Pokuta bez vystaveného bloku?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
.:M4jco:.
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Pokuta bez vystaveného bloku?

Príspevok od používateľa .:M4jco:. »

Zdravím, dnes doobedu sme boli s chalanmi sadnuť v krčme, len tak pokecať, vypiť kofolu, zapaliť cigu atd...lenže neuvedomil som si že za pár minut (5min) mi ide autobus, a další ide až za takmer dve hodiny, tak sme išli skratkou cez železničné kolaje. (samozrejme na kolajoch sa nenachadzal žiadny vlak, ani osoba ani nič čo by nás mohlo akokolvek ohroziť) To nám bolo asi osudným kedže po prejdení kolají nás zastavili príslušníci železničnej polície (žena a muž) so slovami že chcú naše OP (to by som pochopil) za porušenie predpisu o prechode kolajnic, povedal že to bude za 20eur, lenže naše mená a bydliská si zapisal na nejaký pofiderný papierik s tým, že sumu máme uhradiť v nedelu na stanici vziadlenej od našho bydliska asi 35km. Dokonca povedal aj presný čas, vraj tam má službu jeho kolegiňa, a keby tam náhodou nebola, tak nam dala každému pre istotu čislo na ktoré mame zavolať aby sme to zaplatili ;) ... chcem počuť Váš názor na vec, kedže mi to príde trochu divne chytať takto ludi pri kolajniciach cez ktoré prejde denne 200ludi, a ešte k tomu si žiadať peniaze v presný deň ich služby...ba dokonca hovoriť niečo o pokute pokial nam nevystavil ani blok na zaplatenie :smt098
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Pokuta bez vystaveného bloku?

Príspevok od používateľa Grim »

...nič neplatiť a ignorovať...takých papierikov s tvojou adresou si môže každý napísať na tony, takže kašli na to...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

vypustit z hlavy, ked ja pojdem z maskarneho plesu a na usoplenu vreckovku si napisem tvoje meno a adresu tiez mi zaplatis ? ... jak to neni na laistre s podpisom a vsetkymi nalezitostiami, tak nic neplatit ;-)
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

To mi zavana tym, ze chcu od teba uplatok. Najskor by som upovedomil statnu policiu. Ak si len odpisal udaje a nic viac, tak je to akurat tak na smiech, pretoze nema dokaz o tom, nepodpisal si protokol a nepriznal si teda vinu. Keby aj argumentovali, ze maju tvoje udaje, tak tie udaje si cez pocitac zistia za minutu.

Najlepsie by podla mna vsak bolo upozornit na to niektore media, kontaktovat teda televiziu a ist tam so skrytou kamerou, mozno by bola z toho zaujimava reportaz.
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

mozes ich bonznut ale ked sa tam priznas ze si siel cez kolajnice tak uz je na nich sa ktomu postavia
http://www.minv.sk/?staznost-odbor-kontroly
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Ja by som to riesil na tvojom mieste hned tam. Opytal by som sa na zaklade coho mam pokutu zaplatit. Kde je o tom nejaky blok, resp. upomienka. Proste cokolvek na zaklade coho mam platit. Keby ti nic nevydali, vypytal by som si ich mena a priezviska s osobnymi cislami. Videl by si, ako rychlo by zabudli na nejaku pokutu bez bloku.
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

WTF p4ra, keby sa ohradil na mieste tak by mu ten blok vypisali a pokutu by musel zaplatit tak ci tak. Takto si mysleli ze pridu k lahkym peniazom a on nemusi zaplatit nic.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Nebol som na mieste, tak nemozem posudit ako presne prebiehal rozhovor atd., ale v podobnej situacii by som to riesil takto.
.:M4jco:.
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa .:M4jco:. »

Díky za rady, asi to urobím tak že sa na to vykašlem :) Ja som myslel na ten blok o zaplatení cely čas, že kedy nam ho dá a oni proste nič, len nam povedali kedy mame kde dojsť a kolko zaplatiť, celé sa mi to zdalo divne ale radšej som mu nič nepripomínal s tým blokom, pretože on je policajt, a my občania ktorí spáchali "trestný čin" čo nás stavalo do nevýhodnej situácie. Radšej sme prikyvovali, a rozumne odpovedali. Takto mam aspoň ponaučenie že budem lepšie sledovať biele fábie a prislušníkov v okolí želecnižnej stanice :D
jesko93
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa jesko93 »

On ťa môže predvolať na priestupkove konanie,ale to by si musel určite na mieste niečo podpísať...
A aj unás za toto dávajú pokuty..keď máš pri sebe tak 5€ a ked musí vypísať šek tak 10 alebo 20€.
No v tvojom prípade jednoznačne nič neplať.
pigger
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa pigger »

pokuta na mieste v blokovom konani do 50e, inak v spravnom konani do 300e
Peter00
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Peter00 »

Dovod je najskor ten ze nemali pokutove bloky a dufaju ze vas takto spokutuju :d je to bezna prax a ma to podporu aj v zakone :)
V kazdom pripade policajt je opravneny myslim ze podla $17 ods.1 zak. c. 171/1990 o PZ osobu vyzvat aby sa ihned alebo v urcenom case dostavila na na miestne prislusny utvar PZ (co u zeleznicnych moze byt pokojne 35 km vzdialeny utvar). A v pripade potreby si ta mozu aj predviest.
Ono fakt netusim na aky papier chces aby si robili poznamky :d na oficialny papier s vodotlacou? :d
Mozes skusit ci budu mat policajti chut sa s vami srat. Ak nie tak bingo ak ano tak vas predvedu :d to bude smola.

Ospravedlnujem sa, nevsimol som si ze tato tema je z roku 2010 a nejaky idi*t ju teraz ozivil
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Aka smola?
Dobrý, nebol som, nepoznam, nevidel som, ako vyzeraju kolaje, neviem o com je rec, to musi byt omyl.
Doví.
Napísať odpoveď