Práca "finančného poradcu", alebo nejaký podvod?
-
Hotwire
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Práca "finančného poradcu", alebo nejaký podvod?
tak ale zoberte si ze kazdy raz zacinal...
-
Fabo
Hardcore addict
A je to na nich obvykle VELMI dobre vidiet. Obliect si oblek nestaci, treba ho aj vediet nosit.KoCi napísal:A este jednu vec maju tito financni poradcovia spolocnu: Vsetci sa obliekaju akoze slusne, sako, kravata, nejaky ten kufrik s dokumentami a tvaria sa ako uspesni biznismeni, ale v skutocnosti to este peniaze nevidelo.
SchYzO, áno, každý nejako začína, ale podľa mňa ten, kto chce robiť finančného poradcu, by mal mať vyštudovanú ekonomickú vysokú školu so zameraním na finančníctvo a poisťovníctvo a nie niekto, kto si urobí 2 - týždňový kurz.
Poznám aj jedného známeho, ktorý sa podobným spôsobom stal "finančným poradcom". Absolvoval takéto rýchloškolenie a možno tak za mesiac už bol v tejto oblasti "odborník". Len tak mimochodom má dosť veľké dlhy, lebo si zobral kopu úverov a nemal ich ako splácať. A to si mám od takýchto ľudí nechať radiť, ako mám správne investovať svoje peniaze?
Poznám aj jedného známeho, ktorý sa podobným spôsobom stal "finančným poradcom". Absolvoval takéto rýchloškolenie a možno tak za mesiac už bol v tejto oblasti "odborník". Len tak mimochodom má dosť veľké dlhy, lebo si zobral kopu úverov a nemal ich ako splácať. A to si mám od takýchto ľudí nechať radiť, ako mám správne investovať svoje peniaze?
-
qwerty-xyz
ja chapem co chces povedat, ale ja som tak ci onak opatrny.... horsie je to ako sa povedalo ked sa ma nato snazia nahuckat kamarati a znami, to si mozem len v hlave povedat, boze uz aj ty? A s tymi sakami, a topanockami mate pravdu, ale to by som prekusol, ale ked mi kamarat co ma vola vecne prezyvkou a ja jeho tiez, zacne z nicoho nic volat pán XXXXX a dava mi ruku akoby ma prvykrat v zivote videl, tak to je uz trocha na hlavu .... to je moc aj na mna.pinco napísal:qwerty, ja ti len k tomu tvojmu príspevku chcem toľko, že s tebou súhlasím. Ale v tomto smere, ťa ktokoľvek dokáže prešťať, ak nemáš skúseností, tak teória ti je akurát tak na prd a to môžeš mať skúšky porobené aj na Harvarde. V tom musíš vedieť chodiť a darmo, že vieš aký je rozdiel medzi makro a mikroekonómiou.
Občas sa objaví aj človek, ktorý tomu môže naozaj rozumieť.
a to s tou skolou som to napisal len preto lebo v zasade neverim ludom co sa idu opit do vysokych tatier na dvotyzdnovy kurz a myslia si ze su machri lebo sa naucili naspamat ti ukazovat nieco na grafe, ktory maju uz dopredu vytlaceny a naucenych par pojmov. A prave o to vtedy slo, o dokazovani si vedomosti, lebo si dotycny ocividne myslel ze ked mi bude vraviet "odborne" slovicka tak sa posram a uz mu budem podpisovat tu kravinu(zeby som bol clen) tak som mu trosku vysvetlil ako sa veci maju. A to sa nechvalim, len nemam rad ludi co o mne hovno vedia a hned si myslia ze su borci, lebo maju sako, topanocky, kabatik a kufricek, a ja len botasky, obycajne nohavice a mikinu uz par rokov staru ...
Jednoducho ze ked nesom obleceny nóbl tak to neznamena ze neviem co je inflacia,makro,mikro ... a pod.... a ze isto iste sa o svojej cibulovej penazenke(pozries dnu a zaplaces . . .) nebudem bavit s niekym kto ma ucnovku a prdlajz o tom vie,
nemusite z toho robit zas neviem aky podvod. Mne to uz tiez ponukalo vela kamartov aj cudzich aby som to robila. Je to podobny system ako oriflame lady
zhanas zakaznikov a ked predas daju ti ztoho co si predal cize svoje sluzby.. niaky ten zisk aby sa nepovedalo:D ale vraj skolenia su dost drahe ja som tak pocula ...ale ak sa clovek neboji, rad sa vnucuje a ponuka nieco co ani poriadne nevie nech sa paci nikto mu to neberie
a mozno raz bude mat pod sebou niakych hlupakov ktory mu konecne pomozu zarobit niake prachy:D ale stoji to vela ponizovania .
-
daniela286
Novice
su rôzne firmi ktoré oje*** ale poznam aj seriozne kde pomahaju ludom aj viacerim znamim už pomohli.Napríklad znama si chcela zobrat pôžičku a ten financny poradca jej poradil s ktorej banky by bola pre nu v jej situacii najvyhodnejsia najmensim urokom a tak dalej.a co stoho maju tak že oni maju zmluvy zo vsetkymi bankami ktoré im platia trošku večší balík peňazí a ked to tomu klientovy vyhovuje ked to podpise tak este aj stoho maju dake peniaze ale klient neplati nič a pokial to robí skuseny poradca ktory sa do toho naozaj rozumie tak by nemal byt problem. asi tolko o tom viem takze by ta platili vlasne tie banky len by si si to musel rozbehnut zháňaním klientov zo začiatku by to bolo dost tažke a musel by si aj vediet sa v tom pohybovat ale ze ked sa to rozbehne tak ludia po znamosti tam zacnu aj sami chodit ak si naozaj dobry a ak ti to ponukaju len ako brigadne pre nich robit ako pre sprostredkovatela tak mu len zháňaš klientov za jedneho klienta možeš mať aj 100 euro len neni to take lahke zhanat klientov vecinou ludia tomu neveria ze ich len oklamu pritom nic nemusia podpisat pokial nechcu asi tolko teda 
Ale to nieje financne poradenstvo to je sluzba ludom ktori su lenivi si precitat aktualnu ponuku bank...
-
javatar
Hardcore addict
Lenivy?! Uz si si skusal citat navrhy zmluv na hypoteku od 8 bank? Ja ked som si vybavoval hypo tak som narazil na mnozstvo zadrhelov a kym by som bol schopny toho co bol moj fin. poradca urobit za mesiac tak by si to u mna vyzadovalo este dalsie mesiace obetovania volneho casu a studia. Dakujem pekne - nemozem byt odbornik vo vsetkom tak si radsej toho odbornika najmem ako sa nim stanem.
Ale tak odbornik ako odbornik, ospravedlnujem sa ak som zle cital exprispevky ale rec bola o fin. poradcovi so strednou skolou a 2 tyzdnovym rychlokurzom. V tomto pripade by som si veci robil radsej sam, ajtak som si to robil sam... I ked priznavam ze dobry fin. poradca urcite poradi, no nie ten co predava zivotne poistenie cez nejaku partners grupu...
-
spojka13
Darca
znamy tiež pre nich robi, a tiež ma volal na stretnutie, papire tabulky, vyhodne čisla, pri poistnom, a sporeni... ale predsa som ho len použil, pri rade ohladom stavebneho sporenia, a sporiaceho učtu, s najlepšim urokom... ale vkuse tlačil mi na to poistne... ale aspon, že tam robi už neaky ten rok, vyštudovany ing... ale vkuse odo mna chcel len čisla na znamych, akože odporučania... nič som mu nedal...