Teplo, ventilator, spanok
Teplo, ventilator, spanok
Chcel som sa spytat, ako je to s vami a s teplom, ako ho vnimate a ako sa proti nemu branite.
Co sa mna tyka, v noci na seba hodim mokru osusku a necham na seba pofukovat vietor z otvoreneho okna, cez den bohuzial to musim zniest, sem tam si mozno hodim kratku sprchu.
Co ma ale zaujima je ventilator, posobenie na oci, vyrenie vzduchu-prachu, a sranda, ci funguje otocenie ventilatora aby "cerpal" vzduch z izby a smeroval ho von oknom a tym vytvoril prietok vzduchu.?
(zaujimavost: google fan death)
Co sa mna tyka, v noci na seba hodim mokru osusku a necham na seba pofukovat vietor z otvoreneho okna, cez den bohuzial to musim zniest, sem tam si mozno hodim kratku sprchu.
Co ma ale zaujima je ventilator, posobenie na oci, vyrenie vzduchu-prachu, a sranda, ci funguje otocenie ventilatora aby "cerpal" vzduch z izby a smeroval ho von oknom a tym vytvoril prietok vzduchu.?
(zaujimavost: google fan death)
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Teplo, ventilator, spanok
...jaj téma ako stvorená pre mňa...orientácia izby je doslova pekelná...podkrovná izba, z oboch strán je povala...máme eternitovú strechu, takže keď sa do nej oprie slnko, tak vzduch na povale sa neuveriteľne ohreje...cez steny mi to teplo sála do izby...samozrejme izba je ešte orientovaná priamo na juh, takže celodenné slniečko...prirátame zbytkové teplo z PC, ktorý beží na plný výkon aj celé hodiny, alebo cez noc, a teplota v izbe v pohode vystúpa na 35°C...bez vetrania aj na 40°C...vetranie riešim tak, že spravím prievan a ventilátor otočím podľa toho ako fúka prievan, aby som mu pomohol...v noci ventilátor beží, ale otočený je tak, aby fúkal cez okno do izby studenší vzduch, ale nie na mňa, ale smerom, akým fúka prievan - t.j. do dverí...ventilátor nikdy nenechávaj fúkať priamo na seba a ani to otáčanie ventilátora nie je žiadna výhra...používaj ho hlavne na vytvorenie alebo podporenie prievanu...
Takisto ako u nás
O 15:30 ukazoval teplomer 39 C, momentálne to je 36,5 C A mám taky pocit, že ak je viac otvorené okno, tak teplota je ešte väčšia ako keď nie. Pretože v izbe je celá stena z okien a smerom k slnku (takže celý deň svieti slnko) a tak sa mi zdá, že keď tie okna pootváram tak ešte ten teplý vzduch ide akurát dnu...
A ako to riešim ? Nijako, nemám ventiálor ani nič, nejak som si zvykol (možno aj tým, že milujem horúčavu) Poprípade sprcha a pohoda
A ako to riešim ? Nijako, nemám ventiálor ani nič, nejak som si zvykol (možno aj tým, že milujem horúčavu) Poprípade sprcha a pohoda
-
martinez13
Light Professional
ja mám izbu izbu orientovanú tiež kde celý deň praží slnko, a hned pod oknom (som na prízemí) mám parkovisko kde sa ešte tie slnečné lúče odrážajú od aut + rozpálený betón.
Minulý rok mi dali namontovať klímu pretože som nemohol vôbec spávať, z ventilátora ma už boleli akurat tak oči. Klíma mi pomohla ale akonáhle sa vypne tak do pol hodiny sa ten chlad vyparí, a zase celý deň aby šla klíma tak náklady by boli asi veľké.. Pred asi 2 týždňami mi teda dali namontovať hliníkovu el. roletu a možem každému odporučiť a to naozaj. Cez noc si ju stiahnem a ráno všetky tie slnečné luče zachytí a neprenikajú do izby, mám to celkom chládok, ale musím mať zavreté okno (vetračku) aby nešlo to teplo dovnutra. Predtým som mal celé žáluzia rozpalené že na dotyk boli teplé dosť, a teraz no problemo.. Tmu tu nemám lebo dajú sa polohovať. Skratka ten kto má taký problem ako ja, odporučam zainvestovať aspoň do tých roliet a budete mať lepší spánok.. Mňa to trápilo pár rokov tie letá, proste ani pri pc som nevydržal lebo ešte aj to robilo teplo.. no amen..
