Folie na predne sklá

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Folie na predne sklá

Príspevok od používateľa Michaelo »

Cierne by som do predu nedaval, ale aspon cire s kovovymi ciastockami. Pomaha to dost proti slnku.
Nehovor mi, ze 25% stmavenie je az tak vela.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Ked uz tak strasne chces, kup si folie pohlcujuce infracervene ziarenie. Klima sa ti menej natrapi.
A 25% bohate staci aby clovek z vonka za slnecneho dna nevidel na sofera a tak mal cely cas stresy, ci ho ten retard vidi a nevystreli. 25% je jedna vec, prirataj k tomu odrazovost skla a problem je na svete.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Shark NX: Slnko, to je ten dovod. Nepotrebujem sa skryvat ani nic podobne, ale folie HP70 su najslabsie, podla parametrov, ktore teraz divam, tak maju priepustnost 72 percent a znizuju o 33 percent slnecnu energiu, priepustnost UV ziarenia je mensia ako 1 percento. Pri silnejsich su uz tie parametre nie moc odlisne, navyse pri HP70 nemas problem pozerat sa po bokoch v noci, vsetko pekne vidis a ten rozdiel v porovnani napr. s celnym sklom je minimalny. Infra foliou nepohltim UV ziarenie, teda za predpokladu, ze nepohlcuje aj UV.

Ked uz chces pisat o strielani, kolko sa stalo pripadov za poslednych 5 rokov, ze niekto vdaka foliam v Cesku (alebo pripadne na Slovensku) strielal a niekoho zastrelil??? Myslim, ze daleko viac ludi bolo usmrtenych ci uz vdaka telefonovaniu za volantom, neprimeranej rychlosti, alkoholu, nepozornosti alebo neviem coho vsetko... Takze v tomto pripade si myslim, ze tych pripadov by som napocital na jednej ruke a povazujem to za zanedbatelne cislo, ak vobec takyto pripad bol. Ak by som chcel strielat, tak v klude mozem strielat aj cez dvere alebo si rovno stiahnem okno a strielam, nepotrebujem k tomu ziadnu slabucku foliu na okne.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Hojko: Skor myslim ze narazal na situaciu na krizovatke, ze vystreli s autom. I ked si nie som plne isty.
A na celne sklo na slovensku nie je dovolena ani cira folia pohlcujuca ziarenie (podla toho co som vygooglil). Nehovor mi, ze to je normalne.
Na bocne skla len cire, na celne ani to.
Casom zakazu aj dialnicne nalepky a STK na aute :D

Ale tiez by som bol aspon za tie slabe folie na celne sklo. Osobne mi vadi slnko a nosim slnecne okuliare takmer stale, kym neprsi alebo nie je uplne zatiahnute.
A hlavne to velmi vypeka na ruky na volante, co mi tiez pomerne dost vadi.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Napriklad v Thajsku maju folie aj na celnom skle, ale to bude najskor kvoli intenzite slnka, ktora je ina ako u nas.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Hojko myslel som o "vystreleni" s autom. To znamena, ze som na hlavnej, vidim na vedlajsej druhe auto, ktore sa pomali zotrvacnostou kotula do krizovatky a neviem, ci so mnou pocita a vojde do krizovatky "na knap" hned za mnou alebo je slepy a neda mi prednost v jazde ...
Proste nevidis vobec do kabiny, on sice vidi ale o tom mam vacsi stres. Fakt, v Prahe o takuto situaciu nie je nudza.

Preto mam voci tomu velku averziu. Nie raz chybali centimetre a boli by sme v sebe, lebo ja som pocital s tym, ze ma registruje a on mal uplne na salame. Keby nemal folie, vedel by si, ze ta nezaregistroval a cakal by si na reakciu s nohou polozenou na brzde.
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

FYI ten pásik na čelnom skle je 10cm a nesmie meniť charakter ani farbu svetla (napr. semaforov).
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Shark NX: Pre mna trochu divne tvrdenie, ze nevidis, ze ci s tebou rata, aby si mohol ist do krizovatky. V prvom rade si pisal, ze si na hlavnej ceste, tak sa tym treba riadit, hoci je pravda, ze nie vsetci si to uvedomuju, ze si na hlavnej ceste. Ale zatracovat folie len kvoli tomu, to uz rovno mozes zakazat jazdu autom v noci alebo za silneho dazda ci snezenia.
Napísať odpoveď