Presnost mobilnej GPS navigacie
Presnost mobilnej GPS navigacie
Zdravim.
Planujem si kupit smartphone s GPS modulom (LG Optimus L4, ale otazka plati na GPS moduly pre mobily vseobecne). Este som ho nepouzival a preto by som sa chcel opytat, nakolko su tieto moduly presne a vyuzitelne? Je to na takej urovni ako externe GPS zariadenia ako sa pouzivaju napr. v autach? Potrebuju tieto smartphony nejake externe aplikacie na pouzivanie tohto GPS modulu (platene, neplatene) alebo staci modul ako taky?
Dakujem za odpovede.
Planujem si kupit smartphone s GPS modulom (LG Optimus L4, ale otazka plati na GPS moduly pre mobily vseobecne). Este som ho nepouzival a preto by som sa chcel opytat, nakolko su tieto moduly presne a vyuzitelne? Je to na takej urovni ako externe GPS zariadenia ako sa pouzivaju napr. v autach? Potrebuju tieto smartphony nejake externe aplikacie na pouzivanie tohto GPS modulu (platene, neplatene) alebo staci modul ako taky?
Dakujem za odpovede.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Presnost mobilnej GPS navigacie
stačí modul ako taký, a je natoľko presný ako presné dostane výsledky zo satelitu a aké má mapy. Ak máš dobré mapy, tak je to rovnaké ako gps ktoré máš v aute
nevies, prosim ta, nakolko su presne tieto mapy? videl som na internete par vtipnych obrazkov ohladom Apple map, vraj su nepresne (ak som to dobre pochopil). Nevies ako je to s inymi "vyrobcami"?
su dost presne, odchylka par metrov
-
audiotrack
VIP
ktoré "tieto" mapy? Ja viem aký mobil plánuješ kúpiť a či chceš potom používať nejaký program čo tam bude (ak bude) alebo si stiahneš iný (a aký)?
myslim mapy ktore sa pouzivaju v smartphonoch. pravdupovediac neviem o tom ci sa do mobilov daju stiahnut nejake ine programy, ine mapy alebo ako to funguje..
apple mapy su tiez presne, tam to bol iba bug, ktory vznikol pri prechode na svoje mapy od googlackych
-
audiotrack
VIP
to že má smartphone GPS modul ešte neznamená že tam budeš mať automaticky mapy. Tie si musíš kúpiť a doinštalovať. A je na tebe aké. Nokia zvykne mať nejaké v tom svojom obchode OVI, ale ostatné značky (alebo aj nokiáci ktorí nechcú tie ich) si musia nájsť a kúpiť (prípadne stiahnúť cracknuté) nejaké iné. Dosť populárny je Sygic. Ale o navigácii na mobiloch sa tu už toho popísalo dosť, stačí pohľadaťtomek00 napísal:myslim mapy ktore sa pouzivaju v smartphonoch. pravdupovediac neviem o tom ci sa do mobilov daju stiahnut nejake ine programy, ine mapy alebo ako to funguje..
Aj na android sú niektoré offline navigácie zadarmo (minule som skúšal Be-on-road s OpenStreetMaps mapami.. a celkom sa dalo).. ale samozrejme, ak človek často používa navigáciu v aute, určite by si mal kúpiť kvalitného Sygica.. teraz má celkom dobré ceny. Ale samozrejme sú aj iné navigácie.. treba ich vyskúšať.. a vybrať si, ktorá Ti viac sadne.
A tiež sa dá ešte použiť zadarmo online navigácia cez Google.. ale tam Ti to bude papať dáta - v zahraničí by si sa nedoplatil.
A tiež sa dá ešte použiť zadarmo online navigácia cez Google.. ale tam Ti to bude papať dáta - v zahraničí by si sa nedoplatil.
google mapy aj s trasou sa daju nacitat do pamate telefonu, na uzemi svk to ale zatial nefunguje
Zaviedlo ma to všade na milimeter presne.
Podľa aplikácie GPS Status & Toolbox mávam presnosť na 3-ročnej Xperii X8 zväčša tak 5-7m, miestami aj menej alebo viacej. Takže pri tých novších mobiloch to bude rovnaké ak nie lepšie.