Internet v mobile
Internet v mobile
Ahojte, keďže som sa v týchto mobilných internetoch nikdy nevyznal, prosím vás o radu: operátor mi ponúkol internet do môjho mobilu "500 MB prenesených dát" čo to presne znamená? Vie mi niekto vysvetliť?
Ďakujem za rýchle odpovede.
Ďakujem za rýchle odpovede.
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Internet v mobile
500 MB stiahnutých alebo nahratých údajov z internetu. Čomu na tom presne nerozumieš?
Ak stiahneš/nahráš (nie len jedno, ale aj oba dokopy) určitý počet dát, tak ti spomalia rýchlosť internetu.
Na čo ho chceš používať?
Ak stiahneš/nahráš (nie len jedno, ale aj oba dokopy) určitý počet dát, tak ti spomalia rýchlosť internetu.
Na čo ho chceš používať?
Prevažne sociálne siete
-
audiotrack
VIP
pri komunikácii cez internet (surfovanie po stránkach, email, hranie niektorých hier a pod.) prijímaš z internetu dáta (musíš stiahnúť stránku ktorá sa ti zobrazí, musíš prijať mail...). To že ti operátor ponúka 500MB (= cca 500 000 kB) znamená, že máš predplatených 500MB. Zbytočne vysvetlovať čo tá jednotka znamená, ale pre predstavu:
1 Email - iba text: 3 KB - 20 KB
1 Email - s fotkou: 350 KB
1 Email - s MS Office prílohou: 300 KB
1 web stránka: 150 KB - 1.5 MB
1 minúta streamovania hudby: 500 KB
Update statusu na sociálne siete s fotkou: 500 KB
Download fotky vo vysokom rozlíšení: 1 MB
1 minúta streamingu videa: 2 MB - 5 MB
1 stiahnutá aplikácia/hra/mp3: 3 MB - 4 MB
Čo môžeš robiť so 100MB?
podľa Virgin Mobile's Broadband2Go 100 MB dát môže byť využitých na 5 hodín browsovania a 10,000 emailov (bez prílohy).
ďakujem, mám ešte jednu otázku, to sa každý deň obnovuje? (každý deň začínam od nuly?) alebo až každý mesiac? pretože potom by som mohol ísť len 5 hodín za mesiac na net? Ďakujem.
-
audiotrack
VIP
tých 500 MB máš na mesiac, potom sa zase nulujú. A tých 5 hodín bolo písaných na 100MB, takže ty máš 5x toľko
to sa mi teda radšej oplatí paušál z neobmedzeným internetom, nie? Nie je ani tak moc drahý od tohto spomínaného 500mb
-
audiotrack
VIP
to záleží koľko toho netu potrebuješ. Možno vezmeš neobmedzený, a mesačne neminieš viac ako 200MB
Ak to chceš iba na ten facebook, tak podľa mňa ti 500 bohate stačí. Ja som mal istého času 200MB a stačilo mi to (facebook, sem tam pozreť cestovný poriadok keď som bol preč a podobne)
a keby som zobral tých 500 a prešvihnem to, len mi ho spomalia? alebo mi už nepojde? alebo pojde ale sa to musí potom aj doplatiť?
-
audiotrack
VIP
to už záleží na politike konkrétneho operátora. Určite ťa neodpoja, pôjde ti net ďalej. Ale sú dve možnosti ako sa to bude správať:
1) rovnaká rýchlosť, ale budeš musieť doplácať
2) znížená rýchlosť, a bez doplatku
1) rovnaká rýchlosť, ale budeš musieť doplácať
2) znížená rýchlosť, a bez doplatku
Aha, to už sa popýtam priamo na pobočke. Ďakujem veľmi pekne ešte raz, veľmi si mi pomohol.
Pridam ešte ja otázku chcem sa opýtať od koho a aký internet saV teraz najviac oplatí do mobilu z hľadiska ceny a predplatených dat ?
-
typek61
Darca
Mr.Fun ak myslis ze ti prisla smska od Telekomu,tak tam to jasne pisu mas tam 500 MB a potom net nepojde
chod si zobrat radsej do o2 tam maju teraz akciu: Internet s 50% zľavou na 3 mesiace
Objem dát:100 MB-3€
Objem dát:500 MB-6€
Objem dát:1000 MB-8€
eď miniete dáta predplatené v balíčku, prenosová rýchlosť sa zníži na 16 kb/s to je celkom postacujuca na socialne siete
chod si zobrat radsej do o2 tam maju teraz akciu: Internet s 50% zľavou na 3 mesiace
Objem dát:100 MB-3€
Objem dát:500 MB-6€
Objem dát:1000 MB-8€
eď miniete dáta predplatené v balíčku, prenosová rýchlosť sa zníži na 16 kb/s to je celkom postacujuca na socialne siete