Minulý rok mi dali namontovať klímu pretože som nemohol vôbec spávať, z ventilátora ma už boleli akurat tak oči. Klíma mi pomohla ale akonáhle sa vypne tak do pol hodiny sa ten chlad vyparí, a zase celý deň aby šla klíma tak náklady by boli asi veľké.. Pred asi 2 týždňami mi teda dali namontovať hliníkovu el. roletu a možem každému odporučiť a to naozaj. Cez noc si ju stiahnem a ráno všetky tie slnečné luče zachytí a neprenikajú do izby, mám to celkom chládok, ale musím mať zavreté okno (vetračku) aby nešlo to teplo dovnutra. Predtým som mal celé žáluzia rozpalené že na dotyk boli teplé dosť, a teraz no problemo.. Tmu tu nemám lebo dajú sa polohovať. Skratka ten kto má taký problem ako ja, odporučam zainvestovať aspoň do tých roliet a budete mať lepší spánok.. Mňa to trápilo pár rokov tie letá, proste ani pri pc som nevydržal lebo ešte aj to robilo teplo.. no amen..
My mame celý čas všetko zavreté, takisto aj žalúzie zatiahnuté a je tu 'príjemných' 29 C.
Sú kamenné domy, ktoré keď zavrieš, tak si držia aj 20° v takýchto horúčavách. A sú domy či byty, kde to bez vetrania pod 30 nepôjde ani za nič.
Ja tu mam 31...Ventilatory mam zapnute 3, vsetko zatiahnute, je to tu ako v katakombach. Najviac ma sierie to, ze tu je stale dusno 
-
Michaelo
Hardcore addict
Ja som do teraz mal stale len ventilator, ale nepomahal, tak som si pred zaciatkom leta kupil prenosnu klimu. V izbe mam komin, tak som sa don prevrtal (do vetracieho otvoru) a klima vyfukuje horuci vzduch don.
Za hodinku co bezi mi ochladi izbu z 26 na 23°C, takze som extremne spokojny.
Jedina nevyhoda je hluk, taze pri PC musim pouzivat sluchadla.
S ventilatoru: ten ti nijako nepomoze. Fuka stale rovnako teply vzduch, len tym ze to na teba fuka, tak pocitova teplota je pre teba nizsia, inak nic viac.
A dat 250€ za klimu bola asi moja najlepsia kupa do tejto izby, kedze (sice nie je podkrovna) tu mam stresne okno, a cast strechy, takze ak zacne svieti slnko, prazi mi do izby od vychodu az do zapadu.
Bez klimy by som tu mal okolo 28 az 30°C (mal som ju jeden den na test vypnutu, a teplomer na nej ukazoval 29°C).
Za hodinku co bezi mi ochladi izbu z 26 na 23°C, takze som extremne spokojny.
Jedina nevyhoda je hluk, taze pri PC musim pouzivat sluchadla.
S ventilatoru: ten ti nijako nepomoze. Fuka stale rovnako teply vzduch, len tym ze to na teba fuka, tak pocitova teplota je pre teba nizsia, inak nic viac.
A dat 250€ za klimu bola asi moja najlepsia kupa do tejto izby, kedze (sice nie je podkrovna) tu mam stresne okno, a cast strechy, takze ak zacne svieti slnko, prazi mi do izby od vychodu az do zapadu.
Bez klimy by som tu mal okolo 28 az 30°C (mal som ju jeden den na test vypnutu, a teplomer na nej ukazoval 29°C).
jednou vetou:
JE LETO !
typicky slovaci, v zime pi*uju na sneh, mokro, clapkanice, zimu... a v lete naopak HAI
JE LETO !
typicky slovaci, v zime pi*uju na sneh, mokro, clapkanice, zimu... a v lete naopak HAI
-
twardykamen
Medium Professional
ja som nastastie v dome.cez den sa vsetko zatvara a je tu 28 stupnov.nehovorim ze nie je teplo ale v byte som mal 30 a viac.navyse vecer sa ochladzuje to uz otvaram a v noci sa aj da zaspat.ak by som mal mat vlastny byt asi by som kupoval klimatizaciu.tieto horucavy to nie je nic pre mna.
-
Michaelo
Hardcore addict
Forsaken:
Vacsina ludi nema az tak problem so snehom a zimou ako ked je naozaj mokro, clapa vonku a lad.
