeho a pre zenu uz vobec). Zalezi aj od toho ako sa stravujes. Ak si nekupujes blbosti, ale fakt len potraviny aby si nebol hladny tak sa da zmestit do tych spominanych 100 libier.
Ubytko tiez zalezi na lokalite.
Londyn vsak minimalne 400libier mesacne aj to jedine na okraji. Sirsie centrum 500-600 ako nic za malu izbu.
Ja by som do toho nesiel ked ma slubenych 6,70 a robit len 40h. Keby to boli nocne kde mas priplatky, alebo aspon 12tky tak hej..takto by som to velmi zvazoval
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Len na margo mojej spravy este doplnim ze mojich znamych tam 2 mesiace drali a nedostali ani :prdel:
to len tak ze papier znesie dost
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

nie je 7,50 gbp/ hod minimalna mzda?
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Minimálka je 6,19 pre ľudí nad 21, pre 18-20 je to iba 4,98. Ak má možnosť stopercentnej roboty a ak bude mať ubytko, tak prečo by si nemala zarobiť aspon 1200 eur (ak aj zarátam veľmi veľké náklady a cestu tam a späť) dajme tomu za 2 mesiace? U nás si študent za 2 mesiace toľko v čistom zarobí?
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

zalezi od cloveka. mal som znameho, ktory v Irsku postupil na plat na urovni domacich 10.xx/hod. a aj tak si musel pozicat na cestu domov, lebo vsetko rozflaklal. ja som v rovnakom case zarabal 7.65 (ich zakonne minmum), najom som mal v podobnej vyske ako on, a okrem nakupu laptopu a dobreho telefonu som si domov priniesol celkom slusne uspory... Irski domaci sa ma tiez pytali, ci som kradol alebo co ked som z takej mzdy prezil...
abstinent
Novice
Novice

Príspevok od používateľa abstinent »

na zaciatok by som isiel robit aj za taku mzdu, avsak po par mesiacoch by som ziadal pridat. cena stravy v UK je povedal by som casto krat nizsia /a vacsia kvalita/, ako u nas (menu v bristole 4-4,5bgp, steak z hovedziny s prilohou, pivom a omackami 10gbp, pivo cca 2-2,5gbp).

moja byvala kolegyna zacinala na minimalke, tiez v sklade. po roku a pol robila v office za dvojnasobny plat... slovakov tam maju celkom radi, sme sikovni a pracoviti. ak nema pracu na SK, tak by som do toho siel.
Napísať odpoveď