Neprispôsobivá suseda s pitbullom

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
kostak
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Neprispôsobivá suseda s pitbullom

Príspevok od používateľa kostak »

Nastal taký problém že v našom paneláku žije jedna pojašená ženská zo psom podotýkam s pitbullom čo je samo o sebe nebezpečná kombinácia. Ale stalo sa to že ked som išiel vonku so vchodu s mojím psom tak ten jej blbý pes skočil do mojeho psa samozrejme jej pes bol pustený bez vodítka a košíku ani som nestihol zareagovať a pes spoza múru vybehol na môjho psa ktorého som mal na vodítku a fakt silne ho dohrýzol. A toto sa nestalo prvý krát mne a aj susedom pohrýzol psa nielen raz tak ked si ho nejako odtiahla tak som jej tam fakt silne vynadal do P* a K*.Volal som aj políciu ale tí mi povedali že dokým nenapadne človeka tak sa s tým nedá nič robiť za čo im tlieskam neviem či chcú čakať kým ten pes dohryzie dieťa človeka alebo roztrhá nejakého psa na kusy.Chcel by som sa spýtať či sa dá s tým niečo robiť zabiť toho psa bude asi jediné riešenie. Ja nebudem riskovať môj život ani život môjho psa kvôli nejakej blbke ktorá má psa volne pusteného pred vchodom bez košíku.Mám sa ešte na niekoho obrátiť ked polícia s tým nič nezrobí alebo to mám zobrať do svojích rúk? Dohovoriť sa jej nedá syna má feťáka ktorý sa mi vyhrážal že čo im nadávam tak mám aj strach aby dačo neurobil mne alebo môjmu psovi alebo rodine.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Neprispôsobivá suseda s pitbullom

Príspevok od používateľa Grim »

"Vlastník veci sa musí zdržať všetkého, čím by nad mieru primeranú pomerom obťažoval iného alebo čím by vážne ohrozoval výkon jeho práv. Preto najmä nesmie ohroziť susedovu stavbu alebo pozemok úpravami pozemku alebo úpravami stavby na ňom zriadenej bez toho, že by urobil dostatočné opatrenie na upevnenie stavby alebo pozemku, nesmie nad mieru primeranú pomerom obťažovať susedov hlukom, prachom, popolčekom, dymom, plynmi, parami, pachmi, pevnými a tekutými odpadmi, svetlom, tienením a vibráciami, nesmie nechať chované zvieratá vnikať na susediaci pozemok a nešetrne, prípadne v nevhodnej ročnej dobe odstraňovať zo svojej pôdy korene stromu alebo odstraňovať vetvy stromu presahujúce na jeho pozemok."

Občiansky zákonník §127

Inak som počul, že takýmto psíkom najviac chutí modrá skalica, najlepšie zabalená do špekačky, ale týmto ťa k ničomu nenabádam, ani ma nanapadá, kde by takýto pes mohol k takej špekačke prísť, keď je buď zavretý doma, alebo paničke na očiach...petícia ľudí vo vchode by nepomohla?...a podať sťažnosť na bytovom družstve, mestskom úrade, polícii, alebo kde všade sa toto dá riešiť?...

//...inak potom keď všetky možnosti zlyhajú, sú tu také pubertálne metódy, ako zápalka do zvončeka a hovno do schránky, prípadne na dvere, zápalka do zámku na dverách (zatlačiť hlboko), rozobrať zvonček a namiesto originál menovky tam vložiť nejakú urážlivú ("stará baba s pitbullom", "feťáci", atp.)...
zyzz
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa zyzz »

hned otravit psa ach boze..... sam mam stafforda a mozem povedat ze skvely spolocnik, ak su tieto psy socializovane nenajdete lepsieho psika. Pes za to nemoze vyfackaj tu pcu naco si ho kupovala ked ho nevychovala
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Opytam sa rovno aj ja. Pred dvomi tyzdnami sa za nas (cca 30m ) pristahovali susedia. O strom priviazali labradora a odvtedy steka. Steka steka steka steka nadych steka steka a dookola cely den. Ok, prve dni som to bral, ze si muso zvyknut na prostredie, ale aby stekal a zavijal dva tyzdne v kuse ? Rozmyslam nad slobodou zvierat, ale nechcem mu robit problemy, no ked nepodniknem kroky, tak bude robit problemy on mne... Uz sme mu dohovarali, ale nema nejaky velky zaujem spolupracovat.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Treba si uvedomit ze PES <<<<<< Clovek, viem ze trend je taky ze aaach tutu mutu havino ale stavat ho do pozicie nad potreby cloveka je snad trosku chore.
Tudiz ak sa odstranenim psa vyriesi problem cloveku, budiz, preco nie.
Bohuzial za to moze skor suseda ale nemozes otravit susedu, holt, chudak hafan.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

