Ako zacat s Dj-ingom ?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Denco
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Ako zacat s Dj-ingom ?

Príspevok od používateľa Denco »

@P85 prečítal si si vôbec predchádzajúce strany tejto témy?
P85
Novice
Novice

Príspevok od používateľa P85 »

prečítal ale oni sa tam skôr hadali :D . Napr. by som chcel vedeť niekt tam písal že keď by som chcel hrať v kluboch tk by som potreboval si kupovať tracky a offik. licenciu . ale skôr by som potreboval poradiť s akým programom začať skušál som s Virtual Dj a ale potreboval by som niečo lebšie .
LukasqoO
King
King

Príspevok od používateľa LukasqoO »

Lolko159
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Lolko159 »

Nazdar , chcel by som sa opýtať : skušal som spájať pesničky ale nesedelo mi BMP ?? vedel by niekto poradiť ?
cheeseburger
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa cheeseburger »

Ahojte, vzdy sa mi pacila hudba profesionalnych DJov a obdivoval som ich, co vsetko s jednym songom dokazu spravit pricom vznikne v podstate uplne novy a castokrat lepsi, ako original. Rozhodol som sa, zeby som sa rad do niecoho takehoto pustil aj ja, urcite to nebudem robit ako profesional, ale skor len tak ako konicek sa doma pohrat. Problem je, ze v podstate neviem, co a ako funguje, ako sa to vsetko robi. Pozeral som si Traktor DJ, kedze uz som sa s nim davnejse v minulosti hral, ale je tam toho tolko, ze vediet co na co sa pouziva, chce fakt poriadny trening. Vedeli by ste mi nieco poradit, kde by som sa mohol taketo veci naucit, resp. kde by som mohol najst nejake clanky k tomu, ako to vlastne vsetko funguje, ako sa to robi, zakladne principy a tak? Dakujem velmi pekne :)
meridan
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa meridan »

No ked chces urobit z originalu novy track tak to uz je remix a to sa da urobit napr. v Fl Studiu. Na remix ti ale treba midi z originalu + ak sa tam aj spieva tak nahravku spevu. A chce to vela, vela trenovat, nez na tom spravis nieco schopne. Navod ako sa z tym robi mas napr. aj na youtube. Alebo si daco vygoogli. Da sa toho na nete najst dost. No necakaj, ze sa za tyzden s tym naucis robit super kusky. Na to treba skusensti.
No ak chces hudbu len mixovat, tak podla mna lepsi nez Traktor je Virtual Dj. Tieto softveri su ale len na hranie, nie na skladanie vlastnych trackov, alebo remixovanie. Ako si sam pisal aj to hranie chce trening. Ak tak tiez sa da nieco najst na youtube. No a ked uz si s tym Traktorom robil, tak snad vies aspon zaklady.
Skus popisat presnejsie co z tym chces robit a mozno ti lepsie poradim.
cheeseburger
Light Star
Light Star

Dakujem za odpoved, je mi jasne, ze za tyzden so mna nebude hned profesional na velmi vysokej urovni. Co by som chcel robit, no predstavujem si nieco take, ako som bol napr napr minule kuknut na roberta buriana, co vystupoval na jednom festivale. Bolo to fakt super. Take nieco by som chcel, predpokladam, ze tam FL studio nepouzival, take sa asi nazivo nerobi, ze?
meridan
Light Expert
Light Expert

No ano nazivo sa z Fl Studiom nerobi. To je na tvorbu hudby nie na zive hranie. Na to hranie mozes pouzit aj ten Traktor, aj ked mne sa zda lepsi Virtual Dj. No to je aj vec vkusu. Inak je dobre si k tomu kupit nejaky dj kontroler. Profici vyrovnavaju tracky cez odposluch na sluchadla a na to ti treba minimalne vhodnu zvukovu kartu kde sa daju nastavit dve vystupy jeden na repro a druhy na sluchadla. Alebo ak by si kupil dj kontroler tak na tom uz budes mat osobitny vystup na sluchadla. Ked to ches ale robit len tak cez softver, ze to co, pojde do reprakov nebudes napred pocut, tak to nebude ono. Softver ti sice vyrovna beaty, ale v hudbe mas aj ine zvuky, ktore na seba musia sadnut. Samozrejme ak ide len o domace hranie pre zabavu, mozno ti to bude stacit, ale takto to neurobis ako profik. To by bola len vec nahody, ze ako sa trafis. Mozem ti to aj presnejsie popisat, ale az neskor, lebo teraz akurat idem posilovat :D
cheeseburger
Light Star
Light Star

Super, pozeral som si aj tie kontrolery, ktore si spominal, nie je vylucene, ze si to nekupim. Kazdopadne chcel by som nieco nastudovat co a ako, cize len videa, nejaku stranku alebo nieco, mi nevies odporucit? Diky :)
Forsaken
King
King

Príspevok od používateľa Forsaken »

preco uz nikto nechce by hakerom :?: :D
cheeseburger
Light Star
Light Star

pointa? Nechapem, co je na tom, ze sa mi paci takyto styl hudby, a chcel by som si to skusit aj sam. :roll:
meridan
Light Expert
Light Expert

cheeseburger:

tu je nieco o tom ako obsluhovat Traktor dj studio:
http://www.dreamface.net/modules.php?na ... nt&sid=160

tiez si omrkni:
http://www.djforum.cz/dj-software/
urcite sa tam najdu info ktore ti pomozu, lebo sa tam presne tieto veci rozoberaju

a tiez mozes pozret tieto videa na youtube:
http://www.youtube.com/results?search_q ... +dj+studio

http://www.youtube.com/results?search_q ... Fkmvr79vfY

alebo virtual dj:
http://www.youtube.com/results?search_q ... 11.youtube.

Ja radsej robim vo Virtual Dj, no ked si ich vyskusas sam prides na to co ti je lepsie. Este napr. Deckdance je celkom dobry softver na djing.
Denco
King
King

Príspevok od používateľa Denco »

Každý program ako hovoríš obsahuje tých funkcii viac. Na začiatok by som sa ale zameral na samotné mixovanie, teda prechody. Pokiaľ chceš aby sa ti fakt dobre mixovalo, tak treba nejaký ten spomínaný kontroler. Myškou a klávesnicou je to tiež možné, ale kontroler je o niečom úplne inom (sám som prechádzal z myšky na kontroler). Ak budeš trénovať prechody, snaž sa vyhnúť tlačidlu Sync, ulahčíš si tým prácu, ak by si sa niekedy dostal ku klasickým playerom. Postupne môžeš pridať efekty a pod. Na YouTube nájdeš hromadu videí, ako mixovať. Väčšina vysvetľuje "beatmatching", teda "zrovnávanie beatov", samotné prechody sú už na tebe, ako uznáš za vhodné.
Čo sa týka tých úprav songov, možno by bodla nejaká ukážka. Lebo je fakt rozdiel, či šlo o nejaký remix alebo len live hranie sa s efektami.
Napísať odpoveď