no by si sa cudoval ale auto za urcitych okolnosti zbran je.... auto je vec s ktorou mozes pohodlne zabit cloveka, zviera atd... v niektorych autoskolach sa zacinajucim soferom pusta dokument kde je celkom primitivne vysvetlene co vsetko sa moze stat pri soferovani a tym padom aj to ze ked sedime za volantom je to nieco podobne ako ked drzime odistenu zbran.... tym sa ma dosiahnut vlastne urcity akoby strach, respekt, resp. lepsie navyky k zodpovednosti na cestach....a ver ci never je to pravdaGrim napísal:FR33RIDER - auto je zbraň?...to si kde zobral? Keby to bola zbraň tak by si na ňu potreboval zbrojný preukaz. To je asi ten najdebilnejší argument...
Objektívna zodpovednosť ?
Re: Objektívna zodpovednosť ?
Zaujimalo by ma napriklad ako to budu riesit napriklad pri autopozicovni ved to potom bude uplne kazdemu zakaznikovy jedno ze kde sa ide kolko nie? (moj otec vlastni autopozicovnu) takze mam sa pripravit na horsie casy?
doveruje, ale aj ja jej, opacne to mame s bytom 
-
James13579
Star
objektivna zodpovednost sa bude tykat aj pasov? kolko tam hrozi pokuta?
-
Shark NX
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Pasy sa kontroluju na mieste pri normalnej cestnej kontrole.
Je treba si uvedomit, ze objektivna zodpovednost meni doterajsi system len v detailoch.
Objektivna zodpovednost plati len v tom momente, ked nie je znama osoba ktora sa v tom momente dopustila daneho priestupku.
Pokial majitel bonzne svojho syna, dceru, brata, manzelku, tak sa nic nedeje a vsetko ostava po starom.
Najvacsi rozdiel je jedine v tom, ze Audiny, Superby, Octavie, Fabie, Kie ta uz po zhotoveni fotografie priestupku nezacnu nahanat jak besne za kazdu cenu. Ak to nebude zlozite, samozrejme ta zastavia hned, ale kludne sa moze stat, ze si budu kludne pokracovat v jazde alebo ostanu stat a prijde ti pozdrav domov.
Je treba si uvedomit, ze objektivna zodpovednost meni doterajsi system len v detailoch.
Objektivna zodpovednost plati len v tom momente, ked nie je znama osoba ktora sa v tom momente dopustila daneho priestupku.
Pokial majitel bonzne svojho syna, dceru, brata, manzelku, tak sa nic nedeje a vsetko ostava po starom.
Najvacsi rozdiel je jedine v tom, ze Audiny, Superby, Octavie, Fabie, Kie ta uz po zhotoveni fotografie priestupku nezacnu nahanat jak besne za kazdu cenu. Ak to nebude zlozite, samozrejme ta zastavia hned, ale kludne sa moze stat, ze si budu kludne pokracovat v jazde alebo ostanu stat a prijde ti pozdrav domov.
-
James13579
Star
zakolko zvykne pozdrav chodit?
-
hojko
Site Admin
James13579: Obj. zodpovednost je v platnosti 4 dni a ty sa opytas takuto sprostost.
-
chlapec10
Addict
osobne si myslim ze pozicovne to budu riesit systemom ze v zmluve o pozicani bude klauzula typu: "suhlasite s preberanim pokuty na vase meno ak bola zaznamenana v dobe prenajmu auta"iWin napísal:![]()
a este raz
Nordkapp plne s tebou suhlasim ze je to totalna blbost
![]()
Zaujimalo by ma napriklad ako to budu riesit napriklad pri autopozicovni ved to potom bude uplne kazdemu zakaznikovy jedno ze kde sa ide kolko nie? (moj otec vlastni autopozicovnu) takze mam sa pripravit na horsie casy?
-
James13579
Star
chcem sa vas spytat ze keby ma odfotilo auto s radarom, tak za kolko dni by prisla pokuta domov? dakujem
nedojde, nema ti to kto poslat
-
James13579
Star
ja vsak nemyslim tie stacionarne co su umiestnene niekde po slovensku ale auta co sa pohybuju v premavke. Ci si aj to myslel?
nieje v tom rozdiel
pred dvoma tyzdnami to dokonca davali aj v spravach a hovorkyna sa vyjadrila ze nic neposielaju
pred dvoma tyzdnami to dokonca davali aj v spravach a hovorkyna sa vyjadrila ze nic neposielaju
Posielať majú začať až niekedy koncom 2015 alebo 2016, už neviem ako to v TV hovorili. Akurát sa môže stať, že pokuty budú posielať aj spätne, čiže môžú ťa nafotiť zajtra a poslať ti pokutu v 2016. To je už skôr otázka na právnika, či je to právne možné - či nefunguje nejaká doba premlčania priestupku.
-
chlapec10
Addict
to si myslim ze skoro urcite nebude mozne... prave kvoli premlcaniu, tusim 3 roky je doba
What? V 2015 začnú vybavovať pokuty, čo nafotili v 2011 odkedy to platí?
Posledne co ma namerali tak sme sa boli jasit s kamosmi a nas zastavil pandrlak potom ale pred nim bolo X moznosti odbocit tak sme sa pytali ze co by sa stalo keby odbocime povedal ze by to s dokumentaciou posunuli na DI a tam by si nas predvolali.
Nakecal vam blbosti aby ste sa zlakli.
-
chlapec10
Addict
no pokial viem, tak zase toto az taka blbost neni.... co som sa ja kecal so policajtami s ktorymi som za dobre, tak mi vysvetlili, ze sice este neni ten automaticky system.... ale keby policajt bol velmi aktivny, tak presne to moze urobit, ze vsetko urobi rucne a nasledne si ta predvola, s tym ze objektivna zodpovednost by mu umoznila to, dat pokutu majitelovi auta....wladas napísal:Nakecal vam blbosti aby ste sa zlakli.
ono, pravne veci su uz vsetky spravene, jedine co este neni je technologia ktora cely tento proces urobi automaticky....
Tak viem aj ja. Zároveň ak ti neprišlo nič do 2-3 mesiacov tak by to malo byť v poriadku. Spracovať musí do 30 dní a ak je to v druhom okrese tak sa to posunie a ten má na to tiež 30 dní. Ja som už hrdina, mňa 2x namerali a nezastavili a boli by to šajby, aj keď nie veľmi spravodlivé.
tak ja som si svoj bonus za rychlost vyplatil na mieste len by som chcel vediet co - ak a tak zrejme by ma to ajtak neminulo