felda skapina
felda skapina
zdravicko felda 1.6 benzin plyn ked uplne vychladne motor tak rano vzdy "skape" motor ide ale nereaguje na plyn rozsvieti sa baterka a olej. otocim klucikom nastarujem a idem dalej a uz to nespravi. v com moze byt problem?
Re: felda skapina
Ak som správne pochopil, tak by si mal mať nainštalovaný v tom aute splynovač. Ak ti ráno po naštartovaní skape, príčinu môžeš hľadať aj v systéme prepínania paliva. Teda taký je môj názor.
auto nastartujem prejdem cca 2-3minutky auto skape teda neskape motor bezi ale nereaguje na pridanie plyn este nieje zapnuty plyn sa zapne az potom ako nastarujem a prejdem dalsich par km teda kym sa zohreje motor. skor si osobne myslim ze to ma nieco s benzinom/ filtrom/ cerpadlom/vstrek??
Čo myslíš tým, že motor beží ale pridanie plynu nereaguje? Je to tak, že motor ti normálne baží ale ak zatlačíš plynový pedál, tak ti vôbec nepridáva motor na otáčkach? Felícia by mala mať lankový plynový pedál, takže problém by mal byť potom iba v samotnej škrtiacej klapke. Ak by bolo niečo s benzínom/filtrom/čerpadlom/vstrekom, tak motor by ti skapal hneď. Ja by som najprv hľadal chybu v nejakom riadení toho splynovača.
ano motor bezi ako keby som nemal zaradenu rychlost... idem 50kmh na 4 pekne plynulo zrazu nic klesnu otacky na volnobeh pridam nic. vyradim nic zaradim znovu rychlost nic ale motor ide.. po chvilke zasvieti baterka olej vypnem motor nastarujem a idem dalej. ale este stale nejdem na plyn. robi to iba ked je studeny motor.. ked je trosku teply ze niekde stojim na slnku tak to nerobi. iba rano a vnoci ked nastarujem tak to spravi vzdy. plyn prepne az potom a bez problemov. zaajtra skusim ist bez plynu a zapnem to az ked bude motor zohriaty uplne. ci nieje problem s prepinanim
Skús nechať to LPG úplne vypnuté a jazdi tak pár dní. Ak ti to za tú dobu nespraví takýto problém, tak budeš musieť hľadať problém v tom riadení toho LPG. Neviem ako je napojené riadenie LPG systému a riadiacej jednotky auta.
Z toho co opisujes to vyzera tak, ze motor ti zhasne a nejake tie otacky ti drzi zatrvacnostou na zaradenej rychlosti, ked vyradis, otacky padnu, prestane mazat a dobijat, tak ti rozsvieti kontrolky.
Moj osobny tip: Palivovy filter benzinu. Hapruje to, nez sa to prepne do LPG, co na vonok vyzera ako jedno skapatie za studena. Ak jazdis vela na LPG a benzinu mas v nadrzi permanentne minimum len na startovanie, tak vsetok ten sajrajt, co si mal v nadrzi usadeny na spodku ti postupne nasalo do filtra.
Skus s tym jazdit len na benzin, ak ti to bude opakovane zdochynat aj po zahriati, je to ten filter. Zapalovanie mozes vylucit, LPG je nanho citlivejsie nez benzin a prejavilo by sa to najma na nom.
Ak by to bolo studenym motorom: Vies si to overit nastartovanim studeneho motora rano cisto na plyn bez benzinu (neviem, aky tam mas splynovac a ci sa to na tvojom da) by sa to spravalo rovnako, ako pri kombinacii 95/LPG.
Posledna moznost je skrtiaca klapka, co je menej pravedpodobne, ale mozne. Na tu teraz zabudnime, zacni tym, co som ti pisal vyssie.
Moj osobny tip: Palivovy filter benzinu. Hapruje to, nez sa to prepne do LPG, co na vonok vyzera ako jedno skapatie za studena. Ak jazdis vela na LPG a benzinu mas v nadrzi permanentne minimum len na startovanie, tak vsetok ten sajrajt, co si mal v nadrzi usadeny na spodku ti postupne nasalo do filtra.
Skus s tym jazdit len na benzin, ak ti to bude opakovane zdochynat aj po zahriati, je to ten filter. Zapalovanie mozes vylucit, LPG je nanho citlivejsie nez benzin a prejavilo by sa to najma na nom.
Ak by to bolo studenym motorom: Vies si to overit nastartovanim studeneho motora rano cisto na plyn bez benzinu (neviem, aky tam mas splynovac a ci sa to na tvojom da) by sa to spravalo rovnako, ako pri kombinacii 95/LPG.
Posledna moznost je skrtiaca klapka, co je menej pravedpodobne, ale mozne. Na tu teraz zabudnime, zacni tym, co som ti pisal vyssie.
splynovac tam je lovato a neda sa ist len na lpg musi sa zohriat motor inak neprepne
moc natom nejazdim na benzine mam ho asi mesiac a viac menej sa jazdi len plyn sem tam ked dojde plyn tak sa spravi 20km na benzine a pod.. skusim teraz chvilku len na bezine
//autoeditácia príspevku (24 Aug 2013, 17:51)
tak som to skusal jazdil som len na benzin a nebol problem aby skapala tak 3-4krat v priebehu 5km.. cize plynovac je asi v pohode kedze bol vypnuty a isiel som len na bezin.. ked jazdim na plyn vsetko je v pohode skape to len raz ked je studeny motor a ide na benzin
v com teda moze byt problem? palivovy filter?
//autoeditácia príspevku (24 Aug 2013, 17:51)
tak som to skusal jazdil som len na benzin a nebol problem aby skapala tak 3-4krat v priebehu 5km.. cize plynovac je asi v pohode kedze bol vypnuty a isiel som len na bezin.. ked jazdim na plyn vsetko je v pohode skape to len raz ked je studeny motor a ide na benzin