Posilka alebo cvičenie s vlastnou váhou?
Re: Posilka alebo cvičenie s vlastnou váhou?
Ja som za vlastnu vahu.
http://slovakfitness.sk/201-trening-s-c ... -tela.html
http://slovakfitness.sk/201-trening-s-c ... -tela.html
S cvičením v posilňovni získaš podľa mňa rýchlejšie silu, aj tréning zaberie menej času. Ale určite je dobré cvičiť aj s vlastnou váhou /poprípade nejaký kotúč navyše, zhyby/kliky/spory(kliky na bradlach), neviem si predstaviť, že by som robil drepy bez závažia 
No za to cvičenie v posilke so sebou prináša mnohé riziká, ak sa ju rozhodneš navštivovať, treba nájsť kvalitný tréning, čo nájdeš na googli a dávať veľký dôraz na rozcvičku + strečing a na dobré prevedenie cvikov (sám teraz trpím veľkými bolesťami, lebo som to v minulosti cvičil nesprávne).
No za to cvičenie v posilke so sebou prináša mnohé riziká, ak sa ju rozhodneš navštivovať, treba nájsť kvalitný tréning, čo nájdeš na googli a dávať veľký dôraz na rozcvičku + strečing a na dobré prevedenie cvikov (sám teraz trpím veľkými bolesťami, lebo som to v minulosti cvičil nesprávne).
Tréningový plán mám, a zas žiadne bolesti som zatiaľ nemal z toho že by som zle cvičil, jedine tak svalovicu na druhý deň čo som rád. Rozcvičku si nejak nedávam nikdyAbbysek napísal:S cvičením v posilňovni získaš podľa mňa rýchlejšie silu, aj tréning zaberie menej času. Ale určite je dobré cvičiť aj s vlastnou váhou /poprípade nejaký kotúč navyše, zhyby/kliky/spory(kliky na bradlach), neviem si predstaviť, že by som robil drepy bez závažia
No, ver mi, začni tie rozcvičky robiť, predpokladám, že si ešte mladý. Tiež som nemal žiadne problémy, ale po čase to príde ak to fakt nebudeš robiť. 10 minút nieje problém obetovať kĺbom. 
kMan ked cvicis vonku a si vystaveny slnku, nezabudaj na pitny rezim a pokryvku hlavu.
Však jasne že pitný režim. A cvičím na večer o siedmej napr., takže nepeče až tak mega to slnko.LukasqoO napísal:kMan ked cvicis vonku a si vystaveny slnku, nezabudaj na pitny rezim a pokryvku hlavu.
-
PhYs0c
King
- Kontaktovať používateľa:
Zalezi na tebe co chces..ak chces mat mechanicku silu a mohutnejsiu postavu tak posilka..ak chces kondicku, vydrz, rychlost, vyrysovanu postavu tak vonku..
Pred tyzdnom som absolvoval silovy trening so zapasnikom K1 vonku bez akehokolvek zeleza..snazil som sa utekat tak ze ma tahal dozadu, utekal som s nim na chrbte, seria drepov klikov a brusakov, svihadlo a to vsetko po odbehnutom kilometri a serii kratkych sprintov ako rozcvicke a to ma setril...priznam sa ze som sa asi trikrat skoro povracal pri tom treningu
Takisto by ma zaujimalo kolki z vas co chodia cisto len do posilky spravia napriklad taky muscle up na hrazde
Pred tyzdnom som absolvoval silovy trening so zapasnikom K1 vonku bez akehokolvek zeleza..snazil som sa utekat tak ze ma tahal dozadu, utekal som s nim na chrbte, seria drepov klikov a brusakov, svihadlo a to vsetko po odbehnutom kilometri a serii kratkych sprintov ako rozcvicke a to ma setril...priznam sa ze som sa asi trikrat skoro povracal pri tom treningu
Takisto by ma zaujimalo kolki z vas co chodia cisto len do posilky spravia napriklad taky muscle up na hrazde
No chcem nabrať objem a aj vyrysovať
-
PhYs0c
King
- Kontaktovať používateľa:
Tak je najlepsie kombinovat..chod do posilky kym nebudes spokojny s objemom a potom uz len rysuj vonku
Pri objeme mysli na to ze cim vacsi tym horsia obratnost
Pri objeme mysli na to ze cim vacsi tym horsia obratnost
Nechcem byť zas ako nejakí ako vidím v posilke že si tam dávajú 200 kíl na mŕtvy. To sa mi ani nepáči už je to pre mňa moc. Normálne chcem len nabrať svaly.
