Vista a nekompatibilné drivery?
-
L.E.n
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Vista a nekompatibilné drivery?
Čauko. Mám nový ASUS K56C ktorý je asi určený výlučne pre Win7, no aj tak som si tam včera nahodil Vistu a takmer nič mi nejde.
To nič mi je jedno, ide hlavne o internet. Je tam integrovaná sieťová karta, no nech do Visty nainštalujem čokoľvek, buď to nefunguje alebo to nie je podporované a píše mi to, akoby som žiadnu sieťovku ani nemal.
Dopredu - viem že Vista je sračka, mám ju z jedného jediného dôvodu a o tomto tento topic nie je. Vie mi niekto pomôcť prosím? Čo spraviť, ako drivery nainštalovať, atď? Po pripojení sieťového kábla sa nič nezmenilo mimochodom, tak tupý operačný systém som ešte nevidel.
To nič mi je jedno, ide hlavne o internet. Je tam integrovaná sieťová karta, no nech do Visty nainštalujem čokoľvek, buď to nefunguje alebo to nie je podporované a píše mi to, akoby som žiadnu sieťovku ani nemal.
Dopredu - viem že Vista je sračka, mám ju z jedného jediného dôvodu a o tomto tento topic nie je. Vie mi niekto pomôcť prosím? Čo spraviť, ako drivery nainštalovať, atď? Po pripojení sieťového kábla sa nič nezmenilo mimochodom, tak tupý operačný systém som ešte nevidel.
-
MichalkoOo
Zablokovaný
Re: Vista a nekompatibilné drivery?
Vista nieje sračka ale môžem vedieť načo ti je?
-
uplink
VIP
Veru, Vista legálna a vyupdatovaná je trochu viac resourcehungry Windows 7.
-
L.E.n
Light Star
Bohužial ju ja nemám ani ako updatnuť keď sa mi nechce pripojiť na internet, preto tento topic, všakže.
-
uplink
VIP
Tam si si aj odpovedal, že má ofi. drivery len na Windows 7 a Windows 8, čiže musíš si zistiť ako sa volajú jednotlivé súčasti hardwaru [povedzme sieťovka realtek, intel, broadcom, nec, etc.] a stiahnuť driver zo stránky zástupcu daného HW. Je to pracné, ale tak ináč to nepojde. Alebo si pozrieť na googli či niekto nespravil balíček pre ten noťas pre Visty.
-
L.E.n
Light Star
To som aj robil, oficiálna stránka ASUS mi píše na sieťovku: "Integrated 802.11 b/g/n" - nič viac, nič menej, značka nula bodov.
Na Win7 mám nejaký software od Intelu na pripojenie, skúsil som to hodiť aj na Vistu a ten soft mi akurát vypísal že žiadnu sieťovú kartu nemám. Oficiálny balíček pre ten noťas neexistuje, stiahol som si 1GB driver pack ktorý obsahuje plno driverov ale nič čo by sa mne osobne hodilo.
Na Win7 mám nejaký software od Intelu na pripojenie, skúsil som to hodiť aj na Vistu a ten soft mi akurát vypísal že žiadnu sieťovú kartu nemám. Oficiálny balíček pre ten noťas neexistuje, stiahol som si 1GB driver pack ktorý obsahuje plno driverov ale nič čo by sa mne osobne hodilo.
-
uplink
VIP
Prečo mne trvalo zistiť 5 sekúnd že ten noťas má Realtek sieťovku? Stiahni si z realtekáckej stránky univerzálny driver pre ich sieťovky, pre všetky OS a daj vedieť.
-
L.E.n
Light Star
Neviem ako si to našiel ale ja žiadny "univerzálny" driver nájsť neviem.
Skus nahodit toto, malo by to ist:
ftp://WebUser:[email protected]/cn/ ... 212013.zip
//ak by nefungoval odkaz tak na tejto stranke http://www.realtek.com.tw/downloads/dow ... Down=false klikni pri "Vista and WinServer 2008 Auto Installation Program (SID:1568647) " na US2 napr.
ftp://WebUser:[email protected]/cn/ ... 212013.zip
//ak by nefungoval odkaz tak na tejto stranke http://www.realtek.com.tw/downloads/dow ... Down=false klikni pri "Vista and WinServer 2008 Auto Installation Program (SID:1568647) " na US2 napr.
-
L.E.n
Light Star
Fungujem, ďakujem!
Už len sprevádzkovať aj bezdrôtové pripojenie a sme doma
Už len sprevádzkovať aj bezdrôtové pripojenie a sme doma
Skus cez Windows Update, mozno ti ponukne. Ak nie, nieco vymyslime. Nepamatas sa nahodou ci tam mas Atheros alebo Intel wifinu ?
-
L.E.n
Light Star
To fakt neviem ale na sedmičke mi Windows Update sám nainštaloval nejaký Intelácky soft na kontrolovanie stavu Wifi tak tipujem že to bude Intel.
