matematika je dokonala, len ludia sa nechaju oklamatAXO napísal:Inak ak uz chceme byt vsetci taki teoreticky, tak ani matematika neni 100% dokonala Vid. 1 = -1 alebo aj rovnice
Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie
keď už tu dávaš obrázok z wikipedie, čo tak dať celý článok kde je vysvetlené že je to blbosť rovnako ako tvoje 2=1? http://en.wikipedia.org/wiki/Mathematical_fallacyAXO napísal: Inak ak uz chceme byt vsetci taki teoreticky, tak ani matematika neni 100% dokonalaVid. 1 = -1 alebo aj rovnice
-
AXO
Professional
Steju, nedaval som cely clanok, lebo neviem kto rozumie anglicky a ci to vobec niekto bude citat. Ten priklad je ukazka, ze su tam pouzite vsetky pravidla, ktore v matematike funguju, ale vysledok je kontraproduktivny.
Odmocniny, imaginarne cisla, nasobenie, vsetko v medziach a pravidlach definovanych matematikou. Aj postup matematickych ukonov je dodrzany.
Odmocniny, imaginarne cisla, nasobenie, vsetko v medziach a pravidlach definovanych matematikou. Aj postup matematickych ukonov je dodrzany.
-
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Ja ti an to odpoviem otazkou. Ako je mozne, ze moje Ubuntu ide, neseka, nepada, neodporuje a kamos nadava jak chora vrana, lebo ma s nim furt dajaky problem?AXO - keď si len hmota, telo, biologický stroj, ako je možné že Ťa tak veľmi ovplyvňujú neexistujúce veci? Ako je davová psychóza, stres, radosť, pokoj, chaos, smútok, žiaľ a iné? Ako stroj by si mal byť nad všetkými pocitmi predsa, nie? Mal by si ich vedieť bezpodmienečne a instantne ovládať. A keď Ti umrie rodič, súrodenec, alebo priateľka, či dieťa, tak by si nemal ani slzu vyroniť, lebo by si vo svojej "hmote" mal byť na vrchole. Ako je možné že to tak nie je? Prečo má každý človek podobný a zároveň odlišný software? Prečo niekto dokáže zabiť tisíce v priebehu sekundy a ani to s ním nehne a niekto nedokáže ani mravčeka rozpučiť? Však sme stroje, máme skoro identickú štruktúru a DNA, líšime sa len v adiafórnych veciach ako je výška, váha, množstvo tuku v tele, farba očí, vlasov, pigment, etc. Ale štrukturálne sme skoro identický. Orgány sedia, tvar, funkcia, všetko je veľmi príbuzné. Z čoho je teda tá diverzita? Keď sa narodí človek, tak by mal byť podľa všetkého tabula rasa a mal by sa správať podľa toho, ako ho naprogramovalo okolie. Ako je teda možné že ja nie som ekonóm [moja mama], ani programátor [aj vl. aj nevl. otec], ani matematický génius [môj vl. otec], nie som ani alkoholik, nie som ani sukničkár, nemám rád dokonca sex. Ako vznikla táto anomália? Som len stroj predsa a stroj by mal buď fungovať, alebo nefungovať, stroje sú binárne, aj zložité, vedia vykonávať viac funkcií, avšak ich diverzita nikdy nie je taká komplexná ako komplexnosť "psyché" človeka. Človek je jediný stroj na svete, ktorý dokáže obetovať svoj život za život druhého a zároveń jediný stroj na svete, ktorý dokáže spôsobiť hladomor na celom svete a ani to s ním nehne, možno bezsenné noci a hryzenie svedomia. Od kiaľ je teda tá diverzita, ak sme len biologické stroje?
Dalsia vec
, to slovo skoro je dolezitemáme skoro identickú štruktúru a DNA
A AXO, matematika je exaktna, ked robis dovolene upravy, pricom tebou uvedene priklady vyuzivaju nepovolene.
