Ako chlapi myslia | racio u chlapov | emócie u chlapov
Re: Ako chlapi myslia | racio u chlapov | emócie u chlapov
teraz som sla do kolien, ty mas fakt patent na vsecko
plus jungove teorie sa zhoduju s mojim pozorovanim, to len pre ilustraciu. plus tvoja reakcia neobsahuje odpoved na otazku
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
ithory - bit*h please, stačí ako reakcia? Dúfam že áno, lebo hodnotou je na úrovni Tvojej otázky. Ohnal[a] si sa teóriou o ktorej vieš pravdepdoobne nič, len nejaký povrch. Totižto, argumentoval[a] si len jej názvom, a Jungova teória kompatibility a pochopenia duší je trochu zložtejšia. To je ako keby som sa Ťa spýtal čo si myslíš o vode. A bodka, koniec.
TommyHot -
si ma pobavil. A čo že nepoznám? Ani biológovia a odborníci na faunu nepoznajú všetkých tučniakov a predsa vedia ako sa budú správať. Ani lekári nepoznajú tie miliardy buniek v ľudskom tele a presne vedia čo každá z nich spraví.
O čo si Ty egoistický a namyslený človek myslíš, že si iný od zvieraťa, alebo bunky vo svojom vlastnom organizme?
O nič, to je realita, si rovnako predvídateľný, podobne reagujúci a veľmi podobne sa správajúci ako ostatné živé organizmy [muži] v Tvojom blízkom, či vzdialenom okolí.
Len preto že človek vytvoril pár nezmyselných a nepoužiteľných "vynálezov", pritom mentálne, ani fyzicky sa neposunul ani len o korytnačí krok ďalej vo svojej vlastnej evolúcii, tak si myslíme že sme všetci iní? Prosím Ťa, nebuď smiešny. Vo svojej podstate, potrebách a prejavoch si extrémne podobný ako tých 3,2 miliárd mužov a ja s nimi. A ženy sú vo svojej podstate, potrebách a prejavoch extrémne podobné ako tých 3,7 miliárd tu na zemi.
A keď si človek myslí niečo iné, tak by sa mal pozrieť do svojho okolia a myslieť ešte raz.
A ak chceš empirický dôkaz, tak tu ho máš. A raz a opäť sa idem opakovať. 85% planéty hladuje a otročí. Ďalších 10% živorí a otročí, ďalšie 4% sa majú priemerne a otročia a to 1% vládne. Ešte stále si myslíš že si tak iný? Alebo nebodaj patríš do toho 1%?
Neplatíš dane, odvody, zdravotku, sociálku. Nemusíš platiť keď prídeš do obchodu? A poďme ešte bazálnejšie. Nemusíš jesť a piť? Nemusíš sa o seba starať? Si nadčlovek? Si naozaj tak iný od tých ostatných? Alebo je to len Tvoja namyslenosť a zúfalá potreba sa odlíšiť od masy?
TommyHot -
O čo si Ty egoistický a namyslený človek myslíš, že si iný od zvieraťa, alebo bunky vo svojom vlastnom organizme?
O nič, to je realita, si rovnako predvídateľný, podobne reagujúci a veľmi podobne sa správajúci ako ostatné živé organizmy [muži] v Tvojom blízkom, či vzdialenom okolí.
Len preto že človek vytvoril pár nezmyselných a nepoužiteľných "vynálezov", pritom mentálne, ani fyzicky sa neposunul ani len o korytnačí krok ďalej vo svojej vlastnej evolúcii, tak si myslíme že sme všetci iní? Prosím Ťa, nebuď smiešny. Vo svojej podstate, potrebách a prejavoch si extrémne podobný ako tých 3,2 miliárd mužov a ja s nimi. A ženy sú vo svojej podstate, potrebách a prejavoch extrémne podobné ako tých 3,7 miliárd tu na zemi.
A keď si človek myslí niečo iné, tak by sa mal pozrieť do svojho okolia a myslieť ešte raz.
A ak chceš empirický dôkaz, tak tu ho máš. A raz a opäť sa idem opakovať. 85% planéty hladuje a otročí. Ďalších 10% živorí a otročí, ďalšie 4% sa majú priemerne a otročia a to 1% vládne. Ešte stále si myslíš že si tak iný? Alebo nebodaj patríš do toho 1%?
