Tlakový čistič (wapka)
-
Black.Raven
Medium Star
Tlakový čistič (wapka)
Ahojte. Potreboval by som od vás trocha poradiť pri výbere "wapky". Doteraz som umýval auto klasicky (hadica napojená na vodovodný kohútik; špongia, kefa...). Keďže takéto umývanie dosť dlho trvá, chcel by som tento proces urýchliť tlakovým čističom. Aký používate vy, poprípade aký by ste mi odporučili. Cenová predstava okolo 100€. Účel: 2x do mesiaca umyť auto. Ďakujem 
-
tacosi
Moderátor
- Kontaktovať používateľa:
Re: Tlakový čistič (wapka)
Umyvat to spongiou budes tak ci tak,pretoze wapkou auto celkom neumyjes.
V takej cene sa zmestis iba ak v Lidli a podobne,pretoze su aj znackove v tejto cenovej hladine,ale maju nizky tlak.
Wap je dobra na umyvanie podvozku a taktiez na vnutorne blatniky a disky.
V takej cene sa zmestis iba ak v Lidli a podobne,pretoze su aj znackove v tejto cenovej hladine,ale maju nizky tlak.
Wap je dobra na umyvanie podvozku a taktiez na vnutorne blatniky a disky.
ak budeš kupovať wapku tak tá čo je v lidli to nekupuj je to kravina na ktorú budeš nadavať ešte strašne dlho ked ju kúpiš. Kup karcher to je asi najlepšia značka mám tiež od nich ja som to kupoval ešte ked to len prišlo a bolo to drahe. Umyvať auto sa s tým da ale je to maximalne na to že dáš dole hrubu špinu a poprípadne peľ čo je na aute. dobre je to na umytie peny s auta. Ked kupiš kúp si to tu nejaku mäkkšiu hadicu lebo budeš nadavať ako ja že som si kúpil tvrdú a idem ju meniť.
-
Michaelo
Hardcore addict
Mame doma jednu velku Karcher, no pokazila sa v nej nejaka mala pitchovinka plastova a v obchode nam ju nie a nie dodat (cakame uz asi 4 roky ak nie viac
), tak sme kupili mensiu verziu (taku do ruky) a umyva fajn (nema az taky tlak ako ta velka, ale stale je ten tlak naozaj silny). Dokonca ma aj nastavec na nastriekanie samponu, do ktoreho zo spodu naksrutkujes flasku so samponom a ides.
Ps.: Vobec nepotrebujes hubku na poriadne umytie auta. Skor na jeho ususenie potrebujes nejaku jelenicu (predsa len, ak nechas uschnut na slnku, mozu zostat flaky a nevyzera to prave dobre) + navoskovat.
Ps.: Vobec nepotrebujes hubku na poriadne umytie auta. Skor na jeho ususenie potrebujes nejaku jelenicu (predsa len, ak nechas uschnut na slnku, mozu zostat flaky a nevyzera to prave dobre) + navoskovat.
-
tacosi
Moderátor
Ano,na nahradny diel cakate 4 roky.
Hubku Ty nepotrebujes len v tom pripade,ze Ti ho nou umyje niekto iny.
Ine je to v bezdotykovej umyvarke,kde pouzivaju jemny prasok vo vode. Tam hubku naozaj netreba.
Hubku Ty nepotrebujes len v tom pripade,ze Ti ho nou umyje niekto iny.
Ine je to v bezdotykovej umyvarke,kde pouzivaju jemny prasok vo vode. Tam hubku naozaj netreba.
-
Michaelo
Hardcore addict
Tacosi: myslim to vazne. Stale hovorili ze to nemaju a musia cakat, kym im to dovezu z nemecka. Chodili sme tam 2 roky, potom sme sa na to vykaslali, no uz su to 4 roky co sme ich pytali. Asi najlepsie by bolo obratit sa priamo na Karcher.
Auto si umyvam a hubku som pouzil len v zime, ked som ho umyval v garazi. Ak pouzivam Wapku, tak len jelenicu na vysusenie a je hotovo.
