Sluchátka do 120€ (prenosné)

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Vitaaa
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Sluchátka do 120€ (prenosné)

Príspevok od používateľa Vitaaa »

Ahojte,

potrebujem poradiť s výberom sluchátiek na nosenie po vonku. Necestujem MHD, sluchátka používam pri chôdzi pešo, preto od sluchátiek nevyžadujem aby nejako obzvlášť filtrovali okolité ruchy. Doteraz používam Sennheisery PX100, zvuk mi vyhovuje. Len sa mi začali kaziť earpady a aj keď earpady kúpim nové, asi nastal čas na výmenu a urobenie si radosti. Počul som v byte u kamoša ako hrajú grado sr60 lenže tie sú na nosenie veľké/nevhodné. Absolútny strop čo sa týka veľkosti je pre mňa niečo ako Audio-Technica ATH-SJ55. teda ak sú to tieto čo má táto baba na hlave. Možno už aj tie by som pri odskúšaní naživo považoval za moc veľké.

Zdroj zvuku bude Lumia 920 a v budúcnosti pravdepodobne iná hi-end Nokia.

Som ochotný za ne vyplacnúť 120eur možno aj nejaké 5,10,15e navyše, ak to teda má vôbec zmysel. Či nebudú úplne postačujúcou voľbou AKG 450. Nebol by už limitujúcim článkom z hľadiska kvality zvuku skôr telefón?
Nemá niekto skúsenosti s Q460 či ten ovládač spolupracuje s lumiami?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

V tejto cenovej uz je vcelku problem najst male sluchadla. Kazdopadne K450 su uz za tie peniaze davno prekonane. Q460 je to iste ale v inom dizajne.
Pozri Beyerdynamic DTX 501p, Sennheiser HD 239 (otvorene), Ultrasone iCans Octa alebo uplne najlepsie z ebay za cca 180 dolarov V-Moda M80.

Limitujucim faktorom sice telefon byt moze, ale lepsie sluchadla zahraju vzdy lepsie. A je jedno ciich pripojis k zdroju zlemu alebo dobremu.
Tiez by si mohol na toto pouzitie zvazit spunty. Za ten rozpocet uz mas v podstate highend zvuk co by u nahlavnych stalo neporovnatelne viac.
Vitaaa
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Re: Sluchátka do 120€ (prenosné)

špunty nechcem. aj ked obzvlašť drahé špunty som v uchu nemal, nepríde mi to tak pohodlné ako náhlavné sluchátka.

Tie beyerdynamic DTX 501p hrajú v porovnaní s V-Moda M80 výrazne horšie? na fotkách mi tie Beyerdynamic neprídu až tak veľmi veľké. ale možno je to hrúbkou mostu. na druhú stranu V-Moda ma práve láka tým, že vyzerajú fakt odolne. Také veci ja rád.

Objednával už niekto tie V-moda od niektorého predajcu z ebay? sú tam viacerí a nerád by som za 180 dolárov dostal nejakú napodobeninu.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Spunty so správnym nastavcom budu v skutočnosti pohodlnejšie ako supraauraly. V-mody maju kvalitnú konstrukciu a zvuk je z tychto najlepší. Pokiaľ ma konketny predajca vysoký feedback tak by nemal byt problém.
Vitaaa
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

takže vo výbere zostali 2 možnosti Beyerdynamic DTX 501p alebo V-moda M80. Priznám sa z tých 4 som vyberal na základe dizajnu.

Bd DTX 501p sa mi páčia v kombinovanej biela/čierna a v pohode sa dajú zohnať za cca 70eur zo slovenského e-shopu. V-Moda M80 z ofiko eshopu vyjdu na 220dolárov (cca 175eur) čo nie je problém, ale zase môžem mať sluchátka so svojim menom (prezývkou), mottom, kresbou...

k tomu zvuku. dá sa spraviť také niečo, že ak by sme mode priradili 10/10 tak tie beyerdynamic by dostali ?/10?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Teoreticky sa dá. Ale to je také porovnanie na dlhe lakte. Za 175 by sa uz možno naslo aj niečo lepšie.
Vitaaa
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

tak sem s tým lepším za 175 :) čo to je?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Beyerdynamic T 50 p, Beyerdynamic DT 1350 (u nas su drahe, vonku cca 220 dolarov), Sennheiser HD 25-1 II, philips fidelio m1.
Vitaaa
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Obe Beyerdynamic a Senny vyzerajú luxusne. Phillips sa mi už páčia menej :P

dobre a teraz ešte jedna (skôr dve) otázka/y, čítam pri Bd DT 1350 Impedancia: 80 Ohm. Nebude to hrať potichu? Predsalen PX-100 maju 32 Ohm. Resp. nebude to spôsobovať iné problémy?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Nejake problemy to nema prečo spôsobovať. Ano, môže to hrať potichšie, zaleži na tom ako vykonna je ta Nokia. Oni maju sice na prenosne relativne vysoku impedanciu, ale aj pomerne vysoku citlivosť. Hlasitosť nezaleži len od odporu, ale aj od tej citlivosti.
Take sluchadla by si ale zaslužili dačo lepšie ako je Nokia.
Vitaaa
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

iný telefón určite nehrozí. Nokia s WP mi absolútne vyhovuje. Android som mal a už mi ho netreba. Iphone je cenou ďaleko za tým čo som ochotný dať za telefón a nevyhovuje mi.

či mal si na mysli inú krabičku? :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ano, nemyslel som tym telefon. Niečo vykonnejšie. Nejaky prehravač, alebo ak ta nokia podporuje usb audio out, tak nejaky prenosny dac.
Vitaaa
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

to či tá nokia podporuje usb audio out nejako neviem zistit.

bol by som ti vďačný za nejaké návrhy oboch riešení. sluchátka zoberiem buď Beyerdynamic DT 1350, alebo Sennheiser HD 25-1 II.

elegantnejšie riešenie mi príde kúpiť sólo prehrávač. jednak pri posluchu nemusím drancovať baterku telefónu a na druhej strane nemusím zapľňať pamäť celou mojou hudobnou knižnicou.

dal by sa ten prenosny dac použiť aj ako externá zvukovka od kompu prípadne ak by som chcel počúvať pri kompe?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ano, prenosny DAC vieš použiť ako externu zvukovku k PC (bude to hrať podstatne lepšie ako integrovana), ako DAC k telefonu/tabletu (ak vie usb audio out) či inemu zariadeniu alebo ako samostatny sluchadlovy zosilňovač.

A rozpočet na jedno či druhe riešenie maš aky?
Vitaaa
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

dajme tomu 400eur? :)ak 180 zozeru sluchatka na prenosny DAC/prehrávač zostane 220. da sa nieco?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Da čo by sa nedalo. Prehravač Fiio X3, sice sa ešte nepredava, ale o par dni bude. Da sa (resp. bude sa dať) kupiť v ČR v serioznom obchode, posielaju aj k nam: http://headphones.cz/inshop/prehravace/fiio-x3.htm. Resp. prve pozeram, že aj u nas na alze bude a za menej: http://www.alza.sk/fiio-x3-d434329.htm? ... heureka.sk.

Čo sa tyka dacu, tak Fiio E17: http://www.hifisluchadla.sk/sluchadla/e ... -E17-ALPEN.
Napísať odpoveď