Neplatíš dane, odvody, zdravotku, sociálku. Nemusíš platiť keď prídeš do obchodu? A poďme ešte bazálnejšie. Nemusíš jesť a piť? Nemusíš sa o seba starať? Si nadčlovek? Si naozaj tak iný od tých ostatných? Alebo je to len Tvoja namyslenosť a zúfalá potreba sa odlíšiť od masy?
-
TommyHot
Addict
To co je za nezmyselne prirovnanie? Tucniaky nevedia rozmyslat, nevedia sami rozhodovat a konaju len pudovo. Odlisovat sa mozu maximalne vonkajsimi znakmi. Bunky detto.uplink napísal:TommyHot -si ma pobavil. A čo že nepoznám? Ani biológovia a odborníci na faunu nepoznajú všetkých tučniakov a predsa vedia ako sa budú správať. Ani lekári nepoznajú tie miliardy buniek v ľudskom tele a presne vedia čo každá z nich spraví.
Chlape miesas hrusky s jablkami. To su vsetko veci, ktore musis robit preto, ze chce autorita s monopolom na nasilie (dane), alebo preto, ze to chce priroda (prijimanie potravy). Keby si tie veci nerobil, tak skoncis bud v klietke, alebo pod zemou. Ty si vsak v predchadzajucich prispevkoch rozpraval o univerzalnom spravani v medziludskych vztahoch a to nie je rovnake ani z daleka, pretoze kazdy clovek ma ine "dusevne", alebo este lepsie pomenovanie je vnutorne potreby. Ja sa vo vztahu nepotrebujem hrnut do sexu (prvykrat to bolo po 10 mesiacoch, druhykrat presne po roku), iny zas chce sulozit na prvom rande, dalsi po svadbe, tamten zas hocikde, hocikedy a s hocikym a ty si pre istotu asexual (podla toho ako sa tu v diskusiach prezentujes). Vidis tu rozmanitost v ludskom spravani? Take vseobecne znaky, ze treba jest, pit, srat, stat, grgat sem neplet o tom si predsa hned na zaciatku diskusie nehovoril.Neplatíš dane, odvody, zdravotku, sociálku. Nemusíš platiť keď prídeš do obchodu? A poďme ešte bazálnejšie. Nemusíš jesť a piť? Nemusíš sa o seba starať? Si nadčlovek? Si naozaj tak iný od tých ostatných? Alebo je to len Tvoja namyslenosť a zúfalá potreba sa odlíšiť od masy?
-
uplink
VIP
sorry Tommyhot, ale týmto si to úplne zaklincovalTommyHot napísal: To co je za nezmyselne prirovnanie? Tucniaky nevedia rozmyslat, nevedia sami rozhodovat a konaju len pudovo. Odlisovat sa mozu maximalne vonkajsimi znakmi. Bunky detto.
P.S.: O živých bunkách v ľudskom organizme som videl nejeden dokument a prečítal nejden článok. Taká tuková bunka je 100x inteligentnejšia ako tupý človek, lebo sa dokáže obetovať keď je treba, keď cíti a vníma že je v správnom prostredí. Dokáže sa uzavrieť a prežiť dlhé dni bez príjmu energie. Dokáže omnoho viac, ako tento sprostý tvor a najhlúpejšie zviera a bytosť na zemi - človek.
Čiže ešte raz, think again. Opice, tučniaky, ťavy, ani slony nespôsobili globálne oteplovanie, nezničili mikro a makroklímu planéty. Nehladujú len preto, aby sa pár jednotlivcov malo lepšie. Zvieratá, bunky, vírusy, baktérie a pliesne vo svojej podstate ďaleko predčia človeka ako živú bytosť a poviem Ti jedno. Od prírody, stromov, buniek, vtákov, proste fauny a flóry sa má táto tupá opica zvaná človek ešte veľa čo učiť a zažijeme mnoho reštartov civilizaćie, než sa priblížime svojím správaním aspoň tomu tučniakovi, alebo tukovej bunke v organizme.