Auto si umyvam a hubku som pouzil len v zime, ked som ho umyval v garazi. Ak pouzivam Wapku, tak len jelenicu na vysusenie a je hotovo.
-
hojko
Site Admin
Michaelo: Ak treba nieco s Karcherom, tak kamarat ma s nimi podpisanu zaujimavu zmluvu aj co tyka dodavania zariadeni.
Možno OT: Nemáte v okolí bezdotykovú umývareň s wapkami? Ak áno, tak sa asi viac oplatí ísť tam. Za 2 eurá to našampónuješ a aj umyješ, prípadne za zhruba 3 stihneš aj vodu s voskom a vysušiť. Dva krát do mesiaca sa to hádam vyplatí viac ako kupovať vlastnú, a nemáš bordel na dvore.
-
Michaelo
Hardcore addict
Hojko, tá veľká je možno ešte niekde doma. Otec má prísť o chvíľu z Holandska, tak sa ho spýtam čo tam vlastne pošlo a ozvem sa ti.
Vďaka.
Btw.: s Ravenom sme to preberali v SS a rozhodol sa pre niektorý z Karcherov aký mám ja (ja mám K 2.02). Myslím si, že keď u mňa sa s tým dá čistiť celý chodník z prírodného kameňa, dielňa (z vonku je obložená tými plastovými lištami) a iné veci bez problémov, tak jemu to na umytie auta plne vystačí.
Vďaka.
Btw.: s Ravenom sme to preberali v SS a rozhodol sa pre niektorý z Karcherov aký mám ja (ja mám K 2.02). Myslím si, že keď u mňa sa s tým dá čistiť celý chodník z prírodného kameňa, dielňa (z vonku je obložená tými plastovými lištami) a iné veci bez problémov, tak jemu to na umytie auta plne vystačí.
Aký vysokotlak.čistič by ste mi doporučli /auto. dom/ v cene cca 150 eur, rozmšlam nad Niflisk.
dakujem
dakujem
Ja sa vyjadrím k tomu, že pri umývaní auta s WAPkou netreba špongiu. Je to blbosť prvej triedy. V robote máme priemyselný vysokotlakový čistič WAP s možnosťou aj ohrevu vody do cca 130°C (ak nie aj viac, nepamätám si tu hodnotu na budíku), plus možnosť pridať dva druhy šampónu a prepínať si medzi nimi. Ešte keď som mal predošlé auto, tak som touto WAPkou zničil farbu na ALU diskoch. Nechal som na tej WAPke vysokú teplotu ohrevu a disky som čistil z krátkej vzdialenosti (cca 30cm). Výsledkom toho celého boli disky odraté od farby. No a ku tej špongií. Terajšie auto ak umývam touto WAPkou, tak mám teplotu nastavenú len na 60°C, v nádobke mám autošampón a umyje to iba hrubú špinu. Aby som sa zbavil všetkých špinavých šmúh na aute, musím auto prebehnúť špongiou a znova auto opláchnuť tou WAPkou. Keď som nepoužil špongiu, na aute zostalo kopec šmúh. A to som auto vždy poutieral po umytí tými zelenými mikro utierkami. Inač jednu takú WAPku z Lilda má strýko. Nie je to žiadny zázrak, ale umýva sa s tým lepšie, ako keby som mal mať pod nohami nejaký kýbel s vodou a autošampónom. Tá WAPka z Lidla je vhodná na umytie tej hrubej špiny a na konci zasa na spláchnutie auta od nečistôt.
-
print_name
Medium Expert
No precital som si, co sa tu pise. Chcel som kupit toto, na umyvanie auta: http://vysokotlake-cistice.heureka.sk/karcher-k-2_300/
Takze neoplati sa nieco take ? Je to slabe na umytie auta ?
Takze neoplati sa nieco take ? Je to slabe na umytie auta ?
-
D4vid
Medium Star
Stačiť bude.
No pravda je že auto treba ručne umyť aj tak. Myslím že sú aj nejaké nádstavce na čistenie diskov. čo môže byť super vec. Možno je nejaká jemná kefa aj na karosériu. no na opláchnutie auta super vec.
