zdieranie v praci?
-
Antichrist
Medium Star
Re: zdieranie v praci?
+kazdeho druheho robotnika co som pocul tak iba nadavky na celu firmu, ze je to tam postavene na hlavu atd....ale oni si nemaju moznost vybrat su tam uz dlhsie a na slovensku je problem so zamestnanim, tak radsej ostanu hnit hentam...nejeden clovek mi tam povedal, ze keby bol v mojom veku tak hned uteka niekde do zahranicia...
-
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
ja sa vyhovarat nepotrebujem, vyhovaranie je ubohe...energy00 napísal:A zato, ze tebe tvoje vyhovorky nepomahaju, tak to nemusi automaticky platit vsade.
lepsie je mat s veducim taky vztah, ze ked napr neprides do prace alebo mas este rano vypite tak zavolas a da ti dovolenku, samozrejme je to nieco za nieco, ak on potrebuje aby som napriklad spravil sobotu tak ju spravim...
inak takyto vztah si trapnym vyhovaranim nevybudujes
Kym budu ludia robit za 2€ tak naco by sa zvysovali platy a spravanie k zamestnancovi? Ked si niekto neceni svoj lifetime tak je to zadubenec. Ja som sice student, hovno robit viem, ale pod dajme tomu 2,8€ by som nevyliezol z postele. Kym si ludia neuvedomia to, ze firmy potrebuju zamestnancov a nie naopak, bude to tu takto.
-
twardykamen
Medium Professional
ty si student tam je pricina tvojho myslenia.
Inak bude rozmyslat clovek s rodinou,inak bude rozmyslat clovek s dlhom,inak bude rozmyslat clovek co rok nepracoval
Inak bude rozmyslat clovek s rodinou,inak bude rozmyslat clovek s dlhom,inak bude rozmyslat clovek co rok nepracoval
tak tak, ja som sice student a tiez som este rok dozadu pozeral na malu hodinovku zvrchu, po tom ako sa mi doterajsi zivot rozpadol, tak beriem co je a by si neveril s akou radostou som vstaval, ked mi ponukli robotu 2,5 na hodinu 
energy00
je bezne ze vskusobnej dobe sa robia nepreplacane nadcasy, uz len kvoli tomu ze vecsinou sa este len zaucas do cinnosti takze nema clovek taku kvalitu a rychlost prace ako starsi pracovnici.Dokonca co mam skusenost tak dost casto sa robia nepreplacane nadcasy aj po skonceni skusobky,aj ked tam pracujes hoc aj 5 rokov,proste niekedy je vela roboty. Ono vela zavisi od toho v akej si pozicii:ak nemas zavazky,hypoteku,uvery,platit byt,zivit rodinu, tak je samozrejme o dost lahsie robit ramena ako ked clovek tie zavazky ma.Najlepsie je urobit nejaky kompromis-robit nejake tie nadcasy ale zase to neprehanat,ja myslim ze do tych 10-15 hodin mesacne je to este znesitelne.
je bezne ze vskusobnej dobe sa robia nepreplacane nadcasy, uz len kvoli tomu ze vecsinou sa este len zaucas do cinnosti takze nema clovek taku kvalitu a rychlost prace ako starsi pracovnici.Dokonca co mam skusenost tak dost casto sa robia nepreplacane nadcasy aj po skonceni skusobky,aj ked tam pracujes hoc aj 5 rokov,proste niekedy je vela roboty. Ono vela zavisi od toho v akej si pozicii:ak nemas zavazky,hypoteku,uvery,platit byt,zivit rodinu, tak je samozrejme o dost lahsie robit ramena ako ked clovek tie zavazky ma.Najlepsie je urobit nejaky kompromis-robit nejake tie nadcasy ale zase to neprehanat,ja myslim ze do tych 10-15 hodin mesacne je to este znesitelne.
To je to, že človek by sa aj búril, ale je v pasci. Preto poväčšine sám o sebe človek toho moc nevybojuje, aj keď si môže vybudovať istý osobný status, že mne po hlave skákať nebudete a ak ho hneď nevyhodia, tak si funguje. Väčšie zmeny môžu nastať jedine kolektívnymi akciami - a to veľmi zásadné.
