Zdravím.
Potreboval by som si v okoly domu rozšíriť WiFi signál. Pôvodne som rozmýšľal takto, že kúpim jednu externu anténu a dva WiFi routre. Na tu externu anténu by som pripojil router ktorý by bol v mode klient, ktorý by bral signál z najbližšieho AP routera. Potom by som druhy router nastavil ako AP a cez kábel by som ho pripojil k routeru na ktorom je klient mod. Lenže potom som nad tým rozmýšľal trochu viac a nie lenže by to bolo finančné dosť nakladne, ale zbytočne veľa routrov v sieti by som mal.
Tak sa chcem spýtať. Poznate nejaký výborný model routra ktorý by toto všetko zvládol? V mode klient by sa pripojil na iny router a potom v mode AP by šíril signál ďalej. Alebo ako by ste vy riešili tento problém?
Rozšírenie WiFi signálu
Re: Rozšírenie WiFi signálu
http://ww.w.itsk.sk/tp-link-tl-wa830re- ... 48811.html
najjednoduchsie mas extender funguje to super a stoji to cca30€ a ak mas router TPlink tak sa nastavuje jednym tlacitkom... jednoducho vsetko co prime posle dalej ....
najjednoduchsie mas extender funguje to super a stoji to cca30€ a ak mas router TPlink tak sa nastavuje jednym tlacitkom... jednoducho vsetko co prime posle dalej ....
-
ktozesomja
Medium Star
a nestačilo by ti kúpiť silnejšiu anténnu k tomu routeru, ktorý máš teraz ? Samozrejme, ak máš odjímateľnú anténu.
Ináč tak ako písal strapaty, kúpiš takýto access point, nastavíš ho aby prijatý signál šíril ďalej a máš po probléme. Ja to mám doma takto podobne. Na poschodí mám router, no na prízemí v niektorých izbách a vonku na záhrade som mal veľmi slabý, niekde žiadny signál. Kúpil som taký lacný TP-Link router na bazoši, ktorý má funkciu rozširovania signálu a som spokojný. Stálo ma to 10€.
Ináč tak ako písal strapaty, kúpiš takýto access point, nastavíš ho aby prijatý signál šíril ďalej a máš po probléme. Ja to mám doma takto podobne. Na poschodí mám router, no na prízemí v niektorých izbách a vonku na záhrade som mal veľmi slabý, niekde žiadny signál. Kúpil som taký lacný TP-Link router na bazoši, ktorý má funkciu rozširovania signálu a som spokojný. Stálo ma to 10€.
netreba zabudat ze pripojenie na wifi za repeatrom bude o polovicu pomalsie nez priamo na wifi
nebude lebo extender ma 2 anteny ...jednou vysiela a druhou priima... (a pri 1Gb sieti je polovica 500 Mb ... myslim ze doma nema aj tak nik taketo pripojenie)wladas napísal:netreba zabudat ze pripojenie na wifi za repeatrom bude o polovicu pomalsie nez priamo na wifi
obrovska vyhoda extendru je ze zabezpecovacky staci nastavita na routry ....
router sa da sice zohnat lacnejsie a ma viac funkcii ale treba ho vediet nastavit a rychlost ide na polovicu (zvacsa in/out ide cez 1 antenu + rezia)
wifi ani zdaleka nema prenosovu rychlost 1 Gbit/s
extender ma teoreticku 300Mb....
mas pravdu aj nemas ... najbeznejsie pouzivane n-ko je cca 150Mb/antenu ... pri zariadenaich na 3 anteny je to 450Mb (teoretickych )su zariadenia aj s 4 antenami...
keby sme isli do extremu standart 802.11ac ma teoretickych 860/Mb/antenu, 1,6Gb/2 nateny ale to nie su bezne pouzivane zariadenia .... (su zariadenia vo volnom pasme 5GHz)
... ale na co som chcel poukazat je to ze aj keby ta rychlost bola polovicna u nas pri najbeznejsiom 5Mb pripojeni je tam stale obrovska rezerva ....dokonca aj pri 100Mb pripojeni to nepociti..... okrem torentov neni moc serverov, ktore uploaduju nad 100 Mb/s na jeden konekt.
mas pravdu aj nemas ... najbeznejsie pouzivane n-ko je cca 150Mb/antenu ... pri zariadenaich na 3 anteny je to 450Mb (teoretickych )su zariadenia aj s 4 antenami...
keby sme isli do extremu standart 802.11ac ma teoretickych 860/Mb/antenu, 1,6Gb/2 nateny ale to nie su bezne pouzivane zariadenia .... (su zariadenia vo volnom pasme 5GHz)
... ale na co som chcel poukazat je to ze aj keby ta rychlost bola polovicna u nas pri najbeznejsiom 5Mb pripojeni je tam stale obrovska rezerva ....dokonca aj pri 100Mb pripojeni to nepociti..... okrem torentov neni moc serverov, ktore uploaduju nad 100 Mb/s na jeden konekt.