PHP Formulár
PHP Formulár
Ahojte, s PHP nemám vôbec skúsenosti a potrebujem spraviť jednoduchý formulár, ideálne aby mal väčší rozmer - aspoň 500x500 - niečo doňho napíšem, dám Odoslať a zapíše sa to do súboru log.txt, ktorý sa vytvorí na FTP. Vedel by mi niekto pomôcť, prosím?
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: PHP Formulár
Kód: Vybrať všetko
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
<meta name="generator" content="PSPad editor, www.pspad.com">
<title></title>
</head>
<body>
<?php
if(isset($_POST["submit"])){
$file = fopen("log.txt","w");
fwrite($file,$_POST["text"]);
fclose($file);
}
?>
<form name="formular" method="post" action="">
<textarea name="text" style="width:500px; height:500px"></textarea><br/>
<input type="submit" name="submit" value="odoslať">
</form>
</body>
</html>
Tam by to možno chcelo append, ak ten názov "log" nie je len tak zo srandy
tzn. $file = fopen("log.txt","a");
Ale to len taký detail
// hej, aj to
tzn. $file = fopen("log.txt","a");
Ale to len taký detail
// hej, aj to
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
tak v takom prípade by bolo ešte vhodné pred (alebo za) ten pridať \n alebo nejaký oddelovač aby to nezlialo záznamy dokopy 
Potreboval by som spraviť úplne jednoduché pridávanie článkov na web. Teda na nejakej stránke (provizórna administrácia) niečo napíšem do poľa, odošlem to a zapíše sa mi to do mnou zvoleného <p> v inom súbore. Vedel by mi s tým niekto pomôcť?
+ samozrejme, aby sa potom neupdatoval celý obsah toho <p>, len aby sa tam niečo pridalo.. Teda laicky povedané - úprava obsahu <p> cez webové rozhranie. Ďakujem za akúkoľvek pomoc, dámy a páni.
(nechcem využívať CMS, je pre mňa zbytočne komplikovaný)
(bezpečnosť, aby tam teda ten paragraf neupravoval hocikto, by som nejako poriešil, nebude to nejako extra navštevovaný web)
+ samozrejme, aby sa potom neupdatoval celý obsah toho <p>, len aby sa tam niečo pridalo.. Teda laicky povedané - úprava obsahu <p> cez webové rozhranie. Ďakujem za akúkoľvek pomoc, dámy a páni.
(nechcem využívať CMS, je pre mňa zbytočne komplikovaný)
(bezpečnosť, aby tam teda ten paragraf neupravoval hocikto, by som nejako poriešil, nebude to nejako extra navštevovaný web)
Chceš upravovať iba jedno jediné miesto, hej?
Tak máš v súbore trebárs index.php niečo ako
tak to zmeníš napríklad na
a čo bude v súbore subor.html, to sa objaví aj na tom mieste (samozrejme na servri, ktorý má nainštalované php)
No a na prácu so súbormi máš funkcie fopen, fwrite, fread, file_get_contents, file_put_contents atď. Stačí ti spraviť formulár, zapísať niečo do toho súboru a hotovo.
Jednoduchšie to snáď nejde
Tak máš v súbore trebárs index.php niečo ako
...
<body>
bla bla bla
<p> toto chcem generovat automaticky </p>
</body>
...
<p> <?php echo file_get_contents("subor.html") ?> </p>No a na prácu so súbormi máš funkcie fopen, fwrite, fread, file_get_contents, file_put_contents atď. Stačí ti spraviť formulár, zapísať niečo do toho súboru a hotovo.
Jednoduchšie to snáď nejde