Kúpa bicykla

O športe...
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Kúpa bicykla

Príspevok od používateľa uplink »

Ďakujem chalani za rady! Cením si ich. Fitnessové riaditka sú podobné ako má mtb, akurát sú kratšie a majú iný tvar.
eaten
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa eaten »

Co hovorite inak na tento bike? Mate s nim niekto skusenosti? http://jizdni-kola.online-sport.cz/kola ... /?v=121231
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

výbava celkom okej, plášte tiež fajn, vidla hrozná, tú by bolo fajn vymeniť a bol by to schopný bike :)
Stilo
Star
Star

Príspevok od používateľa Stilo »

ahojte,

prosim poradte mi pri vybere... bicyklovat budem hlavne po cyklotrasach, nevylucujem obcas mimo cesty, kedze ani poriadne neviem ake podmienky su v okoli Bratislavy pre cyklistov :)

- max cena 350 €, velkost 17

- mtb s kotucovymi brzdami - http://www.mt-sport.sk/mt-sport-sk/esho ... 2013-modra
- cross s V brzdami - http://www.mt-sport.sk/mt-sport-sk/esho ... 2012-modra

mtb VS cross :

plaste - na cestach, ako som cital, sa mi bude lahsie slapat na crossovom... aky vplyv bude mat asfalt na mtb plaste, kedze ako pisem budem jazdit hlavne na cyklotrasach
brzdy - je tam taky rozdiel v brzdach aby som nebral ohlad na plaste ? nemam skusenosti s kotucovymi brzdami

dakujem za odpovede ! :)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Cyklotrasy.. tie môžu byť asfaltové, poľné.. aj lesné.. :)

Ak budeš jazdiť viac ako 80% po asfaltkách, ber cross.. ak budeš aj v teréne (les, poľné cesty atď), ber už ten horský. Máš tam 2" plášte, čo je celkom úzke a nebudeš mať ani na ceste až taký veľký odpor, ak ich nafäkaš tvrdo.. a navyše to má už aj hydraulické kotúčové brzdy, čiže.... by to mohlo byť fajn.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Ahojte,

Mal by som jednu technickú. Má nejaký extra význam pokiaľ nemám klipsové pedále mať zjazdovú obvu, alebo takú tú čo sa dá prichytiť na pedál? Lebo som si všimol že sú "in general" dva typy. Tankoidné [asi na zjazdy a pod] a potom také čo sú totálne deravé a priedušné.

Je tam nejaký rozdiel ako keď mám klasické nike, adidasy, alebo mammuty na nohách? Myslím citeľný. Včera som vysolil 120 eur za sedlovku karbónovú a tie "papučky" stoja tak 120-160 eur, čo nie je najmenej. Ale keby to malo spraviť dramatický rozdiel, tak do toho idem,

Ďakujem za rady,

upl.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Dramaticky rozdiel ti spravia akekolvek naslapne pedale. Pokial nejazdis ukrutny downhill, tak platformy su prezitok
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

A ja som v piatok zlomil karbonovu sedlovku na cestaku a okrem toho som fajn spadol :)

Neviem co myslis ako klipsove pedale, ze ci kosiky alebo SPD, ale predpokladam, ze SPD. Ak narazas na SPD, tak je to velmi dobra veci, pretoze mas nohu stale v tej istej polohe, nebeha ti od spicky az po pedu po pedaloch, noha je stabilna pri nerovnostiach a aj za zleho pocasia. Nevyhoda su pady, najma tie v pomalej rychlosti na semaforoch, ked niekedy zabudnes zo zaciatku vypnut nohu z pedalu.

Urcite vsak odporucam SPDcka na bicyklovanie, teda pokial to chces brat vaznejsie. Priemerne pedale od Shimana kupis za 30 eur, v pohode postacia. Radsej investovat do topanky. Dnes sa robi uz vela tretier s karbonovou podrazkou, najma tych pre cestnu cyklistiku, ponuka je siroka. Karbon, sklenene vlakna, priedusnost..., je z coho vyberat. Idealne je si tretry pozriet, vyskusat, pripadne si precitat na internet alebo sa poradit s predavacom. Jaj mam este stare Shimana, maju asi 6 ci 7 rokov, ale nic im nie je, ak neratam olej na pravej topanke, ktory je od retaze.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Čo je SPD? A downhillové pedále mám, myslím skôr obuv. Lebo som videl v cykloobchodoch rôzne topánky, ťažké aj ľahké, väčšinou majú miesto pre klipsu, nemám na pedáloch klipsu, či ako sa to volá. Tak reku či sa oplatí dať 120-160 eur za topánky na bike, alebo či si vystačím s nikami, adidasmi a mammutmi, klasickými.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Díky moc.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Mam pocit, ze ty jazdis v normalnych topankach a mas nejake normalne pedale, pripadne kosiky. Pretoze nemam pocit, ze by Adidas alebo Mamut robil SPDcka. Nike tusim robil, trebars edicia Nike Livestrong, ak si dobre spominam.

