JavaScript sekanie

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
altt
Amateur
Amateur

JavaScript sekanie

Príspevok od používateľa altt »

Dobry den. Ak tato tema uz existuje, ospravedlnujem sa (hladal som).

Mam taky problem. Robim jednu webovu stranku (PHP a JavaScript) a po case som zistil ze po spustani skriptov mi zacne cela stranka "sekat".. hlavne pri scrollovani hore a dole.
Robí to hlavne v indexe ked sa par krat preklikne medzi spravami, fotkami a videami.

Ako to opravit?

Zdrojaky su dost velke takze vam napisem rovno link na stranku kde sa daju zobrazit.

Kód: Vybrať všetko

http://www.pemol.sk/matko/profibox/index.php
Za odpovede vopred ďakujem :)
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: JavaScript sekanie

Príspevok od používateľa audiotrack »

mne tam nič neseká, ani chybová konzola nehádže žiadne chyby javascriptu. Tak problém bude v tvojom pc, na ktorom ti beží nejaký program čo ti spomaluje CPU (keďže javascript sa spúšťa lokálne na pc).
awtt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa awtt »

Mne to seka tiez.
Paint time na to pozadie mas 200ms co je celkom dost. Skus si vypnut to hlavne pozadie na webcontainer a body a hned uvidis rozdiel.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Mne to nijak extra neseka, ale zasa to mam dost rozhodene (Chrome):
Prílohy
profibox.jpg
altt
Amateur
Amateur

awtt napísal:Mne to seka tiez.
Paint time na to pozadie mas 200ms co je celkom dost. Skus si vypnut to hlavne pozadie na webcontainer a body a hned uvidis rozdiel.
Mal si pravdu, ked som vypol tie pozadia tak to islo rychlejsie :).. no len tie pozadia tam budu muset byt takze nejaka ina alternativa? :D
Michaelo napísal:Mne to nijak extra neseka, ale zasa to mam dost rozhodene (Chrome):
hmmm kolega tiez pouziva chrome a ma to v pohode.. ake mas rozlisenie?

Zatial dakujem za odpovede :)
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

1920x1080 na hlavnom monitore, na vedlajsom (1680x1050) to je podobne, ale ten slider roztiahne cely web.
Prikladam screen:
Prílohy
profibox-1680.png
xolau
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa xolau »

Rovnaké rozlíšenie > Firefox. :)
Prílohy
Clipboard01.jpg
altt
Amateur
Amateur

Michaelo napísal:1920x1080 na hlavnom monitore, na vedlajsom (1680x1050) to je podobne, ale ten slider roztiahne cely web.
Prikladam screen:
normalne som z toho mimo.. ja mam 1600x900 a v pohode.. ani na mensich mi nic take nerobi.. ako som si vsimol na screenoch tak aj to horne menu je mensie a je to cele rozbite :(
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Hold, ked robis web, je dobre testovat na roznych rozliseniech. Ak nemas na to display, su webove stranky co ti nacitaju web v iFrame s rozlisenim ake chces ;)
Ani netusis kolko som sa nababral s responzivnym designom pre moj web. Nakoniec som spravil samostatny web pre mobily a len osekanu responzivitu do 800x600 :)
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa *****HERO***** »

niet sa comu divit, ved sa pozri na svoju html strukturu

<div class="menu">
  <ul class="headmenu">
   <a href="index.php">
     <li class="selected">
....
<ul> moze mat priamych childov iba <li>cka, takze by to malo vyzerat skor nejak takto

<div class="menu">
  <ul class="headmenu">
    <li class="selected">
      <a href="index.php">
...
zacni teda tym ze opravis toto, potom sa bude treba este trosku (dost) pohrat s CSS kodom a bude to jakz takz. to menu sa ti do toho divu proste nezmesti, preto sa posuva do dalsieho riadku, s rozlisenim to nic nema, skor s fontami a DPI

a btw je fakt, ze ten web je trochu prescriptovany, na slabsich PC to bude problem
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ono hlavne ked robis web, kontrojul ho cez validator.
Ja este skocim aj na SEOservis. Nie je to nutne, no niekedy pomoze pri najdeni niektorych chyb:
http://seo-servis.cz/source-zdrojovy-kod/9617508
http://seo-servis.cz/source-zdrojovy-kod/9617509 - aj ked tuto neviem preco mam len 99% a nie 100.