zyzz - lenze otravit panicku je na dozivotie, tak si vyber :)

ako prve riesenie by u mna bol poriadne silny paralizer a co i len pri pohlade na mojho psa by pitbull schytal ranu
na psy to zabera extremne ucinne (psychicky) bez vaznejsich vedlajsich ucinkoch
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

susedia pustaju psov na volno (malu kudlu, dalsi zas vacsieho)
tie psy nam skacu do sharpeia, my ho mame vzdy priputaneho a samozrejme je potom roztrzka lebo pes sa brani
uz aj yorkshiraka vyplul (nas pes to bral ako hru,nepokusal), minule nam zas vacsi pes don chnapol, keby som ho pustil tak susedov pes moze ist na jahody
niektory su jak mechom udrety, ked vedia ze ich pes skace ajtak robia svoje a este sa na tom aj zabavaju
az potom ked sa pesovia pokusu uz im neni tak do smiechu
videl som aj takeho experta co mal pred blokom vypustenych dvoch stafordov (samozrejme bez kosov),
vencil ich dobre kusisko od nich a psom z nicoho nic preplo, rozbehli sa smer na dieta s malym psom,
majitel zrycal na nich a psy jasne ze nic co uz boli daleko, jak ich neskor dobehol (medzitym davno mohli narobit paseku),
zacal hresit na psov a mlatit ich no uz mohlo byt fakt neskoro (mal stastie)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Toto je extrémne problematické. Pes za to samozrejme nemôže, je to zviera, žiadne zviera nemôže za to čo robí, lebo koná pudovo, resp. tak, ako bolo vychované. Nemá dostatočne veľký intelekt a sebauvedomenie, aby sa zmenil. Trávenie psíka mi príde kruté, ale Bohu žiaľ častokrát nie je iná možnosť. Avšak treba potom rátať s "retaliation" od susedky, možno si zaobstará ešte horšie plemeno/otrávi Tvojho psa, alebo ešte horšie, podpáli Ti dvere, byt, etc. nevieš ako zareaguje a ako sa zvykne hovoriť "last but not least" spustí tým človek na seba karma shitstorm.

Osobne by som videl jedno riešenie, pištoľ s uspávacími šípkami, vždy keď sa priblíži ho streliť a keď bude <>vať, tak jej povedať ohrozujete mňa a môjho psa, majte ho na vodítku, alebo neste následky a začnite sa správať ako človek a nie ako primitív.

Toto riešenie nemám z vl. hlavy, mal som známeho v situácii, kde bol neprispôsobivý sused s dobermanom, bez náhubku, bez reťaze/vodítka, a napádal priamo jeho, tak si kúpil pištoľ s uspavacími šípkami [tranquilizer] na veľkú zver, 4x zopákol v tichosti samozrejme a problem solved. Sused so psom nevedel totižto čo sa deje, šípku vždy vybral a stopa po nej je minimálna, je to neškodné, pes proste "spal", dýchal spokojne na zemi a sused nevedel wo co go. Bol u veterinára, aj krv mu robili, ale nič nenašli a potom z vl. bezpečnosti mal toho psa pripútaného, aby náhodou "nezaspal" niekde a nevedel ho nájisť. Je to trochu blbé riešenie, ale príde mi ako jedno z tých lepších.

Samozrejme to nejde robiť ak majiteľ na psa vidí
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...a ako veľmi máte ostatní vo vchode dobré susedské vzťahy?...kolektívnou činnosťou totižto viete dosiahnúť oveľa viac, pretože môžte spolupracovať a navyše sa kryť, keby stará baba zavolala políciu, že voľakto voľačo urobil...jednoducho ju odtiaľ vyštvať...
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

to je najhorsie ked je*nuty ludia maju psov-este k tomu bojove plemena,
pitbull by mal mat kosik, ona ma v p*ci aj voditko no to ma aj vacsia polovica co maju psov
ako som tak pozrel na tvoj prispevok, majitelia toho pitbulla su zrely na vyprask
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Ja by som skusil zavolat na slobodu zvierat. Neviem ako to robia, ale viem, ze maju kadejake paky na primitivnych majitelov. A tak isto by som podal staznost na fizlov na ministerstve vnutra. Pes je v legislative brany ako vec a utokom na psa evidentne doslo k poskodeniu tvojej veci.
kostak
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kostak »