// inštalujem práve aktualizácie, uvidíme.. zatiaľ veľká vďaka
//autoeditácia príspevku (31 Júl 2013, 23:37)
Tak Windows Update mi nenainštaloval nič, čiže Wifi nefunguje a po odpojení sieťového káblu mi zostávajú len oči pre plač. Fakt neviem nájsť čo za sieťovú kartu ten notebook má tak som momentálne v koncoch.
// inštalujem práve aktualizácie, uvidíme.. zatiaľ veľká vďaka
//autoeditácia príspevku (31 Júl 2013, 23:37)
Tak Windows Update mi nenainštaloval nič, čiže Wifi nefunguje a po odpojení sieťového káblu mi zostávajú len oči pre plač. Fakt neviem nájsť čo za sieťovú kartu ten notebook má tak som momentálne v koncoch.
-
hrban
Addict
zo spodu laptopa sú štítky, bude tam aj štítok pre wifi, ak nie tak stačí presný typ laptopu, lebo tento laptop sa robil aj s atheros aj s intel wifi a kým nemáme presné číslo tak nám je to nanič, šak pofoť všetky štítky, v painte len preškrtni S/N to nám netreba a takisto netreba štítok windows so s/n
btw ak potrebuješ wistu kvôli nejakému softu čo ide iba pod vistou použi oracle virtual box a tam ti netreba nič také ako ovládače a môžeš frčať na win7 a vistu mať na virtuálnej mašine
//autoeditácia príspevku (01 Aug 2013, 8:13)
predpokladám, že máš dual boot win7/win vista
ak áno prejdi na oracle VM
výhody
spúšťaš priamo z win 7
nepotrebuješ ovládače na nič (všetky sú v podstate tam)
rovnako svižný a stabilný OS
možnosť prejsť z win vista hneď na win 7
nevýhody
menej RAM (kvôli zdieľaniu) a očosi nižší výkon takže sa nezahráš hry ale na programy bohate stačí
EDIT// oprava, každý laptop musí mať identifikačný štítok pre WIFi, takže tam je, nemusí byť pri štítkoch s win a označením laptopu, ale je tam, niekde bokom
btw ak potrebuješ wistu kvôli nejakému softu čo ide iba pod vistou použi oracle virtual box a tam ti netreba nič také ako ovládače a môžeš frčať na win7 a vistu mať na virtuálnej mašine
//autoeditácia príspevku (01 Aug 2013, 8:13)
predpokladám, že máš dual boot win7/win vista
ak áno prejdi na oracle VM
výhody
nevýhody
EDIT// oprava, každý laptop musí mať identifikačný štítok pre WIFi, takže tam je, nemusí byť pri štítkoch s win a označením laptopu, ale je tam, niekde bokom
-
L.E.n
Light Star
No je to ASUS K56C XX203 ale ani za toho boha neviem nájsť nálepku alebo niečo kde by sa písalo o sieťovej karte. Podľa mňa je to priamo od ASUSu karta, inak by to tu bolo.
co tak vyskusat everest ...tam zistis presne aka je to karta...
-
L.E.n
Light Star
Pole Hodnota
Popis zariadenia Intel(R) Centrino(R) Wireless-N 2230 [NoDB]
Že by?
Popis zariadenia Intel(R) Centrino(R) Wireless-N 2230 [NoDB]
Že by?
-
hrban
Addict
pozri na moje foto, a bez blesku ju takmer nie je vidno ale je tam, musí mať zo zákona každý produkt obsahujúci zariadenie na vysielanie signálu
a tu je detajl, to potrebujeme presne pozri ešte raz a poriadne
Ak mas 32 bitovy windows: https://downloadcenter.intel.com/confir ... s+Vista+32*
Pre 64 bitovy: https://downloadcenter.intel.com/confir ... s+Vista+32*
Len klikni na "I accept" a spusti sa stahovanie. Po stiahnuti rozbal a spusti setup.exe. Ak tam je naozaj Intel wifina tak by to malo fungovat.
Pre 64 bitovy: https://downloadcenter.intel.com/confir ... s+Vista+32*
Len klikni na "I accept" a spusti sa stahovanie. Po stiahnuti rozbal a spusti setup.exe. Ak tam je naozaj Intel wifina tak by to malo fungovat.
-
L.E.n
Light Star
hrban - nemám u seba momentálne foťák ani telefón, každopádne žiadne info o sieťovke tam určite nie je, skúsim odfotiť ráno
rochedo - nainštaloval som to, je to ovládač Bluetooth podľa všetkého, wifi stále nejde
vďaka chalani každopádne.
rochedo - nainštaloval som to, je to ovládač Bluetooth podľa všetkého, wifi stále nejde
vďaka chalani každopádne.
Je to bluetooth aj wifi. Bluetooth sa spusta to druhou instalackou. Setup.exe som spustil na svojom PC a otvorila sa instalacka wifiny.