A taktiež, človek je jediný tvor na zemi, ktorý musí tvrdo pracovať a platiť na to, aby tu mohol žiť, to je výsmech spoločnosti, najväčší. A Ty sa chceš pasovať na vrchol evolučného rebríčku? Ty robot človek, otrok a chudák, ktorý otročí pár vyvoleným? A neboj sa, ja som úplne rovnaký, s tým rozdielom že sa za to hanbím a pokladám to za extrémne ponižujúce.
Rovnaký človek ako Ty a ja vytvoril tento *ebnutý systém. A teraz v ňom Ty a ja otročíme. Videl si niekedy že by zvieratá hladovali keď majú dostatok potravín? No nestretneš sa s tým, lebo zvieratá sú intelignentnejšie ako ľudia a keď vidia že niekto v horde hladuje, a majú na to, nakŕmia ho. Sorry, ale tí miliardári nenakŕmili ani mravca v afrike, tobôž tie hladujúce miliardy. Toto je realita.
P.S.2.: Na margo Tvojho vtipu. Proti drvivej väčšine tejto planéty som naozaj odborník na fyziku, biológiu, biofyziku, flóru aj faunu. Lebo drvivá väčšina planéty aktívne otročí, trtká, rozmýšľa ako zaplatiť hypotéku, leasing a vo voľnom čase pije pivo, alebo spí, či pozerá telku, to píšem o tých čo nehľadujú, tí čo hľadujú nevedia pomaly ani čítať a písať. Svojími aktuálnymi vedomosťami sa môžem s pokojným svedomým radiť ku vrchným 4-1% populácie zeme, to je realita. A to len z prahsprostej globálnej štatistiky gramotnosti, vzdelania a možností vzdelávania. Krutá realita Tommy Hot, čiže vo svojej arogancii voči mne si vlastne napísal aj čiastočnú pravdu, aj keď is to myslel len ako vtip.
Osobne sa venujem zdravej výžive [lebo musím, lebo mám telo na šrot], flóre a faune preto, lebo ma fascinuje. To že nemám tituly, certifikáty a k*kotiny, nuž, realita je taká, že doučujuem angličtinu ľudí z VŠ Translatológie a tak isto iTčkárom vysvetľujem ako funguje HW čo sú na výške. Prečo asi? Prečo mám väčší experience rating ako VŠ študenti z FEi a FiiT čo ju práve doštudovali a lepšie prac. ponuky? No lebo skúsenosti, vedomosti a ešte raz skúsenosti.
Odborník nie je ten čo má 5 titulov a 10 certifikátov. Odborník je ten, ktorý naozaj rozumie problematike, vie ako veci fungujú, rozumie sa základným princípom a chápe danej problematike. Nemá ju len umelo "naštudovanú", ale omakanú rukami, očami, zmyslami jednoducho.
Ucho čo výjde z FEi alebo FiiT ma rozbije v programovaní a sietiach, to je jasné - nevenujem sa tejto problematike až tak, ale čo sa týka skúsenosti s HW, alebo praktickej aplikácie, jednoducho nemá ako. Pri tých stovkách zostáv čo som postavil, nakonfiguroval, čo denno denne robím. Nedobehnú ma, len keď ochoriem a prestanem s tým robiť. Fyzicky to nie je možné.
A tak je to v každom odvetvý. VŠ je fajn základ, avšak skutočnú expertízu získavaš len rokmi skúseností a nie ignoráciou "lebo na SŠ/VŠ" som sa naučil že človek je evolučným vrcholom existencie.
-
ktozesomja
Medium Star
presne ako pise TommyHot, miesas hrusky s jablkami.
-
uplink
VIP
ktozesomja - Ty si tie moje príspevky ani neprečítal, tak načo reaguješ? Keby si mal aspoň strednú školu, pochopil by si obraznú podobnosť princípov zo sveta biológie a fyziky. Človek reaguje podľa matematických vzorcov - vždy. Človek je rovnako ako bunka komplikovaný stroj, nie sme zložení z iných častích a nefungujeme na iných princípoch. Len preto že máme sofistikovanejšiu [aj keď pochybujem] formu komunikácie [bunky vedia komunikovať pomaly mimozmyslovo, my rečou, patetické], neznamená že sme viac. Neexistuje vec, ktorá by sa nedala racionálne vysvetliť, aj keď to tak vyzerá. Čiže ešte raz, nie nemiešam hrušky s jablkami. Správanie buniek v kolóne buniek je priamo porovnateľné so správaním ľudí v spoločnosti. S tým rozdielom že bunky sa správajú inteligentne, ľudia ako parazity. Aj tak nechápem načo Ti to vysvetľujem, nepochopíš to. Potreboval by si na to základné a stredoškolské vzdelanie z oblasti biológie a fyziky. A podľa Tvojich a TommyHotových reakcií silne pochybujem že tieto vedomosti má čo i len jeden z Vás.