AXO mám pocit že po anglicky nevieš hlavne ty, pre začiatok si prelož "Mathematical fallacy" a potom kľudne aj obsah článku. Ak by si chápal o čom to je, nemohol by si napísať takú hlúposť ako " su tam pouzite vsetky pravidla, ktore v matematike funguju".
-
AXO
Professional
My so susedom mame uplne rovnake pc aj OS ci drivere a tiez tie pc nefunguju rovnako.Ja ti an to odpoviem otazkou. Ako je mozne, ze moje Ubuntu ide, neseka, nepada, neodporuje a kamos nadava jak chora vrana, lebo ma s nim furt dajaky problem?
Vsetko sme kupovali 2x z alzy, prislo to v jednom baliku, a aj ked existuje seriova vyroba, tak dva kusy mozu byt uplne ine, na jednom sa pokaka tranzistor, alebo zhori cip a na druhom nie.
SKORO identicku strukturu DNA mame aj so simpanzami a oni nevedia vypustit hubblov teleskop a ludstvo ano.Dalsia vec , to slovo skoro je dolezite
-
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Tu aby nevznikali nezrovnalosti, Uplink myslel skoro rovnaku strukturu, nie skoro rovnaku DNA, lebo do toho sa navezie.AXO napísal: identicku strukturu DNA mame aj so simpanzami a oni nevedia vypustit hubblov teleskop a ludstvo ano.
-
uplink
VIP
AXO - daj šimpanzom milión rokov a spravia Ti aj operáciu srdca. Btw. Ty pokladáš Hubblov teleskop za úspech? Určite budeš patriť ku tým, čo pokladajú aj auto za úspech, alebo "lieky" [obvykle sa ľudia obháňajú triádou antibiotiká + hnojivá + nejaká random blbosť], modernú medicínu a pod. V tom prípade si s Tebou nemám čo povedať, prepáč. Prajem príjemný zvyšok života prežitý v ilúzii.
-
AXO
Professional
uplink a ty co povazujes za uspech? Ze jeden clovek sa v sne stretol s bohom a zacal o tom rozpravat a zrazu za nim stali masy?
-
uplink
VIP
Úspech: vedieť vrátiť späť čas, spomaliť, alebo zastaviť stárnutie na bunkovej úrovni, levitácia, teleportácia, cestovanie v čase, dosiahnutie genetickej nesmrteľnosti, mechanické augmentácie na úrovni biologických orgánov [e.g. oslepneš, tak Ti dajú oko, ktoré vidí 100x lepšie ako to ľudské, zlyhá Ti pečeň, dajú Ti takú s 200% efektivitou]. Jedným slovom veci, ktoré človek ešte nedosiahol, ale eventuélne, ak sa nezopakuje história a nezresetujeme sa, tak dosiahne. A keby sa človek uberal smerom duchovným a duševným, tak by tieto veci ani nepotreboval. Viď tých borcov čo meditujú v plienkach, potom sa zakopú pod zem a tam prežijú 500 rokov a pod. Alebo nejaký jap ninja, ktorý si vie uzdraviť rany len na základe nejakých myšlienkových pochodov, chi a pod.
Človek sa uberá v globálnom merítku zlým smerom, vylepšujeme primitívne a to čo už teraz máme, geniálne a dokonalé systematicky zanedbávame a zakrpatieva nám to. Verím že kedysi bola telepatia normálna, tak isto uzdravovanie dotykom. Nie preto že "mágia", ale preto, že človek nebol primitív ako dnes a vedel utilizovať chi vo sovjom tele, alebo zemskú energiu na svoj obraz. V podstate to čo robí Tvoje telo samo od seba, by mal človek vedieť pomocou myšlienok spraviť 10-1000x rýchlejšie.
Dáva to priestor rýchlej regenerácii, krátkodobej neporaziteľnosti, etc. veci ktoré dokážu niektorí taiji/qigong majstri, pre nás samozrejme len mýtus, bájak, rozprávka pri pive a pre deti, neexistujúce veci.
