Firma ponúkajúca sponzoring webhostingu?
-
L.E.n
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Firma ponúkajúca sponzoring webhostingu?
Zdravím.
Prevádzkujem stránku http://www.lspic.eu/ už druhý rok na vlastné náklady - ide o server na zdieľanie obrázkov, resp. služba podobná Imageshacku bez obmedzenia kvality obrázku, s možnosťou nahrať až 30 obrázkov akejkoľvek veľkosti naraz. Tento týždeň si môj hosting zmyslel, že mi proste limituje HDD priestor lebo toto a hento a kúpte si u nás dedikovaný server LEN za $109 mesačne - čo im môžem samozrejme o**ať. Preto ma napadlo že buď stránku predám alebo vyhľadám niekoho, čo mi s tým pomôže, no dosť pochybujem, že sa stránka predá nakoľko administrácia nie je dokončená rovnako ako niektoré veci, na ktoré som proste nemal čas.
Neviete teda o niekom, najlepšie firme (Wedos nie, ich podmienky nespĺňam) ktorá by sa na niečo takéto dala? Najlepšie spoľahlivé inštitúcie.
Vďaka!
Prevádzkujem stránku http://www.lspic.eu/ už druhý rok na vlastné náklady - ide o server na zdieľanie obrázkov, resp. služba podobná Imageshacku bez obmedzenia kvality obrázku, s možnosťou nahrať až 30 obrázkov akejkoľvek veľkosti naraz. Tento týždeň si môj hosting zmyslel, že mi proste limituje HDD priestor lebo toto a hento a kúpte si u nás dedikovaný server LEN za $109 mesačne - čo im môžem samozrejme o**ať. Preto ma napadlo že buď stránku predám alebo vyhľadám niekoho, čo mi s tým pomôže, no dosť pochybujem, že sa stránka predá nakoľko administrácia nie je dokončená rovnako ako niektoré veci, na ktoré som proste nemal čas.
Neviete teda o niekom, najlepšie firme (Wedos nie, ich podmienky nespĺňam) ktorá by sa na niečo takéto dala? Najlepšie spoľahlivé inštitúcie.
Vďaka!
-
hojko
Site Admin
Re: Firma ponúkajúca sponzoring webhostingu?
Co cakas, vsetko ma svoj hacik a aj neobmedzeny webhosting je obmedzeny, ked im zaberies vela miesta. Taketo stranky na zdielanie obrazkov mozu pri vacsom zaujme naberat radovo niekolko giga obrazkov denne, co ti firma ponukajuca hosting za par eur/dolarov mesacne tolerovat nebude, nakolko by sa im za par rokov nezaplatil ani len novy disk, ktory by na teba museli obetovat. A zial maju pravdu, taketo veci su na dedikovany server alebo skor na vlastny server.
-
L.E.n
Light Star
Im ani tak moc nevadí, že je to server na zdieľanie obrázkov (čo väčšina hostingov striktne zakazuje), skôr to, že tie procesy zaberajú veľa operačnej pamäte.
Dedikovaný server... to už fakt ten vlastný, len kde by som ho mal, že jo. Tá stránka mi zarába 0, len do nej ročne vrážam cez 100 eur.
Dedikovaný server... to už fakt ten vlastný, len kde by som ho mal, že jo. Tá stránka mi zarába 0, len do nej ročne vrážam cez 100 eur.
-
hojko
Site Admin
Dedikovany server sa neoplati, to mas pravdu, teda pokial nemas nieco velmi slusne za dobre peniaze. Idealne je vlastny server, ale tam treba pocitat s vyssou pociatocnou investiciou a potom umiestnenim niekde do serverovne na dobru linku, to tiez stoji nemale peniaze.
-
L.E.n
Light Star
Peniaze nekakám takže vlastné financovanie vypustíme z hlavy 
-
hojko
Site Admin
Tak potom mozes vypustit aj tento tvoj projekt z hlavy, inak to nevidim.
-
L.E.n
Light Star
Pravdepodobne. Uvidím ešte ďalšie reakcie, možno niekto takú firmu pozná.
-
masterdead
SysAdmin
Mas to vobec optimalizovane? Nerobis logicke aplikacne chyby ktore proste "zozeru" vela prostriedkov zbytocne? Ako ukladas obrazky? Ako ich vyhladavas a pod.?
Ak som si dobre pozrel tu stranku, tak pouzivas ten uplne zakladny system image uploadu, ktory je neoptimalny.... Toto ti neulozi nikto.
Ak som si dobre pozrel tu stranku, tak pouzivas ten uplne zakladny system image uploadu, ktory je neoptimalny.... Toto ti neulozi nikto.