ach nekomentujem zbytocne, ale daj nam uplink par prikladov na tie extremne podobne prejavy
-
uplink
VIP
ithory - nemáš ako komentovať ani reagovať, lebo Ti to mentálna kapacita, slovná zásoba, aktuálne vzdelanie, skúsenosti a schopnosť definujúca komunikačnú úroveň nedovoľuje. Nezazlievam Ti to, väčšina ľudí nerozumie tomu čo píšem a nemá to ako pochopiť a Ty si jeden/a z nich. To je v poriadku. Nie je to nič zlé. A všetko máš zhrnuté v mojom najväčšom príspevku. Ak mu nerozumieš, alebo tam nevidíš odpoveď na Tvoje otázky, opakovať a vysvetľovať to nejdem. Nechce sa mi to už podrobnejšie vysvetľovať.
-
TommyHot
Addict
uplink nejdem reagovat na ten trojkilometrovy balast, v ktorom si tendencne pichol do desiatich tem naraz, aby si vyzeral inteligentne. Napisal som co som chcel uz predtym a kazdy nech si z tejto komunikacie utvori nazor sam.
btw ked si taky odbornik na fyziku, biologiu, biofyziku, floru aj faunu, vynikajuci doucovatel anglictiny a prvotriedny skladac HW, hotovy nadclovek, preco zarabas mizernu tisicku v hrubom?
btw ked si taky odbornik na fyziku, biologiu, biofyziku, floru aj faunu, vynikajuci doucovatel anglictiny a prvotriedny skladac HW, hotovy nadclovek, preco zarabas mizernu tisicku v hrubom?
to skor ty pises od veci, ani nie si schopny odpovedat na priamu otazku.
-
uplink
VIP
ithory - Ty si priamu otázku nepoložil[a] ani len náznakom, tak neviem načo tu stále štekáš.
TommyHot - Prečo zarábajú lekári, s vysokou školou mizernú 500vku v hrubom? Prečo zarábajú VŠ profesori s celoživotnými skúsenosťami mizernú tisícku v hrubom? Prečo zarábajú štátni zubári tak málo? Prečo zarábajú chirurgovia tak málo? Prečo zarábajú ľudia s VŠ v štátnej správe tak málo? Prečo zarábajú športovci a herci milióny eur v hrubom? Odpoveď máš v mojom megadlhom balaste
P.S.: V prílohe máš tu tisícku v hrubom
P.S.2.: FYi je to v čistom, to čo je v prílohe, to len na margo Tvojej primitívnej poznámky. Som ináč rád že si mi potvrdil že nedokážeš reagovať na úrovni a musíš narážať na tak primitívne veci ako platové ohodnotenie a pod. Tuším sa to volá argument ad hominem
a mňa by zaujímalo, keďže reaguješ na moje argumenty, prečo sa vyjadruješ dvomi vetami? Prečo sa vyjadruješ ako keby si mal slovnú zásobu 400 slov? Prečo sa vyjadruješ na úrovni chlapca zo základnej školy? Moje otázky sú viac na mieste, ako tie Tvoje primitíven narážky na moje platové ohodnotenie.