To že mnohé bylinky v minulosti liečili mnohé ochorenia,to bolo samozrejmosťou. Dnes sa to nazýva šarlatánstvo a pokiaľ to neni chémia, tak to "nefunguje". Takže človek v porovnaní s tým čo bol v minulosti zaostáva a sprostie.
Človek sa uberá v globálnom merítku zlým smerom, vylepšujeme primitívne a to čo už teraz máme, geniálne a dokonalé systematicky zanedbávame a zakrpatieva nám to. Verím že kedysi bola telepatia normálna, tak isto uzdravovanie dotykom. Nie preto že "mágia", ale preto, že človek nebol primitív ako dnes a vedel utilizovať chi vo sovjom tele, alebo zemskú energiu na svoj obraz. V podstate to čo robí Tvoje telo samo od seba, by mal človek vedieť pomocou myšlienok spraviť 10-1000x rýchlejšie.
Dáva to priestor rýchlej regenerácii, krátkodobej neporaziteľnosti, etc. veci ktoré dokážu niektorí taiji/qigong majstri, pre nás samozrejme len mýtus, bájak, rozprávka pri pive a pre deti, neexistujúce veci.
To že mnohé bylinky v minulosti liečili mnohé ochorenia,to bolo samozrejmosťou. Dnes sa to nazýva šarlatánstvo a pokiaľ to neni chémia, tak to "nefunguje". Takže človek v porovnaní s tým čo bol v minulosti zaostáva a sprostie.
-
AXO
Professional
A mas aj nejaky fakt na tie tvrdenia? Archeologovia maju hromadu primitivnych nastrojov z minulosti, ktora tvojej minulej vyspelejsej civilizaci akosi protireci.
Ten zaciatok, ano videl, alebo cital si vela scifi a fantasy diel, a vela veci z toho bude mozna. Umela genetika napriklad. Ten zbytok je v aktualnych fyzikalnych hraniciach nemozny, mozno v inom svete alebo planete.
Ten zaciatok, ano videl, alebo cital si vela scifi a fantasy diel, a vela veci z toho bude mozna. Umela genetika napriklad. Ten zbytok je v aktualnych fyzikalnych hraniciach nemozny, mozno v inom svete alebo planete.
-
uplink
VIP
AXO - poznal si tých archeológov? Videl si sa s nimi osobne? Bol si s nimi keď vyberali dané veci a potom z nich písali učebnice? Robil si chemické rozbory? Ako vieš že to čo je na fotkách nie je fake? Ako vieš že to celé nie je konšpirácia a nie sú nájdené nejaké obrovské a prevratné archeologické nálezy, ktoré pred ľuďmi ako Ty a ja len taja? Alebo je to len všeobecne "známy" fakt a Ty ho konzumuješ bez toho, aby si si ho sám overil. Keď Ti postnem video, povieš že je fake. Keď Ti poviem že som to videl na vl. oči, povieš že si vymýšľam. Keď Ti dám video, ktoré som ja natočil, opäť povieš že je to fake.
Ľudia neveria jednoduchším veciam. Napr. ten môj kamoš TiTOV je teraz v hre League of Legends v Platinum I. Len asi 1% ľudí vie že sa tam dostal sám a za aký čas. Zvyšných 99% ľudí si myslí že: a) account kúpil na ebayi b) dostal ho tam číňan c) dostával sa tam hrozne dlho d) mnoho z nich je presvedčených že je v silver II. aj keď je to len jeho alt account. A takto by som Ti vedel venovať.
Čiže "mnoho archeológovo", to si už ako hojko & spol. "Vedci" povedali. Kto sú to tí vedci? "Meteorológ" povedal. Kto je to ten meteorológ? "Profesor" povedal. Kto je to ten profesor? Všetko ľudia ako Ty a ja, s inými skúsenosťami, zameraním, avšak to že to čo robia robia správne a je to pravdivé, to je absolútne relatívne.
Čiže ešte raz, akí archeológovia?
