SMTP Server - Rozposlanie emailov

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
HafO
Medium Expert
Medium Expert

SMTP Server - Rozposlanie emailov

Príspevok od používateľa HafO »

Ahojte , chcel by som sa vás opýtať , čo všetko potrebujem k tomu aby som mohol hromadne rozposlať email ? databázu mám v excel.súbore (cca 10k mailov).... Bolo mi povedané že treba si objednať hosting + server+ potrebujem nejaký program nato aby som to cez to mohol rozposlať... Rozmýšľam že by som si ho dal naprogramovať nejakému geek-ovi čo sa do toho vyzná, kedže to chcem aj v budúcnosti využiť.

Ide mi o to či je to dosť finančne a časovo náročné, vôbec neviem čo za tým všetkým môže stať roboty a vecí okolo toho programu ktorý by si dal nato naprogramovať .

Za aké koľvek info každému k+

Ďakujem :)

// Firme to dávať robiť nechcem a tak isto si ani dať platiť zato firme nehodlám aby rozposielala maily , radšej by som chcel svôj produkt aj keby mal byť drahší kedže sa nebude jednať o jednorazovú vec :)

+ týmto aj hľadám človeka ktorý by sa nato dal, nakódovať web+ spraviť aplikáciu :)
sharky-no
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: SMTP Server - Rozposlanie emailov

Príspevok od používateľa sharky-no »

vsetko zalezi od specifikacie toho systemu co vyzadujes.
ci tam chces mat moznost spravovat emailove adresy, import/export emailov, vytvaranie sablon newslettru, archiv newslettrov, skupiny (napr. zakaznici, dodavatelia,..) a pod.
A 10 000 emailov je uz celkom velky pocet adries, ktore sa budu musiet posielat cez CRON, tak nieze zoberies nejaky hosting, kde ho nebudu mat, resp. si za neho budes musiet priplatit.
10 000 emailov rozoslanych z 1 serveru moze realne trvat (teda aspon podla toho co mi hovoril jeden majitel hostingovky) cca 8hodin, co by malo sluzit ako prevencia pred zaradenim do spamu.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

hlavne potrebuješ vlastný emailový server, lebo gmail dovoluje poslať max 500mailov na deň, hotmail (dnešný otulook.com) okolo 300 a podobne. Takže asi nenájdeš žiadne volné smtp kde by ti toľko poslali
HafO
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa HafO »

Chalani ďakujem za reakcie :)

Nechcem robiť reklamu ale toto mi bolo povedané že toto treba objednať ...

http://www.spolehlive-servery.cz/dediko ... tAodJxoAsg

or

http://www.slovaknet.sk/clanok/smtp-server/

Kvôli tomu trafficu, kedže by som to nechcel len využiť jednorazovo ale chcel by som sa aj venoval E-marketingu :)
lucas03
Darca
Darca

Príspevok od používateľa lucas03 »

vyuzi radsej nejakeho mail providera, ako mailchimp. Sam to nepouzivam, ale maju to dost prepracovane, pouzivanie sablon a pripadne monitoring otvorenych emailov, ...

keby si to robil sam, dost sa ponastavujes. Momentalne sa dost riesi spam a tipujem, ze tvoje ip by coskoro padla do spam listu. Mailchimp alebo nieco podobne to uz asi dost dlho riesi a mohol by mat od google/ostatnych prijemncou mailov vyhody. Ale ak to budes riesit sam, nezabudni riesit automaticky unsubscribe a na server si nezabudni nainstalovat DKIM a SPF.
Napísať odpoveď