Systémový rezidentný booster a čistič/optim. sys. prostr.

Všetko čo hľadáte a doteraz sa vám to nepodarilo zohnať smerujte sem...
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Systémový rezidentný booster a čistič/optim. sys. prostr.

Príspevok od používateľa uplink »

Ahojte,

Na trhu so softwarom máme kvantum "optimalizačných" nástrojov, avšak mimo nejakých ramboosterov a pod. som nenašiel nič spoľahlivé, čo by "jedným kliknutím" zoptimalizovalo už bežiace appky, povedzme vnútorným reštartom aplikácie a ponechania sessiony a pod.

Pýtam sa preto, lebo PC mi ide 12-16 hod/denne a na konci dňa musím vypnúť chrome a operu, aby sa začali správať normálne. Nie je to "big deal", v podstate je to banalita, avšak potešilo by ma keby na to existovala nejaká utilita.

Máte dobré skúsenosti s nejakým softom? Na mobily je toho plný market, momentálne používam Clean Master a tam 1 tap boost, mimo čistenia cachu a pekného GUi, sa mi ľúbi.

Neviete teda o niečom takom na PC? CCleaner a pod sú fajn, avšak nie sú rezidentné, sú "run-on-demand" iba.

Ďakujem, za prípadné odpovede,

upl.
Forsaken
King
King

Re: Systémový rezidentný booster a čistič/optim. sys. prostr

Príspevok od používateľa Forsaken »

moj nazor:
co je to za kravinu ?
aj keby si v Opere a Chrome strankoval cely den nonstop kazdu minutu na inej podstranke, cache nemoze priesiahnut max. 2GB aj s TEMPom... pripadne nejake "hard" data nemozu ovplyvnit vykon systemu.

pouzivam sice FF ale nikdy sa mi nic podobne nestalo az na radio stream kde to blblo ale aj to iba na starom notebooku asi po 7hodinach, a bolo to pravdepodobne sposobene ADblockom, kde sa refreshla reklama na streame a stream sa zablokoval.

osobne mam s Operou zle skusenosti po kazdej stranke... a Chrome ani nepouzivam, okrem overenia kompatiblity webu - proste ma nezaujal - nevravim ze je zly ale FF mi uplne vyhovuje, skusil by som cistu instalaciu s vymazanim vsetkych zbytkov, mozno mas problem inde ako si myslis.

ku programu:
viem ze http://www.iobit.com/advancedsystemcarepro.php ma autoclean, aj one-button, ale je to platene.

Problem je ten ze ludia si neuvedomuju ako to vlastne funguje, vsetky data ktore ti toto vycisti, su v 85% opatovne stiahnute a cachnute, cize vlastne to nieje ani zrychlenie ako skor spomalenie, zalezi na uhle pohladu.
vyznam to ma pri telefone ktory ma 1GB RAM a nechava vsetky app v RAM.

Pri dnesnom PC sa neoplati pouzivat ani CCleaner, nakolko narast vykonu je tak 0.001%., jedina vyhoda je uvolnenie miesta na disku, co tiez nieje ziadny zazrak, nakolko pri klasike 120GB SSD mi sice teraz ponuklo 34GB na uvolnenie a polovica z toho je kos, ale nakolko ten disk netlacim doplna.. nieje dovod sa strachovat ani o miesto.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

CCleaner mi dal pred včerom preč z HDD 125 GB miesta [80 GB temporary, zvyšok "internety" a somariny okolo], zo 480, to nie je zlé.

Čo sa týka Chromu, Firefoxu, Opery aj Safari, tak keď Ti fičia celý deň, kopa tabov, ktoré sa refreshujú a najmä ak Ti tam bežia na pozadí videá, robí to šarapatu.

Nehovoriac o tom že ešte vždy si viem pustiť len pár okien s inštanciou povedzme live streamovania nejakého videa atp.

Čiže ako nezmysel by som to nevidel.
Forsaken
King
King

Príspevok od používateľa Forsaken »

ja to vidim tak, ze aj keby si pozeral stream 1080p+ cely den, tak ti stream uklada ako hard data a nemoze to ovplynit vykon aplikacie, nakolko to ide na harddisk a nie do cache. + je to celistvy subor nie milion partov.

ak pouzivas firefox 22, a blbne ti to... tak na 99% mas problem inde. Pretoze moj prehliadac to zvlada normalne.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Ďakujem za teóriu Forsaken, avšak prax je u mňa iná. Takže ma poteší ak mi niekto poradí nejaký soft a nebude mi vravieť "čo robím zle". Nepoužívam PC ako 99% normálnych užívateĺov. Mám spustený denne Photoshop, Illustrator, Corel, eventuélne Premieru, alebo AfterEffects, tak isto mám 2-3 LCD panely zapojené, na každom kopec okien, čiže záťaž compu počas dňa je trochu iná ako u väčšiny. Do toho si pustím na pár minút Teru a nonstop mi beží 5 streamov na pozadí v Opere. Firefox 22 ich nezvláda vôbec a zaťažuje comp, totálne. Na nejakých 40%. Zatiaľ čo opera utiahne tých streamov aj 20 a vyťaží ich pri 20tich na 50%.
Napísať odpoveď