Sa mi ináč ohromne páči, ako Vy teoretici všetko viete, vo všetkom máte prehľad a o všetkom ste presvedčení že to tak je, lebo je to v knihe a povedal to vedec a profesor a iný "vzdelaný" človek.
Narozdiel od Vás teoretikov si idem dané veci aspoň omakať rukami, pozrieť, alebo sa nad nimi zamyslím, pred tým než ich len slepo skonzumujem.
Ľudia neveria jednoduchším veciam. Napr. ten môj kamoš TiTOV je teraz v hre League of Legends v Platinum I. Len asi 1% ľudí vie že sa tam dostal sám a za aký čas. Zvyšných 99% ľudí si myslí že: a) account kúpil na ebayi b) dostal ho tam číňan c) dostával sa tam hrozne dlho d) mnoho z nich je presvedčených že je v silver II. aj keď je to len jeho alt account. A takto by som Ti vedel venovať.
Čiže "mnoho archeológovo", to si už ako hojko & spol. "Vedci" povedali. Kto sú to tí vedci? "Meteorológ" povedal. Kto je to ten meteorológ? "Profesor" povedal. Kto je to ten profesor? Všetko ľudia ako Ty a ja, s inými skúsenosťami, zameraním, avšak to že to čo robia robia správne a je to pravdivé, to je absolútne relatívne.
Čiže ešte raz, akí archeológovia?
Sa mi ináč ohromne páči, ako Vy teoretici všetko viete, vo všetkom máte prehľad a o všetkom ste presvedčení že to tak je, lebo je to v knihe a povedal to vedec a profesor a iný "vzdelaný" človek.
Narozdiel od Vás teoretikov si idem dané veci aspoň omakať rukami, pozrieť, alebo sa nad nimi zamyslím, pred tým než ich len slepo skonzumujem.
-
AXO
Professional
Takze namiesto vseobecneho vedomia spolocnosti, do ktorej prispievaju vsetci niecim by si chcel, aby kazdy robil vsetko? Archeolog vykope pozostatok, potom ho tam zahrabe spat, prides tam ty, spravis vsetky testy a vratis to spat, aby prisiel dalsi? Rovnako profesori, vedci?
Ak by tak system fungoval, tak kde by ludstvo skoncilo, vedel by si si sam napriklad vyoperovat slepe crevo?
Ak by tak system fungoval, tak kde by ludstvo skoncilo, vedel by si si sam napriklad vyoperovat slepe crevo?
-
uplink
VIP
AXO - teória je pekná. A oni skutočne tí archeológovia vykopávajú a bádajú. A aj vedci. Moja otázka je veľmi jednoduchá. Čo z toho čo [vy]našli a v akej forme sa to dostane ku Tebe a mne ako ku plebsu?
A druhá otázka, prečo tak záhadne miznú ľudia, ktorí dosiahnu nejakú prevratnú vec, alebo sa "im niečo" stane?
A druhá otázka, prečo tak záhadne miznú ľudia, ktorí dosiahnu nejakú prevratnú vec, alebo sa "im niečo" stane?
-
Stoporko
VIP
Ja by som len na margo archeologických nálezov chcel podotknúť, že je bežnou praxou pre nás neznáme predmety, resp. veci, ktorých účel si nevieme ani tipnúť, označiť za "predmety duchovného významu." Kto vie, koľko prípadných súčiastok alebo nástrojov takto skončilo.
Len pre tú srandu: spôsob, akým ľudia opracuvávali pazúriky a iný štiepaný kameň, je aj dnes docela dosť veľký problém napodobniť, nie to ešte prekonať. Plus debata okolo spôsobu prepravy a opracovania šutrov pre Stonehenge, pyramídy, sochy na Veľkonočných ostrovoch... archeológovia s historikmi ešte majú o našej minulosti toho veľa čo vysvetľovať.