Grim dakujem ti za názor a že si si dal tú námahu , ale no tú smrť toho psa berem ako posledné , ja som milovník zvierat radšej by som otrávil ju ako toho psa viem že to nieje vina toho psa ale jej že si ho proste nedrží na vodítku a nemá ani košík. Ak náhodov viem nebolo nejako upravované v zákone niečo na tieto bojové plemená že proste musia mať košík alebo tak nejak že by som sa tým obháňal ? A to aby som strielal do neho paralizér alebo uspávacie šípky asi nepripadá do úvahy kedže ona je vždy tak 10 m od neho a behá pred vchodom a kým stihne tá debilka zareagovať tak už je pozde bol som aj za domovníkom ktorý má tiež psa huskyho a povedala že sa to bude nejak riešiť tak som zvedavý. A Ja by som pokojne spával mne proste stačí ked ten pes bude mať ten košík prizváraný na tej hlave nech nemôže nikoho pohrýzť aj im ho aj kúpim len nech ho ten pes proste nosí , ale ked to nepôjde po dobrom tak holt to bude musieť ísť po zlom , lebo ked sa stane už dačo vážnejšie tak vtedy bude už pozde. A presne ako písal uplink nechcel by som to až tak daleko hrotiť lebo neviem čo sa môže zrodiť v tých ich blbých hlavách a čo môže spraviť potom oni mne alebo môjmu psovi.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...to čo som ti napísal, ale nepodpisuj sa pod to, keď niečo z toho spravíš...a nič z toho, čo písal uplink sa nestane...
wladas
Redeemer
Redeemer

Skoda ze policajti to budu riesit az ked ten pes dohryzie nejake decko.
rados915
Guru
Guru

Príspevok od používateľa rados915 »

Takto funguje v tejto Džamáhírijí všetko. Ten, kto má konať koná až vtedy, keď sa stane nejaké nešťastie. Lenže vtedy je už neskoro.
kafiatko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kafiatko »

ja nie som celkom psíčkar, ale nie je nejaký zákon , že proste psa nemôže venčiť po verejnom priestranstve bez náhubku ?
Kamoška minule nemala pre svojho malého psa náhubok a nechceli ju ani len do MHDčky zobrať, ani do taxíka nikde... sa čudujem že sa to nedá nejako riešiť... :nono:
wladas
Redeemer
Redeemer

samozrejme ze je povinnost vencit psa s nahubkom a na voditku, ludia to ale ignoruju a fizli seru na kontroly
rastikbart
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa rastikbart »

kazdy pes ma mat na verejnom priestranstve kosik a byt na voditku. ak sa bojis ze ta napadle, zaobstaraj si paralizer, teleskopicky obusok alebo noz.
ked ta pes dohrizie tak zavolaj policajtov a povec im ze majitel toho psa na teba postval. policajti s tym sice nic nespravia ale debil si mozno uvedomi ze lepsie je mat psa na voditku ako chodit po sudoch
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Dávnejšie som si to študoval a ak sa dobre pamätám, tak pes nemusí byť na vodítku a nemusí mať košík. Toto si každé mesto určuje samo cez VZN.
Na druhú stranu zákon hovorí, že máš byť psychicky a fyzicky spôsobilí na "vedenie"(alebo ako to nazvať) psa.A kedže asi neutekáš rýchlejšie ako on, tak by so ho mal mať a vodítku.
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

94jskub ma pravdu, zalezi to vsetko od nariadeni miest a obci, vecsina miest to ale ma tak ze pes pokial neni klasifikovany ako nebezpecny (rozumej nikoho nedohryzol) sa moze volne pohybovat vsade kde to neje vyznacene inac, avsak majitel ho musi vediet odvolat za kazdych okolnosti. ja osobne mam maleho psa ktoreho viem privolat stale (pokial nenajde daco fest fajne na jedenie vtedy ani pi*i, ona nema dno a za jedlom aj do ohna skoci :D ) a permanentne sa musim hadat s nejakymi dementami ktori maju tiez psov navolno ale ani bohovi si psa neprivolaju a ten samozrejme okamzite bezi za mojou... ona ide poslusne pri nohe ale ket ju zacne onuchavat nejaky pes a nechce jej dat pokoj vtedy skace hned do neho :(
Napísať odpoveď