Držanie peňazí počas pobytu v USA

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
usa99
Novice
Novice

Držanie peňazí počas pobytu v USA

Príspevok od používateľa usa99 »

Zdravim, koncom mesiaca odchádzam na pár týždnov do USA a beriem si so sebou väčšiu časť peňazí. Neviem však v akej forme ich mám držať, bude toho viac preto asi cash nieje dobrý nápad. Taktiež neviem či je dobré ich nechávať na slovenskom účte na ktorý mám VISU. Mám VISU od Zuno aj od MBank. No tam je zas to riziko že kartu stratím alebo mi ju ukradnú tak zlodej nepotrebuje pin kód a stačí mu len opísať čisla z karty aby ju vybielil, dá sa toto nejak zablokovať ?

Taktiež neviem či bude výhodne držať na učte peniaze v eurách a tam vyberať v bankomatoch za určite vysoké poplatky za výber a za zmenu meny.

Ako by ste riešili situaciu vy ? Niesu v USA niečo ako dočasne bankove učty ?

Edit: ako tak pozerám tak zuno má poplatok za výber v zahraničí 1,2e a mBank ?0e? http://www.mbank.sk/sprievodca/sadzobnik/#tabs=6

Peniaze sa prepočítavajú podla kurzu banky v ktorej peniaze mam alebo z ktorej bankomatu vyberam ?
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Držanie peňazí počas pobytu v USA

Príspevok od používateľa audiotrack »

nastav si limit na dennú platbu cez internet, a nevybielia ti účet aj keď ti ukradnú kartu
Phase
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Phase »

ako radi audio staci si nastavit denne limity, alebo ti staci zapamatat a zoskriabat zadne trojcislo na karte a nikto ti s nou nezaplati.. Ja to tak mam na vsetkych kartach, ale lepsie budu urcite tie limity..

Nechaj si to urcite v banke a vsade kde sa da plat kartou a raz za cas vyber v bankomate vacsiu sumu naraz, tym sa vyhnes velkemu poctu poplatkov.. dobre ze mas klasicku VISU a nie electron (aj ked dnes to uz nie je ako v minulosti), este by som si byt tebou aj mastercard nechal vystavit..
usa99
Novice
Novice

Dakujem za rady, zoškrabať trojčisielko je dobry napad, napisem si ho niekde do mobilu... vždy lepšie ako by mi najprv vybrali ten minimalny limit...volal som do mBank tak poplatok je 1.2e za výber čo je v pohode
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

neviem či je to lepší nápad. AK zadá zlé info z karty, tak neprejde transakcia ale nijako ju nezablokuje. 3 čísla, to má 1000 kombinácii. Ak budú viaceri a rozdelia si to, za pár hodín ich všetky overia a zoberú ti všetko. Pri dennom limite prídeš o pár stovák (alebo aj menej, koľko si nastavíš) a hotovo. Za ten deň ju stihneš zablokovať
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

skusanie tych kombinacii ale VISA bude vidiet cize pri reklamacii pravdepodobne uspeje
usa99
Novice
Novice

Nastavil som samozrejme aj denny limit, ale myslim ze skor kartu zablokujem online ako sa im podari trafit trojčislie
Abbysek
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Abbysek »

Ahoj,

ja som sa pred týždňom vrátil z USA. Pri výbere peňazí z ATM platíš ďalšie 3 doláre poplatok, pre nich. Najlepšia je kreditná karta, tou zaplatíš všade, horšie je to s debetnou, tam niekedy podpora chýba. Pri kreditnej karte pri platbe budú od teba vyžadovať raz občiansky, raz len ZIP kód, pri každej platbe sa budeš musieť potom podpísať. (čiže asi kreditka musí byť na tvoje meno)

S debetnou kartou je to klasicky ako na SK, len zaplatíš. Najlepšie je platiť všade kreditnou kartou, vyberať peniaze nejak postupne je celkom blbosť, keďže sú celkom vysoké tie poplatky... (takže si nechaj peniaze na účte, plať kreditkou kde to dá a nos so sebou cca 200 $ hotovosť, ani to neminieš, ak niekde nezaplatíš pokutu)

Čo sa týka karát, tak VISA,VISA electron a mastercard brali všade, neviem o podniku kde by ich nebrali.

Aby ti niečo neukradli ako to už spomínali ľudia vyššie je najlepšie nastaviť limit na nejakú určitú sumu. To, či je ten kurz od ich banky či od tvojej, predpokladám, že od tvojej, ale to na 100% neviem :?:
Napísať odpoveď