Len pre tú srandu: spôsob, akým ľudia opracuvávali pazúriky a iný štiepaný kameň, je aj dnes docela dosť veľký problém napodobniť, nie to ešte prekonať. Plus debata okolo spôsobu prepravy a opracovania šutrov pre Stonehenge, pyramídy, sochy na Veľkonočných ostrovoch... archeológovia s historikmi ešte majú o našej minulosti toho veľa čo vysvetľovať.
-
AXO
Professional
uplink - keby si vymyslel nieco, co moze "ohrozit bezpecnost planety, alebo ekonomiku sveta a ine" tak zmiznes, pretoze ta oznacia za teroristu, nemas ziadne prava ani sud, zavru ta a dovi. Tvoj patent je skumany a potom z neho vytazi bud elita, alebo sa odlozi na patentovy urad ako zakazane ovocie.
Po ukonceni vyzkumu sa pamiatky ulozia do zbierky a vystavia verejnosti, muzea, ci skoly.
Stoporko - keby si bol tyran a diktator, otroctvo bolo dovolene a mal by si na rozkaz dostatocne velke vojsko, divil by si sa, co vsetko by si dokazal. O zakazanych predmetoch duchovneho vyznamu neviem, pozrem si o tom nieco.
Po ukonceni vyzkumu sa pamiatky ulozia do zbierky a vystavia verejnosti, muzea, ci skoly.
Stoporko - keby si bol tyran a diktator, otroctvo bolo dovolene a mal by si na rozkaz dostatocne velke vojsko, divil by si sa, co vsetko by si dokazal. O zakazanych predmetoch duchovneho vyznamu neviem, pozrem si o tom nieco.
-
uplink
VIP
AXO - poviem Ti to na jednoduchom príklade zo života. Free Energy. Poskladáš generátor, používaš, si okay. Chceš ho skomercionalizovať, zmizneš. Stačí tak?
-
AXO
Professional
Ja to ukoncim z mojej strany. Snazil som sa vyhnut tejto teme co najdlhsie to bolo mozne, ale nakoniec som neodolal. Vzdy to skonci tocenim dokola a onuchavanim si zadkov.
Ja nemam problem so vsetkymi veriacimi ludmi, nepotrebujem aby si mysleli to co ja. Staci mi aby sa neprejavovali akoby mali patent na pravdu a prejavovali to s takou aroganciou, ze nepripustia ani najmensiu pravdepodobnost omylu. Ked sa najde a potvrdi nieco nove, tak sa to automaticky prekruti a zakomponuje do nabozenstva, aby neostali pozadu.
Veda je pekna preto, ze si je vedoma omylu, a ked sa zisti, ze predchadzajuce tvrdenie bolo mylne, tak sa z neho pouci a bada dalej. Ak niekto nieco nechape, tak sa to snazia odhalit a zistit, latka sa posuva stale dalej po jej dosiahnuti. Vzdy bude nieco, kam bude smerovat. Na druhu stranu ak niecomu nechape veriaci, prisudi to bohu, ze to je bozi plan, ze to tak chcel, alebo proste boh/stvoritel, uzavre kapitolu a je spokojny.
Ked nam namiesto rozumu vladla viera, tak z toho vzniklo obdobie, ktore sa vola obdobie temna, sice som ho nezazil, ale nejaky dovod, preco sa tak oznacuje existuje.
Copperfield dokazal tiez neuveritelne veci, az kym ich nevysvetlili. V com je cirkev, nabozenstvo alebo viera odlisna?
Koncim tym, ze chcem robit aj ine veci, ako sa dohadovat o nieco co (zatial) nie je mozne potvrdit ani vyvratit k dostatocnej spokojnosti jednej zo stran.
Ostava mi sa len tesit z novych poznatkov prinesenych vedou, alebo obavat sa dalsej spravy o nabozenstve, kolko ludi zase umrelo.
Tesit sa z nasho (uplinkom zvaneho) neuspechu namiesto cakania na teleportovania ci nesmrtelnosti.
Pekny den a nech vam plany vydu.