Ak si pozries cast Zdrojovy kod, tak tam mas napis ze Stranka JE VALIDNI (ak mas chyby tak mas Stranka obsahuje X CHYB). Na to kliknes a hodi ta na validator.

Tuto mas priamo okdaz na kontrolu tvojho webu:
http://validator.w3.org/check?uri=http: ... /profibox/

Ako tak pozeram, tak hlavne chyby su prave tie <UL><LI>
altt
Amateur
Amateur

Michaelo napísal:Hold, ked robis web, je dobre testovat na roznych rozliseniech. Ak nemas na to display, su webove stranky co ti nacitaju web v iFrame s rozlisenim ake chces ;)
Ani netusis kolko som sa nababral s responzivnym designom pre moj web. Nakoniec som spravil samostatny web pre mobily a len osekanu responzivitu do 800x600 :)
Dneska som to pozeral na nete s tym rozlisenim.. na tom vacsom rozliseni by to malo byt v pohode.. nic nebolo rozbite takze dufam ze uz to je fajn :)
*****HERO***** napísal:niet sa comu divit, ved sa pozri na svoju html strukturu

<div class="menu">
  <ul class="headmenu">
   <a href="index.php">
     <li class="selected">
....
<ul> moze mat priamych childov iba <li>cka, takze by to malo vyzerat skor nejak takto

<div class="menu">
  <ul class="headmenu">
    <li class="selected">
      <a href="index.php">
...
zacni teda tym ze opravis toto, potom sa bude treba este trosku (dost) pohrat s CSS kodom a bude to jakz takz. to menu sa ti do toho divu proste nezmesti, preto sa posuva do dalsieho riadku, s rozlisenim to nic nema, skor s fontami a DPI

a btw je fakt, ze ten web je trochu prescriptovany, na slabsich PC to bude problem
o tomto viem, uz som to prehnal validatorom. len som este nemal cas poopravovat. zajtra sa k tomu dostanem :).. No to ze je prescriptovany je pravda :D.. Ucil som sa trosku javascript a zapacilo sa mi to :D.. uvidime jak to bude chodit na slabsom pc (mam jedno k dispozicii tak to otestujem).
Zatial dakujem :)
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Stale to mam rozbite a vo validatori sa objavilo 47 chyb po tvojom pridani obsahu :D
A kedze web nie je roztiahnuty na celu sirku, tak by to nemalo mat vela spolocne s rozlisenim.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...mne to neseká ale mám to rozbité tak ako kolegovia nadomnou, rozlíšenie 1980 x 1920 v Opere...
altt
Amateur
Amateur

Michaelo napísal:Stale to mam rozbite a vo validatori sa objavilo 47 chyb po tvojom pridani obsahu :D
A kedze web nie je roztiahnuty na celu sirku, tak by to nemalo mat vela spolocne s rozlisenim.
validator mam za sebou.. uz tam je 1chyba a aj to z vlozenia youtube videa :/...

to rozbitie stale nechapem :/.. ked som aj ostatnym poposielal link tak nikto mi nic nehovoril ze je to rozbite :D.. Neviem co uz s tym..

EDIT: dozvedel som sa ze kolega co robil grafiku ma tiez 1920x1080 , aj mi posielal screen a nemal to rozbite :-?
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Hmm tak teda neviem no. Ja to mam stale rozbite a ocividne nie som jediny.
Netusim teda v com tam bude chyba (nepozeral som zdrojak), si si isty ze mas spravnu velkost parent divu ci v com to mas?
xolau
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa xolau »

Máš zle napozicované prvky cez css. Keď som dal het margin-left: z horného menu tak sa "odrozbilo" a vyzeralo to ako má, ale rozbili sa iné veci. Byť tebou trošku si to upracem a možno to vyrieši tvoj problém. :)
altt
Amateur
Amateur

xolau napísal:Máš zle napozicované prvky cez css. Keď som dal het margin-left: z horného menu tak sa "odrozbilo" a vyzeralo to ako má, ale rozbili sa iné veci. Byť tebou trošku si to upracem a možno to vyrieši tvoj problém. :)
takze dneska som na to prisiel preco to bolo rozbite.. Vsetko to bolo kvoli pismu..takze problem by mal byt odstraneny. testoval som to na pc kde to tiez rozbilo jak u vas. :) dakujem za pomoc :)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...áno, teraz je to skvelé...a neseká to...
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Pri nacitavani to je stale rovnake, ale len co nacita stranku tak uz je web v pohode.
Napísať odpoveď