Kamen:
Tjn, tiez byvam v dome, vetrame len cez noc, cez den vsetko pozatvarane a vsade hore je okolo 28°C. Sestra v cechach v byte (2he poschodie) ma cez 30°C a rybicky maju vodu tiez poriadne horucu (mali by mat okolo 22°C max.).
Takze ano, v tomto ma dom velku vyhodu, no je lepsie mat izbu na prizemi, tam je teplota aj o 3°C mensia (niekedy aj viac).
Vacsina ludi nema az tak problem so snehom a zimou ako ked je naozaj mokro, clapa vonku a lad.
Kamen:
Tjn, tiez byvam v dome, vetrame len cez noc, cez den vsetko pozatvarane a vsade hore je okolo 28°C. Sestra v cechach v byte (2he poschodie) ma cez 30°C a rybicky maju vodu tiez poriadne horucu (mali by mat okolo 22°C max.).
Takze ano, v tomto ma dom velku vyhodu, no je lepsie mat izbu na prizemi, tam je teplota aj o 3°C mensia (niekedy aj viac).
bývam v dome. V mojej izbe (severná strana) je 29°C v obývačke 30°C lebo je oknami na východ,ale slnko na ňu praží celý deň...
Ak je moc teplo v suterénom spodnom byte je krásnych 24°C ale to len preto lebo sú tam stále otvorené okná.. keby boli zavreté je menej
Ak je moc teplo v suterénom spodnom byte je krásnych 24°C ale to len preto lebo sú tam stále otvorené okná.. keby boli zavreté je menej
teraz 28 mam v izbe, cez den tak do 30 aj v celom dome. Ventilator nepouzivam, aj tak to vobec nefunguje, cez den zastrete, aby sem nesvietilo slnko. A schladit sa chodim do bazena.
Horsie je to v posteli, uz rano ked vstavam, tak som spoteny.
Ale aspon maju v tv o com hovorit, ze je teplo, ze treba polievat kvetiny, cestu. Ze treba otvorit vecer okno
, ze na horach neni az tak teplo, buduci tyzden sa ochladi a zas sa budu stazovat, ze je zima.
//Inac zaujimave, ze vzdy vecer mi stupne teplota, aj ked mam okno otvorene. Ked som pisal bolo 28 a teraz o 23:28 je 30.
Horsie je to v posteli, uz rano ked vstavam, tak som spoteny.
Ale aspon maju v tv o com hovorit, ze je teplo, ze treba polievat kvetiny, cestu. Ze treba otvorit vecer okno
//Inac zaujimave, ze vzdy vecer mi stupne teplota, aj ked mam okno otvorene. Ked som pisal bolo 28 a teraz o 23:28 je 30.
Neviem ci by som to nazval stazovanim, skor hladanim nejakeho odlahcenia.
V zime sa teda urcite ano stazujem
Cele to zacalo ze...
Bol som na navsteve v Holici u kamarata a ako by cert nechcel, bolo tam teplo tkzv. na zdochnutie. A to este aj v noci. Budis sa na to ze sa z teba leje. Cely den mu isiel Ventilator ale ja som mal z neho akuraut suche oci. Byva v bytovke, na najvyssom poschodi. U mna doma je to lepsie, pretoze okno na vychod, takze poobede pekny tien. Ale i tak, cez den nehorazne teplo.
Preto som chcel najst nejaky trik ako ojekabatit teplo, ako napriklad mokra osuska na noc
, alebo
V zime sa teda urcite ano stazujem
Cele to zacalo ze...
Bol som na navsteve v Holici u kamarata a ako by cert nechcel, bolo tam teplo tkzv. na zdochnutie. A to este aj v noci. Budis sa na to ze sa z teba leje. Cely den mu isiel Ventilator ale ja som mal z neho akuraut suche oci. Byva v bytovke, na najvyssom poschodi. U mna doma je to lepsie, pretoze okno na vychod, takze poobede pekny tien. Ale i tak, cez den nehorazne teplo.
Preto som chcel najst nejaky trik ako ojekabatit teplo, ako napriklad mokra osuska na noc
martinez13 napísal:hliníkovu el. roletu a možem každému odporučiť
niektorí ludia, čo majú tú možnosť, to riešia tak, že idú spať do pivnice
ideálne na viniciach 
Dvoch ľudí z mojej rodiny odviezla kvôli teplu sanitka. Brat kvôli snehu rozbil auto. Máš pravdu. Nie je načo sa sťažovať, je to len v našich hlavách. Je pochopiteľné, že ľudí se*ú extrémy a majú radi príjemné veci.Forsaken napísal:jednou vetou:
JE LETO !
