Pomoc s podvodnikom
Pomoc s podvodnikom
Ahojte potreboval by som pomocť, hladam niekoho schopného z Martina.
Stala sa mi taka vec:objednal som si z bazošu navigaciu za 45 eur a dotyčný mi poslal starý nepoužitelný mobil. Proste naletel som.
Hladam niekoho kto by pomohol vymocť peniaze naspat. Na cene sa dohodneme.
Stala sa mi taka vec:objednal som si z bazošu navigaciu za 45 eur a dotyčný mi poslal starý nepoužitelný mobil. Proste naletel som.
Hladam niekoho kto by pomohol vymocť peniaze naspat. Na cene sa dohodneme.
-
p4ra
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Re: Pomoc s podvodnikom
Som zvedavy, kto sa ti tu verejne prizna, ze ide spachat priestupok, ktory moze vyustit do trestneho cinu.
-
audiotrack
VIP
za 100€ ti tie peniaze od neho vymôžem, ani mi nemusíš dávať adresu. Tvojích 45€ ti pošlem obratom po zaplatení dohodnutej sumy
ja by som naozaj chcel vediet ako si zakladatel temy predstavuje vymahanie 45 korun 
Nie korun EUR
No prisť na adresu pekne ho požiadať o vratenie sumy
No prisť na adresu pekne ho požiadať o vratenie sumy
-
audiotrack
VIP
tak to môžeš spraviť aj sám
Bol som na policii a tam mi povedali že možem podať trestne oznámenie ale bude sa to ťahať roky, totiž suma 45EUR nie je pre sudy zaujímavá.
Len tak medzi dvermi mi poradili skusiť niečo sukromne. Brat pred pár rokmi objednal pákovú bateriu a dostal piesok v kilovom balení.
8krat musel ísť na súd cca 85km to znamená 680km!!! tak si to spočítajte.
Len tak medzi dvermi mi poradili skusiť niečo sukromne. Brat pred pár rokmi objednal pákovú bateriu a dostal piesok v kilovom balení.
8krat musel ísť na súd cca 85km to znamená 680km!!! tak si to spočítajte.
-
audiotrack
VIP
my si nič nemusíme počítať, ty si si mal spočítať či sa ti za 45€ oplatí kupovať navigáciu z bazošu, navyše keď tvoj brat mal skúsenosť akú mal.
Pekne ho popros, on ťa pekne pošle do čerta a tým to končí. Viac nezmôžeš. Nabudúce budeš vedieť že netreba preberať hneď dobierku, ale radšej sa dohodnúť na osobnom stretnutí alebo ešte lepšie - doplatiť 20€ a mať to nové z obchodu aj so zárukou
Pekne ho popros, on ťa pekne pošle do čerta a tým to končí. Viac nezmôžeš. Nabudúce budeš vedieť že netreba preberať hneď dobierku, ale radšej sa dohodnúť na osobnom stretnutí alebo ešte lepšie - doplatiť 20€ a mať to nové z obchodu aj so zárukou
ja neviem furt sa zamyslam nad tym co ocakavas, ze niekto za proviziu 10% z vymahanej sumy pojde niekomu natlct cifernik?
Stale je to par susnov co minies bud na kilo piesku, navi podvod alebo par kav na pumpe, pleskni sa po cele nabuduce budes obozretnejsi a hotovo...
Ak ti to stoji za to ist sa opletat osobne niekam, chod za nim a vybav si to s nim, v horsom pripade ti napali hned plyn vo dverach a zobere ti telefon, hodinky a hotovost...
Je to 45€ nema zmysel to dalej riesit, stalo sa.
Stale je to par susnov co minies bud na kilo piesku, navi podvod alebo par kav na pumpe, pleskni sa po cele nabuduce budes obozretnejsi a hotovo...
Ak ti to stoji za to ist sa opletat osobne niekam, chod za nim a vybav si to s nim, v horsom pripade ti napali hned plyn vo dverach a zobere ti telefon, hodinky a hotovost...
Je to 45€ nema zmysel to dalej riesit, stalo sa.
-
ktozesomja
Medium Star
kvoli 45€ si tam mozes ist akurat tak sam, alebo s nejakym blizkym kamaratom. Podla mna len nejaky debil by si isiel robit problemy kvoli niekomu neznamemu a jeho 45 euram ...
-
Yos
Professional
Nemalo by sa dat na poste prekontrolovat zasielku, aby si vedel, za co vlastne platis? Podla mna ano a presne to by som aj spravil...darmo plakat nad rozlatym mliekom
-
Grim
Darca
Yos nič také sa na pošte nedá...pošta je zodpovedná za doručenie zásielky, nie za jej obsah...
...a pre autora témy...sprav si svoju špinavú prácu sám...
...a pre autora témy...sprav si svoju špinavú prácu sám...
-
audiotrack
VIP
Yos napísal:Nemalo by sa dat na poste prekontrolovat zasielku, aby si vedel, za co vlastne platis? Podla mna ano a presne to by som aj spravil...darmo plakat nad rozlatym mliekom
zdroj: http://www.zakonypreludi.sk/zz/2011-324(5) Za odopretie prijatia poštovej zásielky sa považuje
a) odmietnutie jej prijatia,
b) odmietnutie potvrdiť prevzatie poštovej zásielky alebo preukázať svoju totožnosť,
c) odmietnutie zaplatiť pred prevzatím poštovej zásielky dobierkovú sumu, doplatné, chýbajúce výplatné, úložné alebo inú pohľadávku, ktorá je príslušenstvom poštovej zásielky podľa tarify, alebo
d) trvanie na otvorení poštovej zásielky pred jej prevzatím.
takže pred prevzatím zásielku otvoriť na pošte nemôžu aj keby na tom trváš. A po prevzatí to už nie je ich vec.
