Stoparov a stoparky vacsinou neberiem z jedneho pragmatickeho dovodu - ak by nahodou doslo k nehode, tak budem zodpovedny nielenže za seba, ale aj za pripadneho pasaziera.... A ist si niekoho uplne zbytocne odsedet či platit mu až do konca života bolestné či výživné, to tiež nepoteší....
Ale niekedy pokial idem na dlhú cestu a mám chuť relaxovat konverzaciou, alebo je fakt stra sne pocasie, to risknem a stopara či stoparku zoberem.... Vždy max. jeden kus, ktorý/ktorá nech sedí pekne vpredu na sedadle spolujazdca.... Nikdy nie mne za chrbtom....
stopoval som len raz v živote, keď som mal tak 11 rokov a ušiel mi autobus, bola to dialka asi len 3km ale bola už skoro tma, počasie tiež nič moc a cestou by som prechadzal popri neprisposobivych občanoch, ktorých som sa bál... hned prve auto pri ktorom som sa odvážil zdvihnut ruku,(nejaka škodovica) mi zastalo bol to brat spoluhráča vo futbale takže to bolo fajn =)
Si pamatam na prihodu byvaleho kolegu, ktory videl stat zenu pri ceste a myslel si, ze je to stoparka. Tak jej zastal, nastupila k nemu do auta a opat sa pohol a az ked uz boli na ceste zistil, ze to nieje stoparka ale lahka dievcina.. Tak ju neskor vylozil, kde mu povedala Taky vystresovany, ze z toho bol cely
neide niekto zajtra alebo vo štvrtok do BA z okolia, HE, SV, VT, MI? a mal by jeden volny flek v kokpite? jasne, že zadarmo nechcem ist, nejak sa dohodneme
Naposledy som bral dvoch cigánov, ale v podstate to bolo len druhýkrát, čo som niekoho zobral. Som si hovoril, ako budem brávať ľudí, ale moc ich teda neberiem, ani neviem prečo.
Išiel som stopom len dvakrát, raz keď som bol menší išli sme busom ale bolo mrte snehu a autobus zapadol do priekopy tak sme išli peši smerom do školy a taká milá teta nám zastavila na favorite nás odviezla do školy. Teraz na jar bol pochod HC - PN a nas5 nám neišiel žiadny bus resp. nebol napísaný tak sme išli peši a medzi dedinami okolo nás prešiel tak sme išli 10km peši celý čas sme stopovali a až v sokolovciach nám zastavil taký pán, išiel z myjavy do HC tak nás vzal domov. Ale sám neviem či by som bral stopárov, možno nejaké žienky
raz som siel s kamaratom do skoly. Zobral ma vo Zvolene a cestou z BB na Stare Hory vidime pri krajnici z dialky 2 baby stopovat. Tak sme sa potesili, ze aspon bude sranda, mozno budu pekne a tak..ved viete
Ako sme sa tak priblizovali tak sme zistili, ze su to nase 2 spoluziacky a spolubyvajuce. Proste mega nahoda
Ja som uz stopovala kade tade po Slovensku, aj do Benatok alebo do Rumunska. Ked som ja za volantom tak vzdy sa snazim zobrat, samozrejme nie kazdeho ale ked vyzera sympaticky tak preco nie, aspon je zabava v aute:)