-
audiotrack
VIP
každý web niečo stojí, aj toto forum musí niekto platiť (serverovňu, linku, sem tam niečo dokúpiť keď odíde disk a podobne..). Inak súhlasím s masterdeadom. Tvoj web bude zrejme zle nakodeny, a určite by sa dali nároky stiahnúť na polovicu. Keby porobíš cachovanie, lepšie prepíšeš kod, použiješ lepší návrh db a podobne. A vyžiadaj si štatistiky koľko tej pamäte teda žereš, a že si ochotný si doplatiť za pamäť prípadne za rambler alebo nejakú inú technologiu dynamického pridelovania nevyužitej ram ostatných ich klientovL.E.n napísal:Im ani tak moc nevadí, že je to server na zdieľanie obrázkov (čo väčšina hostingov striktne zakazuje), skôr to, že tie procesy zaberajú veľa operačnej pamäte.
Nechapem trochu tomu.. Stranok, co ponukaju moznost upload obrazkov je kopec.. Druha vec, ze fakt aby ti niekto dal hosting s v podstate neobmedzenym priestorom za nic je tiez blbost..Pretoze, ked uz takuto stranku vytvoris, mal by si sa zaviazat, ze tie obrazky tam vydrzia dlhsie ako tyzden, a cim dlhsie to tam bude, tym viac priestoru potrebujes, lebo data sa budu len zvacsovat.. Oni chcu po tebe dedikac, aby oni z toho mali nieco, ked im tam budes zaberat coraz viac a viac priestoru za nic v podstate.. Mozna ani to tak nevytazujes, len oni ti to tam pisu, ze hej.. tazko povedat.. Skor vytvor nieco, na com sa da zarobit..
resp. ked ti niekto ponune sponzoring, tak aby aj dana firma z toho nieco mala..
-
L.E.n
Light Star
masterdead - radšej sa ani nepýtaj ako sa ukladajú dáta
jasné že to zožerie veľa, ale rok im to nevadilo.
cinges - čo nechápeš?
tie obrázky sú tam uložené už vyše roka, je ich tam skoro 90,000 a každý má tak 400kb čo je zanedbateľné, nepotrebujem neobmedzený priestor, zatiaľ mi stačí aj málo. ale s tým vyťažením majú pravdu, cPanel mi ukazuje že v niektoré hodiny je vyťaženie plné ale tak 1GB ram je dnes čo?
cinges - čo nechápeš?
-
masterdead
SysAdmin
To co je za odpoved? Stavim sa ze vsetky obrazky v jednej zlozke....
Ak je to tak, tak to rovno zabal. To uz nie si schopny dat dokopy. Rok nevadilo, teraz uz vadi. Mas na vyber, zacvakat a troska si nastudovat know-how, alebo cakat kto bude taky hlupy a da ti to zadarmo.
PS: 1GB ram na tu sluzbu co mas, je extrem. Robil som image hosting a pri 500k obrazkoch a zhruba 800 req/s procesy nepresiahli 150mb v ram.
Ak je to tak, tak to rovno zabal. To uz nie si schopny dat dokopy. Rok nevadilo, teraz uz vadi. Mas na vyber, zacvakat a troska si nastudovat know-how, alebo cakat kto bude taky hlupy a da ti to zadarmo.
PS: 1GB ram na tu sluzbu co mas, je extrem. Robil som image hosting a pri 500k obrazkoch a zhruba 800 req/s procesy nepresiahli 150mb v ram.
-
audiotrack
VIP
ty si dokázal zapratať gigovú ramku? Nám na serveri bežalo 25 webov, z toho 5 eshopov s celkom vysokou návštevnosťou a mali sme 512MB Ram ešte donedávna (skôr nám vadili pomalé disky a nezvládal CPU). Takže ak tebe zapratalo gigovú ramku, tak to musí byť fasa bordel a vôbec sa im nedivím že ťa tam nechcú. Alebo ak, tak nech platíšL.E.n napísal:masterdead - radšej sa ani nepýtaj ako sa ukladajú dátajasné že to zožerie veľa, ale rok im to nevadilo.
cinges - čo nechápeš?tie obrázky sú tam uložené už vyše roka, je ich tam skoro 90,000 a každý má tak 400kb čo je zanedbateľné, nepotrebujem neobmedzený priestor, zatiaľ mi stačí aj málo. ale s tým vyťažením majú pravdu, cPanel mi ukazuje že v niektoré hodiny je vyťaženie plné ale tak 1GB ram je dnes čo?
No, asi moc nevie, s akou pamatou pracuju hostingove servery.. ze to nieje renderovanie videa, kde potrebujes 16GB ram.. a ze v mobile mas 2gb ram a je ti to malo, to su trosku ine veci..
-
L.E.n
Light Star
Ježiši kriste
Ani sa nevyjadrujem, poprosím zamknúť, vyriešil som to inou cestou 
Prezrad akou cestou si to vyriesil 
-
L.E.n
Light Star
Nebudem písať na fóra s mudrlantmi ako masterdead
Zvyšku osadenstva samozrejme ďakujem, nemierim to na vás a máte pravdu.
Karzalos - ďakujem, napíšem im!
Karzalos - ďakujem, napíšem im!