Obliaty notebook

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Bizarre
Medium Expert
Medium Expert

Obliaty notebook

Príspevok od používateľa Bizarre »

Zdravim, vcera sa mi pri uceni podarilo vyliat pol litra Tang-u na stol z neho na zem, tak som to poriadne poutieral, rozlievalo sa to po celej izbe po parketach tak rychlo, nech sa nezamoci nic ostatne... Nakoniec ked som to stihol a tesil sa ze aj pohar zostal cely a ja som si len umyl zem vsimol som si, ze sa trochu vylialo aj na stol - pritom som cely cas videl pad pohara a ako sa to vylieva na zem.. zrejme sa triasol ako som drgol do stola a ja som uz videl aj final pad - preto som nevyhodil adpter a baterku - vobec som netusil, ze sa voda dostala do notebooku - a celkom dost po zodvihnuti (uz mrtveho PC) z rohu cicerkom tiekla tekutina.

PC som otvoril,vysusil, zatvoril a uz nenastartoval...

MOJA OTAZKA: ked to bolo asi 5 minut pod prudom a teraz to reaguje tak, ze svieti kontrolka ze je to v sieti, ale nic, vôbec nič, inak nerobí, môže sa stať že by to bola nejak rozumne odstranitelná zavada? Alebo je to na 99,99% uplne dead? Maticna? - da sa to nejak beznym merakom zistit... ze ci a kde vsade tam este prudi pruud? :)
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Obliaty notebook

Príspevok od používateľa Michaelo »

Na 99% si skratoval maticnu dosku, zmerat by sa to malo dat, no neviem ci staci obycajny merak.
Priprav sa na kupu noveho Booku (tak minimalne na 90%).
Bizarre
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Bizarre »

Ok, dik.. nikto kto by využil z neho komponenty? Aspire 5315? 1GB ram, 2.0Ghz CPU, 80HDD?
Chalesnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Chalesnik »

este by stalo za skusenie izopropylom to vycistit ale je tam miziva priam ziadna sanca....
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...nechaj to DOBRE preschnúť...ja som tiež kedysi dávno oblial notebook čistou vodou...hneď sa vypol a nešiel zapnúť...bál som sa, tak som to nechal tak...na druhý deň, keď všetko preschlo naštartoval a funguje dodnes...s TANGOM to bude horšie ako s čistou vodou...takže by som to skúsil vyčistiť opatrne...alebo to daj nejakej firme...podľa mňa tie notebooky majú ochranu proti skratovaniu, takže keď ho obleješ, tak sa vypne, aby sa zabránilo vážnejším poškodeniam...
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

ak sa cosi obleje, treba okamžite vypnúť z prúdu a vybrať aj baterku, čím dlhšie to necháš pod prúdom, tým je šanca, že sa ti podarí ho oživiť nižšia, dúfam, že si vybral baterku... ak áno, nechaj ho pekne preschnúť keď aj pár dní, a skús zapnúť. ak nenabehne tak je na 100% dead, a je úplne jedno či je to voda alebo tang alebo pivo... ak je to vodivé je to pre NB nebezpečné...
Druhá vec je, že ak sa ti ho podarí aj rozbehať, je dosť veľká šanca, že do pol roka čosi odíde, proste začne to vnútri oxidovať a ono to raz padne úplne
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

Bizarre napísal:Ok, dik.. nikto kto by využil z neho komponenty? Aspire 5315? 1GB ram, 2.0Ghz CPU, 80HDD?
čo také by si z toho chcel použiť? V novom NB bude všetko o 5-10 generácií novšie
Napísať odpoveď