Mimochodom, nech čítam akokoľvek, tak túto tému v žiadnom zmysle nevidím ako sťažovanie sa v akomkoľvek zmysle.
-
Michaelo
Hardcore addict
Otec mi hovoril, ze v noci v Holandsku mali tak horuco a jeden sa stale budil, tak zobral uplne mokru osusku, svacol pod seba a tak spal, potom ak sa zas zobudil spravil to iste, ale jednu dal aj na seba 
Neviem teda ako vy, ale ja by som tak zasa nedokazal vobec zaspat.
Btw.:
Kto nema 250€ na klimu, moze ju vziat na splatky, 10 splatok po 25€. Sice clovek preplati 25€, ale ten pocit je IMO na nezaplatenie.
Niektori sa pri klimach stazuju na hluk, no kazda klima je velmi hlucna, tie do bytu sa akurat montuju z vonku, preto vnutri az tak nehucia.
Mam tuto: http://www.alza.sk/ecg-mk-092-d327912.htm
Btw.: najjednoduchsie je si dat vinko, alebo nieco podobne. V tom teple vam hned udrie do hlavy a zaspise, ani neviete ako
Neviem teda ako vy, ale ja by som tak zasa nedokazal vobec zaspat.
Btw.:
Kto nema 250€ na klimu, moze ju vziat na splatky, 10 splatok po 25€. Sice clovek preplati 25€, ale ten pocit je IMO na nezaplatenie.
Niektori sa pri klimach stazuju na hluk, no kazda klima je velmi hlucna, tie do bytu sa akurat montuju z vonku, preto vnutri az tak nehucia.
Mam tuto: http://www.alza.sk/ecg-mk-092-d327912.htm
Btw.: najjednoduchsie je si dat vinko, alebo nieco podobne. V tom teple vam hned udrie do hlavy a zaspise, ani neviete ako
-
uplink
VIP
Včera som hral Teru po dlhšej dobe a mal som PvP s jedným Lancerom, ktorý bol celý holý mal len kópiju a štít. A keď prehral [logické, bez armoru], tak som sa ho spýtal že prečo je holý. A on že preto, lebo je v Brazílii neznesiteľne teplo.
To len na margo faktu. Včera som chytil panický atak z toho tepla vonku a bola to moja chyba. Šiel som na stretko s klientom a bol som slušňácky oblečený a "omylom" som si zobral termospodky namiesto klasických, čiernu košelu s krátkym rukávom a také slušňácke 3/4vé nohavice. Ako to neprajem nikomu ten pocit, totálny smrťák.
Keď je to do 33-35°C a v noci to klesne na tých 16-18°C, tak sa to "dá", avšak ak je to nad 35°C je to smrťák, aspoň pre mňa.
Zima mi nevadí, ani sneh, len keby spôsobil kolaps v doprave a nedoniesli by potraviny do potravín, to by mi pohlo žlčou.
To len na margo faktu. Včera som chytil panický atak z toho tepla vonku a bola to moja chyba. Šiel som na stretko s klientom a bol som slušňácky oblečený a "omylom" som si zobral termospodky namiesto klasických, čiernu košelu s krátkym rukávom a také slušňácke 3/4vé nohavice. Ako to neprajem nikomu ten pocit, totálny smrťák.
Keď je to do 33-35°C a v noci to klesne na tých 16-18°C, tak sa to "dá", avšak ak je to nad 35°C je to smrťák, aspoň pre mňa.
Zima mi nevadí, ani sneh, len keby spôsobil kolaps v doprave a nedoniesli by potraviny do potravín, to by mi pohlo žlčou.
-
Nadeo
Guru wannabe
Ja zavieram okna na ktore svieti slnko, ventilator mi za chrbtom bezi neustale.. Teplota sa mi v izbe pohybuje od 28°C (rano) do 34°C. Ale neviem, zvykol som si na to.. Ked som doma, tak som pred PC a vela pohybu nevykonavam. Na noc otvaram velke okno na max(a dakujem bohu za sietky) a da sa to v pohode vydrzat.

Presne tak, ked kazdy den dojdem z vonka po par pivach tak sa mi spi nadherneMichaelo napísal:Btw.: najjednoduchsie je si dat vinko, alebo nieco podobne. V tom teple vam hned udrie do hlavy a zaspise, ani neviete ako