Mám telefon Motorola Droid 4, je vyrábaný pre amerického operátora Verizon, ale po update na android 4 a vyšší v pohode funguje v našich sieťach. Teda z neho volám. Ale nefungujú mi SMSky, telefon píše, že správa neodoslaná. Vyguglil som si, že treba zmeniť číslo SMS centra (+421 949 909 909 pre O2) cez *#*#4636#*#* v nastaveniach telefonu, čo som spravil ale SMSky nefungujú stále. nejaké nápady než pôjdem do predajne, kde mi aj tak nebudú vedieť poradiť?
neposiela SMSky
neposiela SMSky
Zdravím osadenstvo.
Mám telefon Motorola Droid 4, je vyrábaný pre amerického operátora Verizon, ale po update na android 4 a vyšší v pohode funguje v našich sieťach. Teda z neho volám. Ale nefungujú mi SMSky, telefon píše, že správa neodoslaná. Vyguglil som si, že treba zmeniť číslo SMS centra (+421 949 909 909 pre O2) cez *#*#4636#*#* v nastaveniach telefonu, čo som spravil ale SMSky nefungujú stále. nejaké nápady než pôjdem do predajne, kde mi aj tak nebudú vedieť poradiť?
-
typek61
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: neposiela SMSky
skus sa este kuknut do nastaveni, ci tam mas to cislo spravne zadane v sms centre(+421 949 909 909 pre O2)
tvar mám správny. pozeral som k bráchovi na telefon a ten tam má "+421949909909",145, pozeral som k druhému bráchovi, ten tam má zas 0791249194099990
skúšal som oboje a nejde. SMS mi prijme, ale neodošle. všetci máme rovnakého operátora
skúšal som oboje a nejde. SMS mi prijme, ale neodošle. všetci máme rovnakého operátora
-
uplink
VIP
Curuj, sú dve možnosti, jedna je zmena iD telefónu na európske a potom update fw, ak má zastúpenie, druhá je root. Ani jedno ani druhé neviem ako sa robí, viem len že to funguje
a potom tretia, správne nastaviť centrum správ.
rootnuté mám
fw 4.2.2. čo dalej? 
-
uplink
VIP
Aké iSO tam máš? Resp. ktorú kompiláciu?
https://play.google.com/store/apps/deta ... i.changeid
spýtaj sa niekho kto tomu aj rozumie, ja sa do toho <>vyznám týchto rootov a somarín. Len viem že keď zmeníš iD na európske, mal by zožrať iné updaty.
https://play.google.com/store/apps/deta ... i.changeid
spýtaj sa niekho kto tomu aj rozumie, ja sa do toho <>vyznám týchto rootov a somarín. Len viem že keď zmeníš iD na európske, mal by zožrať iné updaty.
iSO? kompiláciu? teraz ti nerozumiem.
zmenu ID som neskúšal, tiež sa do toho nerozumiem poriadne, tak skúšam šťastie tu
zmenu ID som neskúšal, tiež sa do toho nerozumiem poriadne, tak skúšam šťastie tu
-
uplink
VIP
No pokiaľ viem, tak keď rootneš mobil, tak si doňho dáš obvykle inú romku [upravený obraz tej ktorej verzie androidu] a obraz je štandardizovane nazvaný iSO [od ISO 9660, medzinárodný štandard špecifikujúci logický formát pre súbory a adresáre na CD-ROM prenesený do obrazov diskov, alebo romiek]. Čiže či používaš čistý Google Android 4.2.2, alebo nejakú okresanú verziu [nepoznám tie názvy]. Lebomnohé majú inú vychodziu konfiguráciu sms brán, niektoré samozrejme aj totožnú.
mám tam upravenú romku, liquidsmooth. idem teda testnúť tam hodiť inú, čo to spraví 
-
uplink
VIP
Je to trochu gulovnicou na králiky, ale mohlo by helfnúť. Každopádne, nepodarilo sa Ti vygoogliť niekde iD pre Tvoj telefón, európske?
ani som sa nepokúšal. telefon sa predáva len v USA, špeciálne pre operátora Verizon a inam sa nedováža
-
uplink
VIP
Hmm, na ebayi som našiel GSM unlocked, či to neznamená že pojdu v Európe. To je factory unlocked?
telefon v GSM sieťach funguje, aj môj. hovory prijíma aj si zavolám, smsky chodia. originál sa dodával s androidom 2.3.4 alebo nejakým dvojkovým a po upgrade na 4ku sa odomkne pre všetky siete 
//autoeditácia príspevku (04 Aug 2013, 14:17)
vrátil som sa k pôvodnej romke čo tam bola a sms stále nejdu
//autoeditácia príspevku (05 Aug 2013, 18:32)
zaujímavý vývoj situácie. posielať SMSky z mojej sim karty nejde. skúšané v SGS2 a SGS3
idem do O2
//autoeditácia príspevku (06 Aug 2013, 13:40)
mám novú sim kartu, stále to isté
niekomu utrhnem hlavu
//autoeditácia príspevku (04 Aug 2013, 14:17)
vrátil som sa k pôvodnej romke čo tam bola a sms stále nejdu
//autoeditácia príspevku (05 Aug 2013, 18:32)
zaujímavý vývoj situácie. posielať SMSky z mojej sim karty nejde. skúšané v SGS2 a SGS3
//autoeditácia príspevku (06 Aug 2013, 13:40)
mám novú sim kartu, stále to isté
-
guess.whoo
Redeemer
nieco podobne sa stalo kamaratovi ked si doniesol telefon z USA. nedokazal s nim nic urobit tak ho napokon vyhodil
samozrejme nebol to taky drahy phon ako tvoj droid.
na tvojom mieste by som ho ponukol na ebayi
na tvojom mieste by som ho ponukol na ebayi
tvoj kamarát si ale neoveril, či funguje v európskych sieťach
ked mi všetko ide ale sms neodosiela je divné, telefonu sa vzdať nechcem
ešte pôjdem do predajne, ked budem mať čas
//autoeditácia príspevku (23 Aug 2013, 22:28)
tak nakoniec poriešené. keby mal niekto podobný problém, tak treba nahodiť toto:
http://www.internauta37.altervista.org/ ... es-android

//autoeditácia príspevku (23 Aug 2013, 22:28)
tak nakoniec poriešené. keby mal niekto podobný problém, tak treba nahodiť toto:
http://www.internauta37.altervista.org/ ... es-android