neviditelne particie disku

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
davidd810
Novice
Novice

neviditelne particie disku

Príspevok od používateľa davidd810 »

nazdar pani,

dnes som narazil na problem, ked som chcel som disk WD 1 TB FAEX napojit cez napajaci adapter, sata kabel cez prevodnik na usb, avsak po zapojeni mi to vyhodilo hlasku
"disk je potrebne pred pouzivanim naformatovat"... nechcel som prist o data na disku, tak som skusal rozne programy pre diagnostiku a obnovu disku...
system mi z 1 TB videl iba jednu 30 MB particiu, cez externe programy som zvysne particie videl, ale bol pri nich znak X, predpokladam, ze hlasil, ze su poskodene...
uz ked som sa ako tak zmieril, ze som prisiel o data na disku, tak som dufal, ze aspon disk pojde... naposledy disk bezal bez akychkolvek problemov, testoval som ho, nenaslo mi ziadne poskodene particie na disku a zrazu toto... momentalne cez akykolvek program vidim iba jedinu 30 MB particiu disku, skusal som vsetko mozne, aj aplikacie cez hirens boot, no nic nepomohlo, aby som dokazal zobrazit zvysne particie a naformatovat ich...

hladam po roznych forach akekolvek info, ktore by mi mohlo pomoct, no nic zatial nezabralo, preto sa na Vas obraciam, mozno mi budete vediet skor pomoct...
velka vdaka
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: neviditelne particie disku

Príspevok od používateľa Michaelo »

Vyhladaj si, tychto vlakien je tu vela a minimalne do dvoch (alebo troch), som posielal program na opravu takychto veci.
Kedze pises ze si ho napajal cez USB, mohlo by to pomoct, je to HP USB Disk Storage Format Tool.
Preco si ho nehodil do PC ako obycajny disk?
davidd810
Novice
Novice

pardon, nedopisal som cely prispevok...
HDD som mal napojeny aj cez USB, ale aj priamo v PC cez sata kabel, preto pisem, ze si neviem rady, kedze som uz skusal vsetko mozne...
skusal som teraz aj Easeus, Getdataback, no ziaden z nich nevidi particie, okrem tej 30 MB... getdataback mi dokazal obnovit akurat subory z 30 MB particie...
podotykam, mal som to teraz zapojene aj cez usb, aj cez sata
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Hmm, tak teda neviem. Ten program je na USB, kedze niekedy pri formate USB ho naformatuje blbo a spravi ti z neho mensie (mne moje 32GB zmensilo na 8GB).
Za skusku nic nedas, ale tak trochu pochybujem ze to pojde, ked bol rozdeleny na particie uz pred tym.
davidd810
Novice
Novice

takze nakoniec po 3 dnoch trapenia a zabijania casu, ked som bol uz takmer rozhodnuty, ze disk dam na reklamaciu a o data pridem sa mi to podarilo rozbehat...
skusil som najprv cez Hiren's s spustit Linux, a tam sa mi raz objavila v programe Gpart cela nealokovana particia disku (cca 930GB), tak mi to dalo stipku nadeje, ze sa to snad podari, avsak po restartovani PC a po spusteni linuxi som uz vsak videl iba 32 MB particiu... tak mi to nedalo, patral som po nete, skusal programy,
cez program Testdisk mi vyhadzovalo, ze je nastaveny nespravny pocet cylindrov,...
nakoniec som spustil aplikaciu cez Hiren's - Estool, kde bola moznost nastavit bud manualne alebo maximalnu kapacitu, to som potvrdil a tym padom som problem
na 50% odstranil... skusam teraz vsak zachranit data z disku, avsak bude to asi celu vecnost robit tych cca 900 GB...
Napísať odpoveď