zachrana poskodeneho disku/po zapojeni komp zblbne

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
cinges
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

zachrana poskodeneho disku/po zapojeni komp zblbne

Príspevok od používateľa cinges »

Viem, ze je to milion tem ohladom tohoto, ale aj tak, prosim prosim, poradte mi..odisiel mi na notebooku disk.. toci sa, nic sa neseka, teoreticky by mal ist.. Lenze nejde..
Mam komp, tam mam jedno ssd, jeden normalny, ked tam pridam poskodeny, tak mi windows nenabehne.. Ked spustim komp, a napojim tam disk cez usb (icy box) tak prakticky nemozem vyuzit zachranne programy.
Po zapojeni mi to po par minutach vyhlasi, ze to chce formatovat.. to samozrejme nechcem, extremne potrebujem tie data, co su tam..Lenze, pred zapojenim disku, ked mam nejaky program na zachranu, program ide bez problemov, akonahle zapojim disk, program ide, ako keby som mal 486, to znamena,cakam asi 10 minut, kym to prejde z next na druhu kartu..
S jednym programom som mal nervy a dopracoval som sa k "zachrane" ale vypocitalo mi to, ze mi to spravi tak do 6800dni.. coz je nerealne..
neviete mi poradit, ako to skusit nejak odtial dostat? skusil som snad vsetky programy, pri vsetkcyh je to rovnake, ci mam skusit nahodit linux a cez neho to nejak skusit, alebo to dat sformatovat a potom sa snazit o zachranu, neviem uz co mam robit..a fakt nemam peniaze na to, aby som to daval nejakej specializovanej firme, vsetko co sa grafiky tyka uz robim zadarmo.. disk je WD scorpio blue 500gb..

Odskusane programy - getDataBack, wondershare data recovery, easy recovery, data diagnostic for wd sa proste vypne..
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Re: zachrana poskodeneho disku/po zapojeni komp zblbne

Príspevok od používateľa Michaelo »

Najprv disk naformatuj a potom pouzi programy na zachranu dat.
Samozrejme po formate na disk nezapisuj ziadne nove data.
A ano, tem o vhodnych programoch je tu dost.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

ked ho naformatuje ma po datach .... uz nic nezachrani ....

ak chces skusit linux skus puppy distribuciu ..... vojde na jedno cd a nastartuje aj bez disku (zapisuje rovno do pamate).... musi mat min 512MB ... mam s nou dobre skusenosti..
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Strapaty, tak toho o tom vela asi nevies. Ale uz viac krat som vydoloval data z naformatovanych diskov a ludia hovorili ze tam boli aj niektore fotky co vymazali poriadne davno.
Kym data na disku neprepises, tak tam ostavaju.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

zalezi ci mu to spravy full format alebo quick... quick len prepise fat tabulku (kde su ktore data ale zo samotnymi datami nic nerobi...) full format aj kontroluje disk a jednotlive sektory ... ked najde chybu tak sektor oznaci ako vadny a logicky ho umiestni na koniec tabulky ... co mu moze znicit vacsinu suborov... ale aj tak sa niektore data daju zachranit ... ale to by som az riesil ked to inac nepojde...
M4RoS3K
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa M4RoS3K »

nedávno som riešil niečo podobné (WD Blue WD10EZEX), polročný disk, v podstate nový. Prdol a dáta boli kompletne stratené. Stiahni si Crystal Disk Info alebo HD Tune a checkni status toho disku. Ak status bude červený "Bad" (Reallocated sector count), tak pochybujem, že odtiaľ niečo dostaneš. Ja som sa pokúšal všetkými možnými spôsobmi a nakoniec mi ho vyreklamovali a peniaze som dostal späť
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

M4RoS3K napísal:nedávno som riešil niečo podobné (WD Blue WD10EZEX), polročný disk, v podstate nový. Prdol a dáta boli kompletne stratené. Stiahni si Crystal Disk Info alebo HD Tune a checkni status toho disku. Ak status bude červený "Bad" (Reallocated sector count), tak pochybujem, že odtiaľ niečo dostaneš. Ja som sa pokúšal všetkými možnými spôsobmi a nakoniec mi ho vyreklamovali a peniaze som dostal späť
Skusim, dakujem.. Tiez je novy, peniaze mozem ostat ale, ja potrebujem tie data..:(
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

strapaty napísal:zalezi ci mu to spravy full format alebo quick... quick len prepise fat tabulku (kde su ktore data ale zo samotnymi datami nic nerobi...) full format aj kontroluje disk a jednotlive sektory ... ked najde chybu tak sektor oznaci ako vadny a logicky ho umiestni na koniec tabulky ... co mu moze znicit vacsinu suborov... ale aj tak sa niektore data daju zachranit ... ale to by som az riesil ked to inac nepojde...
Ja viem,
no pozrel si si odhad casu zachrany dat? Myslis si ze full format bude ako rychly ked aj na zdravom disku trva pomerne dlho?
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

ten cas nemozes brat az tak vazne ... urcite to bude dlho trvat kym tam budu vadne sektoy ... ale ked pride na dobre tak sa to rozbehne ... ale kludne mozes pocitat jeden dva dni... :D .... co tu vypisujes uz si to mohol mat hotove.... este jedna otazka chkdks /r /f si skusal...
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

No lenze tak 2 dni a viac (ja tipujem o cosi viac) je dost dlhy cas, mozu mu vypnut prud a podobne. Potom by to bolo cele uplne na H.
Taktiez by sa mu to mohlo zaseknut (uz sa mi to stalo). Preto Full Format na poskodenom disku neodporucam (nie pred nejakou zalohou dat), no ak ti robi toto co robi, neviem ci sa k datam este dostanes.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Nula bodov.. 4 dni som to opravoval, cucal cez O&O diskrecovery, a nic.. Formatovat (rychly format) neslo tiez.. zajtra to idem odniest do firmy, kde to vycucaju naspat.. snad mi povedia, co sa dojemilovalo..
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

este posledne vyskusaj EASEUS Data Recovery Wizard Pro
Napísať odpoveď