//autoeditácia príspevku (05 Aug 2013, 16:17)
Čo vy na toto? Skúšal som to, dosť náročne.
http://www.youtube.com/watch?v=9ggo1HmiFF0
//autoeditácia príspevku (05 Aug 2013, 16:17)
Čo vy na toto? Skúšal som to, dosť náročne.
http://www.youtube.com/watch?v=9ggo1HmiFF0
Ked niekto cche miesto posilovni cvicit s vlastnou vahou tak odporucam jedine toto http://www.t-nation.com/free_online_art ... e_training
http://power-sport.sk/trening/210-neura ... e-training
http://power-sport.sk/trening/210-neura ... e-training
Stále keď som mimo posilňovne tak sa obrátim na tento web http://ashotofadrenaline.net/
Nič brutálne na tých videách nevidím. Okrem toho, že ten druhý zhodil tuk a trochu vyrisoval. Nič úžasné. V posilke by to mal za polovičný čas.
Mne osobne by bolo hrozne trápne vybehnúť kdesi na ihrisko, rozložiť si podložku a klikovať a brušákovať a skákať tam. Neviem, kde by som toto praktizoval. Radšej si zbehnem na hodinu do posilky, kde mám všetko, precvičím, osprchujem sa a idem domov.
Navyše kopec ľudí chodí aj sem s tým, že sa hanbia ísť do posilky, že sa nich budú všetci pozerať a smiať sa na nich a takéto trapošenie vonku na ihrisku je lepšie?
V zásade nemám nič proti tomu, keď chce niekto čerstvý vzduch, nech sa páči. Ja si radšej pustím klímu v posilke.
Mne osobne by bolo hrozne trápne vybehnúť kdesi na ihrisko, rozložiť si podložku a klikovať a brušákovať a skákať tam. Neviem, kde by som toto praktizoval. Radšej si zbehnem na hodinu do posilky, kde mám všetko, precvičím, osprchujem sa a idem domov.
Navyše kopec ľudí chodí aj sem s tým, že sa hanbia ísť do posilky, že sa nich budú všetci pozerať a smiať sa na nich a takéto trapošenie vonku na ihrisku je lepšie?
V zásade nemám nič proti tomu, keď chce niekto čerstvý vzduch, nech sa páči. Ja si radšej pustím klímu v posilke.
ja by som necvicil na ihrisku, ale za domom na záhrade tam by ma nikto nevidel iba ak susedia
okrem toho ja nechcem mat co najvacsie svaly, keby som vyzeral tak jak ten na prvom videu tak som stastny 
ja si myslim ze cvicenie s vlastnou vahou je najlepsie ale dolezite je aby si bol vytrvaly.. napr cvicit rok dve alebo tak proste dlhsiu dobu
napr. ja si len sem-tam urobim zopar klikov ale robim castejsie a citim sa silny,,
alebo mozem uviest este jeden priklad, chodil som na futbal a vobec som nemyslel na to ze trenujem vydrz alebo tak.. proste robil som to len tak ze ma to bavilo a popri tom som ziskaval lepsie nohy, kondiciu a tak,
takze robit to pre zabavu a s radostou asi tak
napr. ja si len sem-tam urobim zopar klikov ale robim castejsie a citim sa silny,,
alebo mozem uviest este jeden priklad, chodil som na futbal a vobec som nemyslel na to ze trenujem vydrz alebo tak.. proste robil som to len tak ze ma to bavilo a popri tom som ziskaval lepsie nohy, kondiciu a tak,
takze robit to pre zabavu a s radostou asi tak
Toto by som dal na kazdu stranu na vrch.patoq napísal: takze robit to pre zabavu a s radostou asi tak
Mam pocit, ze teraz kazdy vidi len to, ze musi byt nabuchany a vytraca sa ztoho ta radost, proste "musim ist do posilky"... co je strasna blbost.
Treba robit veci preto, ze cloveka bavia, nie sa kazdy vecer pozerat na seba ci uz mi ten bicak rastie aby som bol feši.
Ja napriklad momentalne ficim na crossfite a je to nieco skvele, uz davno som nezazil taku radost z cvicenia...a to aj napriek tomu, ze som na hrane grcania kazdy trening