-
Yos
Professional
Wau, tak to je potom riadna ko*ot. ako si ma dotycny overit, ci mu nebol poslany piesok namiesto mobilu? A z akeho dovodu je zakazane to otvorit na poste aby si si overil tovar? Vsak logicky si to overis. ak to je tovar, ktory si cakal, rad ho zaplatis a je pokoj. Ak to nieje co si ocakaval, tak to jednoducho posles do riti ,ze to neni tvoje. Kolko podvodnikov by tymto konanim skoncilo...
-
audiotrack
VIP
ako si má overiť? Nijako. Má kupovať z normálneho obchodu, nie cez inzeráty. A keď už chce na inzerát a cez internet, nech si aspoň nadiktuje podmienky aby ho nemal ako oklamať (osobné stretnutie a podobne)
a z akého dôvodu je to zakázané ti grim napísal. Pošta je zodpovedná za doručenie, nie za obsah. Kým to neprevezmeš, nie je to doručené a nemajú právo otvárať zásielku. Ani keď budeš naliehať. Potom to neprevezmeš a im tam ostane rozsypaný piesok čo si musia zabaliť a poslať späť, nie?
A podvodníkov by to vôbec neeliminovalo. Nepošlú ti teda piesok, ale atrapu mobilu/navigácie či čo si to objednal. A to ho tam chceš na pošte aj skúšať? Nabíjať a čo ja viem čo? Zbadáš až doma že je to iba prázdny kryt v originálnej krabici.
a z akého dôvodu je to zakázané ti grim napísal. Pošta je zodpovedná za doručenie, nie za obsah. Kým to neprevezmeš, nie je to doručené a nemajú právo otvárať zásielku. Ani keď budeš naliehať. Potom to neprevezmeš a im tam ostane rozsypaný piesok čo si musia zabaliť a poslať späť, nie?
A podvodníkov by to vôbec neeliminovalo. Nepošlú ti teda piesok, ale atrapu mobilu/navigácie či čo si to objednal. A to ho tam chceš na pošte aj skúšať? Nabíjať a čo ja viem čo? Zbadáš až doma že je to iba prázdny kryt v originálnej krabici.
-
Yos
Professional
Mozem sa kludne podpisat, ze som tu zasielku prevzal, ale zaplatit ju chcem, az ked si tovar overim. Oni budu vediet, ze som ju prevzal. Ak moj tovar nebude vyhovovat poziadavkam, tak sa posle spat, ak bude vyhovovat, tak sa zaplati. Nevidim medzi tym nejaku barieru, preco by to tak nemohlo byt.
-
audiotrack
VIP
Yos nebuď smiešny
Bol si ty niekedy na pošte? Čakať v rade 20 minút na zaplatenie blbej zloženky lebo robia v dvoch okienkach 3 hodiny denne. A teraz si zober že z 15 ľudí čo je pred tebou ide 14 otvárať balíčky a následne ich znova baliť aby ich poslali späť
je to tak definované v zákone, a basta.
je to tak definované v zákone, a basta.
-
94jakub
Guru wannabe
Bariéra je v tom, že pošta ti to v žiadnom prípade nedá, kým nezaplatíš.
Pošta jednoducho nie je žiadny dozorca ani kontrolór alebo čo.
Už ti to tu písali, pošta ti doručí balík, ona sa nemá prečo starať do toho, čo je v ňom.
Pošta jednoducho nie je žiadny dozorca ani kontrolór alebo čo.
Už ti to tu písali, pošta ti doručí balík, ona sa nemá prečo starať do toho, čo je v ňom.
-
Yos
Professional
Ano audio, bol som na poste nespocetkrat, preto by som prijal takyto system. Neviem teraz, ci som to pocul, ze inde v krajinach to robievaju, alebo sa mi to snivalo, len si myslim, ze je to z logickeho hladiska lepsie a bezpecnejsie preberanie zasielky.
Avsak nad nasimi postami som rozmyslal po mojom prvom prispevku v tomto topicu, ze by z takeho hladiska nebolo mozne spravit samostantu prepazku cisto na zasielky tohto typu.
Ale napriklad pri kurierovi, podpises sa pri prijati zasielky, az potom zaplatis. Pred zaplatenim by si mohol pozriet, ci je dany tovar taky, aky ocakavas. Tam nikto za tebou necaka v rade. Proste neni to tvoj tovar, nechcem, zoberie to spat na centralu, kde to brigadnici zabalia naspat a poslu odosielatelovi.
Avsak nad nasimi postami som rozmyslal po mojom prvom prispevku v tomto topicu, ze by z takeho hladiska nebolo mozne spravit samostantu prepazku cisto na zasielky tohto typu.
Ale napriklad pri kurierovi, podpises sa pri prijati zasielky, az potom zaplatis. Pred zaplatenim by si mohol pozriet, ci je dany tovar taky, aky ocakavas. Tam nikto za tebou necaka v rade. Proste neni to tvoj tovar, nechcem, zoberie to spat na centralu, kde to brigadnici zabalia naspat a poslu odosielatelovi.
-
p4ra
Redeemer
Yos, ty si to asi mylis s kuriermi. Ked k tebe pride kurier, tak je to v pohode, ze chces si skontrolovat tovar pred podpisom. Nemaju s tym problem. O poste ti uz bolo vysvetlene.