TommyHot - Prečo zarábajú lekári, s vysokou školou mizernú 500vku v hrubom? Prečo zarábajú VŠ profesori s celoživotnými skúsenosťami mizernú tisícku v hrubom? Prečo zarábajú štátni zubári tak málo? Prečo zarábajú chirurgovia tak málo? Prečo zarábajú ľudia s VŠ v štátnej správe tak málo? Prečo zarábajú športovci a herci milióny eur v hrubom? Odpoveď máš v mojom megadlhom balaste
P.S.: V prílohe máš tu tisícku v hrubom
P.S.2.: FYi je to v čistom, to čo je v prílohe, to len na margo Tvojej primitívnej poznámky. Som ináč rád že si mi potvrdil že nedokážeš reagovať na úrovni a musíš narážať na tak primitívne veci ako platové ohodnotenie a pod. Tuším sa to volá argument ad hominem
-
MichalkoOo
Zablokovaný
Videl som že uplink niečo postol do "Láska, vzťahy, priateľstvo" tak som sa proste musel prísť pozrieť
. V ktorom z milióna povolaní máš ten plat? Ty si už bol programátor na Exynos, Tegru, Grafik, Technik, živnostník a neviem čo všetko
MichalkoOo nechaj dospelych sa rozpravat, ci to je novy trend do kazdeho si rypnut ? Ked vsetci tak aj ja ?
-
MichalkoOo
Zablokovaný
No určite som dospelejší ako ty
. Nie, len keď tu je Uplink. Ten človek mi je strašne nesympatický a z 90% vecí čo povie sa smejem alebo ich ani nedočítam do polovičky lebo zaberajú 25 riadkov. Ale už sa aspoň nesnaží presadzovať svoje hlúpe názory na HW.
Uplink, len tak dalej a pamätaj, no offence, ako keby som tu nebol 
-
uplink
VIP
MichalkoOo - toto je za technickú grafiku, design a desktop publishing do zahraničia [Nemecko/Rakúsko/Švajčiarsko]. Čo zarobím na Slovensku, tým sa tu "chváliť" nejdem, ako technik a servisák. To je na zaplakanie.
P.S.: Som grafik, designér, animátor [flash basics, aae, premiere, combustion], desktop publisher, servisák a technik. Skladám pc, servre, konfigurujem nasky a malé domáce a firemné siete, "skladám" domáce kiná, inštalujem projektory, proste elektrotechnická nízkonapäťová bi*ch. Neprogramujem [aj keď nejaký ten základ mám], nešablónujem [aj keď viem profesionálne], nerobím s doménami - siete [len keď musím], nie som profesionálny sieťar [nemám ani vedomosti, ani certifikáty, ani nič], nie som profesionálny analytik, je veľa vecí, ktoré "viem", ale nerobím, lebo ich viem asi na takej úrovni, ako TommyHot argumentuje proti mojím argumentom.
P.S.: Som grafik, designér, animátor [flash basics, aae, premiere, combustion], desktop publisher, servisák a technik. Skladám pc, servre, konfigurujem nasky a malé domáce a firemné siete, "skladám" domáce kiná, inštalujem projektory, proste elektrotechnická nízkonapäťová bi*ch. Neprogramujem [aj keď nejaký ten základ mám], nešablónujem [aj keď viem profesionálne], nerobím s doménami - siete [len keď musím], nie som profesionálny sieťar [nemám ani vedomosti, ani certifikáty, ani nič], nie som profesionálny analytik, je veľa vecí, ktoré "viem", ale nerobím, lebo ich viem asi na takej úrovni, ako TommyHot argumentuje proti mojím argumentom.
-
MichalkoOo
Zablokovaný
OK, to už dáva zmysel..
Ale s tým exynosom a tegrou si niečo určite mal 
-
uplink
VIP
Hej mal, pomáhal som pri vývoji aplikácii na Tegru špeciálne, do Nvidia Shopu či Tegra Shopu či ako sa to volá. Textúry do hier, optimalizácia, texture mapping a pod. A na Exynos sme robili tiež takéto srandy. Ale tak to je to isté ako keby si vyvíjal grafiku pre PC hry špeciálne na nvidie, či amd karty a potom by Ti niekto povedal že si vyvýjal "pre nvidiu" či "amd". Vyvíjal som na tú platformu, áno, pomáhal mapovať, optimalizovať, áno. Vývoj pre samotnú nvidiu a ich Tegra projekt, či Samsung a ich Exynos projekt - nie, keby že áno, nepísal by som si tu s Vami na fóre, ale bol niekde na permanentnej dovolenke a užíval si život. Bicykloval sa, balil baby na prachy a pod.
Ej ej ej, volako sme OT.
-
uplink
VIP
Sme, ďalej by sme to mohli držať pri téme.
Preco OT? Chlapci si radi porovnavaju dlzku svojich penisov, resp epenisov. Aj takto rozmyslaju, presne to zapada do temy