Vôla v riadeni skoda felicia
-
gego
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Vôla v riadeni skoda felicia
Chcel by som sa spytat na vas nazor ohladom danej veci ked auto stoji tj tak den a potom niekde idem zo zaciatku mi to nerobi ale neskorsie , hlavne ked prejdem zopar prudkych zakrut tj 90 a viac stupnove ( nezalezi na rychlosti aj keby ze idem 5 km/h) zacne volant v mieste v ktorom este nezabera mat nulovy odpor . ( stanovena vola volantu po obvode tj 18 mm )( volant ma urcity odpor pri otacani aj ked este kolesa nereaguju ) , no a mne sa stava to ze proste volant ide bez absolutneho odporu ( pootocim ho o tych 18 mm ) aj prstom uplne ako keby tam nic nebolo a citit tie dorazy kde zacina zaberat je to normalne ci predzvest niecoho horsieho co pride ? Do servisu ist nechcem bo tam povedia ze samozrejme ze je to zle len aby zarobili . Auto je bez posilnovaca riadenia . Riadenie inak v poriadku normalne zabera ale v tych 18 mm sa proste mozem z volantom hrat kyvkat ho hore dole a auto nereguje pred tym reagovalo asi skoro hned alebo som si tu volu neuvedomoval respektive ze je sanca ze som mal vôlu nulovu ?
Re: Vôla v riadeni skoda felicia
Problém môže byť v čapoch riadenia. Môžu byť vybité a preto máš ten pocit, že dokážeš potočiť volantom. Taktiež riadenie ako také môže byť vadné. Neviem ako je vyriešené riadenie vo Felícií, ale ak je tam hrebeň, tak môže mať tiež vybité nejaké zuby, poprípade v kĺbe riadiacej tyče (tá, na ktorej je volant uchytený) môže byť nejaká vôľa. Normálne to podľa mňa nie je, určite tam bude niekde chyba.
Re: Vôla v riadeni skoda felicia
Feldy maju hreben. Toto je casty jav pri feliciach. Pokial do nej uz neplanujes investovat, tak sa s tym da fungovat, ja som s takou jazdieval. Je to sposobene volami v naprave. Lepsie to same od seba uz nebude, postupne sa to bude len zhorsovat.