No pravda je že auto treba ručne umyť aj tak. Myslím že sú aj nejaké nádstavce na čistenie diskov. čo môže byť super vec. Možno je nejaká jemná kefa aj na karosériu. no na opláchnutie auta super vec.
-
hojko
Site Admin
Asi tak. Najskor ho lahko poliat vodou, zmyt hrubu spinu, potom mozes pouzit wapku, spongiu, wapku a vycistit. Za tych ale 80 eur by som skor uvazoval nad tym, ze to pojdem oplachnut na umyvarku za 50 centov ci 2x50 centov a aj tak to doma umyjem rucne.
-
Makovnik
Medium Professional
Wap som kupil este mensiu od tej Karcher, Kärcher K 2.14 Plus. Za 50€ to mali jeden cas v Tesku, semtam je na to opakovane akcia.
Auto samozrejme wapkou umyt nejde, ani keby mala tlak 150-200bar. Skor zlezie lak.
Ked umyvam, najprv z metra ostriekam cele auto, lebo wap pekne rozprasuje, potom obehnem cele tlakom zblizka, nech ide hruba spina dole a nasleduje samozrejme rucne umytie. Potom znova oplach a znova rucne nacisto a nasledne detaily, nakoniec kolesa. Zase rychly oplach.
Lepsie nez lak auta to vsak cisti zazratu spinu, napr. mach a zazraty bordel z dlazby, vyzeraju nasledne ako nove
Ani kefou to nejde tak dobre ako wapkou.
Auto samozrejme wapkou umyt nejde, ani keby mala tlak 150-200bar. Skor zlezie lak.
Ked umyvam, najprv z metra ostriekam cele auto, lebo wap pekne rozprasuje, potom obehnem cele tlakom zblizka, nech ide hruba spina dole a nasleduje samozrejme rucne umytie. Potom znova oplach a znova rucne nacisto a nasledne detaily, nakoniec kolesa. Zase rychly oplach.
Lepsie nez lak auta to vsak cisti zazratu spinu, napr. mach a zazraty bordel z dlazby, vyzeraju nasledne ako nove
Na Kärcher som čítal skúsenosti ľudí a mnohým odchádzajú plastové čerpadlá ktoré sú v tých lacnejších modeloch. Kärcher už nie je to čo to bývalo a sú zbytočne predražené hlavne kvôli značke. Takú istú wapku kúpim napr od Nilfisk a za menšiu cenu.
Na túto som napríklad počul dobré ohlasy aj od ľudí čo sa venujú umývaniu áut. Je síce drahšia, ale nemyslím že nejak extra.
http://www.originalwapka.sk/index.php?r ... uct_id=653
Je to ale na každom čo si kúpi. Či za 50€ z Lidla alebo niečo kvalitné.
Na túto som napríklad počul dobré ohlasy aj od ľudí čo sa venujú umývaniu áut. Je síce drahšia, ale nemyslím že nejak extra.
http://www.originalwapka.sk/index.php?r ... uct_id=653
Je to ale na každom čo si kúpi. Či za 50€ z Lidla alebo niečo kvalitné.
-
patricius1
Novice
mam karcher k2 compact ... je tam vyvod do bandasky s aktivnou penou 
ale ta pena stoji dost vela ... možem tam dať aj vodu so saponátom ???
diky
ale ta pena stoji dost vela ... možem tam dať aj vodu so saponátom ???
diky
-
Arkaz
Addict
Myslim ze ano nakolko by to malo len cucat a zmiesavat s vodou takze akukolvek primes na baze mydla alebo saponatu by to malo pekne rozpenit .
je naozaj problem v hadici? podla mna to je uplne jedno vyjadrite sa niekto ci mate s tym problemyMatej18 napísal:kúp si to tu nejaku mäkkšiu hadicu lebo budeš nadavať ako ja že som si kúpil tvrdú a idem ju meniť.
-
typek61
Darca
po 2 rokoch napisat to je moc 
k
ty vazne nevies pocitat?
//tak sa chod naucit
k
//tak sa chod naucit