Nuž, nedáte mi za pravdu. Pokiaľ sa každý bude uspokojovať tým, že aspoň má nejakú robotu a robiť zadarmo, tak sa nikam neposuniete. Ja som tiež nebol inakší, tiež ma pár krát odrbali a tiež som robil ako debil veľa roboty za málo peňazí. Ale časom dospiete do štádia, kedy vám to bude proti srsti, ako s vami vydrbávajú a obhajoba "veď to sa tak robí všade" vám bude na smiech. Čuduj sa svete, aj ja splácam úver, ale aby som robil niekomu otroka, tak na to mám trošku hrdosti.
Ja tvoj postoj plne kvitujem, len som napísal, ako to je u väčšiny.
-
semhamforas
Light Expert
Ja vam tu napisem len tak aby ste si nemysleli ze len v pracovnych parkoch to tak je. Ja robim v kancelarii v statnej sprave. Na obed v 80% pripadov ist nemozem lebo ma nema kto v praci nahradit a vyzera to tak ze jem a popri tom pracujem (nie sedim v kancelarii ale pracujem) cize sa ani najest nemozem. Podla predpisov co existuju robim pracu co mozu robit len ludia o niekolko platovych tried vyssie a ja na to nemam ani kompetenciu a v podstate ani odborne vzdelanie. No ak by som nieco pokazil tak by som trest dostal. No a nadcasy su pomerne bezne. Tak polhodina kazdy den urcite aj sa to spriemeruje. Obcas su to 2 hodiny a obcas idem domov nacas. Ale nepomozem si, v podstate mozem byt rad ze nejaku pracu mam.
semhamforas
nadcasy sa robia prakticky vsade,od tovarni az po banky a pod.institucie. Do pol hodiny denne su este relativne normalne,ono sa to niekedy vyrovna s tym ze v piatok sa zvykne chodievat niekedy skorej /samozrejme ako kde/. Ale horsie je to s tymi obednymi prestavkami, na to mas zo zakona narok a prestavku clovek potrebuje.
Ono je to tak: bud mas na trhu prace nadpriemernu hodnotu preto si zamestnavatel to s tebou nebude chciet pokaslat a postara sa aby si bol spokojny a adekvatne aj ohodnoteny. Alebo si iba jeden z mnohych, sediva masa priemernych a ti v ociach firmy nemaju velku cenu pretoze su nahraditelni lusknutim prstov. Takych vyzmykaju,postup ziaden alebo iba minimalny a vedenie same ocakava ze to dotycnemu samemu dojde ze ziadna vacsia kariera nehrozi a odide aj sam aby oni mali menej prace a menej vydavkov. A zoberu zase nejakeho mladeho ktoremu na zaciatku natlacia rozpravky do hlavy a mozu ho nejaky cas zmykat. Jedine co mozes je odtial odist a hladat si nieco lepsie ale s velmi neistym vysledkom. Taky je zivot,ale mozeme byt vlastne radi, na takej Ukrajine ci v Rumunsku,Moldavsku je to este horsie.
Alebo si zaloz zivnost a budes svoj vlastny sef zo vsetkym co k tomu patri
nadcasy sa robia prakticky vsade,od tovarni az po banky a pod.institucie. Do pol hodiny denne su este relativne normalne,ono sa to niekedy vyrovna s tym ze v piatok sa zvykne chodievat niekedy skorej /samozrejme ako kde/. Ale horsie je to s tymi obednymi prestavkami, na to mas zo zakona narok a prestavku clovek potrebuje.
Ono je to tak: bud mas na trhu prace nadpriemernu hodnotu preto si zamestnavatel to s tebou nebude chciet pokaslat a postara sa aby si bol spokojny a adekvatne aj ohodnoteny. Alebo si iba jeden z mnohych, sediva masa priemernych a ti v ociach firmy nemaju velku cenu pretoze su nahraditelni lusknutim prstov. Takych vyzmykaju,postup ziaden alebo iba minimalny a vedenie same ocakava ze to dotycnemu samemu dojde ze ziadna vacsia kariera nehrozi a odide aj sam aby oni mali menej prace a menej vydavkov. A zoberu zase nejakeho mladeho ktoremu na zaciatku natlacia rozpravky do hlavy a mozu ho nejaky cas zmykat. Jedine co mozes je odtial odist a hladat si nieco lepsie ale s velmi neistym vysledkom. Taky je zivot,ale mozeme byt vlastne radi, na takej Ukrajine ci v Rumunsku,Moldavsku je to este horsie.