Po preinštalovaní windowsu mám problém s internetom
Po preinštalovaní windowsu mám problém s internetom
Zdravíčko,
rozhodol som sa na starý počítač nainštalovať Windows XP, ale po nainštalovaní mi nejde spustiť internet ... problém je v tom, že aj keď ho pomocou sprievodcu inštalujem, tak vyhadzuje problém že sieťový kábel nie je pripojený aj keď v porte je pichnutý a svieti ... keď ho prepojím na laptop tak to fiči... neviete náhodou čím to bude? ďakujem pekne
rozhodol som sa na starý počítač nainštalovať Windows XP, ale po nainštalovaní mi nejde spustiť internet ... problém je v tom, že aj keď ho pomocou sprievodcu inštalujem, tak vyhadzuje problém že sieťový kábel nie je pripojený aj keď v porte je pichnutý a svieti ... keď ho prepojím na laptop tak to fiči... neviete náhodou čím to bude? ďakujem pekne
Re: Po preinštalovaní windowsu mám problém s internetom
Nainštaloval si ovládač? Môžeš hodiť screenshot zo Správcu zariadení?
tu som spravil screen, dúfam, že toto si mal na mysli ... a nikdy som nepotreboval po preinštalovaní windowsu inštalovať žiaden ovládač...
Potreboval nepotreboval, 5 zariadeniam chýba ovládač. Na integrované zariadenia na doske hľadaj ovládače na webe výrobcu dosky. Na ostatné zariadenia na webe výrobcu daného zariadenia.
Ak chceš, vypíš sem Hardware ID jednotlivých zariadení so žltým výkričníkom, skúsime zistiť, čo to je za zariadenie. K Hardware ID sa dostaneš - klik pravým tlačidlom myši na zariadenie so žltým výkričníkom » Vlastnosti » karta Podrobnosti a v tom skrolovacom políčku (Vlastnosť) vyber ako vlastnosť Hardware ID alebo Identifikácia hardware - postni sem hodnoty VEN_číslo a DEV_číslo.
Ak chceš, vypíš sem Hardware ID jednotlivých zariadení so žltým výkričníkom, skúsime zistiť, čo to je za zariadenie. K Hardware ID sa dostaneš - klik pravým tlačidlom myši na zariadenie so žltým výkričníkom » Vlastnosti » karta Podrobnosti a v tom skrolovacom políčku (Vlastnosť) vyber ako vlastnosť Hardware ID alebo Identifikácia hardware - postni sem hodnoty VEN_číslo a DEV_číslo.
... co tak zacat s drivermi zakladnej dosky ???? chipxxx alebo mainboartd driver atd...
tak spravil som sreeny tých ovládačov s otáznikom žltým. dúfam že ti to nevadí ak si to budeš musieť odpísať, ale nemám moc času.
Ako som spomenul, zbehni na web výrobcu dosky, prípadne napíš, akú máš dosku. Pri takýchto zarideniach často býva jeden exáč, ktorý nainštaluje viac ovládačov naraz.
a prosím ťa poradíš mi kde zistím akú mám dosku? lebo ja sa do počítačov nevyznám.
Buď sa pozrieš na dosku fyzicky alebo použiješ programy ako napríklad Aida64, Speccy, HWMonitor, ...
spravil som screen tých vlastností zákl. dosky... a kde by sa dali stiahnuť ovládače na to?
MSI Support | K9N SLI << vyber si tam operačný systém (najskôr máš Win XP 32). Stiahni a nainštaluj odtial NVIDIA nForce 550/570/590 SLI System Drivers , po nainštalovaní reštartni PC (aj ťa k tomu sám vyzve). Potom pozri do Správcu zariadení čo chýba (no sieťová karta by už mala fungovať).
Internet jazdí, vďaka moc, a ostali dva s otáznikom, obe nejaké PCI Device....
Jedno by malo byť zvuk. Z rovnakej stránky ako predtým, no tentokrát stiahni a nainštaluj Realtek High Definition Audio Driver.
Druhé sa tvári akosi divne. Rozklikni si v Správcovi zariadení Display adapters - vidíš meno grafiky alebo niečo iné? (prípadne hoď screen)
Druhé sa tvári akosi divne. Rozklikni si v Správcovi zariadení Display adapters - vidíš meno grafiky alebo niečo iné? (prípadne hoď screen)
jasné, keď to rozkliknem, tak vidím svoju grafu, Nvidia GeForce GT 220 ...a ešte ohľadom toho zvuku, mal som problém s tým ževraj kôli Windowsu, pretože som mal SP3 a a nie SP2... nevieš náhodou ako zmením ten SP3, resp ako nainštalujem ten zvuk na ten SP3?
Skúšal si nainštalovať ten ovládač? Zmizol jeden otáznik? Zvuk funguje? Inštaloval si nejaký ovládač pre grafiku?
nezmizol otáznik, zvuk nejde ... ja si pamätám keď som to inštaloval na servis pack 2 tak počas inštalácie sa sa dole v lište zjavila aplikácia na zvuk, ale akonáhle to inštalujem na servis pack 3 tak ta inštalácie prebehne, ale žiadna aplikácia, nič a zvuk tým pádom nejde ...
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
skús pravý klik na setup a vyber spustiť ako správca
Môžeš pozrie, akú zvukovú kartu ti ukazuje v Aida64? (je to v Multimédia)
Čo tá grafika? Inštaloval si pre nu nejaký ovládač? Lebo to druhé zariadenie by mohol byť zvuk pre HDMI.
Čo tá grafika? Inštaloval si pre nu nejaký ovládač? Lebo to druhé zariadenie by mohol byť zvuk pre HDMI.
no zvuk som nejako rozbehal, ale po nainštalovaní sa v ostatných zariadeniach objavili ďalšie otázniky, nevieš čo by to mohlo byť?
Hoď Hardware ID (ako predtým).