Ja mam na cestom bicyklu horske topanky, teda s tym beznejsim uchytom topanky. Kupoval som to preto, ak by som dal na horsky SPDcka, aby som nemusel mat dvojo topanok. Topanky mam na 3 suche zipsy a plnohodnotne to staci. Na horsku cyklistiku by mozno nebola zla ani klipsa, pretoze ako pozeram, tak sa teraz dost pouziva a asi ma svoj vyznam, pravdepodobne vrchna klipsna je istejsia ako suchy zips.

Davat 160 eur za topanky je podla mna uz zbytocne, pretoze za 80 eur mas velmi slusne topanky, ktore ti vydrzia. Pozri sa sam, vyber je velky: http://www.suncycle.sk/sk/katalog/tretry/tretry-mtb/124
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Mám nejaké random zjazdové pedály [~80 eur], takže nemajú ten príchytný mechanizmus.

Ktoré z týchto troch by si mi odporučil, na jar/leto/jeseň [na zimu mám]

http://www.suncycle.sk/sk/produkt/shimano-sh-mt43l/4210
http://www.suncycle.sk/sk/produkt/shimano-sh-mt33-/5047
http://www.suncycle.sk/sk/produkt/shimano-sh-mt53/3462

Resp. je to jedno a to isté, okrem ceny a designu?
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

pokial nemas naslapne pedaly, ci uz spd alebo ine tak ti budu tamtie topanky/tretry zbytocne imo (inac to su nejake hobby topanky aby sa v nich v prvom rade dobre chodilo)
dalsia vec, zjazdove pedaly za 80e wtf ujo uplink pozicaj aj mne, need mony
a posledna, urcite ako radia hore, vyskusaj spd, je to 1000 a 1, co sa slapania tyka, hlavne v zlom terene, ked slapes nejaku stenu, neskutocne ako pomozu, sustredis sa len na vyber stopy ziadny strach ze sa ti zosmyknu topanky a zastavis
takisto pri zjazde budu zo zaciatku prekazkou ale neskor vyhodou

este posledna rada, ak budes kupovat tretry VZDY si ich odskusaj, zvlast ak mas netypicky tvar nohy ako ja
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Odporucit ti neviem ziadne topanky, treba si to pozriet a hlavne skusit. Z tych co si dal sa mi nepozdavaju ziadne, je to taky botaskovy styl.

Potrebujes SPD pedale, nieco na tento styl: www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-pedale-shimano-m540/88
Alebo ak chces vacsie, tak toto: http://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-p ... -m530/3813
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Hmm, ste mi vložili chrobáka do hlavy. Som chcel len topánky, lebo to čo som menoval sú tenisky, nie moc dobre odvetrané a nie moc pevné. Takže tie bikové topányk nemajú zmysel teda, ak jazdím len na klasických pedáloch? A jazdím 70% cesta 30% terén.
Kufor
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Kufor »

Urcite si zadovaz SPD, s klasickymi sa to neda porovnat, zvlast ked jazdis vacsinou cestu.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

uplink napísal:Hmm, ste mi vložili chrobáka do hlavy. Som chcel len topánky, lebo to čo som menoval sú tenisky, nie moc dobre odvetrané a nie moc pevné. Takže tie bikové topányk nemajú zmysel teda, ak jazdím len na klasických pedáloch? A jazdím 70% cesta 30% terén.
Na ceste maju SPD este vacsi vyznam ako v terene.

viz

http://www.kolopro.cz/zlepsujeme-techni ... .-cast.htm
johny29
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa johny29 »

Zdravim,
potrebujem poradit pri kupe noveho biku, tento rok by som chcel zacat s maratonmi.
Vyber je zuzeny na znacky Cube a Merida.

Zatial moji kandidati:
ATTENTION -tu mi vadi vidlica
LTD PRO - neviem ci ten 400€ rozdiel pocitim aj na vozeni

Budem vdacny za kazdu radu.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Hlavný rozdiel je 800g na váhe + vzduchová vidla.. na dlhých výletoch to určite pocítiš.

:)
Napísať odpoveď