Nová zrkadlovka
Nová zrkadlovka
Čaute! Doteraz mám zrkadlovku Olympus E450 (čo je skutočne low
) a hľadám niečo novšie a za rozumnejšiu cenu. ( http://snapsort.com/compare/Nikon-D3200 ... mpus_E-450 ) Preto uvažujem o D3200, alebo D90. V porovnaní na snapsorte mi d3200 príde vhodnejšia. A neviem sa vysomáriť z toho, nakoľko všetci ospevujú d90 oproti d3200 ale rozdiel mi príde iba v detailoch malých.
Re: Nová zrkadlovka
Téma na kúpu foťáku tu už je, no D90 je proste profesionálnejšia, akurát staršia. Z toho vyplýva že má väčší a svetlejší hľadáčik, lepšiu ergonómiu a ovládanie, oveľa väčšiu výdrž batérie, stavový dispej na vrchu a vstavaný motorček pre ostrenie, čo využiješ (alebo nevyužiješ) pri starších objektívoch ktoré motorček nemali... keďže je 3200 oveľa novšia má moderný senzor z čoho vyplývajú všetky tie výhody ktoré na snapsorte vidíš, na čom ti viac záleží si musíš dať v hlave dokopy ty 
D3200 - má rovnaký senzor ako D7100, ak sa nemýlim, len má AA filter, takže lahodááá
D90 - už je dedo, senzor o dve generácie starší, a len lepšiu ergo - ktorá aj tak nie je nič zvláštna...
pri D3200 aj tak budeš mať nové Gčka ako napríklad 35/1,8G, 50/1,8G, 85/1,8G , ... takže motorček ani nepotrebuješ, hlavne pri D3200 tam nevopchaj 18-55 alebo 18-105....
D90 - už je dedo, senzor o dve generácie starší, a len lepšiu ergo - ktorá aj tak nie je nič zvláštna...
pri D3200 aj tak budeš mať nové Gčka ako napríklad 35/1,8G, 50/1,8G, 85/1,8G , ... takže motorček ani nepotrebuješ, hlavne pri D3200 tam nevopchaj 18-55 alebo 18-105....
to tvoje "len lepšia ergo" je blbosť a zavádzanie, myslím že som to hore napísal dosť presne, a to som ešte zabudol na odpaľovanie bleskov, ktoré D90 zvláda vstavaným blesom a D3200 nie, náhľad hĺbky ostrosti a sériové snímanie kde 0,5 FPS nepokladám za dôležité.
veľa fotografov vrátane mňa uprednostňuje D90 (čo potvrdzuje aj poi) a nie je to len tak zo sradny
tiež nevidím dôvod vyhýbať sa 18-105, písal za rozumnú cenu, čo si má kúpiť, 17-55 ? Za tie peniaze je to celkom slušný objektív s výborným rozsahom, v pomere cena/výkon je oveľa lepší ako dalšia možnosť napr 16-85 od nikonu. Predstav si, že niekto môže potrebovať aj zoomový základný objektív a nie 3 pevné, nepomerne drahšie namiesto neho. (aj keď aspoň jeden z nich by sa k nemu určite hodilo mať)
veľa fotografov vrátane mňa uprednostňuje D90 (čo potvrdzuje aj poi) a nie je to len tak zo sradny
tiež nevidím dôvod vyhýbať sa 18-105, písal za rozumnú cenu, čo si má kúpiť, 17-55 ? Za tie peniaze je to celkom slušný objektív s výborným rozsahom, v pomere cena/výkon je oveľa lepší ako dalšia možnosť napr 16-85 od nikonu. Predstav si, že niekto môže potrebovať aj zoomový základný objektív a nie 3 pevné, nepomerne drahšie namiesto neho. (aj keď aspoň jeden z nich by sa k nemu určite hodilo mať)