Ja nemam problem so vsetkymi veriacimi ludmi, nepotrebujem aby si mysleli to co ja. Staci mi aby sa neprejavovali akoby mali patent na pravdu a prejavovali to s takou aroganciou, ze nepripustia ani najmensiu pravdepodobnost omylu. Ked sa najde a potvrdi nieco nove, tak sa to automaticky prekruti a zakomponuje do nabozenstva, aby neostali pozadu.
Veda je pekna preto, ze si je vedoma omylu, a ked sa zisti, ze predchadzajuce tvrdenie bolo mylne, tak sa z neho pouci a bada dalej. Ak niekto nieco nechape, tak sa to snazia odhalit a zistit, latka sa posuva stale dalej po jej dosiahnuti. Vzdy bude nieco, kam bude smerovat. Na druhu stranu ak niecomu nechape veriaci, prisudi to bohu, ze to je bozi plan, ze to tak chcel, alebo proste boh/stvoritel, uzavre kapitolu a je spokojny.
Ked nam namiesto rozumu vladla viera, tak z toho vzniklo obdobie, ktore sa vola obdobie temna, sice som ho nezazil, ale nejaky dovod, preco sa tak oznacuje existuje.
Copperfield dokazal tiez neuveritelne veci, az kym ich nevysvetlili. V com je cirkev, nabozenstvo alebo viera odlisna?
Koncim tym, ze chcem robit aj ine veci, ako sa dohadovat o nieco co (zatial) nie je mozne potvrdit ani vyvratit k dostatocnej spokojnosti jednej zo stran.
Ostava mi sa len tesit z novych poznatkov prinesenych vedou, alebo obavat sa dalsej spravy o nabozenstve, kolko ludi zase umrelo.
Tesit sa z nasho (uplinkom zvaneho) neuspechu namiesto cakania na teleportovania ci nesmrtelnosti.
Pekny den a nech vam plany vydu.
-
harrison314
Hardcore addict
Myslis Teslu?uplink napísal:AXO - poviem Ti to na jednoduchom príklade zo života. Free Energy. Poskladáš generátor, používaš, si okay. Chceš ho skomercionalizovať, zmizneš. Stačí tak?
Pretoze, ked je daco konspiracna teoria, tak to zasadne musi byt pravdiva, ze
-
Stoporko
VIP
AXO - vďaka, že to vzdávaš, dalo sa s tebou celkom rozumne komunikovať
Páči sa mi, ako si dal hneď pri sebe: "Ked sa najde a potvrdi nieco nove, tak sa to automaticky prekruti a zakomponuje do nabozenstva, aby neostali pozadu.
Veda je pekna preto, ze si je vedoma omylu, a ked sa zisti, ze predchadzajuce tvrdenie bolo mylne, tak sa z neho pouci a bada dalej."
Takže pokiaľ si napríklad ja prispôsobím svoju vieru na základe toho, čo sa vďaka vede dozviem, tak je to zlé, zavrhnutia hodné a fuj fuj fuj. Keby som ale náhodou v labáku spravil nejaký prevratný objav (kiež by...to by mal školiteľ radosť
) na základe ktorého sa musí prepracovať vedecká teória, tak je všetko OK. Zdá sa to len mne, alebo tu niečo smrdí pokrytectvom a dvojitým metrom?
Páči sa mi, ako si dal hneď pri sebe: "Ked sa najde a potvrdi nieco nove, tak sa to automaticky prekruti a zakomponuje do nabozenstva, aby neostali pozadu.
Veda je pekna preto, ze si je vedoma omylu, a ked sa zisti, ze predchadzajuce tvrdenie bolo mylne, tak sa z neho pouci a bada dalej."
Takže pokiaľ si napríklad ja prispôsobím svoju vieru na základe toho, čo sa vďaka vede dozviem, tak je to zlé, zavrhnutia hodné a fuj fuj fuj. Keby som ale náhodou v labáku spravil nejaký prevratný objav (kiež by...to by mal školiteľ radosť