System na monitorovanie vozidiel
System na monitorovanie vozidiel
Caute,nenasiel som tu podobnu temu.Mate niekto sksuenosti s firemnym monitorovanim vozidiel?
Re: System na monitorovanie vozidiel
Pocuvam 
(ano mam ocakavam otazky, je to dost obsirna tema na vseobecne vyjadrenie)
(ano mam ocakavam otazky, je to dost obsirna tema na vseobecne vyjadrenie)
zaujimalo by ma ake systemy sa pouzivaju na monitorovanie sluzobnych automobilov(do3,5t),nieco som hladal na nete,ale pokial ma niekto skusenosti budem rad ak sa snimi podeli.Da sa namontovat do osobneho auta napriklad snimac paliva v nadrzi? Man na mysli klasicke systemy,nie nejake extra-specialne,proste nieco bezne dostupne
My vyuzivame sluzby firmy Infocar
Za relativne malo penazi vela muziky. Maju vyvinuty automatizovany system ktory napr. dokaze tvorit mesacne vouchre koli zauctovaniu + da sa ich vykaz pouzit na tzv. "nadspotrebu" auta ktora sa da zauctovat na zaklade toho dokumentu.
Da sa auto sledovat real-time cez prehladne WEBUI kde sa da nastavit prakticky vsetko v ramci moznosti, historie jazd, rozne filtrovanie, vypisy... export do xls samozrejme, automaticke zasielanie upozornenia pri podozreni z uniku phm, upozornenia na bliziaci sa servis auta atd...
V pripade viacero uzivatelov sa da administrovat, grupovat a dalej pracovat s uzivatelmi cez podskupiny.
Maju aj nejake funkcie ktore kontroluju jazdny styl vodica a teda automaticky detekuje hrube chovanie sa k autu (caste prudke akceleracie a brzdenia, meranie pretazenia cez gsenzor...)
Za relativne malo penazi vela muziky. Maju vyvinuty automatizovany system ktory napr. dokaze tvorit mesacne vouchre koli zauctovaniu + da sa ich vykaz pouzit na tzv. "nadspotrebu" auta ktora sa da zauctovat na zaklade toho dokumentu.
Da sa auto sledovat real-time cez prehladne WEBUI kde sa da nastavit prakticky vsetko v ramci moznosti, historie jazd, rozne filtrovanie, vypisy... export do xls samozrejme, automaticke zasielanie upozornenia pri podozreni z uniku phm, upozornenia na bliziaci sa servis auta atd...
V pripade viacero uzivatelov sa da administrovat, grupovat a dalej pracovat s uzivatelmi cez podskupiny.
Maju aj nejake funkcie ktore kontroluju jazdny styl vodica a teda automaticky detekuje hrube chovanie sa k autu (caste prudke akceleracie a brzdenia, meranie pretazenia cez gsenzor...)
V bývalej firme kde som pracoval mali v každom aute nejaký GPS lokátor zabudovaný. Proste šéfovi stačilo ťuknúť do PC a vedel, kde sa ktoré auto nachádza. Či tým vedel merať spotrebu auta, koľko litrov paliva je v nádrži atď, to neviem.
my vyuzivame vo firme system od spolocnosti TDT http://www.tdt.cz/sk/ ,da sa prehliadat aj v smarth phone cez aplikaciu.Ukazuje aktualnu poziciu vozidla v realnom case,vsetko je prehladne.Je tam moznost vytvorit knihu jazd,tak isto planovat trasy,atd...Cenovo to nie je extra draha zalezitost.
musia sa robit na samotnom aute nejake vyrazne technicke zasahy?
Instaluje sa jeden cip na snimac otaciek kolies, antena a este taky indikator do interieru.
Dakujem,za pomoc.Skusim pozriet nejake ponuky na internete
nezabudnite aby spolocnost poskytujuca system na monitorvanie,zabezpecovala aj vyskolenie pracovnikov.Dost to pomoze pre efektivne vyuzivanie systemu
to by mal byt asi standart u firiem,ktore predavaju taketo systemy
ja to tiez povazujem tiez za standart,ale bohuzial nie je to az tak pravda.Bol som prijemne prekvapeny z vyskolenia,ktore sa nam dostaloReds napísal:to by mal byt asi standart u firiem,ktore predavaju taketo systemy
mohli by ste mi poslat ciastku do PM kolko to vychadzaMarkuss0 napísal:my vyuzivame vo firme system od spolocnosti TDT http://www.tdt.cz/sk/ ,da sa prehliadat aj v smarth phone cez aplikaciu.Ukazuje aktualnu poziciu vozidla v realnom case,vsetko je prehladne.Je tam moznost vytvorit knihu jazd,tak isto planovat trasy,atd...Cenovo to nie je extra draha zalezitost.
poslal som vam PM
Dakujem,to naozaj nie je nakladne.Ani ta pociatocna investicia
Dobrý deň,má niekto skúsenosti s monitorovaním vozidiel nad 3,5t.Predsalen sú tam rozdiely hlavne v legislatíve
tieto systemy sluzia na zjednodusenie prace pri dodrziavani legislativnych nariadeni.V podstate nahradzaju tachografy a karty vodicov,ktore su zo zakona povinne a zaroven sluzi na zefektivnenie nakladania s firemnymi prostriedkami.Tak isto u vacsich automobiloch je moznost sledovat palivo priamo v nadrzi,co zase zvysi efektivitu a zabrani pripadnym stratam PHM
Samozrejme tu su uz naklady vyzsie ako u osobnych automobilov
Co ma zarazilo je fakt ze GPS vykazy od nasho dodavatela su uznane na slovensku ako doklad pre nad-spotrebu vozidla, teda ak to vykaz tvrdi ze fabia htp zere 9 litrov a nie pofidernych 5 ako pise vyrobca, nadspotreba sa uznava.
z vlastnej skusenosti viete pribliznu navratnost?Markuss0 napísal:tieto systemy sluzia na zjednodusenie prace pri dodrziavani legislativnych nariadeni.V podstate nahradzaju tachografy a karty vodicov,ktore su zo zakona povinne a zaroven sluzi na zefektivnenie nakladania s firemnymi prostriedkami.Tak isto u vacsich automobiloch je moznost sledovat palivo priamo v nadrzi,co zase zvysi efektivitu a zabrani pripadnym stratam PHMSamozrejme tu su uz naklady vyzsie ako u osobnych automobilov
to je velmi individualne u nas to bolo po cca 2-3 mesiacoch