Viac než dovolený počet pasažierov - aká pokuta ?
Viac než dovolený počet pasažierov - aká pokuta ?
Chcem sa spýtať: ideme do Prahy na festival, ale sme 5 a zistili sme, že v techničáku je zapísané, že auto je len pre 4 osoby.
Tak som sa chcel spýtať, že ako to je vôbec s týmto (príde mi to celkom absurdné, ved 3 ľudia vzadu je bežná vec) a keď tak, tak aká by za to mohla byť pokuta ?
No a potreboval by som to vedieť ako pre Slovensku, tak pre Česko, tak ak nie je niekto znalý týchto vecí, alebo by ma vedel odkázať niekam, kde to zistím....
Celkom to ponáhľa, tak ďakujem za všetky rady.
k+ istá
Tak som sa chcel spýtať, že ako to je vôbec s týmto (príde mi to celkom absurdné, ved 3 ľudia vzadu je bežná vec) a keď tak, tak aká by za to mohla byť pokuta ?
No a potreboval by som to vedieť ako pre Slovensku, tak pre Česko, tak ak nie je niekto znalý týchto vecí, alebo by ma vedel odkázať niekam, kde to zistím....
Celkom to ponáhľa, tak ďakujem za všetky rady.
k+ istá
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Viac než dovolený počet pasažierov - aká pokuta ?
Ake to je auto? Ak to nie je nieco typu micra tak by som to riskol...
-
Mrk
Professional
mali sme citroen xsara picasso, mal samostatne 3 sedadla vzadu, ale kedze to bola prestavba na N1 tak v technicaku boli pisane len 4 miesta, avsak nikdy s tym problem nebol aj ked sme sli piati
No a aká za to môže byť pokuta ? A potom sa ani nemôže pokračovať v jazde, musí si niekto vystúpiť ?
je to porusenie paragrafu 45 ods. 1 zákona 08/2009 o cestnej premavke
Prekročenie povoleného počtu prepravovaných osôb
mas to za 60 €
Prekročenie povoleného počtu prepravovaných osôb
mas to za 60 €
este ze si mu tak rychlo odpovedalhughito napísal:Celkom to ponáhľa, ...
-
tacosi
Moderátor
Ved odpoveda len o 3 roky a 3 mesiace neskor 
-
RATZINGER666
Darca
no co, kolega si dal vyhladat slovo "pokuta", a tak teraz pise do kazdej temy 
lebo mozno toto bude niekto ochvilu hladat a aspom to tu bude napisane no nie? No nepomozem ked mozem, aj ked o 3 roky? 
pigger - nerobis u policajtov nahodou? Nic v zlom, ale logicky mi to sedi.
-
Michaelo
Hardcore addict
Mozno policia konecne spravila nejake oddelenie, za ucelom osvety na slovenskych forach 
Počkaj keď nájde Hegyho názory na políciu
Hneď tú sekciu aj zruší 
Zedli mi capicu (nie vseci ofc)
-
PhYs0c
King
všetci by sa z jednej nenajedli, logické 
Mne sa raz stalo niečo podobné. Išli sme trasu dlhú necelých 10 km 7 v aute s tým, že jeden bol v kufri a boli sme v aute megane combi firemnom, kde je ta mriežka a asi v polke cesty počujeme majáky a policajti nás zastavia, povedia nech si všetci vystúpime z auta (ešte dodám, že sme boli opytí okrem vodiča všetci), tak sme vystúpili všetci okrem týpka v kufri, toho sme tam nechali, tak si vonku zapálime a policajti nám hovoria, nech ukážeme vačky kvôli drogám atď, tak sme ukázali všetko v poriadku, okrem toho, že si stále nevšimli, že sme vonku šiesti a potom začal policajt prehladávať auto zvnútra s baterkou a prezrel ho snáď celé okrem toho kufra
. Potom povedal, nech sa vrátime do auta, tak sme sa tam opäť natlačili okrem vodiča, ktorý čakal na ďalšie policajné auto, aby mu dali fúkať, lebo tí prví policajti ten prístroj nemali. Nafúkal nula a pustili nás preč.
Chcem sa, len opýtať či majú právo otvoriť kufor alebo nie alebo či ho len zabudli otvoriť a či bez nejakého podozrenia, nás môžu prehľadať a ešte prehľadať aj auto. Samozrejme, tentokrát by som tam nevyskakoval, kedže nás bolo troška viac v aute a som rád, že si to nevšimli, ale aj tak sa to zíde vedieť.
Chcem sa, len opýtať či majú právo otvoriť kufor alebo nie alebo či ho len zabudli otvoriť a či bez nejakého podozrenia, nás môžu prehľadať a ešte prehľadať aj auto. Samozrejme, tentokrát by som tam nevyskakoval, kedže nás bolo troška viac v aute a som rád, že si to nevšimli, ale aj tak sa to zíde vedieť.
Právo na to majú, pokiaľ existuje podozrenie z porušenia niektorého zákona, takže prakticky kedykoľvek.
-
ktozesomja
Medium Star
mam jednu otazku okrajovo suvisiacu .. ak ma auto vzadu len 2 pasy, bez toho stredneho, tak je to 4-miestne auto ? Kamarat ma Citroen C1 a tvrdi, ze je 5-miestne, no vzadu ma len 2 pasy, tak mne sa zda ze to bude 4-miestne.
-
RATZINGER666
Darca
zalezi od toho, co je napisane v papieroch... prostredny pas moze byt kludne schovany za sedackami...
Pokial viem, pravo na to nemaju, prehladavat auto ti mozu pocicajti jedine v sprievode colnikov, ci? Samozrejme mozu chciet vidiet lekarnicku, rezervu, proste nieco z povinnej vybavy, a to im uz ukazat musis,melonSVK napísal:Právo na to majú, pokiaľ existuje podozrenie z porušenia niektorého zákona, takže prakticky kedykoľvek.